Frenk 67 Objavljeno Julij 19, 2021 Opozori Objavljeno Julij 19, 2021 Da sem dojel kaj je Janšo vleklo v Izrael. ? thumper 1
Spasku Objavljeno Julij 19, 2021 Opozori Objavljeno Julij 19, 2021 4 hours ago, smasher said: Dobro ma kaj govorim češko? Aprila sem naročil iz češke ni bilo dodatnega ddvja, 3dni nazaj naročil iz češke je dodatni ddv. Torej neki ne štima so do sedaj švercali mimo carine v EU? Po vsej verjetnosti je Kitajc napisu na spletni strani pošiljanje iz Česke u resnici je bilo odposlano iz Kitajske tudi tako sleparjo.
ftp Objavljeno Julij 19, 2021 Opozori Objavljeno Julij 19, 2021 4 hours ago, maus said: od kdaj pa imamo carino na blago iz Češke 1 hour ago, maus said: ne najdem plačila carine ZNOTRAJ članic EU, kar Češka je Carina je eno, davek je drugo. Iz EU samo DDV iz ne EU pa carina, +obdelava + DDV
maus Objavljeno Julij 19, 2021 Opozori Objavljeno Julij 19, 2021 pred 1 minuto, ftp pravi: Carina je eno, davek je drugo. Iz EU samo DDV iz ne EU pa carina, +obdelava + DDV torej, če ima kakšna država članica večji DDV kot Slovenija, dobimo razliko nazaj od države
ftp Objavljeno Julij 19, 2021 Opozori Objavljeno Julij 19, 2021 Just now, maus said: torej, če ima kakšna država članica večji DDV kot Slovenija, dobimo razliko nazaj od države DDV ti bi moral obračunat prodajalec, glede na davčne pogoje kupčeve države.
Erikcslo Objavljeno Julij 19, 2021 Opozori Objavljeno Julij 19, 2021 Me je en Indijec klical na telefon "Hello, do you speak english" in sem prekinil -št: 041 237 454 smasher, thumper, DAMI34 in 1 other 3 1
DAMI34 Objavljeno Julij 19, 2021 Opozori Objavljeno Julij 19, 2021 pred 38 minutami, Erikcslo pravi: Me je en Indijec klical na telefon "Hello, do you speak english" in sem prekinil -št: 041 237 454 zajebu si. Tip ma 250.000 dolarjev za oprat in to za skromno provizijo 5%. ko nam v Italiji strela zjebe modem se na nujne cifre oglašajo Indijci, Jug italije to je že luksuz) pa Brazilke...vedno vse obljubijo. Do sedaj spod 7 dni za odpravo problema, še ni trajalo..zna bit da je problem komunikacija Erikcslo 1
Spasku Objavljeno Julij 19, 2021 Opozori Objavljeno Julij 19, 2021 1 hour ago, Erikcslo said: Me je en Indijec klical na telefon "Hello, do you speak english" in sem prekinil -št: 041 237 454 Blokiraj stevilko lahko pricakujes po blokadi se 3- 4 klice z razlicnih stevilk vse blokiraj pole bo mir Erikcslo 1
thumper Objavljeno Julij 19, 2021 Opozori Objavljeno Julij 19, 2021 pred 6 urami, maus pravi: od kdaj pa imamo carino na blago iz Češke pred 4 urami, maus pravi: ne najdem plačila carine ZNOTRAJ članic EU, kar Češka je DDV ni carina .. maxxa in Erikcslo 2
maus Objavljeno Julij 19, 2021 Opozori Objavljeno Julij 19, 2021 (popravljeno) pred 2 urami, thumper pravi: DDV ni carina .. vem modra glava .. vse preberi, ne pa napol ... bilo je govora o vsem .. tudi o carini ... in o DDV Popravljeno Julij 19, 2021. Popravil maus
thumper Objavljeno Julij 19, 2021 Opozori Objavljeno Julij 19, 2021 Pravkar, maus pravi: vem modra glava .. vse preberi, ne pa napol ... bilo je govora o vsem .. tudi o carini ... Smash je negodoval o ddv-u iz češke. Nihče ni spraševal o carinah.
