Skoči na vsebino

Albanija, Grčija

Noise

Priporočene objave

Preverjam še cene, tule je cenik ANEK v €, čakam pa še odgovor iz Komp.. . :slap:

Evo še KOMP.. KP INFO:  ( a je reklama če izpišem cel naziv firme :? )

Cena povratne vozovnice za 1 osebo /palubni potnik = 80 €

za motor                          = 54 €

Plača se lahko s plačilnim nalogom, karto pošljejo po pošti. Odhodi iz Benetk so:

(iz Trsta ne vozijo več)

Pon.Tor.Sreda  ob 19.00 prihod v Igom. 21.00 naslednji dan  :BUA:

Pet.Sob.Ned    ob 12.00 prihod v Igom. 13.00 naslednji dan.  :OK:

Za povratek znotraj niske sezone ni problem datuma, če si palubni potnik, torej lahko potovanje raztegneš-skrajšaš po potrebi.  :worship: 

Tel št. zelo prijazne gospe iz K. KP je  05 6630 585 ali 584 na koncu.  :yea2:

Tudi sam se opravljam v Girčijo in sicer na Kiklade. V Benetkah mislim na trajekt in potem do tja (če bo šlo). Zanima me, kje je treba prestopiti (če je) ozroma, kje ima postanke :huh: Nažalost so v tem času (odhod 1. 8.) cene najvišje, tako da bom kar palubni potnik. Torej zame veljajo zgoraj navedene cene. Okoli 32.000sit :slap: Kje rezerviram karto? Na spodaj navedenem naslovu iz Kopra? Potem me pa še zanima, kako je s kriminalom na teh otokih. Imam namreč 250ccm skuter z alarmom (+ disc lock + keeetna) :hmm: Pa kaj je boljše glede postavljanja na ladji, centralno stojalo ali tačka? Slednja nudi več opore... se mi zdi :unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lp iz Ohrida :yea1:

mi smo jo uceraj prizgali preko Albanije :xx:

smo porabli 10h za 300 km, pa se pralo nas je ko cucke, dans je pa vreme bogosko B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Albanijo smo samo prevozili v enem dnevu.

Osebno mi ni zal, da smo se peljali cez njo.

Je dosti zanimivega za videt.

Pa se ljudje so dokaj prijazni in neverjetno veliko jih govori anglesko. :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sprememba plana...

30.7. odpotujema iz Velenja preko Karlovca-Bihač-Jajce-Mostar (prva nočitev) naslednji dan Mostar-Dubrovnik-Herceg Novi-Kotor-Budva-Ulcinj-Shkoder-Tirana-Elbasan-Ohrid (druga nočitev), tretji dan Ohrid-Bitola-Florina-Kastoria-Ioannina-Kalambaka (nočitev),

Kalambaka-Larisa-Volos-Lamia-Atene (nočitev), Atene-Korintski prekop-Egio-Rio-Andirio-Messolongi-Agrinio-Lefkada-Levkas (izležavanje in ture po otoku)...

nazadnje pa še pot do Igoumenitse na trajekt do Benetk!

ima kdo podobno turo?!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

naslednji dan Mostar-Dubrovnik-Herceg Novi-Kotor-Budva-Ulcinj-Shkoder-Tirana-

:hmm:

tole ne vem če se vama bo izšlo

mi smo zadnič rabili za relacijo Budva - Podgorica - Shkodër - Tirana - Elbasan- Ohrid celih 14 ur, mal smo meli dežja, vsaka meja lahko računaš, da ti vzame vsaj 1 uro pa po Albaniji morš računat da je potovalna hitrost manjša..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zelo težko, sam sem ob osmih štartal iz Ohrida proti Elbasan-Tirana-Shkoder-Ulcinj, pozno popoldne (cca. ob 18h) sem prišel do Dubrovnika. Tam sem tudi spal. Saj kilometrov ni kaj dosti več kot 450-500, vendar na vsakem koraku zgubljaš čas: 1 ura pri vstopu v Albanijo, malo manj pri iztopu, skoraj 1 ura v Tirani, cesta Elbasan-Tirana je ovninkasta gorska cesta, kjer ne moreš hitro vozit in se vleče kot čreva, tudi čez ČG nisem ravno norel, ker sem tam že plačeval kazni.

