Guest Brumer Objavljeno Avgust 24, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2007 Majhen popravek, potem dela z cca. 80V. lp Nisem nikjer zasledil s koliko volti dela,ko zaštarta z visoko napetostjo,pa saj to je delo balasta (transformatorja),važno je,da je poraba samo 30W in se parabola za 50% manj greje kot pri navadni halogen žarnici. :worship:
iztok66 Objavljeno September 4, 2007 Opozori Objavljeno September 4, 2007 Kako se pa xenon predelava obnese na H4 žarnicah, katere imajo dolgo in kratko luč skupaj? A tukaj pride v poštev bixenon ali kako? hvala
danci1973 Objavljeno September 4, 2007 Opozori Objavljeno September 4, 2007 (popravljeno) Kako se pa xenon predelava obnese na H4 žarnicah, katere imajo dolgo in kratko luč skupaj? A tukaj pride v poštev bixenon ali kako? hvala :yes: Če boš kaj v MB, lahko prideš pogledat... D. Popravljeno September 4, 2007. Popravil danci1973
fp4492 Objavljeno September 5, 2007 Opozori Objavljeno September 5, 2007 :yes: Če boš kaj v MB, lahko prideš pogledat... D. tale tvoja zadeva je čisto preveč moteča za nasproti vozeče :P Ti še noben ni blendal?
danci1973 Objavljeno September 5, 2007 Opozori Objavljeno September 5, 2007 tale tvoja zadeva je čisto preveč moteča za nasproti vozeče :P Ti še noben ni blendal? Kako pa ti to veš? :hmm: Ja, včasih in nekateri blendajo - samo včasih in nekateri so mi prej z navadnimi H4 tudi (pa nisem vozil z dolgimi in sem imel dobro nastavljene luči). D.
fp4492 Objavljeno September 5, 2007 Opozori Objavljeno September 5, 2007 Kako pa ti to veš? :hmm: Ja, včasih in nekateri blendajo - samo včasih in nekateri so mi prej z navadnimi H4 tudi (pa nisem vozil z dolgimi in sem imel dobro nastavljene luči). D. Smo se srečali že kar nekaj časa nazaj (sem bil v avtu) na relaciji Šentjur - Gorica pri Slivnici sta se peljala z Gody-jem. No, mene so te luči motile.
danci1973 Objavljeno September 5, 2007 Opozori Objavljeno September 5, 2007 Smo se srečali že kar nekaj časa nazaj (sem bil v avtu) na relaciji Šentjur - Gorica pri Slivnici sta se peljala z Gody-jem. No, mene so te luči motile. Hmm... Pa si ziher, da nisem ravno po zadnji šel? :P Če luči še malo znižam, bom 5m pred sabo imel svetlo ko podnevi, naprej pa čisto temo... :hmm: Verjetno jih bom res odstranil... D.
fp4492 Objavljeno September 5, 2007 Opozori Objavljeno September 5, 2007 ga vsaj nisi spregledal ;) Sonca tudi ne spregledam, pa to ne pomeni, da je dobro, če te zaslepi :rolleyes:
BC Objavljeno September 5, 2007 Opozori Objavljeno September 5, 2007 glede na to koliko idiotov neprestano vozi z dolgimi lučmi, xenonke niso omembe vredne...
2384nsdf83 Objavljeno September 5, 2007 Opozori Objavljeno September 5, 2007 BC, se strinjam. Jaz v avtu zdaj prakticiram, da ko mi kaki cepec z dolgo vozi za mano ali nasproti, pač tudi jaz vklopim dolge ali zadnjo meglenko, pa je stvar hitro rešena.
