Skoči na vsebino

Albanija, Grčija

Noise

Priporočene objave

Avgusta potujemo čez Bosno, Črno Goro, Albanijo, Makedonijo

Tale del poti bom jaz prevozil od 1.6. do 3.6. in to že trtjič.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Te tvoje izkušnje bi mi prišle zelo prav. Zato te bom prosil ob kakšni pijači, da mi zadevo nekoliko podrobneje pojasniš.

Avgusta potujemo čez Bosno, Črno Goro, Albanijo, Makedonijo,(Ohrid) - mogoče še v Grčijo, nato v Srbijo, Hrvaško in nazaj v SLO.

HR, BIH, ČG in Makedonijo dobro poznam. Nobenih izkušenj pa nimam s potovanjem čez Albanijo. Se slišiva. :beer2:

v soboto 1.05.2010 sem se vrnil točno s te poti , to je približno 4000 km. tri dni sem prespal v baru , dva dni v ohridu in en dan v beogradu . spanje v baru 20 eura , v ohridu 10 eura , v beogradu 12 eura , za albaniju in kosovo nisem plačal nobene takse ob vstopu v te države.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@Grunf; no, no ne plaši mi fanta po nepotrebnem, sem ravno nazaj od doli, Ulcinj, Skader, Kruje, Drač, Elbasan, Ohrid, Bitola, Prilep, Kruševo, Skopje, Vranje, Niš, BG, Šabac, ... svinjarija je, Mercedesi kraljujejo, pralnice me niso motile, malo bolj prodaja sveže zaklanega mesa na +25st., ceste so v mestih lahko precej zjebane, a vmes široke, pregledne, gradijo na full, sploh je super cesta Elbasan - Qafa e Thane, bolj kot gre v klanc, bolj spominja na Dolomite. Skratka, moja izkušnja je fina, ljudje extra prijazni, Tirane sem se izogibal že v startu, in ti verjamem, tudi Drač je bil en sam street-fighting, ..., policaju sva dala 2€, trance_25_naughty.gif

Nič ne plašim.whistle.gif .....ceste(dokler so) so mnogo boljše kot v Makedoniji...vse ostalo pa je samo moje mnenje....aja, mesarije so pa take, kot si napisal....še več meni so ponujali tudi kunca, ki ga je pred mano (čaprav ravno nisem dajal vtisa, da ga bom kupil) tip mirno vsekal čez "šijenk", da je dvakrat zabincal, potem pa se umiril.... Verjamem, da ti je pasalo z motorjem čez tisto cesto proti Elbasanu, samo verjemi, da meni mnogo manj z avtodomom dolgim 7,2 m in ženo, ki se boji prepadov, ter dvema mladičema odzadaj, vmes pa so me zgoraj na vrhu tistega hriba non-stop prehitevale razne rajngle od merdžotov v škarje.....Da ti ne pravim o štoriji, ko smo v Skhodru šli čez tisto brv, ki ji pravijo most(skozi deske gledaš v reko) z vsake strani pa so nas (saj smo bili sredi Ganskega naselja) oblegali domorodci fehtajoč za denar in če ga nisi dal (ker drobiža ni bilo) tolkli po steklih avtodomatrance_25_naughty.gif Adrenalinsko pač, sicer smo pa to tudi pričakovali...skratka lepa, vendar umazana dežela...trance_43_wavetowel2.gif

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja most pred Skhodrom, :unsure: čakam na red, da pridem čez brv, prletijo mulci, ta prvi zagrabi za gas in mi ga navije, ta druzga še ta pravi cajt usekam po prstih, ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Je kdo omenjal tale most? :)

Na sliki ni videt tko grozno, vendar je na tem mestu revščina res na pragu, mularija je laufala za mano, da tut vstavit in slikat nisem mogel, razen tule pred mostom, pa še to sem potem komaj spizdil od horde mrhovinarjev. No, roko na srce, tole ravno brv niti ni, razen če omenjate kak drug most.

post-9811-127290204261_thumb.jpg

post-9811-127290206741_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na sliki ni videt tko grozno, vendar je na tem mestu revščina res na pragu, mularija je laufala za mano, da tut vstavit in slikat nisem mogel, razen tule pred mostom, pa še to sem potem komaj spizdil od horde mrhovinarjev. No, roko na srce, tole ravno brv niti ni, razen če omenjate kak drug most.

