Robert Objavljeno Avgust 7, 2003 Deli Objavljeno Avgust 7, 2003 (popravljeno) Tko da bi samo opomnil nas vse, da zahvaliti se avtomobilistu ni slaba ideja in se bo tisti avtomobilist zagotovo tudi naslednjic potrudil.... itd. Mislim, da to nekako spada v prometno kulturo, tako da, do sedaj sem še vsakega avtomobilista, kamionista,itd pozdravil, ko se mi je umaknil. Kar se mi pa tudi zdi normalno je, da se umaknem hitrejšim motoristom in jim tako omogočim varnejše prehitevanje. Kajti naletel sem že na motoriste, ki sem jih dohitel, ker so vozili 50 km/h, ko so me pa v špeglu vidli so pa začeli držati moj ritem (kar ni težko :D ) in pri tem delali razne pizdarije, tako, da sem se jih enostavno bal prehitet ali pa sem izbral drugo pot. Največkrat je to problem skuteristov, ki mi počasi gredo zmeraj bolj na kur.., čeprav vem, da so tudi oni pomemben člen prometa. Pozdrav od Roberta Popravljeno Avgust 7, 2003. Popravil Robert Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gizmOkak Objavljeno Avgust 7, 2003 Deli Objavljeno Avgust 7, 2003 ...Kar se mi pa tudi zdi normalno je, da se umaknem hitrejšim motoristom in jim tako omogočim varnejše prehitevanje... Ja to tudi jst nardim, če ga le pravočasno v špegli vidim, k kšnkrt je tud tko hitr mimo d ga še vidiš ne :D pole pa si sam pr sebi mislim, kaj si uni misli d se mu nism umaknu :blink: :unsure: pač nism ga opazu :huh: Sicer pa glede pozdravou, česa tko lepega kot da te mularija v avtu ven z zadnje šipe pozdravlja pa še ne :D :D :D pole pa je slučajno še očka z zadnjo stop lučjo poblendu d se lahko mirno izza ovinka mimo njega peljem....temu sledi moj pozdrav in gas dalje!!! A ni lepo d je tko med ljudmi na cesti!?! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nts Objavljeno Avgust 7, 2003 Deli Objavljeno Avgust 7, 2003 Samo nažalost pa so tudi taki avtomobilisti - ki se zanalešč nastavljajo, da ja ne moreš mimo.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno Avgust 8, 2003 Deli Objavljeno Avgust 8, 2003 Še nekaj mojih opažanj ( sam ne me tepst :unsure: ) : Ker sva to pomlad in poletje večinoma prostih dni , ki jih ni bilo prav malo, preživela " v sedlu" , se je seveda na cesti (in ob njej) dogajalo vse mogoče. Prav zadnji vikend, ko je bila na cesti precejšnja gužva ( Italijani, ostali dopusti itd..) sem bila pozorna na voznike avtomobilov.... Tisti, z registrsko oznako LJ se praviloma niso umikal ali pokazali vsaj kanček strpnosti, kaj šele prijaznosti, Italijani večinoma prav tako ne, oznake kot so MB, pa GO, pa PO, pa nizozemske in delno nemške pločevinaste škatlice pa so v večini primerov, če je bilo treba, zavile na skrajni desni rob in nama dale možnost, da odletiva naprej in se tako ne scvreva pod svobodnim soncem..... Doživela sva celo, ko je LJ, v beli polo majčki in seveda s polikano frizuro v srebrnem benflnu zapeljal direkt z desne stranske poti pred naju in se odpravil v nasprotno smer po svojem pasu, pri tem pa še krilil z rokami in kazal ..khm..( :blink: )... KAO, da sva midva kaj zasrala.... No, pa še bi se našlo.... Zato vedno pozdravim voznika - avtomobilista, ki se umakne... (zadnjič sem nekomu celo pomežiknila in on meni nazaj :) :D ) ...sam psssssssst. :ph34r: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest 1 Objavljeno Avgust 8, 2003 Deli Objavljeno Avgust 8, 2003 (popravljeno) je LJ, v beli polo majčki in seveda s polikano frizuro v srebrnem benflnu zapeljal direkt z desne stranske poti pred naju .. torej s takimi statistikami se zelo težko strinjam - preveč poznam to področje in vem, da so ti vtisi zeloo subjektivno obarvani.. ampak to ni tema o statistiki in napakah merjenja statističnih variabel.. sem pa podobno kot ti alergičen na BMWfahrer-je in zato si slabe izkušnje z njimi veliko bolj zapomnim in mi gredo do "živega" kot recimo kakega Audifahrer-ja ali Cadilacdriver-ja :D :D :D :D ampak to je verjetno zato, ker mrzim BMW-je vseh sort & oblik a veš kaj sem hotel povedati Manuela? