debitel Objavljeno Julij 15, 2010 Deli Objavljeno Julij 15, 2010 Fora vzmeti v sklopki je, da sklopka kasneje spusti. In s tem pri višjih obratih, motor se tja prej zavrti zaradi lažjih valjčkov in rezultat izstrelitev iz mesta in kurjava gume. Fora ene vzmeti, večje je pa v tem, da je ponavadi trša, kar pomeni da izenačuje sile pri lažjih valjčkih pri prenosu jermena v "višje" prestave. Če je premehka to izniči lahkost valjčkov, ker se zadnji del variomata prehitro krči in s tem skuter dobiva na hitrosti ne na pospešku. Ni navora, ni moči. Lažji valjčki več KM, manj navora... Predstavljajte si menjalnik od bicikla, kako potuje ketna in kako delujejo večji in manjši zobniki. Isti princip je tukaj, dotem 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Valentin Objavljeno Julij 15, 2010 Deli Objavljeno Julij 15, 2010 Fora vzmeti v sklopki je, da sklopka kasneje spusti. In s tem pri višjih obratih, motor se tja prej zavrti zaradi lažjih valjčkov in rezultat izstrelitev iz mesta in kurjava gume. Fora ene vzmeti, večje je pa v tem, da je ponavadi trša, kar pomeni da izenačuje sile pri lažjih valjčkih pri prenosu jermena v "višje" prestave. Če je premehka to izniči lahkost valjčkov, ker se zadnji del variomata prehitro krči in s tem skuter dobiva na hitrosti ne na pospešku. Ni navora, ni moči. Lažji valjčki več KM, manj navora... Predstavljajte si menjalnik od bicikla, kako potuje ketna in kako delujejo večji in manjši zobniki. Isti princip je tukaj, Super si tole pojasnil. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sat500 Objavljeno Julij 15, 2010 Deli Objavljeno Julij 15, 2010 Torej ... dobra ideja je padla. Se pravi mehanik, pista, motorji , valčki , variatorji, vzmeti vse na enim prostoru pa, da preizkusimo v praksi. Lepa podopustniška sobota po možnosti SG letališče. Lp, Zvone Toooo! Sedaj samo še določimo termin, da bo nas čimveč z različnimi osnovami, @drejči, @debitel, @skuterist in @x_raider priskrbijo različno težke valjčke (ali jih še imate iz prejšnjih menjav?), mogoče vključimo kakšno trgovino, ki ima interes kaj prodati za maxije, povabimo novinarje in... Ali ne bi bilo to nekaj? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Valentin Objavljeno Julij 15, 2010 Deli Objavljeno Julij 15, 2010 Vzmeti v sklopki so eno, vzmet ki tišči zadnjo jermenico skupaj, pa drugo. In kot je Debitel lepo pojasnil, vsaka na svoj način vpliva na performanse skuterja... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
debitel Objavljeno Julij 15, 2010 Deli Objavljeno Julij 15, 2010 Catch je ujet pravo kombinacijo. Valjčki so še, jaz pridem, dajmo se zmenit za datum in kdo bo zadevo organiziral. Pa kdaj seveda, da nas bo res nekaj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Julij 19, 2010 Deli Objavljeno Julij 19, 2010 Ali kdo ve kje bi dobil "debelejše" ročke za maxija? Naprimer nekaj takega: Samo "mer" nikjer ne najdem Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
andi1 Objavljeno Julij 22, 2010 Deli Objavljeno Julij 22, 2010 Sicer ne vem, če tole paše v to temo, a vseeno: sem zaprisežen drekpumpar s kar dolgim moto stažem (kakih 40 let). Zadnjič sem bil na servisu pri Franciju v Kranju (menjava sklopke), pa mi je za tisti dve ali tri ure posodil njihovega službenega Burgmana 650, da se nisem motal po delavnici in jim med delom hodil pod nogami. Malce skeptično sem se vsedel nanj, v prvih nekaj metrih preveril delovanje zavor in nato dodal gas. Opaa, sam nisem vedel, kdaj sem jih imel noter 100, zmanjšal in se prepustil vožnji. Naj mi drugi motoristi ne zamerijo, a vožnja je bila božanska. Sicer ne spadam med tiste, ki skuteriste gledajo