Skoči na vsebino

Blokade motorjev - razne

Stric Burek

Priporočene objave

lp

Zanima me, če bi ker prodal blokado 25kw, s slovenskimi papirji za hondo cbr600 rr letnik 06...Ali pa če kdo ve ce je mozno naredit homologacijo z nemškimi papirji...Pri nas imajo norce cene blokad iz nemčije jo dobim pa pol cenej...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Blokado ti mora vgratiti pooblaščena oseba (elisa, Štern,.. ) tako, da najbolje če se pri njih pozanimaš ali je možno, da sam naročiš blokado in jim jo prineseš, da ti jo vgradijo in potem homologiraš. Samo sam osebno dvomim da bodo za, ker poleg vgradnje imajo največ zaslužka na marži.

Ampak vprašat ni greh :).

Popravljeno . Popravil macak333
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lp

Zanima me, če bi ker prodal blokado 25kw, s slovenskimi papirji za hondo cbr600 rr letnik 06...Ali pa če kdo ve ce je mozno naredit homologacijo z nemškimi papirji...Pri nas imajo norce cene blokad iz nemčije jo dobim pa pol cenej...

160€ vse skup! ;)..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

5 minut nazaj sem klicat na Zavarovalnico Triglav. Prav na oddelek za zavarovanja avtov/motorjev. Razložim modelu situacijo (da kupujem motor za A2, ima 80kW v vozniško oziroma homologiran pa je na 35kW) in mi model reče -> Quote "Nas zanima samo podatek, ki je napisan v homologacijski kartonček". Naj mu verjamem? Ali je možno, da je to odvisno od zavarovalnice? Ali je možno da ni imel pojma...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

5 minut nazaj sem klicat na Zavarovalnico Triglav. Prav na oddelek za zavarovanja avtov/motorjev. Razložim modelu situacijo (da kupujem motor za A2, ima 80kW v vozniško oziroma homologiran pa je na 35kW) in mi model reče -> Quote "Nas zanima samo podatek, ki je napisan v homologacijski kartonček". Naj mu verjamem? Ali je možno, da je to odvisno od zavarovalnice? Ali je možno da ni imel pojma...

Dober biznis, placas zavarovanje, potem pa ko telebnes v ograjo povejo, da niso dolzni izplacat ker tega motorja nebi smel legalno vozit.

Mislim da je nekdo na forumu poročal da se mu je taka pizdarja zgodila.

Prej ko slej se sprijaznis da teh "lukenj" v zakonu se je boljse izogibat - ce pa jih ze izkoriscas, potem se sprijaznis s posledicami.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Normalno da zavarovalnico zanima podatek v homologaciji. Ker glede na kw se raste tudi cena zavarovanja.. in tudi samo to njih zanima... vsak tvoj poseg v motor da odstraniš blokado in podobno pa je odvisen od tebe...

Lahko bi tudi imel izpit za neomejeno in bi vozil motor zablokiran na 35.. nič narobe dokler ne odstraniš blokade....pa še nekaj blokiranje 80kw na 35kw ni stvar zavarovalnice ampak policije, njjih zanima to razmerje med maso in kw ...  

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aha, se vedno nekaj novega zvem glede teh blokad. Hvala. Zdej se pa res ne mislim vec zajebavat s tem. Bo pac treba dat se 200€ zs blokado.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če  koga zanima  prodaja se yamaha fazer l 2003  k ima blokado 35kw...original moc je tocno 70kw vec info na privat

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če ima mogoče kdo naprodaj kakšnega športaka, ki ima v prometni ter homologaciji vpisanih 25KW izvorne moči, naj mi prosim javi.

Torej uvožen s 25kw ali pa tovarniško blokiran.

V poštev pridejo:

-Honda cbr 600 rr

-Yamaha yzf r600

-Kawasaki zx6r

-Kawasaki z750

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 5 mesecev pozneje...

Pozdravljeni, sem nov na forumu in že nekaj časa vas spremljam tu gor, evo tudi sam sem danes naročil blokado 35 kW za mojo Hondo Hornet 600 :OK: , in imam vprašanje ali je to 240€ z montažo skupaj drago?? In pa če kdo ve koliko pride še homologacija in vse ostalo?