He, he, he....toti je ja :worship: .......meni je deloval kot brv, ko sem zapeljal s 3 tonskim avtodomom nanj. Se niti poscat v hlače nisem utegnil na mostu, ko sta onadva desperadosa prej tolkla po steklih in sem bil kar srečen ko sem prispal na drugo stran...Tam pa? Eh tam sem moral pa zelooooo pazit, da mi kateri od lešinarov ni skočil pod kolesa, ker po tem bi pa bila zareees pizdarija.... :fight1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Oj Šokče, samo ti reci....bil 8 dni na poti po točkah: Sombor (Čonoplja)-Beograd-Velika Plana (vsak dan pri drugem kolegu iz vojske in to po 25 letih-Hrana pa znaš ti ona prava srbska-dietalna), nato Niš-Leskovac-Vranje-Skopje-Veles-Štip (ogled mesta služenja vojske)-Veles-Prilep-Bitola-Resen-Ohrid-Muričan-ni blema ob piru pripovedujem zelo doživetorolleyes.giftrance_25_naughty.gif

Tale del poti bom jaz prevozil od 1.6. do 3.6. in to že trtjič.

He, he, he....toti je ja :worship: .......meni je deloval kot brv, ko sem zapeljal s 3 tonskim avtodomom nanj. Se niti poscat v hlače nisem utegnil na mostu, ko sta onadva desperadosa prej tolkla po steklih in sem bil kar srečen ko sem prispal na drugo stran...Tam pa? Eh tam sem moral pa zelooooo pazit, da mi kateri od lešinarov ni skočil pod kolesa, ker po tem bi pa bila zareees pizdarija.... :fight1:

Predlagam, da se en dan vsi dobimo v mesto MB in mi v plačate pir in poveste vsak svojo zgodbo. Bom jaz ob srkanju piva zelo pozorno poslušal in doživeto vsrkaval vaše zgodbe. Več glav več ve. :beer2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

v soboto 1.05.2010 sem se vrnil točno s te poti , to je približno 4000 km. tri dni sem prespal v baru , dva dni v ohridu in en dan v beogradu . spanje v baru 20 eura , v ohridu 10 eura , v beogradu 12 eura , za albaniju in kosovo nisem plačal nobene takse ob vstopu v te države.

Predlagam, da se en dan vsi dobimo v mesto MB in mi v plačate pir in poveste vsak svojo zgodbo. Bom jaz ob srkanju piva zelo pozorno poslušal in doživeto vsrkaval vaše zgodbe. Več glav več ve. :beer2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ok, zdej gre zares :) To sobota odoh..

prosim za kratko mnenje. Čas 1 teden.

Poudarek na Južni Albaniji ter ČG (z durmitorjem).

V soboto imama trajekt do Igumenitse. V nedeljo že spima nekje pri Sarandi

Nedelja Saranda - Logorase - Vlore - Berat (morda do Elbasana)

Ponedeljek Elbasan - Tirana (malo počitka)

torek: tirana - budva (oz. tam nekje)

sreda: via Kotor do Durmitorja (na žabjak ali levo na plužine? - kje prespati?)

četrtek: do Sarajeva (neobvezno, morda kakšna druga pot)

petek, sobota domov

je to preoptimistično? ne bi delal več kot 300km na dan

Okol Durmitorja nevem kako turo bo speljal...

Popravljeno . Popravil japke
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ok, zdej gre zares :) To sobota odoh..

prosim za kratko mnenje. Čas 1 teden.

Poudarek na Južni Albaniji ter ČG (z durmitorjem).

V soboto imama trajekt do Igumenitse. V nedeljo že spima nekje pri Sarandi

Nedelja Saranda - Logorase - Vlore - Berat (morda do Elbasana)

Ponedeljek Elbasan - Tirana (malo počitka)

torek: tirana - budva (oz. tam nekje)

sreda: via Kotor do Durmitorja (na žabjak ali levo na plužine? - kje prespati?)

četrtek: do Sarajeva (neobvezno, morda kakšna druga pot)

petek, sobota domov

je to preoptimistično? ne bi delal več kot 300km na dan

Okol Durmitorja nevem kako turo bo speljal...

V Boki Kotorski lahko prespiš v gostišču Dobrotski dvori. Urejeno, čisto, poceni in zelo dobra hrana. Motor na varnem. Prenočišče z zajtrkom je lani avgusta stalo 17€. V dijaškem domu (hostl) pa 12 € z zajtrkom. Na levi strani nekaj sto metrov pred Dobrotskimi Dvori je še eno zelo urejeno gostišče z varovanim delom za motorje. Je dražjem drugače pa zelo OK. Stavba je bela z lesenimi rjavimi okni in vrati. Na vrhu ima tudi zunanji hodnik( gang) s sobami.

