Špilferderber Objavljeno Januar 23, 2007 Opozori Objavljeno Januar 23, 2007 Ibanez all the way kakšna je razlika v Ibanez magnetih? npr. Bartolini® Custom, Bartolini® MK1 Ibanez SR506 ima recimo dokaj solidno ceno, pa me zanima, če to špila tako kot mora?
Einherjar Objavljeno Januar 23, 2007 Opozori Objavljeno Januar 23, 2007 kakšna je razlika v Ibanez magnetih? npr. Bartolini® Custom, Bartolini® MK1 Ibanez SR506 ima recimo dokaj solidno ceno, pa me zanima, če to špila tako kot mora? Super bass... Bartolini so top-class magneti za bass. Jaz imam SR3006E (prestige serija), ki je boljsa od SR506, se vedno pa je to super bass...
SEOI-NAGE Objavljeno Januar 24, 2007 Opozori Objavljeno Januar 24, 2007 No zdej pa eno vprašanje po dolgem razmisleku za nakup katere kitare sem se le odločil za original Stratocaster. Zame bo super, vam pa je verjetno prešvoh saj ste nekateri zares majstri. Alora, imam ojačevalec doma pa zvočnik. Ojačevalec nima predojačevalne stopnje in se da ne da priklopit direktno z kitare na ampl pa na zvocnik ven.Torej rabim predojačevalno stopnjo, sedaj me pa zanima ali bi šlo z multiefektom kot predojačevalna stopnja ven signal in kako bi šlo. Potrebujem vse za domačo rabo nikakor ne profesionalno :nono:
Zok Objavljeno Januar 25, 2007 Opozori Objavljeno Januar 25, 2007 (popravljeno) deluje, ampak se vedno si brez equaliserja. pa spet odvisno kaksen ojacevalec mas. tele Hi-End stopnje ki jih uporabljamo za monitorje na koncertih niti z line out, niti s headphones out na combotu ne dajo od sebe niti tolk da bi lucka za signal zasvetla, kaj sele clip... :D kaksen stolp (AUX IN) al pa kaka manjsa zadevca bi pa najverjetneje slo. ;) ampak se vedno to ni to - nimas equaliserja, zvok ni tapravi, kdo se ti utegne celo smejat... :blush: zaj ne vem kaj si imel v mislih ko si rekel original strat - ce mislis fender, pol bi blo bogokletno se poigravat z lowest possible budget varjantami ojacevalcev, pa tud ce gre za squierco raj reskiri ene 100 evrov, pa ji privosci en spodoben amp, sploh ni nujno da ima kaj vec ko 15 vatov, da le ni made in china (ja, tu sm js naredu najvecjo napako do zdej - nikol vec AXL-a, hvala bogu igram zdej na Fendra BXR... ), mel smo neki casa sposojenga enga fendercka, mislim da je bil frontman (??), 15W z reverbom, in tta mala gajba je znala ob tak mali moci spravit iz sebe cuda, tako glede kvalitete kot glede glasnosti (glede na ceno, da se razumemo). Popravljeno Januar 25, 2007. Popravil Zok
SEOI-NAGE Objavljeno Januar 25, 2007 Opozori Objavljeno Januar 25, 2007 Ja original stratocaster, potem pa še en ojačelalc enih 20w več pa tako ne rabim za vajo. To bi kasneje tako ali tako prodal pa bi kupu velikega ko bi obvladal stvar. Samo če kupim ojačevalc potem moraš še efekt pa tako..$$$... veš kako je 150 za kombinezon, 120 za čelado, 50 za škornje, 25 rokavice, 170 registracija....Za dijaka gre za premislit
Incubation Objavljeno Januar 26, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Januar 26, 2007 Jst se strinjam z Zok-om...Original fenderja (po možnosti USA) igrt prek stolpa al pa kej tazga je bogokletno! Kr se tiče ojačevalcev...zvok se da dost naštimat...tko d ni nujno uporablat efekte...sej jih ma že dost gor reverb in take stvari. Ojačevalce do ene 30w se dobi za zlo mal dnarja... Tole ja pa moja kitarska oprema... igram jih pa čez Marshall Valvestate 102R in Behringer 400w box...