BC Objavljeno September 5, 2007 Opozori Objavljeno September 5, 2007 tudi jaz. sicer moj oldtimer v originalu ni imel meglenk, ampak DIY varianta z dvema diodama in stikalom tudi ni slaba ;)
Frips Objavljeno September 6, 2007 Opozori Objavljeno September 6, 2007 Sonca tudi ne spregledam, pa to ne pomeni, da je dobro, če te zaslepi :rolleyes: uporabi sončna očala :D Ok dost šale...vem kaj hočeš povedat :D
HHV Objavljeno Oktober 12, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 12, 2007 Zadnjič se je za mano ponoči peljal avto s tem sranjem od luči. Jaz bi svoje lahko mirno ugasnil. Seveda bi za mirno vožnjo moral razbiti tudi vzratna ogledala. Nasproti vozeči so nevarno vijugali po cesti, tako da sem znižal tempo vožnje in nestrpno čakal, da me je prehitel in odšel svetiti drugam. Res ni žvaka za seljaka!
BC Objavljeno Oktober 14, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 14, 2007 :photo: BTW - H4 bixenon - 43 EVR vključno s poštnino - ebay ;)
Calmo Objavljeno Oktober 21, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2007 (popravljeno) V zadnji izdaji Motorista je nekaj na temo Xenon žarnic. Popravljeno Oktober 21, 2007. Popravil Capricorn
Hayabusa300 Objavljeno Januar 10, 2008 Opozori Objavljeno Januar 10, 2008 Točno to sem mislu, vržeš ksenonke gor in gas, nevem no... Če ljudje dajejo 2000€za avspuhe, bi dal še tistih 300-500€ za luči Točneje 50€. http://www.bolha.com/oglas1695495
MarduK Objavljeno Januar 10, 2008 Opozori Objavljeno Januar 10, 2008 Točneje 50€. http://www.bolha.com/oglas1695495 Ja, do prvega policaja. Takrat te pridejo pa 500€... Sploh je pa ta xenon en kretenizem. Sem tudi sam hotel montirat na avto, ko pa sem zadevo videl v živo, me je pa minilo... 1. Enostavno preveč bleščijo in motijo nasproti vozeča vozila. 2. Svetloba je nekako "meglena" oz. čudno razpršena v lučeh s parabolo in oblikovanimi stekli 3. Edina sprejemljiva rešitev je montaža v luč z lečo in clear stekli (ki jih ima serijsko malo vozil, no vsaj starejših v katera se ponavadi naknadno montira ta xenon), pa še tu je problem velike zaslepitve ob vsakem naklonu in vožnji čez luknje. Zato pa imajo serijski xenoni lečo, prana stekla s curkom, in avtomatsko nastavljanje višine glede na naklon vozila. Sploh pa imajo policaji ravno sedaj akcijo iztrebljanja kitajskih xenon kit-ov... Alternativna legalna rešitev je montaža Philips X-treme Power žarnic. Imam tudi na motorju in lahko povem, da je razlika med klasičnimi in temi žarnicami velika.
ICE_MAN Objavljeno Januar 11, 2008 Opozori Objavljeno Januar 11, 2008 HID s tuv malo dražje ampak homologirano http://cgi.ebay.de/H7-Xenon-Nachruestsatz-...ksid=p1638.m118
Stric Burek Objavljeno Januar 11, 2008 Opozori Objavljeno Januar 11, 2008 Ja, do prvega policaja. Takrat te pridejo pa 500€... Sploh je pa ta xenon en kretenizem. Sem tudi sam hotel montirat na avto, ko pa sem zadevo videl v živo, me je pa minilo... 1. Enostavno preveč bleščijo in motijo nasproti vozeča vozila. 2. Svetloba je nekako "meglena" oz. čudno razpršena v lučeh s parabolo in oblikovanimi stekli 3. Edina sprejemljiva rešitev je montaža v luč z lečo in clear stekli (ki jih ima serijsko malo vozil, no vsaj starejših v katera se ponavadi naknadno montira ta xenon), pa še tu je problem velike zaslepitve ob vsakem naklonu in vožnji čez luknje. Zato pa imajo serijski xenoni lečo, prana stekla s curkom, in avtomatsko nastavljanje višine glede na naklon vozila. Sploh pa imajo policaji ravno sedaj akcijo iztrebljanja kitajskih xenon kit-ov... Alternativna legalna rešitev je montaža Philips X-treme Power žarnic. Imam tudi na motorju in lahko povem, da je razlika med klasičnimi in temi žarnicami velika. To maš na avtu ali na motorju? Meni na avtu ne svetijo glih briljantno, pa sem razmišljal o novem kompletu kakih močnejših. Kaka je cena? Pa kje si kupil?