Popravljeno . Popravil bambi
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Motosvetovke, motosvetovci!

V avgustu planiramo vožnjo po Balkanu in sicer Hrvaška, Bosna, Črna gora, Albanija, Makedonija, Srbija, Vojvodina, Mađarska, Slovenija.

Ker vas je že veliko prevozilo omenjeni krog, bi prosil za pomoč in sicer potrebujem podatke ( naslov, tel. številke, E-mail ) za rezervacijo prenočišč na območju Mostarja, Cetinja in Ohrida. Ravno tako bi bil zelo uporaben podatek o cenah in vrsti plačilnega sredstva na omenjenih lokacijah. Verjamem, da se mnogo motoristov podaja na to pot in bi bile informacije koristne za mnoge od nas.

Hvala za pomoč in srečno!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Motosvetovke, motosvetovci!

za rezervacijo prenočišč na območju Mostarja, Cetinja in Ohrida. Ravno tako bi bil zelo uporaben podatek o cenah in vrsti plačilnega sredstva na omenjenih lokacijah. Verjamem, da se mnogo motoristov podaja na to pot in bi bile informacije koristne za mnoge od nas.

Hvala za pomoč in srečno!

kar se tiče Cetinj, jaz nisem dol videl nobenih tabel za apartmaje in prenočišča, tako da ti svetujem, da se zapeljete še tistih dobrih 20 km do Budve in si poiščete apartma tam nekje med Budvo in Petrovacem (10 € / oseba / dan)

plačilno sredstvo je €

isto velja za Ohrid le, da so cene od 6 do 10 € na dan, mi smo prišli na Ohrid šele ob 22.30h, tako da smo pač bili primorani plačat 10 € na dan

plačilno sredstvo je makedonski denar 1€ = 61 denarjev

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Namesto Budve in Cetinj (tudi jaz nisem videla nobenih apartmajev) za spanje predlagam Ulcinj, pa se dobro izhodisce za v Ohrid, preko Albanije imas.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede spanja na Ohridu se ne sekiraj prevec, domacini prav cakajo na vsakega tujca, ki pride v mesto in se grebejo pri katerem bo prenocil. Glede cene pa: bolj se spusca noc, drazje je...

Ne splaniraj si vsakega detajla vnaprej, ravnaj se po filingu in potovanje bo neprimerno boj zanimivo in razburljivo. .) :naughty: :ninja:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kamor koli gres, ne mores falit, ce imas EVRE s seboj. :P

Drugace pa je v CRNI GORI (pazi- v SRBIJI NE!!!) evro ze dve leti uradna valuta...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lepa hvala za vse predlagano v zvezi s potovanjem po Balkanu. Vsekakor naprošam tudi vse ostale, ki imajo kakršne koli izkušnje na teh poteh, da dodajo svoje misli in predloge k tej temi. Več glav več ve. :yea1: :yea2: :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lep pozdrav.

Jaz zivim v Grciji kake dve leti pa ce bo kdo rabil kaksen nasvet se lahko javi.

sicer pa se veselo vozim naokrog z F650 :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lep pozdrav.

Jaz zivim v Grciji kake dve leti pa ce bo kdo rabil kaksen nasvet se lahko javi.

sicer pa se veselo vozim naokrog z F650 :)

Prvi teden v avgustu bomo v Pargi potem pa pot domov.

Mogoče kaka info ali opozorilo za ogled in spanje na poti do Ohrida.

Lp

P.S. kje v Grčiji pa živiš?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:hmm:

tole ne vem če se vama bo izšlo

mi smo zadnič rabili za relacijo Budva - Podgorica - Shkodër - Tirana - Elbasan-  Ohrid celih 14 ur, mal smo meli dežja, vsaka meja lahko računaš, da ti vzame vsaj 1 uro pa po Albaniji morš računat da je potovalna hitrost manjša..

oprostite, napaka!!! :oops:

spati misliva tudi nekje v ČG... :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prvi teden v avgustu bomo v Pargi potem pa pot domov.

Mogoče kaka info ali opozorilo za ogled in spanje na poti do Ohrida.

Lp

P.S. kje v Grčiji pa živiš?

zivim v Atenah, center 10 min od akropole :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zivim v Atenah, center 10 min od akropole :)

Do Aten ne bomo sli tako, da ne bo nič s pivom. :(

Škoda, mogoče drugo leto.