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: ps moj najboljši frend pa celo življenje vozi BMW-je.. in je zeloo obziren voznik :D :D :D :D :D pps poleg tega je to hudo dolgo in vroče poletje naredilo svoje na živcih vseh nas - zato je na cesti najbolj pametno izredno defenzivno voziti & kar naprej oddajati signale dobronamernosti (pozdravljati, mahati, se smehljati etc) saj je jeza na cesti posebej sedaj smrtno nevarna Popravljeno Avgust 8, 2003. Popravil 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno Avgust 8, 2003 Deli Objavljeno Avgust 8, 2003 je LJ, v beli polo majčki in seveda s polikano frizuro v srebrnem benflnu zapeljal direkt z desne stranske poti pred naju .. torej s takimi statistikami se zelo težko strinjam - preveč poznam to področje in vem, da so ti vtisi zeloo subjektivno obarvani.. ampak to ni tema o statistiki in napakah merjenja statističnih variabel.. ... Jap, No 1, vem kaj želiš povedati, res je vendar: Ali mi lahko razložiš, kako opisat zadevo, če se ti ves čas dogaja izsiljevanje s strani določenega podobnega tipa voznikov? Meni se vklapljajo extra varovalke ob opažanju voznikov in vozil iz Manuelinega opisa in ob opažanju upokojencev s klobučki za volanom. Pač neljube izkušnje, ki se vtisnejo v podzavest in prižigajo opozorilne lučke, ko zagledaš podobne modele... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest 1 Objavljeno Avgust 8, 2003 Deli Objavljeno Avgust 8, 2003 .. neljube izkušnje, ki se vtisnejo v podzavest in prižigajo opozorilne lučke, ko zagledaš podobne modele... yess to je to & to vodi do napačnih "statističnih" zaključkov - saj raziskave kažejo čisto drugačno sliko :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno Avgust 8, 2003 Deli Objavljeno Avgust 8, 2003 a veš kaj sem hotel povedati Manuela? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Ne, ne vem, ker sem ženska. :blink: :blink: :blink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno Avgust 8, 2003 Deli Objavljeno Avgust 8, 2003 Ali mi lahko razložiš, kako opisat zadevo, če se ti ves čas dogaja izsiljevanje s strani določenega podobnega tipa voznikov? Meni se vklapljajo extra varovalke ob opažanju voznikov in vozil iz Manuelinega opisa in ob opažanju upokojencev s klobučki za volanom. Pač neljube izkušnje, ki se vtisnejo v podzavest in prižigajo opozorilne lučke, ko zagledaš podobne modele... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Ja. To sem mislila. Škoda, ker sem blond, pa nisem znala prav povedat. :rolleyes: :) ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno Avgust 8, 2003 Deli Objavljeno Avgust 8, 2003 (popravljeno) ... torej s takimi statistikami se zelo težko strinjam - preveč poznam to področje in vem, da so ti vtisi zeloo subjektivno obarvani.. ampak to ni tema o statistiki in napakah merjenja statističnih variabel.. ... Imaš kaj vpogleda v "naše" področje, mislim statistika prometnih nesreč motoristov ipd. Se bi dalo kaj dobiti?? Maksi rabi, pleeeeease. :( :( Popravljeno Avgust 8, 2003. Popravil Horjo horjulis vulgaris Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest 1 Objavljeno Avgust 8, 2003 Deli Objavljeno Avgust 8, 2003 ... torej s takimi statistikami se zelo težko strinjam - preveč poznam to področje in vem, da so ti vtisi zeloo subjektivno obarvani.. ampak to ni tema o statistiki in napakah merjenja statističnih variabel.. ... Imaš kaj vpogleda v "naše" področje, mislim statistika prometnih nesreč motoristov ipd. Se bi dalo kaj dobiti?? Maksi rabi, pleeeeease. :( :( hja na Zavodu za statistiko (ne vem če ima kako drugo uradno ime) so zelo prijazni in radi pomagajo - imajo tudi zelo uporabno spletno str ???