Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Živjo,

jaz bi le pripomnil, da bi se bilo dobro dobit vsaj 15 min. prej, da dorečemo malo okoli vožnje v skupini. Teorija je super, praktično pa le ni vse tako izi kot se na prvi pogled zdi. Jaz in morda še kdo, bo prvič vozil v takšni veliki skupini in bi po mojem bilo dobro, da se dogovorimo o postopkih med vožnjo, da nebi potlej na cesti izpadli kot tro ovac, brez pastirja. Ali si morda že vključil ta pogovor v čas, ko se dobimo? Koliko nas gre iz LJ v skupini?

Lp, Mrki

Google maps pravi, da potrebujejo štajerci za pot iz Celja do Kočevja dobro uro, pri čemer jih bo več kot nas in tudi ceste imajo ožje, bolj zavite, zahtevnejše, pred seboj. Mi ima po drugi strani do Kočevja slabo uro in eno najlepših cest. Tako, da imamo že v štartu slabe pol ure prednosti, ki pa se bo na cesti sigurno še povečala. Zato je zbor ob 9.15, ker si ne delam utvar, da bi bili takrat vsi že tam in če štartamo ob pol desetih bomo zgodni. Kar pa seveda ne pomeni, da se lahko pride ob pol desetih in še akademskih petnajst zraven. Zato pa je ura postavljena nalašč petnajst minut prej.

Peljalo se bo umirjeno in po omejitvah v gosjem redu drug za drugim, pri čemer se seveda razvrstimo cik-cak, torej če sem prvi in vozim ob desnem robu vozišča, tisti za menoj vozi ob sredinski črti in tretji zopet ob desnem robu. Tako ima vsak dober pregled nad dogajanjem pred seboj kljub strnjeni koloni.

Objavljeno

Mislim, da se Google rahlo moti glede časa do Kočevja. Od Celja do Sevnice je cca 45 min, od Sevnice do Kočevja pa je tudi cca 1 ura 40 minut.

Poglejte na:

http://www.viamichelin.com

Objavljeno

Google maps pravi, da potrebujejo štajerci za pot iz Celja do Kočevja dobro uro, pri čemer jih bo več kot nas in tudi ceste imajo ožje, bolj zavite, zahtevnejše, pred seboj. Mi ima po drugi strani do Kočevja slabo uro in eno najlepših cest. Tako, da imamo že v štartu slabe pol ure prednosti, ki pa se bo na cesti sigurno še povečala. Zato je zbor ob 9.15, ker si ne delam utvar, da bi bili takrat vsi že tam in če štartamo ob pol desetih bomo zgodni. Kar pa seveda ne pomeni, da se lahko pride ob pol desetih in še akademskih petnajst zraven. Zato pa je ura postavljena nalašč petnajst minut prej.

Peljalo se bo umirjeno in po omejitvah v gosjem redu drug za drugim, pri čemer se seveda razvrstimo cik-cak, torej če sem prvi in vozim ob desnem robu vozišča, tisti za menoj vozi ob sredinski črti in tretji zopet ob desnem robu. Tako ima vsak dober pregled nad dogajanjem pred seboj kljub strnjeni koloni.

Drejči, hvala za odgovor o časovnih zamikih odhoda. Kar se tiče teorije vožnje v koloni je razložil že skuterist 10. maja v svojem linku. Jaz bi se rad le zmenil s tistim , ki je pred menoj in za menoj v koloni, da si ne rinemo v linijo vožnje v ovinek in da se držimo diktirane hitrosti vožnje vodje kolone. To pa je tudi edina stvar, ki me skrbi pri vožnji v koloni. Tista ideja z flurescentnim jopičem pri vsaj prvem in zadnjem motoristu v koloni sploh ni slaba, saj sem lani videl na primorskem večjo organizirano skupino italijanskih skuteristov (cca. 20 modelov na maxijih), ki so na jopiču pri prvem in zadnjem vozniku imeli tudi napis, da je pred in za nosilcem jopiča na cesti večja skupina skuteristov. Če sedaj nimamo kaj takega, bi pa v prihodnje veljalo premisliti o tem, da vozniki pred in za nami vedo, da nas je več in da je treba mal potrpet z prehitevanjem. V mislih imam kakšnega podivjanega dolenčka (naj mi oprostijo na izrazu vsi NORMAL dolenci), v "hudem BMW-ju", ki se mu HUDO mudi v Kočevje in mu ni jasn, kaj za vraga mečkajo tele na prdulah. Pol se pa gremo prehitevat! Pa brez panike, je reku Švejk! Se slišmo, k se vidmo!