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

30. julija odhod v grčijo preko yuge makedonije zanima me ali je mejni prehod stari dojran odprt in ali kdo ve za ugodno prenočišče med nišom in skopjem opis poti stari dojran severna obala do kavale na thasos ogled vseh treh polotokov na halkidiki nato ob obali mimo olympa meteora in počasi proti domu cc 3500 km :OK: ali ima še kdo kak nasvet :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Do Aten ne bomo sli tako, da ne bo nič s pivom. :(

Škoda, mogoče drugo leto.

Lp

no pa drugo leto, piva sigurno ne bo zmanjkalo.

sicer pa mislim drugo leto natedit tudi jaz turo iz GR - SLO -GR

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sreda, 13. julij, Ulcinj - točno sredi dneva.

Vsakemu, ki ga srečam sem obljubil pir, pa se še ustaviti niso hoteli.

Bila v piceriji, ko so se pripeljale mimo tri LJ-ubljanske registracije z motorji. Ali ste bili NAŠI, ali pa nekdanji "naši" na ukradenih motorjih?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

a se splača vozit šotor v Grčijo ali je bolje spati po raznih sobah, apartmajih in podobno!? :?

ima kdo kaj več informacij o razlikah v ceni?? :?

jaz in moja boljša polovica se tja odpravljava to soboto... :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

še nekaj!!

ali kdo ve ali je med Akteon-nom in Prevezo most ali vozi tam kakšen trajekt??? :?

kakšna je cena??

mogoče ve AlenStimec!? :OK:

Popravljeno . Popravil netopir1930
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

30. julija odhod v grčijo preko yuge makedonije zanima me ali je mejni prehod stari dojran odprt in ali kdo ve za ugodno prenočišče med nišom in skopjem  opis poti stari dojran severna obala do kavale na thasos ogled vseh treh polotokov na halkidiki nato ob obali mimo olympa  meteora in počasi proti domu cc 3500 km :OK: ali ima še kdo kak nasvet :lol1:

Mi smo prespali v Leskovcu cca 40-50 km naprej od Niša v hotelu Beograd.

Cena je bila 15 evrov na osebo, motor so nam spravili v njihovo skladišče za pijačo tako, da je bil na varnem.

Pa še v mesto slovi po najboljših žarih v Srbiji in zelo upravičeno. :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

še nekaj!!

ali kdo ve ali je med Akteon-nom in Prevezo most ali vozi tam kakšen trajekt??? :?

kakšna je cena??

mogoče ve AlenStimec!? :OK:

tud midva greva vsoboto zjutraj .) najbrz prespiva nekje pred makedonijo lahko se slišmo drgač pa srečno

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

heh..namest dab spal tle bulim...v ta ekran..pa kao zmatran..pa ne morem spat...bemti

Sva se danes vrnila iz poti ki sva jo zacela 08.julija v mrzli in dezevni Lj-

Potem pa je slo takole:

Karlovac-Bihac-Sarajevo-Foca-Cavtat-Ulcinj-Podgorica-Shkodra-Tirana-Elbasan-Dhermi-Ionanina-Krf-Bari-Matera-Montesano-Maratera -Messina-Taormina-Palermo-Cagliari-Olbia-S.Teresa-Bonifacio-Bastia-Livorno-Cerkno-Ljubljana

Kao: Slovenija-Hrvaska-Bosna-Hrvaska-Crna Gora-Albanija-Grcija-Italija-Sicilija-Sardinija-Korzika-Italija-Slovenija

Narejenih 4700,3 km z motorjem pa se nekaj sto z trajekti..

Najvecji in najlepsi vtisi pa prav iz Albanije:

Prvo mal zmede zarad vseh tistih papirjev ki jih rabijo na meji pa vsak ce met par evrov za svoj papir, potem mal obcudovanja motorja itd.. pa sva sla naprej..no pustila sva jim 22 evrov za tri pildeke ki jih moras cuvati kao zenicu oka!!