Zok Objavljeno Januar 26, 2007 Opozori Objavljeno Januar 26, 2007 ojej, 8 kitar... :OK: Gsxs600, stratocasterji spadajo v dve velke grupe - ena je Fender (original original original), druga squier (kao kopija originala, ampak se vedno je original k je Squier malo cenejsa hcerinska firma Fenderja, in se mu tud uradno rece Strat(ocaster), tk da to je kopija original original), mas pa se razne yamahe, pa ibaneze, pa te, one tretje, k so pa same kopije, eni so boljsi, eni slabsi, ampak nima veze. Squier (k je v bistvu se vedno original :P) dobis za 33 cukov (Squier Strat Standard series, Music Max CE), medtem ko pri Fenderju za ta denar dobis tri dobre kitarske pasove... :D in ce imas v mislih Fenderja, pol bog ne daj sploh studirat o cem drugem ko o enem solidnem kitarskem ojacevalcu! eh, nas kitarist ma Cort-a (dobrih 50 cukov), in pa TALE (TALE) amp, in vedno rece "fersterker je moj navdih.." :evilgrin: :grim ah ja, na novo sm postavu nas web page - http://www.ciknpir.info/ - n-joy! ;)
bassko Objavljeno Januar 27, 2007 Opozori Objavljeno Januar 27, 2007 Pa res, moj fenderjev usnjen pas je bil 11k. Ampak se splača ker kitare na rami sploh ne čutiš :) :OK:
Zok Objavljeno Januar 27, 2007 Opozori Objavljeno Januar 27, 2007 jeej, se moj pas... :wub: Tud fenderjev, ampak za 11 evrov.. :kva2:
bassko Objavljeno Januar 27, 2007 Opozori Objavljeno Januar 27, 2007 Tale je pa moj. Fajn je ker je zgornji del iz tršega usnja, spodnji (tisti ki pride na ramo) je pa podložen in iz mehkejšega usnja in res dobro opravi svoje delo.
cation Objavljeno Januar 27, 2007 Opozori Objavljeno Januar 27, 2007 @ incubation: vidim da maš Jim Harley. kako se ti zdi? jaz jo mam tudi.. samo bom slej ko prej menjal, ker sem jo bil kupil bolj z namenom, za učit se...saj za takrat je bla ql, zaj bi pa rad kaj več .)
Zok Objavljeno Februar 13, 2007 Opozori Objavljeno Februar 13, 2007 V kratkem dobim TOLE kombinacijo head-a in box-a (head BEHRINGER ULTRABASS BX4500H, box BEHRINGER ULTRABASS BB410), pa me zanima ce ma kdo izkusnje z njim, oz. kaksno mnenje... ...je pa ze kupljen, tak da bodite realni in ga ne hvalite/simpajte za brezveze, prosim, zanima me realno stanje... ;) ...pa mogoce se kaksna primerjava s TEM kompletom oz. head + BB410 + BB115, kaj se najbolj splaca (cash/output)? vem da gnjavim, ampak niam ravno veliko izkusenj z razlicnimi kombinacijami driverjev... :)