maus Objavljeno Julij 19, 2021 Opozori Objavljeno Julij 19, 2021 (popravljeno) pred 2 minutami, thumper pravi: Smash je negodoval o ddv-u iz češke. Nihče ni spraševal o carinah. zakaj zavajaš to je napisal "Dobro ma kaj govorim češko? Aprila sem naročil iz češke ni bilo dodatnega ddvja, 3dni nazaj naročil iz češke je dodatni ddv. Torej neki ne štima so do sedaj švercali mimo carine v EU? " pred 9 urami, smasher pravi: Dobro ma kaj govorim češko? Aprila sem naročil iz češke ni bilo dodatnega ddvja, 3dni nazaj naročil iz češke je dodatni ddv. Torej neki ne štima so do sedaj švercali mimo carine v EU? za nepismenga trumperja Popravljeno Julij 19, 2021. Popravil maus
maus Objavljeno Julij 19, 2021 Opozori Objavljeno Julij 19, 2021 pred 5 urami, ftp pravi: DDV ti bi moral obračunat prodajalec, glede na davčne pogoje kupčeve države. že že.. če na Češkem kupim blago, ga lahko brez doplačila DDV-ja pripelje, če ga pošljejo po pošti, pa moram doplačat .. ali pa jaz ne razumem, kaj se pogovarjate... o carinah in davkih predvsem velja za tretje države, na tisti povezavi, ki sem jo prej komentiral
thumper Objavljeno Julij 19, 2021 Opozori Objavljeno Julij 19, 2021 pred 16 minutami, maus pravi: zakaj zavajaš to je napisal "Dobro ma kaj govorim češko? Aprila sem naročil iz češke ni bilo dodatnega ddvja, 3dni nazaj naročil iz češke je dodatni ddv. Torej neki ne štima so do sedaj švercali mimo carine v EU? " za nepismenga trumperja šver .. mimo carine .. carinske dajatve .. ddv ni carinska dajatev.. in ja - dosedaj so se aliekspres in ostali izogibali obračunavanju ddv-jev .. carinam pač ne.. in ni dodatni ddv - samo obračunan je v višini države v kateri kupuješ.. taka so aktualna pravila.. dokler je bila vb še v eu sem imel zmeraj tax zaračunan .. tako da ... ne bod žaljiv ..
maus Objavljeno Julij 19, 2021 Opozori Objavljeno Julij 19, 2021 pred 4 minutami, thumper pravi: šver .. mimo carine .. carinske dajatve .. ddv ni carinska dajatev.. in ja - dosedaj so se aliekspres in ostali izogibali obračunavanju ddv-jev .. carinam pač ne.. in ni dodatni ddv - samo obračunan je v višini države v kateri kupuješ.. taka so aktualna pravila.. dokler je bila vb še v eu sem imel zmeraj tax zaračunan .. tako da ... ne bod žaljiv .. ne obračaj ... napisal si, da nihče ni pisal o carinah, kar pa ni res in mene si citiral iz kitajske že nekaj časa nisi plačal nič do zneska 22 €... do 150 € si plačal DDV + stroške pošte ter dostave in nad tem zneskom si plačal še carino... ne ti men, ker sem veliko stvari kupoval direktno iz Kitajske... ti se pa ni treba glih v vsako stvar vtaknt in boldat z veliklimi črkami ,, a je prav ??? thumper 1
Vin Objavljeno Julij 19, 2021 Opozori Objavljeno Julij 19, 2021 1 hour ago, maus said: če na Češkem kupim blago, ga lahko brez doplačila DDV-ja pripelje, če ga pošljejo po pošti, pa moram doplačat .. ali pa jaz ne razumem, kaj se pogovarjate... Razlika je samo, če je obračunan češki ali slovenski DDV, ampak DDV bi moral v vsakem primeru biti obračunan. Po moje so Kitajci doslej utajevali DDV z motoviljenjem okrog EU skladišč.
maus Objavljeno Julij 20, 2021 Opozori Objavljeno Julij 20, 2021 pred 9 urami, Vin pravi: Razlika je samo, če je obračunan češki ali slovenski DDV, ampak DDV bi moral v vsakem primeru biti obračunan. Po moje so Kitajci doslej utajevali DDV z motoviljenjem okrog EU skladišč. To so delali tudi iz Anglije ... prav paziti si moral, da so napisali od kje pošiljajo (ebay)... so bile pa poštnine precej visoke. Še vedno ne razumem, kako so slovenski poštarji vedeli, da davek ni bil plačan na češkem... če čang-šlang pošilja Janezu iz češke eno robo, ne vem kaj majo naši davčni organi s tem.
Vin Objavljeno Julij 20, 2021 Opozori Objavljeno Julij 20, 2021 (popravljeno) 1 hour ago, maus said: Še vedno ne razumem, kako so slovenski poštarji vedeli, da davek ni bil plačan na češkem... če čang-šlang pošilja Janezu iz češke eno robo, ne vem kaj majo naši davčni organi s tem. Če so Čehi prodali v Slovenijo za več kot 35.000 evrov čang-šlanga, bi se morali registrirati kot DDV zavezanci v Sloveniji in obračunati slovenski DDV. To imajo naši davčni organi s tem. Po novem je prag 10.000 evrov. Popravljeno Julij 20, 2021. Popravil Vin
maus Objavljeno Julij 20, 2021 Opozori Objavljeno Julij 20, 2021 pred 3 minutami, Vin pravi: Če so Čehi prodali v Slovenijo za več kot 35.000 evrov čang-šlanga, bi se morali registrirati kot DDV zavezanci v Sloveniji in obračunati slovenski DDV. To imajo naši davčni organi s tem. Po novem je prag 10.000 evrov. če grem pa na Češko in tam plačam in pripeljem s kombijem čaj čang šlang za svojo uporabo . kdo bo pa vedel, da sem tam davek plačal, in ne tukaj ... sicer pa .. zakaj bi ga tukaj, saj sem tam plačal davek in ker ni mej, in prosti pretok blaga ... nekaj mi ne štima tukaj
Vin Objavljeno Julij 20, 2021 Opozori Objavljeno Julij 20, 2021 1 minute ago, maus said: če grem pa na Češko in tam plačam in pripeljem s kombijem čaj čang šlang za svojo uporabo . kdo bo pa vedel, da sem tam davek plačal, in ne tukaj ... sicer pa .. zakaj bi ga tukaj, saj sem tam plačal davek in ker ni mej, in prosti pretok blaga ... nekaj mi ne štima tukaj Potem to več ni prodaja na daljavo in veljajo druga pravila. Si ga pač tam plačal. To je to. Aliexpress ga ni nikjer plačeval.