Hvala za odgovor in lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Predvidevam da si naročil v elisi? Deli pridejo 180e ter 2 uri dela(60e). Homologacija pride nekaj pod 60e.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne vem od kje se teh dodatnih 40 pojavi ampak kar sm js sledil se cene gibljejo okrog ~200€ give or take

@ukica ponavadi je 1 uro dela in 30€, tudi za horneta sm že vidu tako ceno tako da... kakor komu.

pod "vse ostalo" ne vem kaj smatraš, samo homologacijo? potem računaj še dodatnih ~30€

Razen če misliš pod vse ostalo še izdajo nove prometne, kake prepise itd

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem v elisi plačal material 180e ter nato se 2 uri dela..mi je pa tudi pogledal v kakšnem stanju je motor saj sem ga tja dostavil takoj po nakupu. To govorim za blokado, ki blokira fergazer.

Blokada ajnšprica pride 130e ter 1 ura dela.

Mene je homologacija ter nov homo list(tist naj bi bil preveč star) prišlo malo pod 60€. Za točen znesek lahko pogledam na račun vendar sigurno je bilo med 50 in 60.

Prepis, cestnina, prometna, tablca pa malo pod 80.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem v elisi plačal material 180e ter nato se 2 uri dela..mi je pa tudi pogledal v kakšnem stanju je motor saj sem ga tja dostavil takoj po nakupu. To govorim za blokado, ki blokira fergazer.

Blokada ajnšprica pride 130e ter 1 ura dela.

Mene je homologacija ter nov homo list(tist naj bi bil preveč star) prišlo malo pod 60€. Za točen znesek lahko pogledam na račun vendar sigurno je bilo med 50 in 60.

Prepis, cestnina, prometna, tablca pa malo pod 80.

Bom poročal v kratkem kaj je kolega dobil zdaj ko se je lotil teh scen, mislim da bodo tvoje cifre bližje realnosti

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za XT660, ker se na veliko zanimate (pri Elisi)
Torej iz 35,3 na 35kw.

Blokado dobavimo v cca 5 dneh, cena 183 eur, ugradnja z dokumentacijo, cena
20 eur.

Popravljeno . Popravil NejcZ
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo iz prve roke, homologacija za omejevanje moči stane natanko 36€ (Avtoplus Koper)

Mene je prislo 56€..morm na racun pogledati kaj mi je se naracunala - verjetni nov homo list.

NejcZ - ti dejansko resno mislis vgraditi blokado za 0.3kw?!

Cena vgradnje pa verjetno varira od nacina blokade predvidevam.. Pri meni je bilo 2 uri dela - 60€. Je pa res da je nekaj več dela zaradi fergazarjev.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bo treba, nebom samo jaz vozil motorja :)
Zakon je zakon, hehe.

Kako pa drugače narediš motor za A2? Tu pri nas na tehničnih nočejo spustit decimalk v prometni.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@ukica, ne nisem naročil v elisi, ker sem jim en teden nazaj poslal povprasevanje o blokadi (cena, itd...) in do danes še nisem dobil povratnega odgovora, nato sem probal še pri Čarmanu v Medvodah in dobil mail se v istem dnevu nazaj, vse skupaj me bo pri njih prišlo 240€ z montažo skupaj :), vprašal pa sem tudi v AS Domžale kjer so mi vse skupaj naračunali cca 500€??o_O, sicer pa zanima me še ali res pri AMSZ-ju za homologacijo računajo okoli 100€?

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Anze92; sej ce se ne motim vsi dobijo blokado od istega proizvajalca. Na prejsni strani je nekdo zapisal, da ga je prisla homologacija 36€. Mene je prišla 56€, saj sem rabil še nov homologacijski list. Homologacijo sem pa opravljal na interservisu na letališki..delajo vsak dan do 4h.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Anze92; sej ce se ne motim vsi dobijo blokado od istega proizvajalca. Na prejsni strani je nekdo zapisal, da ga je prisla homologacija 36€. Mene je prišla 56€, saj sem rabil še nov homologacijski list. Homologacijo sem pa opravljal na interservisu na letališki..delajo vsak dan do 4h.

Tistih 36€ je vrjetno v primeru da imaš homo list že narjen in se samo doda nova predelava

Popravljeno . Popravil Aynach
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz ko sem kaj homologiral je bilo 31e vedno. Kartončem sem že imel ja, sicer pa je nekih 17€ več.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 4 tedne pozneje...

Pozdravljeni.Mene pa zanima če kdo ve kako je z motorjem ki ima v prometni napisanih 25 kw čeprav gre za motor honda cbr 600 motor je bil blokiran daljna leta nazaj in včasih se je to vpisalo kar v prometno in ne v homologacijo kot spremembo.Tako da me sedaj zanima ali bi pri nadaljni registraciji to mi spreminjali ali ostane isto in bi bila vožnja z a2 kategorijo dovoljena.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!