Lp, Mrki

Objavljeno

Čeprav sem imel v načrtu kratek dopust z motorjem na obali (petek-nedelja) in bi se priključil maxsiston na obali do HR, pa mi je vse pokvarlo vreme:headbang:, ker so za vse te dni napovedane plohe in celo nevihte:wacko:. Jaz pa z motorjem hodim na dalše izlete le v lepem sončnem vremenu ,da zares uživam, ker sva z ženo že bila dvakrat mokra,pa čeprav sva imela dežne kom. in sva tedaj sklenila da pride v upoštev še samo lepo vreme.

Vam vsem skupaj ki se pa boste udeležili tega izletra, pa želim srečno vožnjo in veliko užitka, mi pa se vidimo prihodnjič, kdaj bo res lepo vreme. :worship: LP.

Objavljeno

Čeprav sem imel v načrtu kratek dopust z motorjem na obali (petek-nedelja) in bi se priključil maxsiston na obali do HR, pa mi je vse pokvarlo vreme:headbang:, ker so za vse te dni napovedane plohe in celo nevihte:wacko:. Jaz pa z motorjem hodim na dalše izlete le v lepem sončnem vremenu ,da zares uživam, ker sva z ženo že bila dvakrat mokra,pa čeprav sva imela dežne kom. in sva tedaj sklenila da pride v upoštev še samo lepo vreme.

Vam vsem skupaj ki se pa boste udeležili tega izletra, pa želim srečno vožnjo in veliko užitka, mi pa se vidimo prihodnjič, kdaj bo res lepo vreme. :worship: LP.

Jaz pa imam dober občutek. Mislim ,da se nas bo vreme usmililo in nam bo sonce sijalo. Od Grobnika proti Istri pa sem skoraj siguren . Ok, če se pa bo za kako minuto usulo pol pa :l_01: . Itak smo skuteristi in ne kamionisti. :yea1:

Objavljeno

Aja pa še to - končno se temperature dvigajo - mogoče celo za sončenje ali namakanje nog v vodo. Več ba sigurno ne.

Objavljeno

Napoved vremena resda ni brez oblačka, ni pa tudi napovedano dolgotrajno deževje. Vremenarji obljubljajo lep vikend :rolleyes: , delno oblačno, vendar topleje, kot je bilo ta teden. Mene tako vreme ne bo prestrašilo. Se vidimo v soboto. :yea1:

Objavljeno

Mah, zafuku. Gugl pravi, da imajo štajerci dve uri do Kočevja in mi eno uro. Zborni čas pa kljub temu še vedno drži saj je bil zajeb le v mojih navedbah potovalnih časov tule na forumu ne pa tudi pri planiranju. :)

Objavljeno

Aja pa še to - končno se temperature dvigajo - mogoče celo za sončenje ali namakanje nog v vodo. Več ba sigurno ne.

Još ono zadnje i ne malo važno - gdije se nađemo na Grobniku ????

Objavljeno

Jaz pa imam dober občutek. Mislim ,da se nas bo vreme usmililo in nam bo sonce sijalo. Od Grobnika proti Istri pa sem skoraj siguren . Ok, če se pa bo za kako minuto usulo pol pa :l_01: . Itak smo skuteristi in ne kamionisti. :yea1:

Napoved vremena resda ni brez oblačka, ni pa tudi napovedano dolgotrajno deževje. Vremenarji obljubljajo lep vikend :rolleyes: , delno oblačno, vendar topleje, kot je bilo ta teden. Mene tako vreme ne bo prestrašilo. Se vidimo v soboto. :yea1:

:OK: Kakšno rahlo ploho bomo že preživeli, čeprav mislim da ne bomo imeli problemov O:-) (tudi lani na otvoritvi sezone je bilo tako).

Mah, zafuku. Gugl pravi, da imajo štajerci dve uri do Kočevja in mi eno uro. Zborni čas pa kljub temu še vedno drži saj je bil zajeb le v mojih navedbah potovalnih časov tule na forumu ne pa tudi pri planiranju. :)

Upam da si planiral :kava: v Kočevju. Da se ne boš kar obrnil. Kje se dobimo v Kočevju? Vem da imajo večji BS Petrol, tam lahko spijemo kavo, natočimo maxije in potem vsak na svojo stran.

Objavljeno (popravljeno)

Još ono zadnje i ne malo važno - gdije se nađemo na Grobniku ????