Einherjar Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 V kratkem dobim TOLE kombinacijo head-a in box-a (head BEHRINGER ULTRABASS BX4500H, box BEHRINGER ULTRABASS BB410), pa me zanima ce ma kdo izkusnje z njim, oz. kaksno mnenje... ...je pa ze kupljen, tak da bodite realni in ga ne hvalite/simpajte za brezveze, prosim, zanima me realno stanje... ;) ...pa mogoce se kaksna primerjava s TEM kompletom oz. head + BB410 + BB115, kaj se najbolj splaca (cash/output)? vem da gnjavim, ampak niam ravno veliko izkusenj z razlicnimi kombinacijami driverjev... :) Osebno, ce mi dajo behringerja zastonj, ga ne bi imel. Then again, ce je ze kupljen je prepozno
Zok Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 (popravljeno) se mi zdi da si mal pretiravu, oz. vsaj upam... mamo neki behringerjeve opreme drugac, ampak nic jakega (di-boxi itd), pa smo z njo zlo zadovoljni. drugac pa ko sm kupil svoj prvi amp, na ime AXL B70 je slisal, kao 70-vatno kitajsko sranje, ga odprem, pa vidim not 60W trafo, na plati koncne stopnje je pisalo 60W, tak da realnih 30, 35 vatov je mogoce dal od sebe glede na napajalnik pa kolk se spoznam na zgradbo koncnih stopenj, pa skuru sm ga prvi mesec, tak da sm se tistih 40 jurjev vrgu vstran (klinc, v akciji je bil, pa sm reku za prvi amp.. ), kaka je bla kvaliteta zvoka ob vecji jakosti si pa lahk mislite... ...tak da kitajsko sranje - na-a, nikol vec.. :P tale behringer me pa res zanima kak je kaj, ko mi ga uvozijo bom pa itak porocal, ampak kaj ko sm tak nestrpen... :headbang: glede na to da naj bi mel 450 W RMS, bi moral nekje na polovici glasnosti dat dovolj od sebe, ob se kolkrtolk vredi soundu...? Popravljeno Februar 14, 2007. Popravil Zok
Einherjar Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 se mi zdi da si mal pretiravu, oz. vsaj upam... mamo neki behringerjeve opreme drugac, ampak nic jakega (di-boxi itd), pa smo z njo zlo zadovoljni. drugac pa ko sm kupil svoj prvi amp, na ime AXL B70 je slisal, kao 70-vatno kitajsko sranje, ga odprem, pa vidim not 60W trafo, na plati koncne stopnje je pisalo 60W, tak da realnih 30, 35 vatov je mogoce dal od sebe glede na napajalnik pa kolk se spoznam na zgradbo koncnih stopenj, pa skuru sm ga prvi mesec, tak da sm se tistih 40 jurjev vrgu vstran (klinc, v akciji je bil, pa sm reku za prvi amp.. ), kaka je bla kvaliteta zvoka ob vecji jakosti si pa lahk mislite... ...tak da kitajsko sranje - na-a, nikol vec.. :P tale behringer me pa res zanima kak je kaj, ko mi ga uvozijo bom pa itak porocal, ampak kaj ko sm tak nestrpen... :headbang: glede na to da naj bi mel 450 W RMS, bi moral nekje na polovici glasnosti dat dovolj od sebe, ob se kolkrtolk vredi soundu...? Tko ti bom rekel... Ce ti bo v redu potem cestitke... mi smo ga mel samo za fabriko sumenja, ker kaj drugega res ne naredi... Predlagam, pa da tega tudi odpres in pogledas dejansko stanje ojacevalca.