Najprej po tej poti je gostišče Čatovićki mlini. Super zadeva. http://www.catovicamlini.me/#1

Skratka, vsa navedena gostišča in Hostl so na isti ulici, oz. na isti cesti, ki vodi ob morju iz Kotorja v smeri Dobrote in naprej do Risana.

V Črni Gori se je najboljše zapeljati do taksista, ki ti bo zaračunal 1 do 2 evra in te zapeljal na željeno mesto.

V Mostarju lahko prespiš na tem naslovu. Dobro, poceni, pet minut hoje do starega mesta. Motor v garaži.

http://www.mostar-inn.com/

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

na drugi strani mostu, ki ni v mestu, so cigani, in tamali včasih mal težijo :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

neki me še zanima:

Na Anek trajektu moraš kovčke dol vzet iz motorja?

kako je s kabino.. se da vzet samo 1 posteljo v kabini, nabavt kar na ladji?

Pičima v Soboto.. upam, da ne bo preveč deževal

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...
  • 1 mesec pozneje...

Iz Ohrida preko MP Muričan (z avtodomom) do Elbasana (v življenju nisem videl toliko kao avtopralnic ob cesti-napelješ gumijsto cev, vode je več kot dovolj, naliješ malo ceta v plastenko in napišeš po njihovo LAVASZH in že imaš avtopralnico), nato preko kurčeve ovinkaste ceste do Tirane, potem pa proti Skhodru na Skadarskem jezeru....Sicer lepa pokrajina, samo zasvinjana kot so verjetno ljudje-skratka kot bi rekli Srbi: "Vrlo štrokav narod...".....Makedonija umazana, vendar Albanija 10 x bolj, mercedes zraven mercedesa, kupi ostankov jeklenih mercedesovih konstrukcij, kjer se pasejo raznorazni lešinari za rezervne dele (so izgleda pokupili vse merdžotove totalke po EU), da o "kao" avtocesti niti ne govorim, glede prometa v Tirani še danes nimam besed, kajti to je en sam velik kaos-beri "opasno po život", Ganci skačejo po avto in tolčejo po šipah, če mu ne daš par centov ...skratka bil srečen....hmmmm zeloooooo srečen, ko sem prispel v Ulcinj (kjer je Montenegro dobil v mojih očeh zasluženo priznanje za prvo uradno proglašeno ekološko državo na svetu).....samo še sedaj ne vem zakaj sem moral dati onemu policaju na izhodu iz Albanije 3 €...sicer sem pričakoval več, pa vendar....wacko.gif Cesta Elbasan Tirana pa izgleda približno takole

Grunf!

Srečno smo prevozili vso pot, oz. 7 držav. Cesta čez Albanijo je bila ok, brez oljnih madežev. Le domačih in zelo nevarnih mladcev je na cesti ogromno. Predvsem ti si želijo tekmovati in se dokazovati. Predvsem izstopajo, če si na motorju in povrhu vsega še tujec. Drugače pa vsi zelo ustrežljivi in prijazni. Če v Albaniji znaš italijansko si car. Sveže meso še vedno visi na kavljih in to pri 46 stopinjah plusa. Pri vstopu in izstopu iz države nismo plačali nič. Oborožil sem se z drobižem, ki pa sem ga lahko obdržal, ker sta na vsaki strani lesenega mostu v Shkodru stala policista. Bila je nedelja in videli smo vsaj 50 porok. Galama, da te kap. Očitno se Albanci poročajo ob nedeljah. Tudi potovalni smerokazi so bili na nivoju. Posebnost Tirane so za nas bili kitajski senčniki, ki jih ženske uporabljajo na vsakem koraku. Del Tirane ti da občutek, da si prišel v šestdeseta leta prejšnjega stoletja. Samo deset metrov naprej pa novi stanovanjski bloki evropskega stila. O kupih in kupih svinjarije in mercedesih ne bi govoril. Za 7 € moraš uradno dobit 900 lekov. Toda 900 lekov dobiš za 9 € in ne za 7€, ker 2 € želi tip v menjalnici. Če ne daš, ne dobiš lekov. Takšna je naša izkušnja. Korupcije ne manjka.

Črna Gora čudovita, le svinjarije preveč.

Grčija, natančneje Meteora- Kalampaka pa neznosno vroča in oštarije svinjsko drage. V neki birtiji sem dal za 1/2 točenega Amstela okroglih 5€. Privatni grški hotel tik pod Meteoro kjer smo spali je bil simpatično in toplo urejen in napram ceni piva v Kalampaki se nam je zdel zelo poceni. Nočitev za 2 osebi z bogatim zajtrkom nas je stal 45€. Za hotelsko sobo v Strugi sem plačal 15€ na osebo z zajtrkom. V Ulcinju pri nekem Albancu pa samo 10€ za noč. Drugi bivši jugoslovanski Albanec v Ulcinju nam je sobo ponujal celo za 4€. Škoda, da si je nismo šli pogledati.

