Skoči na vsebino

Zakaj se splača biti rom (cigo)!

Leteči

Priporočene objave

Ehhh saj je brez veze, ampak ce mi ze podtikate te naciste - Goebbles ni imel z logistiko prav nic, ker je samo za propagando skrbel. Z logistiko je imel prej Speer opravka kot "Armaments minister" ...

Viš, kako že vse veš... Priznaj, da si prav vesel :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sym,a zdaj so kar vsi americani pred 30timi leti v vietnamu klali...... poucno to,zelo poucno.

ne, to je del filozoske zablode o pavšalnem obsojanju... Kaj pa vem - no, če res tako vsi cigani tam doli kradejo, je treba res neki ukrenit. Za to obstajajo pristojne službe. Če tega ne naredijo, je treba zamenjati šefe pristojnih služb.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma nehajte že s temi ROM-i.

Najbrž res niso najbolj prijetni sosedje.

Pa kaj?

Kar zaplinit jih pa tudi ne moreš.

Še kakšnih dvajset generacij pa bo vse v redu.

Saj idealnih variant na svetu ni.

Cyc ne razumeš principa, da je življenje kakršnokoli že je sveto.

Zakaj ?

Če boš z vsemi nadlogami, ki verjamem niso male, čuval pravico, da je nekdo lahko tudi drugačen in ga zato še ne pošlješ nekam, najraje pa na oni svet, tedaj čuvaš sebe, da se ne boš nekoč pojavil v vlogi drugačnega, ki ga je treba,...

Gre za princip.

Tudi mi smo že bili v vlogi drugačnih. Naj se ne ponovijo ti časi.

Na italijanski meji smo bili schiavi. Z zaničljivostjo na obrazu so pluvali za nami in kričali ŠČAVI.

Na srečo tega meni ni bilo treba doživeti. Moji starši so pa tudi ricinus pili, če so kakšno po naše rekli. Usedline tega odnosa lahko po Trstu še dandanes zaslediš.

Torej, ne mi tle nestrpnosti zganjat, ker sem alergičen na te zadeve.

Upam da ti nikoli ne bo dano, da boš nekomu cigan.

:angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

RAN, ti tudi ne razumes principa - mene figo briga kake barve so, karirasto zeleni z roznatim odtenkom, beli ali pa samo temnejse polti - dokler sprejmejo civilizacijske norme druzbe, v katero se vselijo/vsilijo. Ce

pa pac pocno kar smo ze nasteli pa tu nekaj ni v redu. <_<

Tisto drugacnost, ki mi ocitas da jo vidim, jaz vidim v kraji in nespostovanju pravil druzbe, v kateri so, ne barvi koze. Ce je lastnina privatna je privatna in ce oni tega ne razumejo morajo to na sebi spremeniti, ne bo se okolica jim prilagajala, niti te njihove "navade" ne morejo biti olajsevalna okoliscina, kar skusajo nekateri prikazati.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

RAN, ti tudi ne razumes principa - mene figo briga kake barve so, karirasto zeleni z roznatim odtenkom, beli ali pa samo temnejse polti - dokler sprejmejo civilizacijske norme druzbe, v katero se vselijo/vsilijo. Ce

pa pac pocno kar smo ze nasteli pa tu nekaj ni v redu. <_<

Čist te razumem.

Hotel sem ti povedat, ko so zažgali vse kar je bilo slovenskega, ko so uničili finančno moč Slovencev na primorskem, ko so v marisikomu zatrli osebni ponos, so začeli zaničevati naše ljudi zaradi bede, ki so jo nam ustvarili.

Da so cigani, cigani že dolgo vemo.

In ne moreš pričakovati, da bo čez noč drugače.

Modus vivendi bo treba najt.

Ampak našim politikom je tega malo mar.

B)

Ni treba da bi se rodil kot cigan, dovolj da bi te ob rojstvu posvojili, pa bi Cyc okoli po vikendih hodil, pa pizdarije delal.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ni treba da bi se rodil kot cigan, dovolj da bi te ob rojstvu posvojili, pa bi Cyc okoli po vikendih hodil, pa pizdarije delal.