bassko Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 (popravljeno) Strinjam se z einherjarjem. Smo dobili en aktiven monitor za sposojo, druge vaje je že šla troblja. Pero je to napako in prečekiral kakšna je taprava moč tega. Gor piše 300w, od sebe da pa realnih 150w, tko da tok o behringerjevi moči :) Poslušam pa tudi razne govorice kako ljudem crkujejo njihove stvari tko da je vse plastik fantastik in se v feršt raje ne bi spuščal na tvojem mestu. Najbolša je pa izjava perota ko smo mu prinesli ta aktiven monitor: Aaaa, behringer, to firmo bi blo treba zbombat. :) Prav je mel... Popravljeno Februar 14, 2007. Popravil bassko
Zok Objavljeno Februar 15, 2007 Opozori Objavljeno Februar 15, 2007 hm, glede na ceno fersterkerja ne vem ce si lahk privoscijo "fabriko sumenja"... tud od basa in dovoda elektrike je dost odvisno, pa recimo ce je light show na isti fazi brni da glava pece, to se nam je ze parkrat zgodil, pa nimamo glih pocen robe. hm, bom vidu ko ga dobim. :whistle:
Zok Objavljeno Februar 20, 2007 Opozori Objavljeno Februar 20, 2007 (popravljeno) o ja. butne. konkretno. :whistle: in ja, zvok je hud. bruma tocno tolk ko v vseh drugih komponentah. in na spilu, kjer laufajo na fazi na katero ni obesenih motecih komponent (luci, projektorji, smoke machine, izhodni ojacevalci, itd), bruma ni, tak da verjetno ga tud v behringerju ne bo. bomo vidl 3. 3. ampak proti fenderju BXR 100 - kapo dol, res! :devil: :wub: Popravljeno Februar 20, 2007. Popravil Zok
bassko Objavljeno Februar 21, 2007 Opozori Objavljeno Februar 21, 2007 A si ga le vzel? No upam da ti bo delal normalno, brez nepotrebnega crkovanja, predvsem pa takrat ko bo iz garancije. Če si zadovoljen pa še toliko boljše :)
Zok Objavljeno Februar 21, 2007 Opozori Objavljeno Februar 21, 2007 kupljen je bil ze kaka dva tedna preden sem ga dobil, kupil in pripeljal v Slovenijo ga je pa nas vokalist (krasho - http://www.ciknpir.info/). skoda sam k nima na footswitchu funkcije boost in overdrive, blo bi bolje kot ultrabass (kdo si je sploh izmislu ta izraz?)... :P ...spet en projekt za doma nardit... :whistle: aja, se slikca:
bassko Objavljeno Februar 24, 2007 Opozori Objavljeno Februar 24, 2007 (popravljeno) Kakšna je pa teža ojačevalca? Sem ravno včeraj poslušal da so enega kombota privlekli v čurin in da ma 62 kg :blink: Popravljeno Februar 24, 2007. Popravil bassko
Zok Objavljeno Februar 24, 2007 Opozori Objavljeno Februar 24, 2007 glava tehta 14 kg, box pa 45,5 kg - brez pretiranega truda ga sam spravis v fiesto na zadnje sedeze - danes preizkuseno. :grim
bassko Objavljeno Februar 24, 2007 Opozori Objavljeno Februar 24, 2007 Ti lahko, jaz ga pa v corso ne morem, ker je preglobok in ob zice zadane, tako da moram zice podret in ga zadaj dat:) Tvojega bi pa spravil na zadnje zice ker nima take globine :)
Einherjar Objavljeno Februar 25, 2007 Opozori Objavljeno Februar 25, 2007 glava tehta 14 kg, box pa 45,5 kg - brez pretiranega truda ga sam spravis v fiesto na zadnje sedeze - danes preizkuseno. :grim Pussy box :) Mi vlacimo kitarske po 62kg... (samo, ko ga slisis, ves zakaj). Vceraj s seboj celo ozvocenje vlekli... po 3 dni mam musklfibr, ko ozvocujemo svoje koncerte.
Zok Objavljeno Februar 27, 2007 Opozori Objavljeno Februar 27, 2007 smo se vozl pjebi z BMW M6, pa zato safi se vedno ni pussy, ceprav ma 337 konjev majn... doh? :headbang: tud js bi mel 810 konfiguracijo namest 410, ampak kot prvo takega boxa ne rabim k ga itak neb mogu na polno gonit k bi bil preglasen ampak bi ga mel sam za spanarijo, kot drugo niam tolk dnarja vstran za dat, kot tretje je box neprakticen za prevazat, itd... ...zaenkrat mi je 410 cist dost. ...in tole o pussy boxu je mal mim. 1200 W RMS dovoljene obremenitve men ne deluje najbolj pussy. ce bi pa rad sam povedu da mas neki boljsega, to je pa druga pesem. :)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se