maus Objavljeno Julij 20, 2021 Opozori Objavljeno Julij 20, 2021 pred 4 minutami, Vin pravi: Potem to več ni prodaja na daljavo in veljajo druga pravila. Si ga pač tam plačal. To je to. Aliexpress ga ni nikjer plačeval. no pa smo prišli do dna Me prav zanima, ko bom naslednjič kaj večjega naročil iz Nemčije ali Francije, kaj mi bodo zaračunali... kupujem preko ebaya in tam je navedena lokacija od kje se pošilja, tega pa menda pri Aliexpressu ni ... in to je verjetno glavni problem
Tex Objavljeno Julij 20, 2021 Opozori Objavljeno Julij 20, 2021 (popravljeno) 1 hour ago, maus said: no pa smo prišli do dna Me prav zanima, ko bom naslednjič kaj večjega naročil iz Nemčije ali Francije, kaj mi bodo zaračunali... kupujem preko ebaya in tam je navedena lokacija od kje se pošilja, tega pa menda pri Aliexpressu ni ... in to je verjetno glavni problem Tudi na ali-ju je navedena država pošiljanja, tam kjer lahko izbiraš. TVA ti pa obračunajo posebej na koncu .. ker je očitno prodajalec izven EU registriran (china), pošilja pa iz eu skladišča .. Ships From: France Sem ravno včeraj naročal nekaj iz fr skladišča, plačal 22% ddv na koncu .. Popravljeno Julij 20, 2021. Popravil Tex
maus Objavljeno Julij 20, 2021 Opozori Objavljeno Julij 20, 2021 pred 8 minutami, Tex pravi: Tudi na ali-ju je navedena država pošiljanja, tam kjer lahko izbiraš. TVA ti pa obračunajo posebej na koncu .. ker je očitno prodajalec izven EU registriran (china), pošilja pa iz eu skladišča .. Ships From: France Sem ravno včeraj naročal nekaj iz fr skladišča, plačal 22% ddv na koncu .. kje si plačal 22 % DDV... ko so ti pripeljali robo ? ali so te iz pošte klicali, da moraš plačati ?
Tex Objavljeno Julij 20, 2021 Opozori Objavljeno Julij 20, 2021 (popravljeno) 7 minutes ago, maus said: kje si plačal 22 % DDV... ko so ti pripeljali robo ? ali so te iz pošte klicali, da moraš plačati ? Ne, prodajalcu direkt. Je tudi na računu posebej obračunan ddv. Product Amount Shipping Cost Tax Total Amount EUR € 7,48 EUR € 0,32 EUR € 1,72 EUR € 9,52 Recimo ta artikel: https://www.aliexpress.com/item/1005001348664139.html?spm=a2g0o.placeorder.0.0.485d321eqFkIVV&mp=1 Tu DDVja ne obračunava na koncu, artikel se pošilja iz španije in trgovec je registriran v španiji. Tu: https://www.aliexpress.com/item/1005002059330893.html?spm=a2g0o.cart.0.0.3a763c000C5ckd&mp=1 lahko izbereš skladišče "france", ampak ker je trgovec registriran "china", ti ddv obračuna na koncu, preden plačaš .. Kaj bo pa naš vrli poštar rekel, pa bomo še vidli. Verjetno ne bo kompliciral, ker je artikel poslan iz EU skladišča. Ampak, kot rečeno, ddv mi je obračunal že prodajalec .. Popravljeno Julij 20, 2021. Popravil Tex
Tex Objavljeno Julij 20, 2021 Opozori Objavljeno Julij 20, 2021 (popravljeno) Me pa zanima kak je postopek, če artikel naročim iz kitajskega skladišča .. ddv mi ali še vedno obračuna, pol moram pa jaz pri naših dokazovati, da mi ga je že prodajalec obračunal ali bodo pa verjeli nalepki (preverjali) na paketu? V bistvu sem se od spremembe dalje ravno zaradi tega izogibal kitajcem in naročal vse iz eu skladišč .. Popravljeno Julij 20, 2021. Popravil Tex
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se