V Grčiji sem imel težavo z enim starim Grkom na privatni bencinski črpalki, ker mi po točenju goriva ni želel vzeti kreditne kartice, kljub temu, da je imel na vratih označeno celo serijo različnih plačilnih kartic. Zanimala ga je samo gotovina. Tip je rekel, da bom ostal na črpalki. Ko sem mu zagrozil s policijo pa se je upognil, toda ostal še vedno glasen in nesramen. No, Grki mi tako in tako niso nikoli bili všeč. Grkinje so boljše. Samo ne vem kje jih skrivajo, ker po mestnih lokalih delajo samo neki pederajsi?

Struga, Ohrid, Bitola, Veles, Skopje itd po 25 letih zelo spremenjeno v pozitivnem smislu. Ljudje prijazni, djevojke pa še vedno ubave. Žalosti me samo to, da vsa slovenska mesta, razen mogoče Ljubljane, večini balkanskim mestom ne sežejo niti do kolen. Povsod korzo, polni lokali,različna športna in kulturna dogajanja. Skratka vrvež in življenje, ne glede na dan v tednu. Ne pa MB in ostala slo mesta, ki po 19. uri postanejo mesto duhov. Izjeme so le kakšni trgovski slo centri. Domačini na jugo pravijo, da imamo Slovenci res boljši standard. Uprabljamo pa samo delovno obleko in pidžamo. Za razmislit.

Srbija kot Srbija. Glasna, prav tako prijazna in zelooooo poceni. Za 1€ dobiš 100 srbskih dinarjev. Mešano za dve osebi, tri piva, mineralna voda, 3 vrste solate, kajmak, pečena paprika, pečen krompir, lepinje in pecivo. Vse skupaj 15 €. Vse to v Leskovcu.

Makedonski denar. Za 1 € dobiš 61 makedonskih denarjev.

BIH in njegov Mostar. To mesto je že zdavnaj postalo legenda. Ni jih čez mostarske hercegovske čevapčiče in stari mostarski ambijent. Predvsem zvečer in zgodaj zjutraj.

post-9142-030831900 1282652720_thumb.jpg

post-9142-089745800 1282652735_thumb.jpg

post-9142-066183100 1282652746_thumb.jpg

post-9142-008855400 1282652765_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil šokac
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.... Cesta Elbasan Tirana pa izgleda približno takole

Moja povezava

Mi tut (2008):

post-38-011576700 1283148919_thumb.jpg

:)

Popravljeno . Popravil vrho1679
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zanima me, kako je s benzinom po Grčiji? Se ga dobi in za koliko €/l ?

julija letos je bil na celini od 1,43 do 1,63, največkrat med 1,50 in 1,55 €/l

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Cene goriva v EU.

Ali se bo kdo od "naših" vozil na relacijah:

- nedelja 5.9. Berane - Peč - Prizren - Tetovo - Debar - Ohrid

- ponedeljek 6.9. Ohrid - Gjorkaster (Al) - Sarande

- torek 7.9. Sarande - Drač - Kruje - Ulcinj - Bar

- sreda 8.9. Bar - Herceg novi

- četrtek 9.9 Herceg novi - Pakoštane

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mi tut (2008):

post-38-011576700 1283148919_thumb.jpg

:)

Fajn.....z motorjem še gre, z avtodomom pa bolj bogo....:sleep2: Uf, je izgleda ona fabrika še delala....

Popravljeno . Popravil GRUNF
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

julija letos je bil na celini od 1,43 do 1,63, največkrat med 1,50 in 1,55 €/l

Hvala!

Ma nisi imel težav za dobit bencin?

Bol me skrbi, če se ga dobi.

lp Marjo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Klapa živijo!

Zanima me, kako je s benzinom po Grčiji? Se ga dobi in za koliko €/l ?

lp Marjo

Bilo ga je dovolj. Cena 95 oktanskega goriva (Kalampaka) v sredini meseca avgusta je bila okoli 1,59€.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bilo ga je dovolj. Cena 95 oktanskega goriva (Kalambaka) v sredini meseca avgusta je bila okoli 1,59€.

:naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:naughty:

zej.... al zezaš al ne.... to ne vem.... če ne.... zemljevida grčije nisi imel pred seboj al koko? 'kalampaka'/'kalambaka' namreč kažeta na isti kraj....

no .... ni treba vrjet..... še strica googla prašej....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!