Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

ma nism, ampak k se je hvalila da je zrihtala gradnjo krožišča na colu, sm skromno pripomnil, da po moje niti ne ve, kje je col :P

Prekrasni političari nam tut krožišča zrihtajo. A to delajo ob vikendih, udarniško, strumno ob žvenketu krampov in lopatk?

• Haha 3
Objavljeno
pred 12 minutami, izibajker pravi:

Prekrasni političari nam tut krožišča zrihtajo. A to delajo ob vikendih, udarniško, strumno ob žvenketu krampov in lopatk?

ob žvenketu delajo...žvenketu provizij, ki jih vzamejo, da dovolijo gradnjo :P

Objavljeno (popravljeno)
pred 5 urami, DAMI34 pravi:

Evica Irglova me je blukirala na FB :(

Kaj je ona?

Popravljeno . Popravil notranc
  • Haha 2
Objavljeno
pred 13 urami, notranc pravi:

Kaj je ona?

"grupie" skupine SDS

Objavljeno
Ob 10. 7. 2021 ob 9:32, DAMI34 pravi:

"grupie" skupine SDS

zgrešil si temo .. to je za elgdrs+-nakvadrat..

Objavljeno

Dejstvo, da za moram aftershave uporabljati Hansaplast

Objavljeno

Diva je že začela predvajati čip šit božične filme...in žena hoče gledat prav sakega od njih...čeprav jih ponavljajo in je vsakega gledala vsaj trikrat.

Objavljeno
pred 1 uro, Buschi pravi:

Diva je že začela predvajati čip šit božične filme...in žena hoče gledat prav sakega od njih...čeprav jih ponavljajo in je vsakega gledala vsaj trikrat.

Sam doma?

Objavljeno

Sam doma je bil hit z velikim profitom.

To govorimo o filmih, ki imajo buđet 100.000$.

• Haha 2
Objavljeno

Da sem pravkar uspel polomit tak močan delavski robusten telefon:devil: naj gre vse skup v maloro:angryrant1::angryrant2::devil: ,oz je že šlo:naughty::devil:

Objavljeno

Unga samsunga na tipke si zlomu?????

Ja kok ti je pa to ratal?????

Objavljeno

Ko 100kil plus dečko grata štorast in pade po tleh:blush: v mes pa mu je v dodatno napoto še telefon pač zemeljska težnost opravi svoje in ker pametnejši  prej popusti ( -beri telefon ) je rezultat znan

Cel dan sem že brez telefona a sploh še obstajam:hmm::D

Objavljeno
pred 7 urami, Mavti pravi:

Ko 100kil plus dečko grata štorast in pade po tleh:blush: v mes pa mu je v dodatno napoto še telefon pač zemeljska težnost opravi svoje in ker pametnejši  prej popusti ( -beri telefon ) je rezultat znan

Cel dan sem že brez telefona a sploh še obstajam:hmm::D

samo si res zmeden no..nov telefon kupiš v 1 uri ..če imaš 45min vožnje.. ti si pa cel dan stran vrgel..

• Haha 3
Objavljeno

ALIEXPRESS, po novi EU iredbi avtomatsko zaračuna 20% davka.... In to na koncu ko je že vse v košarici ob zadnjem koraku ko klikneš plačilo. 

Namesto 30eur menje aku flex koštau 36... Pa kaj si mislijo da imamo dnarja viška? 

• Haha 3
Objavljeno

Pa še carino boš plačal in stroške obdelave. Se ne bo več splačalo kupovati za majhne zneske.

Razen za robo iz EU.

Objavljeno

Pa, sej to me čudi, ker sem naročil iz češkega skladišča, kaj do zdej je bila vsa tista roba prešvercana? 

Pa lani sem pisal enim kitajcem in je bil odgovor, da če hočem račun je samo 8% več. 

Objavljeno

Mislim, da od 1. julija ni več oprostitve DDV in carine na robo majhne vrednosti, zato še najmanjšo pošiljko obdelajo (strošek obdelave) in zaračunajo DDV in carino. Prej je bilo oproščeno do nekje 30 $.

Objavljeno (popravljeno)

To vem, ampak roba ki se jenpošiljala iz EU skladišč, Češka, Poljska, Španija, Nemčija, tudi na to robo je sedaj dodan DDV. Samo če je ta roba že v EU, bi že morala bit obdavčena in ocarinjena. Vedno je pisalo na veliko EU stock, no tax, torej pomeni da so tone in tone robe švercali skozi EU brez davka? Sigurno na nek delno legalen način, ker je stvari pošiljal naprej DPD, UPS.... 

Bom moral še nekaj malega iz kitajske naročit da vidim kako gre zdej ta novi postopek, če kitajci napišejo ddv vdeklaracijo in gre skozi al vedno uturijo naši še preverjanje pošiljke. 

Popravljeno . Popravil smasher
Objavljeno
pred eno uro, smasher pravi:

To vem, ampak roba ki se jenpošiljala iz EU skladišč, Češka, Poljska, Španija, Nemčija, tudi na to robo je sedaj dodan DDV. Samo če je ta roba že v EU, bi že morala bit obdavčena in ocarinjena. Vedno je pisalo na veliko EU stock, no tax, torej pomeni da so tone in tone robe švercali skozi EU brez davka? Sigurno na nek delno legalen način, ker je stvari pošiljal naprej DPD, UPS.... 

Bom moral še nekaj malega iz kitajske naročit da vidim kako gre zdej ta novi postopek, če kitajci napišejo ddv vdeklaracijo in gre skozi al vedno uturijo naši še preverjanje pošiljke. 

Za fizične osebe so ti obračunali z ddv-jem. Isto kot plačaš pivo na češkem z ddv-jem.

Objavljeno

Dobro ma kaj govorim češko? Aprila sem naročil iz češke ni bilo dodatnega ddvja, 3dni nazaj naročil iz češke je dodatni ddv. 

Torej neki ne štima so do sedaj švercali mimo carine v EU? 

Objavljeno
pred 32 minutami, smasher pravi:

Dobro ma kaj govorim češko? Aprila sem naročil iz češke ni bilo dodatnega ddvja, 3dni nazaj naročil iz češke je dodatni ddv. 

Torej neki ne štima so do sedaj švercali mimo carine v EU? 

od kdaj pa imamo carino na blago iz Češke :? 

Objavljeno (popravljeno)
On 7/18/2021 at 11:01 AM, smasher said:

ALIEXPRESS, po novi EU iredbi avtomatsko zaračuna 20% davka.... In to na koncu ko je že vse v košarici ob zadnjem koraku ko klikneš plačilo. 

Namesto 30eur menje aku flex koštau 36... Pa kaj si mislijo da imamo dnarja viška? 

Žal res, ampak vse piše (+22% ddv, ne 20%):

From 1 July 2021, AliExpress generally will need to collect VAT on sales of goods delivered to EU consumers, including circumstances where goods are delivered from outside of the EU with order value of up to EUR 150, or where goods are shipped from within EU where the seller is established outside the EU. For more information, please refer to the Help Center.

+ ob ceni artikla:

VAT added at payment

Popravljeno . Popravil Tex

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!