zviška, tudi na cesti jih vedno pozdravljam, a sedaj še bolj razumem, zakaj maxiskuteristi prisegajo na svoj moped tako kot jaz na svojega. In bodimo pošteni, skuter JE motor, med tem ko to za trike niti slučajno ne moremo reči! In ne nazadnje, kasneje sem spoznal enega z Burgmanom, v pogovoru mi je priznal, da je prej vozil Harleya, sedaj pa skuterja ne bi zamenjal za nič na svetu. In slaba stran? Cena skoraj 11000 za polno opremljenega. Lep pozdrav in srečno vožnjo vsem skupaj. dotem 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Blond Objavljeno Julij 22, 2010 Deli Objavljeno Julij 22, 2010 andi1 pozdravljen ! Ja takšni smo ljudje. Kar na pamet nekaj presojamo in določamo dokler se sami ne prepričamo v nasprotno. Na mnogih področjih je tak. Tudi tukaj na tem forumu je kar nekaj "motoristov", ki se presedlali na maxiskuterje. Res je drugačen stil vožnje, ampak tako so zapolnili nišo, saj vsakemu ne paše cestak, harley, krosar ali kaj druga. Jaz sem vesel, da sem na maxiju in z veseljem jih srečujem vsak dan več v totem našem mesti. LP Blond mojamiska 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tamav Objavljeno Julij 23, 2010 Deli Objavljeno Julij 23, 2010 Pozdrav vsem, zanima me ali imate tudi vi podobne izkušnje s svojimi maxiji; na mojem ob ugasnjenem motorju (brez kontakta) računalnik še vedno "vleče" 14 mA, kar pomeni, da če motor stoji cca 14 dni ne vžge več. Vozim Atlantica 500. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Blond Objavljeno Julij 23, 2010 Deli Objavljeno Julij 23, 2010 Tudi sam imam Atlantica 500 ... nisem sicer tak maher, da bi šel merit, koliko ima porabo, vendar po 14dneh tudi meni ne vžge. Prvo kar naredi je da stikalo za luči obrneš na 0 in je takoj boljše. Sam sem se navadil ugašat luči in zaenkrat nimam težav. Morda pa je še kaj druga. ..... LP Blond mojamiska 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sat500 Objavljeno Julij 23, 2010 Deli Objavljeno Julij 23, 2010 Tudi sam imam Atlantica 500 ... nisem sicer tak maher, da bi šel merit, koliko ima porabo, vendar po 14dneh tudi meni ne vžge. Prvo kar naredi je da stikalo za luči obrneš na 0 in je takoj boljše. Sam sem se navadil ugašat luči in zaenkrat nimam težav. Morda pa je še kaj druga. ..... LP Blond Na mojem Peugeotu nimam teh težav. Pa imam utripajočo luč ("alarm"), ki je vedno aktivna. Pozimi je tudi po mesecu in pol (sem pozabil odklopiti akumulator ) brez težav vžgal. Potem ga pa nisem več ven vzel in sem ga na 3-4 tedne vžigal in pustil po pol ure prižganega, da je bil na delovni temperaturi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gorazd Objavljeno Julij 26, 2010 Deli Objavljeno Julij 26, 2010 Pozdravljeni! Po dolgem času sem zopet med skuteristi, nabavil sem exciting-a 500. Zanima me, na koliko barov "pumpate" pnevmatike na svojih maxijih? Razmišljam tudi o nabavi nove čelade in se odločam med preklopno integralno in jet čelado. Kaj priporočate, izkušnje, mnenja. Hvala za odgovore in lp. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
debitel Objavljeno Julij 26, 2010 Deli Objavljeno Julij 26, 2010 Pozdravljeni! Po dolgem času sem zopet med skuteristi, nabavil sem exciting-a 500. Zanima me, na koliko barov "pumpate" pnevmatike na svojih maxijih? Razmišljam tudi o nabavi nove čelade in se odločam med preklopno integralno in jet čelado. Kaj priporočate, izkušnje, mnenja. Hvala za odgovore in lp. Jat mislim, da imam 2,3 in 2,5 napumpane gume, absolutno pa za maksija integralno čelado. Schuberth C3 zelo priporočam. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pelikan Objavljeno Julij 26, 2010 Deli Objavljeno Julij 26, 2010 Pozdravljeni! Po dolgem času sem zopet med skuteristi, nabavil sem exciting-a 500. Zanima me, na koliko barov "pumpate" pnevmatike na svojih maxijih? Razmišljam tudi o nabavi nove čelade in se odločam med preklopno integralno in jet čelado. Kaj priporočate, izkušnje, mnenja. Hvala za odgovore in lp. Pozdravljen (ponovno) med maxiji! Ja, tudi jaz imam gume napumpane več kot piše v navodilih (za cca. 0,2 bara).... /po priporočilu strokovnjaka, ki mi je na zadnje montiral gume/... Čelada? Preklopna absolutno! Tudi jaz priporočam C3, je res kar pišejo o njej...!? Je lahka, tiha, ne škripa, dober pretok zraka, se ne rosi, se dobro zapira,... Cenovno je res dražja od npr.Nolana N-103 ali te ta "lažje" in nove N-90... Če boš kupoval v zimskem času ali pa "čakal" na kako Louis-ovo akcijo... lahko kupiš C3 tudi za do cca. 150€ ceneje ... .) Jet čelade imajo kar nekaj pomankljivosti...? Mene je motilo to, da so (zelo) hrupne, sicer zelo priporočljive v letnem času... a tudi manj varne... Npr. Nolanovo N-43/N43Air ...ima npr. problem z nastavitvijo vizirja (nima sredinskega položaja) ali se voziš z odprtim ali zaprtim vizirjem... sem to čelado šel probat v Velenje... a sem imel problem še z sončnim vizirjem, ker se mi je prekrival z robom dioptrijskih očal... kakorkoli, v februarju/marcu letos sem ujel "akcijo" v TC-Motoshop Ljubljana in "dobil" C3 za res ugodno ceno... Lp p.s. Če si morebiti iz štajerskega konca, te vabim (+vse ostale!) na enodnevni izlet po "naši" okolici, kjer se bomo družli le maxiskuteraši in bo tekla beseda o vsem, kar je povezano z njimi... Ja, pa tudi čelado C3 lahko sprobaš v "živo"... .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gorazd Objavljeno Julij 26, 2010 Deli Objavljeno Julij 26, 2010 Hvala za hitre odgovore. Ima kdo kakšne izkušnje z PROBIKER KX4 čelado? Skupnja vožnja, verjetno se bom res pridružil, saj gre pot skozi moj kraj ;-) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Julij 26, 2010 Deli Objavljeno Julij 26, 2010 (popravljeno) Hvala za hitre odgovore. Ima kdo kakšne izkušnje z PROBIKER KX4 čelado? Skupnja vožnja, verjetno se bom res pridružil, saj gre pot skozi moj kraj ;-) Mislim da je nima nihče izmed nas. Čelado (po moje) raje kupi pri nas. Boš imel "trgovca" pri roki če bo kaj narobe (servisi, reklamacije, poizkusna vožnja itd). Jaz imam N103. Zadovoljen, mogoče je bolj glasna od C3, vendar to moraš poskusiti na svojem "mopedu". Glede "pomoči" pa pri Nolanu (Comapco) . Popravljeno Julij 26, 2010. Popravil skuterist Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pelikan Objavljeno Julij 26, 2010 Deli Objavljeno Julij 26, 2010 (popravljeno) Hvala za hitre odgovore. Ima kdo kakšne izkušnje z PROBIKER KX4 čelado? Skupnja vožnja, verjetno se bom res pridružil, saj gre pot skozi moj kraj ;-) Glede čelade? Jaz sem se odločal le med: C3 ali N-90/N-43AIR... Imel pa sem eno leto Probiker Jet čelado... Pri moji odločitvi je prevladala možnost vgradnje bluetooth komunikacijskega sistema... zaradi "dobre" cene sem se potem odločil za C3... ki je tudi po splošnem mnenju mnogih, boljša od Nolanovih (zaznanih je manj težav, kot pri slednjih)... Čelade, ki si si jo "nagledal"... Morebiti bi ti jaz kljub temu raje svetoval Nolan N-43Air, ki jo imajo mnogi maxiji... in so v večini vsi zadovoljni z njimi... Pred nakupom jo greš probat v Velenje, da si "nagledaš" ta pravo številko... potem pa počakaš na znižanja (v zimsko/spomladanskem času)... in jo greš kupit... ...letos spomladi so imeli res "dobro" ceno (malenkost več, ko ta Probikerjeva)... ...pa tudi, (kot ti je napisal @skuterist) so na servisu v Velenju res prijazni in ni težav z morebitnimi servisi... Lp p.s. Ja, super... da se vidimo 01.avgusta... ...sporoči mi le na PM, kje se nam imaš namen pridružit, če to ne bo MB... Več o izletih najdeš na Maxi: 01 forumu in pa na Dnevnih "maxi" vožnjah... Popravljeno Julij 26, 2010. Popravil pelikan Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gorazd Objavljeno Julij 26, 2010 Deli Objavljeno Julij 26, 2010 THX za nasvete. Za vožnjo bom javil pravočasno. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