Prvi kilometri cest niti niso bili tak sok ker je cesta ze v CG pred mejo podobna tisti za cerkno preko skofja loke.. Vse do skodre je cesta vec ali manj slaba vseeno pa se da peljati do 80kmh na mestih celo vec...konji..vprege..krave so cisto nekaj obicajnega na cesti in se jih hitro navadis.. Zanimivo da je zraven vseh tisih barak in pustosi neverjetno veliko stevilo v nulo zrihtanih restavracij (Italjani takih niso videli se po televiziji ne)... Do shkodre sva porabila dobre pol ure (37km od meje)..

Potem sok...SMRAD...smeti vsepovsod..se spet hitro privadis...mesto v rusevinah po drugi strani pa lepi in urejeni deli mesta..cesta v samem mestu "sama jama"... Se ne ustavljava..greva naprej...cesta se izboljsa...pravzaprav se toliko izboljsa da v sloveniji tako lepe magistralke se nisem videl...Postanek v restavraciji nekaj km iz skodre...tik ob jezeru...sediva na terasi in pri oblacenju mi pade v jezero rokavica... Tukaj sva prvic bila prica dobroti albancev...jih je kar nekaj takoj priskocilo na pomoc ko sem le s tezavo preplezal ograjo po uspesnem resevanju rokavice..

Rokavica resena, jaz v enem kosu in greva naprej po res lepi cesti do Tirane.. Z se enim kratkim postankom in s tem da sva pred Tirano falila glavno cesto pa se vozila zadnjih 15km po luknjah sva rabila do glavnega mesta 1.5 ure (cca.. 100km od Shkodre)...Pri vstopu v mesto isto kot prej...smrrrad..smeti...ovce...nato pa super moderna zgradba vsa v steklu...pa spet barake in smeti...ceste skoraj ni...same velike luknje pa vsepovsod nekaj kopajo in zidajo...mercedesov pa se v tovarni nimajo tok..hehe..malo lutava po mestu in obcudujeva kontrast propadajocih obzidij in barak ter modernih zgradb pa se vseh tistih barvnih odtenkov stanovanjskih blokov (kot da bi gledal kako otrosko pobarvanko.. Policajev ko dreka na vsakem vogali z guzziji..ampak res opravljajo svoje delo (bi nase poslal mal tja na solanje dab vidli kaj sploh policaj na cesti mora delat...) itak pab tja tud blo treba poslat vecino slo-soferjev dab videli kako se vozi (Do zdaj sem imel za najboljse voznike italijane ampak po Albaniji so Italijani komaj na drugem mestu).. Znakov skorajda ni...cestnih oznacb po moje (v mestih) sploh ne poznajo kljub temu pa vse tece in to zelo gladko...soferji prijazni in uvidevni...vsak se nama je umaknil na desno in spustil naprej...sporazumevanje samo z hupo..zmigavci so sekundarnega pomena...fuck res sem uzival v voznji po mestu...nobenih pravil in vse tece kot namazano...tudi karambola nisva videla nobenega... Po Tirani lutava uro in pol nakar se na poti v Elbasan tik izven Tirane ustaviva v vau..nek fensi place called "Princ Park"...Hudo zrihtana restavracija v zelenju na hribcku nad mestom... Sef strezbe kosovar ki je zlozil ene par besed srbo-hrvasko-siptarske mesanice...pravi da je sluzil vojsko v Ribnici...moj letnik...69...se pravi "moj decko"...pojeva izvrstno kosilo...placava malo manj kot bi za to placal doma...malo se pogovoriva se z sefom ko nama tudi razlozi da so naju v lokalu ob jezeru pri Shkodri nategnili...mamicu im siptarsku...nabijem... :hmm: .. so nama obracunal 80 lekov za evro ...tukaj pa sefe pravi da je en evro vreden 120 lekov...(tko da pazte kako vam menjajo)..