Imas prav, to je stvar vzgoje, kar hkrati pomeni da se razen z ekstremnimi ukrepi (karkoli da se bodo zaceli bati in nehali poceti kar pac pocno) ne da resiti hitro. Je pa tako, da gre na slabse, vcasih ni bilo tako hudo, vsaj zdi se mi, da se te reci kopicijo in delajo sranje cedalje pogosteje

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Cyca za goebbelsa. Logistiko obvlada. Rabimo še Speera..hehe..

Ehhh saj je brez veze, ampak ce mi ze podtikate te naciste - Goebbles ni imel z logistiko prav nic, ker je samo za propagando skrbel. Z logistiko je imel prej Speer opravka kot "Armaments minister" ...

Cyc, še nkrat poglej kaj sem ti hotel povedat...izmed vsega je manjkala samo še propaganda, "pol" logist pa očitno si...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za to obstajajo pristojne službe. Če tega ne naredijo, je treba zamenjati šefe pristojnih služb.

Simon, se globoko strinjam s teboj, ampak zgoraj opisani problemi so zaradi sodstva - in to bi bilo potrebno verjetno urediti na drzavni ravni, verjetno tudi s kazenskim zakonikom nekaj ne stima ali zakaj do tega prihaja, saj ne vem. Policista sta povedala, da pac vse posredujejo naprej sodnikom in da vec kot tega ne morejo/ne smejo delati, kar je res. Kazen lahko izrece samo sodnik in ce se nic od tega ne zgodi ... imamo situacijo kot jo imamo.

Ampak "pejmo, bomo mi tele fante zamenal'" pa ne gre kar tako <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Cyc, ti si tako pameten.

Tovariški pozdrav - tudi jaz sem namreč tako zelo pameten.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Biu zanč na Rakovi Jelši - Cyc, baje te cigoti že iščejo. Eden od njih je specializiran za krajo računalnikov, pa je baje zadnjič z enim skupaj ukradel še internet... in je videl, kaj tukaj pišeš o Total Solution... :ph34r:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Biu zanč na Rakovi Jelši - Cyc, baje te cigoti že iščejo. Eden od njih je specializiran za krajo računalnikov, pa je baje zadnjič z enim skupaj ukradel še internet... in je videl, kaj tukaj pišeš o Total Solution... :ph34r:

Cyc,sedaj boš spoznal kaj pomeni Opre ,Roma ! ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Biu zanč na Rakovi Jelši - Cyc, baje te cigoti že iščejo. Eden od njih je specializiran za krajo računalnikov, pa je baje zadnjič z enim skupaj ukradel še internet... in je videl, kaj tukaj pišeš o Total Solution...  :ph34r:

Cyc,sedaj boš spoznal kaj pomeni Opre ,Roma ! ;)

Pa kaj si se tolk na Cyca spravil.

Veš kolk je Cycov pri nas. Pa ti veš da je Cyc korajžen, ker se upa povedat kar misli.

Mnogo in več je takih, ki so tih kot riti.

Kogar ni strah lastnih misli, je odprt za tuje poglede.

<_< B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsakmu od nas je en total solution na kožo pisan... :)

Samo srečo imamo, ga naš nasprotnik ne sme sprakticirat ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

samo sprasujem,da se definirajo nekateri posamezniki:

vi ste ZA,da cigani nemoteno kradejo/vlamlajo/unicujejo? da jim sodstvo in policija nic ne naredijo v takem primeru?

ce je odgovor da,se strinjam z cyc-om.in tudi vi se boste,ko vam bo kaj "zmanjkalo" iz lasti.da o kaksnih drugacnih incidentih ne zacnemo.