apriliaatlantic500 Objavljeno Julij 26, 2010 Deli Objavljeno Julij 26, 2010 Pozdravljeni! Sem lastnik Aprilia Atlantic 500 maxiskuterja , pa me zanima če mogoče kdo ve če ima skuter kako blokado? Na izpuhu sem videl imbus vijak zašraufan direktno v cev, pa ne vem čemu služi, mogoč blokada hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pelikan Objavljeno Julij 26, 2010 Deli Objavljeno Julij 26, 2010 (popravljeno) Pozdravljeni! Sem lastnik Aprilia Atlantic 500 maxiskuterja , pa me zanima če mogoče kdo ve če ima skuter kako blokado? Na izpuhu sem videl imbus vijak zašraufan direktno v cev, pa ne vem čemu služi, mogoč blokada hvala Pozdravljen! Sicer sem laik na tem področju, ampak to zagotovo ni "blokada"... ker koliko sem uspel na hitro prebrat o tvojem maxiju... ti imaš "tvojih" cca. 40 konjev in dosegaš hitrosti, ki so preko 100km/h... tako, da ti sploh nimaš "blokade".... te blokade so bolj prisotne pri do 50 ccm motorjih/skuterjih... ki so z blokado omejeni na določeno hitrost (45km/h)... Lep maxi pozdrav p.s. V kolikor imaš v nedeljo 1.avgusta 2010... čas..., se nam pridruži na "kratkem" izletu po štajerski, kjer se bomo bolj malo vozili in več časa pogovarjali o maxiskuterjih... Popravljeno Julij 26, 2010. Popravil pelikan Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gorazd Objavljeno Julij 29, 2010 Deli Objavljeno Julij 29, 2010 Imam vprašanje za lastnike ecxiting-ov. Kako natančni so kaj vaši kazalci goriva v tanku. Imel sem skoraj poln tank goriva, po cca 70 prevoženih km, pa je kazalec padel kar malo pod polovico. Kakšne so vaše izkušnje s tem. Kolioko km prevozite z enim tankom, oz po kolko prevoženih km tankate? LP G Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maxiscooter Objavljeno Julij 29, 2010 Deli Objavljeno Julij 29, 2010 Imam vprašanje za lastnike ecxiting-ov. Kako natančni so kaj vaši kazalci goriva v tanku. Imel sem skoraj poln tank goriva, po cca 70 prevoženih km, pa je kazalec padel kar malo pod polovico. Kakšne so vaše izkušnje s tem. Kolioko km prevozite z enim tankom, oz po kolko prevoženih km tankate? LP G Poizkusi pisat na PM @mrkixi-ju. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Blond Objavljeno Julij 29, 2010 Deli Objavljeno Julij 29, 2010 Imam vprašanje za lastnike ecxiting-ov. Kako natančni so kaj vaši kazalci goriva v tanku. Imel sem skoraj poln tank goriva, po cca 70 prevoženih km, pa je kazalec padel kar malo pod polovico. Kakšne so vaše izkušnje s tem. Kolioko km prevozite z enim tankom, oz po kolko prevoženih km tankate? LP G Nimam ecxitinga, ti pa predlagam, da se nam v nedeljo pridružiš na izletu, morda pa bo kdo s takšnim tam in boš iz prve roke dobil podatek. Sam sem prepričan, da bo v nedeljo luštno in da se bomo vsi veliko naučili o maxijih. LP Blond Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maxiscooter Objavljeno Julij 29, 2010 Deli Objavljeno Julij 29, 2010 Kaj pravite na to : Burgman 1000 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Blond Objavljeno Julij 29, 2010 Deli Objavljeno Julij 29, 2010 to bi znal bit moj naslednji maxi .... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se