Potem nisva vedela kako naprej...a greva do Ohrida preko Elbasana ali do Dhermija (kao top lokacija Albanskega "turizma"...se Hodza je imel tam vilo ki jo sedaj se naprej uporablja Albanska vlada) kjer je Jure in njegova Natasa ki tam zacasno zivi v okviru studija... DO Ohrida je 130km ko-zna-kakvih cest (baje dobrih)...do Dhermija pa je cca 270 km ko-zna-kakvih cest (niko ne zna nista)... Moja bi raje sla do Ohrida..Jaz pa tako navdusen nad Albanijo da bi raje ostal pa se malo raziskoval...Zato vrzeva kovanec....in ZMAGAM...aj sej sem ji dal se eno sanso...2x poklicem Jureta pa se mi ne javi...pa ji pravim da ce se Jure ne oglasi do Elbasana greva na levo proti Ohridu..drugace pa na desno do njega...ceprav sem tudi sam malo dvomil v pravilnost odlocitve..saj bila ura ze cez 5 popoldan..do Dhermija pa bi naj bilo skoraj 300km kojekakvih cest in rupetin... Peljeva po lepi ovinkasti cesti v planine med Tirano in Elbasnom...Jure se oglasi in tako pade dokoncna odlocitev da zavijeva desno pri Elbasanu...Cesta se res malo vlece ampak so pa razgledi res cudoviti...V Elbasan ne vstopiva ampak zavijeva desno proti morju...je treba tankat...mali postanek in gremo naprej....in fuck sej ne mores verjet...cesta se cez nekaj km off-road-a odpre in spremeni v zeeloooooo siroko in lepo cesto z dobrim novim asfaltom...pa si recem da jo je treba kar najbolje izkoristii in stisnem na 160kmh..cudna stvar pa je da ta imajo vmes kar tako (zarad biznisa verjetno) postavljene omejitve na 50kmh brez kakrsnega koli ocitnega ali vidnega razloga...kar tako..usred nicesa znak 50...ok...terava naprej ko zagledam....fucking radar...mal pribremzam...pa je ze loparcek zunaj...ustavim in cakam...hehe...policaj pride in ko vidi slo tablico...medtem ko jaz ze kao iscem dokumente mi kaze ce sem nor...kaze na znak 50kmh...in na svojo roko napise da sem peljal 116 (se dobro sem pribremzal iz 160..hehe..)...pac mu nazaj kazem.."glej kako lepa in siroka cesta pa poglej motor...pa dej to ze moram mal stisnit"... frajer se mal godrnja nakar prime za roko mojo in me z njeno roko tolce po glavi..kao "dej ga mal po glav ce bo se tok besnel".. hehe...dober je bil frajer....nekak mi z gestami pokaze da naj bol pocas vozim naprej in naju z....takim...doobrim in prijatelskim "udarcem po hrbtu odslovi in nama zazeli sreco...brez da bi zahteval dokumente al karkoli kompliciral..(se en plus za Albanske policaje)...Seveda teram jaz naprej v enakem tempu...saj ne vem kako dolgo bo tako lepa cesta...nakar se cesta res spet poslabsa...(cim prides v kako naselje je zadeva bol off-road...tko da kapo dol mojemu bulldogu da je vse to zdrzal z dvema na hrbtu pa kupom prtljage povrh)..cesta do Vlore je dobra...voziva povprecno 110-120...V Vloro prideva okoli 8 zvecer...spet postanek..Kreneva ob 8:30 po slikanju s ponosnim policajem ki nama je mal razlozil z rokami kaka je cesta in kako je tam..predtem poklicem se Jureta ki pravi da rabiva se najmanj uro in pol do dveh za slabih 70 km...mu ne verjamem...ampak hitro zacnem verjeti ko se cesta spet katastrofalno poslabsa medtem ko je v sami Vlori cesta zacuda in za razliko od ostalih naselj zelo dobra...sledi nekaj km off-roada..nakar se cesta normalizira...lepa magistralka...na zacetku precej ravna potem zelo zavita in pelje na prelaz...pizdim ker je cesta res lepa in prazna pada pa noc in slabo vidim...prideva na vrh prelaza in obcudujeva nocni razgled na Albansko morje in osvetljena naselja v dolini...policem Jureta ki pravi da naju bo pocakal tam kjer se lepa cesta konca...se dobimo cez 20min res na mestu kjer ceste prakticno vec ni...do apartmaja rabimo 15min ceprav je oddaljen le kakih 3-4km...sleceva se ...in oddahneva...gremo v "lajf"...v barcek na plazi ...Juretova Natasa je skuhala vecerjo in ob 23:00 sva ze sita in skoraj nazgana...

uff zdaj grem pa mal spat...

Bom probal vtise in fotke cimprej spravit sem gor (al pa kam drugam..)..k me cez nekaj dni caka spet kakih 2000km po jadranu(uf si bom pa res privoscil to leto...)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!