BTW: popolnoma vseeno mi je kdo krade.vsi enaki,vsi enakopravni.

in sym et altera: kaj spet mesate neke dokoncne rezultate zraven? ste res tako liberalni,da bi se lastno srce ponudili morilcu za igracko? :blink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po mojih izkušnjah zagovarjajo cigane tisti, ki z njimi še niso imeli stikov (razen čez cesto). Moje izhodišče pa je enostavno: za vse veljajo enaki zakoni, saj smo vsi državljani Slovenije. In če imajo cigani zaradi česarkoli kakršnekoli ugodnosti, je to diskriminacija vseh ostalih Slovencev. In ugodnosti imajo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po mojih izkušnjah zagovarjajo cigane tisti, ki z njimi še niso imeli stikov (razen čez cesto). Moje izhodišče pa je enostavno: za vse veljajo enaki zakoni, saj smo vsi državljani Slovenije. In če imajo cigani zaradi česarkoli kakršnekoli ugodnosti, je to diskriminacija vseh ostalih Slovencev. In ugodnosti imajo.

No to je mal poenostavljeno.

Dolgoročno bi res moralo tako bit, ali drugače povedano, ta družba mora delati na tem da bi tako bilo.

Danes kar presekat pa rečt tko mora bit pa pika pa ne gre, ker tako ne bo.

V družbi niso vedno vsi enaki.

Hendikepirani morajo bit malo bolj enaki.

Kar pa ne pomeni, da morajo bit za večne čase v privilegiranem položaju.

B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

v mojem mestu ni ciganov oziroma tistih par ki jih je (mogoče so tudi kak drugi "zapečen" narod) ni opaznih in v ničemer ne izstopajo od povprečja oziroma so pri nas čistokrvni slovenci tisti, ki navadno delajo sranje. iz tega preprostega razloga sem lahko blazno toleranten do ciganov. tudi moj daljni sorodnik je poročen z ciganko, ki pa izhaja iz zelo socializirane ciganske družine, ima univerzitetno izobrazbo,..... - spet sem lahko zelo toleranten.

ker pa sem pogosto v mladosti hodil k kolegu v kočevje na poletne počitnice vem, da obstajajo tudi tisti "druge vrste" do katerih ne morem bit toleranten. obstajajo taki zaradi katerih sem v kočevju z motorjem vozil po bankinah in se umikal neregistriranim stoenkam, se s kolesom vozil na obisk drugemu kolegu 3 km dalj ker najboljša pot poteka skozi cigansko naselje kar so mi domačini odločno odsvetovali. delil sem cigarete 10 letnim šmrkavcem ker sem vedel da par metrov stran čaka 20-30 bratov in ostalega sorodstva, ko smo se hodili kopat na jezero sem skrival bmx-a (takrat je bil inn) da se slučajno kakemu ciganu nebi zahotelo da mu ga moram posodit (spet zaradi njegovega sorodstva nebi smel ugovarjat),...itd.

ZARADI TEGA NISEM TOLERANTEN IN MI GRE NA KUR.., DA LAHKO NEKATERI DELAJO KAR HOČEJO, NA KONCU PA BI JIH KOT MANJŠINO ŠE MORALI ZAŠČITITI. DAJMO JIM VEČJE PRAVICE AMPAK JIM ISTOČASNO DAMO TUDI HUJŠE KAZNI, ČE BODO PRIDNI BODO NAGRAJENI, ČE PA NE, BODO DUPLO KAZNOVANI.

PS: na koncu pa še samo vsem tolerantnežem - če si doma v Ljubljani (razen nekaterih predelov) ali kjer drugje kjer ni večjih ciganskih naselj ni težko bit toleranten, preseli se v njihovo bližino pa boš hitro spremenil mnenje!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

na koncu pa še samo vsem tolerantnežem - če si doma v Ljubljani (razen nekaterih predelov) ali kjer drugje kjer ni večjih ciganskih naselj ni težko bit toleranten, preseli se v njihovo bližino pa boš hitro spremenil mnenje!

Moje mnenje ostaja - za reševanje problemov, kot so kraje, vlomi, grožnje, nasilje, imamo institucijo, ki se ji reče Policija. In potem še "sodstvo".