@gov.si pred 2 leti sem delal neko raziskavo s področja trženja po spletu in so mi posredovali tooliko podatkov o SLO da nisem verjel (stalno ažuriranje podatkov!!) & www.naslovov - drugih odgovornih organizacij ki delajo kot njihovi zun. sodelavci poizkusi s kakim superrpijaznim&nadvljudnim mailom - to pri naših državnih inštitucijah dela čudeže - ne boš verjel kako so prijazni :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pino Objavljeno Avgust 8, 2003 Deli Objavljeno Avgust 8, 2003 Vedno pozdravim vsakega (ja, včasih se zajebeš pri skuterjih...), če le niso res polne roke dela. Glede odzdravljanja pa... meni vozniki cestakov skoraj vedno odzdravijo, enduraši tudi, čoperaši pa kakor kdaj (sploh tisti na bolj sijočih in dražjih primerkih). Tudi policaje praviloma pozdravim, razen kakšen teden ali dva po tem ko mi kateri od njihovih kolegov zrihta (še en) zmenek s sodnico (takrat imam nekaj časa hudo alergijo na kompletno policijo). Uzdaj se u se i u svoje kljuse!! Vednno pozdravim,čeprav sem ata in na choperju,mislim da mlajši cestaki,podcenjujejo starejše choperiste,čeprav smo prerolali še pa še. ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest 1 Objavljeno Avgust 9, 2003 Deli Objavljeno Avgust 9, 2003 Vednno pozdravim,čeprav sem ata in na choperju,mislim da mlajši cestaki,podcenjujejo starejše choperiste,čeprav smo prerolali še pa še. ;) ys = tut ata (4X) vozu v glavnem čoperje sedaj XJR cestaki so v glavnem hitri in je na njih v primeri s chop. veliko več dela ter pozdravljanje včasih nemogoče - zato to sprejemam z razumevanjem Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno Avgust 9, 2003 Deli Objavljeno Avgust 9, 2003 hja na Zavodu za statistiko (ne vem če ima kako drugo uradno ime) so zelo prijazni in radi pomagajo - imajo tudi zelo uporabno spletno str ???@gov.si poizkusi s kakim superrpijaznim&nadvljudnim mailom - to pri naših državnih inštitucijah dela čudeže - ne boš verjel kako so prijazni :D Ja, poznam, so pa SURS (Statistični urad republike Slovenije), sam je en blem, podatke dobivajo od policije, ta jih pa okleščene podaja njim, oz. na nekaterih področjih se mi zdijo celo neustrezni. Bom pa, ko bom imel kaj več časa, ugriznil v to jabolko. Hvala No. 1! LP HHV Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest 1 Objavljeno Avgust 9, 2003 Deli Objavljeno Avgust 9, 2003 ..ko bom imel kaj več časa, ugriznil v to jabolko. Hvala No. 1! LP HHV kaj pa policijska spletna stran a nima teh podatkov saj to se ne bi smelo prodajati - to so ja javne državne inštitucije čene pa probaj en mail na misnistrstvo za promet & zveze gotovo ti bod dali kak uporaben nasvet lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bosti24 Objavljeno Avgust 9, 2003 Deli Objavljeno Avgust 9, 2003 Ja drzi glede avtomobilistov da so eni zelo obzirni in se umaknejo na svojo skrajno desno stran cestisca da ti lahko komot obvozis avto brez da bi preckal crto. Zgodilo se mi je ko sem se pelal pred dvemi tedni na KRK in je bila full kolona takoj ko prides cez most ... na otok .... vozim v koloni ko se mi zacnejo umikat ... prvo prvi potem drugi .... zdelo se mi je kot da sem neki posebnega hehe ... potem pa pridem do enga hrvaskega kretena ta je pa naredil nasprotno .. dam levi zmigovec da ga prehitim ko mi on zapre pot