Kaiser Objavljeno December 23, 2005 Opozori Objavljeno December 23, 2005 Jeeeeeejjjjj dones pa najboljši njoki pri tanajboljši noni.... :OK:
Vale Objavljeno December 23, 2005 Opozori Objavljeno December 23, 2005 Hladna predjed: Naribana črna redkev s fižolom, česnom in bučnim oljem Topla predjed: Mineštra z bobiči v katero je stopila svinja Glavna jed: V namaščen pekač nadevaš zelje, nanj zložiš narezano čebulo in dva svinjska kosa. Če imaš rad sladko-kisle zadeve dodaš še par suhih sliv. Pečeš na 180 stopinjha cca 40 minut. Sladica: Sadni kruh Vino: Stari kralj Ber tek
Vale Objavljeno December 26, 2005 Opozori Objavljeno December 26, 2005 Mineštra: Prepražiš: Čebulo, česen, korenček, papriko, grah, zeleno, bobiče (koruza) Dodaš: Ščepce provansalskih zelišč, žličko vegete, sol, mleto rdečo papriko in žlico moke Zaliješ z vodo in pustiš, da se kuha cca 2 uri. Če nisi ljubitelj mesa jo pustiš takšno, drugače naj vanjo stopi še svinja. Ber tek ... pri nas že vre ...
Lobo Objavljeno December 26, 2005 Opozori Objavljeno December 26, 2005 Vale pohvala :004 , ker si napisala cel recept. Če se bodo še ostale/li odločili in napisali kakšen svoj recept, bomo izvedeli marsikaj novega. Vsaj tisti, ki jih to zanima.
SiR Objavljeno December 26, 2005 Opozori Objavljeno December 26, 2005 kupiš eno ne preveč staro, a tudi ne preveč mlado kuro... jo spucaš od znotraj, od zunaj pa kožo premažeš z medom in nekaj kapljicami konjaka... drobovino iz kure otrebiš in sesekljaš, popražiš na čebulci, umešaš v hladna stepena jajčka z zelišči in kruhovimi kockami, natopljenimi v mleko... vse skupaj stlačiš v kurino votlo notranjost in pod kožo, ki je zaradi medu še malček bolj prožna in malček manj nagnjenja k trganju ... če ti je filanje uspelo (brez kakih perverznih idej :devil: ) jo daš za nekaj ur v pečico in pečeš v ustreznih režimih, da znotraj ni surova in zunaj ni zažgana. Če zraven ponudiš še kaj omakic, recimo iz korenčka in in graha ter solato po želji, za splakovanje pa buteljko ali več, si zmagovalec na vseh frontah. Ostanki so užitni še kak dan ali morda dva po fešti. :) seveda je to saom osnova: pravzaprav je magija v tisti fili, ki jo lahko opremiš z zelišči in kakšnimi blagimi vinskimi dodatki po želji. Tudi drobovina je lahko vseh sort, odvisno pač, kaj se ti gravža in kaj ne. eni jo recimo filajo z rižem in škampi, drugi s čebulo in drugimi zadevšnami ...
Brihta Objavljeno December 26, 2005 Opozori Objavljeno December 26, 2005 Biftek za zajtrk Biftek za kosilo+govej šnicl (3 :D ) Pršut za večerjo Zraven vseskozi vino rdeče+belo December je zakon :)
Vale Objavljeno December 26, 2005 Opozori Objavljeno December 26, 2005 Jutri za kosilo: Narediš testo za testenine, malo bolj trdo => moka, jajce, malo vode Razvaljaš na 3 mm debelo in narežeš v tanke rezance ter pustiš cca 30 min, da se malo posušijo. MEDTEM, KO SE REZANCI SUŠIJO: Vzameš gambere in jih vržeš v vroče olivno olje, dodaš nasekljan česen, sol in mešanico zelenega, belega in rdečega popra. Ko iz gamberov izhlapi voda dodaš narezano špinačo (valjda svežo, ne zamrznjeno) in prav tako dušiš, dokler ne izpari voda. Dodaš malo muškata, žlico vegete, žlico pesta genovese ter pol sladke in pol kisle smetane. Pustiš, da vre. Medtem skuhaš v slanem kropu rezance (cca 12-15 min, če so ti všeč aldente oz. 20 min, če imaš rad poc). Ko so kuhani jih odcediš in vržeš v prej pripravljeno omako, naštimaš temperaturo na max in na hitro premešaš (tako da se rezanci čisto, čisto malo zraven še zapečejo). Posuješ z naribanim parmezanom (pa ne z unim iz vrečke ampak pravim parmezanom). Zraven paše kakšna dobra buteljka belega vina (suhega) in motovilec z malo rukole. Zgornjo zmes lahko filaš tudi v Barilline kanelone, s tem, da dodaš še skuto in eno jajce. Ko nafilaš kanelone jih preliješ s kislo smetano, ki si jo zmešal z mlekom, jajcem, maslom in mušktanim orehom, na kanelone nadevaš trdomasten mehek sir in daš v pečico za 30 do 40 min na 180 stopinj.