MarduK Objavljeno Januar 11, 2008 Opozori Objavljeno Januar 11, 2008 HID s tuv malo dražje ampak homologiranohttp://cgi.ebay.de/H7-Xenon-Nachruestsatz-...ksid=p1638.m118 Dvomim, nikjer na škatli ali ne piše, da je homologirano...tudi nikjer nima nobenega dokumenta s katerega bi bilo to razvidno. Pa če mene vprašaš bi se pohvalil z njim, če bi ga res imel. E-gepruft oznaka je ponavadi za dele, ki jih lahko uporabimo namesto originalnih, ali za dodatno opremo, ki jo je možno homologirat. Tudi v Nemčiji dvomim, da je kaj drugače, pri nas velja, da naknadno vgrajenega Xenon kit-a sploh ni možno homologirat...In je jasno podano, da mora imeti Xenon clear stekla, možnost pranja luči in avtomatsko nastavitev višine s senzorjem (tako imajo to urejeni avtomobili, ki ga imajo že v originalu). Mislim, da je pa tudi leča obvezna...morda je nekaj v tem smislu, da se da homologirat pod temi pogoji, čeprav dvomim... To maš na avtu ali na motorju? Meni na avtu ne svetijo glih briljantno, pa sem razmišljal o novem kompletu kakih močnejših. Kaka je cena? Pa kje si kupil? Na motorju, razlika je ogromna. Bila bi pa še večja, če bi bila prava parabola. Naj bi bile najmočnejše homologirane žarnice in narejene po Rally tehnologiji...tudi po testih so najboljše. Kupil sem jih v eurotonu (generalni uvoznik) za mislim, da okoli 36 € komplet. Vendar dvomim, da jih boš sedaj kjerkoli dobil, ker sem jih prejšnji teden iskal po celi Lj še za avto in jih je povsod zmanjkalo...tudi nihče ne ve kdaj pridejo. Če boš izvedel, kje in kdaj jih imajo mi sporoči na PM
Guest Brumer Objavljeno Januar 11, 2008 Opozori Objavljeno Januar 11, 2008 HID s tuv malo dražje ampak homologiranohttp://cgi.ebay.de/H7-Xenon-Nachruestsatz-...ksid=p1638.m118 Jaz sem tole prebral(tudi drobni tisk )odspodaj in lepo piše,da so za naknadno vgradnjo in jih je potrebno homologirat,kar je pri motorju nemogoče zaradi predpisa,ki zahteva možnost nastavitve (med vožnjo) in pranja stekla.Jaz imam xenon in se veselo vozim tudi mimo policajev,dosedaj brez problema.Namreč enaka kazen te doleti,če se policaj zavzame,tudi z kakšno drugačno žarnico saj je homologirana samo navadna halogen,problem bo že na tehničnem. :whistle:
danci1973 Objavljeno Januar 11, 2008 Opozori Objavljeno Januar 11, 2008 Namreč enaka kazen te doleti,če se policaj zavzame,tudi z kakšno drugačno žarnico saj je homologirana samo navadna halogen,problem bo že na tehničnem. :whistle: Osram Silverstar in Night Breaker sta homologirani kot 'navadni' halogenski žarnici, čeprav imata (naj bi imeli) +50% oz. +90% večjo svetilnost. S temi žarnicami ne bo težav niti pri policajih, niti na tehničnem. Isto velja za Philips X-treme Power. D.
Guest Brumer Objavljeno Januar 11, 2008 Opozori Objavljeno Januar 11, 2008 O žarnicah ima pač vsak svoje mnenje,dobre (perfektne)so samo xenon vse ostalo je lari fari,kar poglejte na cesti samo xenon drugače sveti vse ostalo so sano nijanse raznih barv. :eek: Ps.Ko nekdo odgovori na moj post in nedobi odgovorja,je pač med ignoriranimi in njegovih postov neberem,dosedaj vas je 9 :hmm: število se povečuje!!! :nono:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se