Karkoli počet na svojo roko, ni pametno - ker potem lahko, če druga ne, ti cigoti dobijo še en zastonjski vir prihodkov: tvojo plačo namreč...

Žal - nisem za linč in podobne prijeme. In glupo se mi zdi bevskanje na civiliziranem motosvetu proti tem cigotom, po drugi plati pa se tam, na Kočevskem, očitno 0 ne spremeni.

Če imajo ljudje z njimi probleme, naj se lepo organizirajo in stopijo do mestnih/občinskih/državnih oblasti... Pa naj jim tako dolgo nergajo, da bodo težave rešene...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj. Ampak "Total Solution" v smislu nevemčesa tudi ni rešitev...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

na koncu pa še samo vsem tolerantnežem - če si doma v Ljubljani (razen nekaterih predelov) ali kjer drugje kjer ni večjih ciganskih naselj ni težko bit toleranten, preseli se v njihovo bližino pa boš hitro spremenil mnenje!

Moje mnenje ostaja - za reševanje problemov, kot so kraje, vlomi, grožnje, nasilje, imamo institucijo, ki se ji reče Policija. In potem še "sodstvo".

...............

Če imajo ljudje z njimi probleme, naj se lepo organizirajo in stopijo do mestnih/občinskih/državnih oblasti... Pa naj jim tako dolgo nergajo, da bodo težave rešene...

absolutno se strinjam, ampak policija in sodstvo sta že davno nazaj odpovedala, lokalne oblasti so nemočne (a naj vaške straže začnejo ustanavljat) ker nimajo nobenih pooblastil razen izdajanja odlokov, ki jih ne morejo potem uresničiti.

in po vsem tem bi morali sedaj sprejeti še razne romske svetnike itd. :angry:

ma brezveze debatirat, ostaneta ti itak samo upanje, da bo država (policija, sodstvo) kaj naredila <_< :blink: ali "samopravica" in linč. nič od tega ni ravno idealna rešitev.

pervy____________LOG OUT!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...ostaneta ti itak samo upanje, da bo država (policija, sodstvo) kaj naredila ....

hja..upanje...

temu, da je organizacija v naši državi na totalni nuli bi lahko iskal vzroke kje...strah? lenoba? al enostavno nesposobnost ljudi na položajih? pomoje bo kr tole zadnje...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

napačno razmišljanje, ciganski svetnik bi kvečjemu dobil naloženo večjo odgovornost za brzdanje svojega naroda (poleg tega, da bi se potegoval za večje pravice, ki pa nebi smele biti v stilu toliko socialne pomoči na glavo črnuha temveč bolj za omogočanje razvoja, izobraževanja in zaposlovanja sodrge)

problem nastopi, ko izveš, da se ciganija še med sabo ne mara, živijo v obdobju brezvladja, kjer je maščevanje poleg kraje vsakdanja stvar in vsak, ki je stigmatiziran že od rojstva, mu drugo, kot početi to, kar se nauči med rojaki, tudi ne preostane

cigana si za soseda ne želim, imajo premočno in preveč različno kulturo, da bi lahko harmonično skupaj preživljali proste urice

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Folk, z vami je težko. Resno. Ker niste pripravljeni na nobene kompromise. Kaj pa tale:

Vse moške cigote kr nekam zvagoniramo, ženske pa probamo nekako ponucat. Vsaj tiste taponucabel.

Bi to šlo? Pomoje bi, sej smo človeki, ane?! :huh:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vse moške cigote kr nekam zvagoniramo, ženske pa probamo nekako ponucat. Vsaj tiste taponucabel.

Jaaa! PEPE, ti si car ... poln dobrih idej :lol: :lol: :ph34r: ;)

<_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Folk, z vami je težko. Resno. Ker niste pripravljeni na nobene kompromise. Kaj pa tale:

Bi to šlo? Pomoje bi, sej smo človeki, ane?! :huh:

niti ni.ideja ze bila sprobana nekaj dekad prej,v zadnjem tisocletju..... se ni obneslo.

:blink: :unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!