S glavne ceste bomo zavili "na" dirkališče. Če bo pri vhodu vstopnina (vikend imajo zakupljen Italjani) potem bomo pač počakali na enem izmed ovinkov pred "vhodom". Prostora je tako dovolj. Mislim pa da se toliko maxijev na "kupu" ne bo spregledalo :naughty: .

Skratka bomo nekje na cesti do vhoda ("kapije") če bo vstopnina, drugače pa gremo naprej do "glavne" tribune.

Popravljeno . Popravil skuterist
Objavljeno

Sam se bom udeležil srečanja v NEDELJO. Če je še kakšen "nedeljski" whistle.gif udeleženec, se lahko dogovorimo in se skupaj pripeljemo v KOPER.

Iz Ljubljane bom štartal okoli 7 ure. Tudi dež me ne bo evilgrin.gif ustavil. grrr.gif

Objavljeno

Upam da si planiral :kava: v Kočevju. Da se ne boš kar obrnil. Kje se dobimo v Kočevju? Vem da imajo večji BS Petrol, tam lahko spijemo kavo, natočimo maxije in potem vsak na svojo stran.

Joj, ne vem. Do 11.30 bi moral biti nazaj v Ljubljani. Upam, da se vidimo. :)

Objavljeno

In kakšno danes vreme na Obali? :? Pri nas je :SS

Objavljeno

In kakšno danes vreme na Obali? :? Pri nas je :SS

Pri nas na obali je suho brez dežja :naughty: . Za jutri je prognoza dobra. Na srečanje pride os nexus . Prihaja iz OSIJEKA :worship:

DOBRODOŠLI VSI SE VIDIMO

post-23577-127443984183_thumb.jpg

Objavljeno

kje se pa nedeljski izletniki dobite v Kopru in kdaj? Mogoče se pridružim. whistle.gif

Objavljeno

kje se pa nedeljski izletniki dobite v Kopru in kdaj? Mogoče se pridružim. whistle.gif

Vse morebitne udeležence srečanja iz OBALE obveščam ,da je zbirno mesto za odhod iz Kopra na Muzejskem trgu 6 . Dobimo se v soboto ob 8,00 uri v BIFE MUSEUM . Predviden štart po kavici je ob 8,20 uri.

Za udeležence ,ki bodo prišli samo na nedeljsko vožnjo je zbirno mesto OMV bencinski servis v Šalari pri hipermarketu Mercator. Dobimo se ob 9,20 uri.

Vse informacije preko PM ali na gsm 041 618 381

Pripeti thumbnail(s)

• post-23577-127428364941_thumb.jpg
  • post-23577-127428368012_thumb.jpg

Objavljeno

žal odpovedujem.

1. nisem še v stanju naredit 30 kilometrov v enem šusu brez da mi levi sredinec čisto ne odreveni, posledica poškodbe

2. imamo vaško rabuto

3. rojstni dnevi v soboto in nedeljo.

sori.

Objavljeno

žal odpovedujem.

1. nisem še v stanju naredit 30 kilometrov v enem šusu brez da mi levi sredinec čisto ne odreveni, posledica poškodbe

2. imamo vaško rabuto

3. rojstni dnevi v soboto in nedeljo.

sori.

Kaj je zdaj Ištrijan , stisneš zobe in greš . Zvečer pa gremo skupaj na fešto refoška v Marezige in bodo pasale vse boličine.

Objavljeno

Kaj je zdaj Ištrijan , stisneš zobe in greš . Zvečer pa gremo skupaj na fešto refoška v Marezige in bodo pasale vse boličine.

ee ištrjan bo v istri pošteno pjan.

50letnicaengakolegapress

Objavljeno

Ja pa kaj se toliko sekirate okrog vremena, naju bo sigurno enkrat napralo, če se voziva poceli državi!

Glavno je, da smo optimisti.

Se vidimo jutri in en lep :yea1: pozdrav vsem skupaj iz Prekmurja.

Objavljeno

ee ištrjan bo v istri pošteno pjan.

50letnicaengakolegapress

Alora za tabot je opravičeno :whistle::alko::OK:

Objavljeno

do zadnjega sem upal,da se bom lahko udeležil dvodnevnega srečanja,pa žal ni šlo.Če mi bo uspelo ,se vidimo v nedeljo v Kopru.En lep pozdrav vsem skupaj,in srečno vožnjo.

Objavljeno

ŠE KAVICO SPIJEM IN GREM NA ZBIRNO MESTO IN ŠTART :yea1: :yea1: :kva2:PROTI GROBNIKU VIA KOČEVJE :OK::grupni:

Objavljeno

Srečno vožnjo vsem!

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!