krava Objavljeno December 27, 2005 Opozori Objavljeno December 27, 2005 !!! 3x kebab !!! pravkar...v enem šusu!!! :OK: :yea1:
MAZINGAZETA Objavljeno December 27, 2005 Opozori Objavljeno December 27, 2005 :yes: No ene babe pa tudi dosti kuhamo... Sam danes sem bolj po vremenu in sem šla na hot dog, ker se mi ni dalo "ustvarjat!"
pirrulz Objavljeno December 29, 2005 Avtor Opozori Objavljeno December 29, 2005 In tudi sem. o ja, pa še kako sem. In zdaj na mojem licu že kraljuje blaženo-orgazmični smehljaj. :D Zakaj? To the "njam njam" topic, Frederic! Vite, vite! :grim DUNAJSKI!!!!!! :yea2: :yea2: :grim :yea2: :OK: :yea2: :yea2: :yea2: :kva2:
Leteči Objavljeno December 29, 2005 Opozori Objavljeno December 29, 2005 Pasulj s pol kranjske in še toplim kruhom :OK:
dr.looney Objavljeno December 29, 2005 Opozori Objavljeno December 29, 2005 ravnokar povečerjala..pršut,sir in en kozarček terana :OK: dr.looney :devil:
motoristek Objavljeno December 29, 2005 Opozori Objavljeno December 29, 2005 Zmazal eno lešnikovo milko :kva2:
leila Objavljeno December 29, 2005 Opozori Objavljeno December 29, 2005 malica(pozna): dagnje v vinski omaki by soho (njami, njami) kosilo-večerja: gratinirane skutine palačinke, kompot
Vale Objavljeno December 29, 2005 Opozori Objavljeno December 29, 2005 Jutri: Panirane melancane, panirane cukete, panirana cvetača, paniran piščanec in testeninska solata ...
Lobo Objavljeno December 29, 2005 Opozori Objavljeno December 29, 2005 Ne bi našteval, kaj sem jedel, ker sem pol že pozabil. Bilo je vsega na pretek. In to v družbi, da jo težko najdeš pod našim soncem. Vaga pokazala dve dodatni kili, rengen pa za prst špeha več okol trebuha.
Thundercat Objavljeno December 30, 2005 Opozori Objavljeno December 30, 2005 v sredo zvečer...polenta s pršutom, sirom in figami v pečici... v četrtek zvečer.... pečenica + kuhan pršut + kruh + vroča čokolada.... :)
moto rider Objavljeno December 30, 2005 Opozori Objavljeno December 30, 2005 8.45h / Kisle kumare pa Zenf
hotschko Objavljeno December 30, 2005 Opozori Objavljeno December 30, 2005 kosilo ? :? kaj je to kosilo :? :fredy:
Lobo Objavljeno December 30, 2005 Opozori Objavljeno December 30, 2005 kosilo ? :? kaj je to kosilo :? :fredy: Nekaj za pojest.
motoristek Objavljeno December 30, 2005 Opozori Objavljeno December 30, 2005 Evo, takole pa nam je zaželel moj sodelavec!!! :lol1: :lol1:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se