s tem da zapelje na levi pas .... grem nazaj za njegov avto in poskusim ponovno .... tudi tokrat se mi nastavi ... nisem ga mogel prehiteti ker so nasproti prihajali avtomobili... zato sem se za njim peljaj kak kilometer ... nato ga koncno prehitim ... in ko ga prehitevam gledam skozi njegovo okno da vidim kaksen kreten vozi avto ... in glej ga zlomka .....na voznikovem sedezu sedi blonda zgoraj brez in c cikom v ustih ..... ji potrobim ona pa mi pokaze jebacki prst .... :P mislim haloo ... jo prehitim hehe potem pa pocasi zacnem zavirat motor .... tako da se mi cisto pribliza zenska zacne piskat .... jst pa cisto po penzjonersko nadaljujem pot ... po kaksnem kilometru se je ze nabrala kolona ... tako da prestavim v nizjo brzino in jo ucvrem naprej .... :) kaj vse se zgodi zivemu cloveku hehe :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Avgust 9, 2003 Deli Objavljeno Avgust 9, 2003 kaj pa policijska spletna stran a nima teh podatkov saj to se ne bi smelo prodajati - to so ja javne državne inštitucije čene pa probaj en mail na misnistrstvo za promet & zveze gotovo ti bod dali kak uporaben nasvet lp A vidva to še zmer o statistiki pozdravljanja motoristov govorita ali kako? :P B) Sicer pa - danes na 400 km sem se trudil čimmanj pozdravljati, da vidim, če bo kdo kuhal mulo. In glej ga zlomka - čisto nič mi ne manjka. ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest 1 Objavljeno Avgust 10, 2003 Deli Objavljeno Avgust 10, 2003 A vidva to še zmer o statistiki pozdravljanja motoristov govorita ali kako? :P B) ...glej ga zlomka - čisto nič mi ne manjka. ;) tut če bi te malo manjkalo, zaradi tega.. na tej ali oni strani, se pri teh količinah to težko opazi :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: ys sm se kljub zdr težavam&vročini na cesti&bolečiinam v nogi malo popeljal & glej vraga VSI SO ODZDRAVILI :D :D :D :D :D :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nearrain Objavljeno Avgust 11, 2003 Deli Objavljeno Avgust 11, 2003 ...bratski pozdrav ? ? ?...bratje ? ? ? http://www2.b3ta.com/motorbikes/ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Avgust 11, 2003 Deli Objavljeno Avgust 11, 2003 ...bratski pozdrav ? ? ?...bratje ? ? ? http://www2.b3ta.com/motorbikes/ Hmmm ... a Max še zmer ful pozdravlja na cesti? :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno Avgust 11, 2003 Deli Objavljeno Avgust 11, 2003 Doživel zadnjič bratski pozdrav od letečmana, preden sem jaz pozdravil. Prav fino se mi je zdel in sem z veseljem odzdravil! :D :D No to je bilo za uržeh, Sym! ;) :D :D No1, imajo kar nekaj na spletu, sem zadeve že premleval, samo ker so podatki že obdelani, je težko kakšne druge zaključke potegniti poleg teh, ki so jih sami sproducirali. Potreboval bi celotno bazo, pobrano na terenu na drug način, kot se trenutno počne. No bova enkrat predebatirala. :D :D LP HHV Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Avgust 11, 2003 Deli Objavljeno Avgust 11, 2003 Presneti homiči :P :D :P ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno Avgust 11, 2003 Deli Objavljeno Avgust 11, 2003 Presneti homiči :P :D :P ... A ti si tud???? :D :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gizmOkak Objavljeno Avgust 11, 2003 Deli Objavljeno Avgust 11, 2003 ...bratski pozdrav ? ? ?...bratje ? ? ? http://www2.b3ta.com/motorbikes/ Glp :blink: bom mal premislu preden dvignem prste :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Avgust 11, 2003 Deli Objavljeno Avgust 11, 2003 Presneti homiči :P :D :P ... A ti si tud???? :D :D Ja ... obožujem moške, vedno in povsod :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se