Skoči na vsebino

Verige, prenosi in spreji za verige

Gregs

Priporočene objave

Z kettenmaxa sem naročil DID set. Pa me zanima, kako sedaj plačati. Dobil sem en mail (slika spodaj). A samo nakažem znesek na obkrožene podatke? Ali dobim še kakšen mail - točen račun, upn nalog?

abbildung.jpg

Nakažeš, kaj pa druga?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Jaz sem ga kupil za probo, sicer nisem uporabljal nobenega drugega "suhega" maziva, ampak me v splošnem moti, da se nikjer nič ne vidi. Verjamem da je podmazano ko našpricaš, ampak kako dolgo? Tako da ketno mažem z navadnim ketensprejem, s tem pa raje mažem kakšna drsna vrata :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tele spreje z ptfe moreš po vsakem pranju spet namazati, jaz sem imel navado z temle pošpricat mašno po pranju da ni ostala lisasta od vode.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po vsakem tankanju mažem in kontroliram olje. Pocahnaš en glid z lakom za nohte in narediš samo en "krog" in rahlo posprejaš. Vse skupaj vzame pol minute. Verjamem, da je brez centralnega to malenkost težje. Prej sem kompliciral, efekt je bil pa slabši.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po vsakem tankanju mažem in kontroliram olje. Pocahnaš en glid z lakom za nohte in narediš samo en "krog" in rahlo posprejaš. Vse skupaj vzame pol minute. Verjamem, da je brez centralnega to malenkost težje. Prej sem kompliciral, efekt je bil pa slabši.

Koliko velik tank pa maš? Ker midva tankava tudi po dvakrat na furo in bi to pomenilo da bi skor več okol motorja se plazili kot pa vozili. Proizvajalci verige pravijo da se maže med 500 in 1000km. Sicer ne vem če je za te klasične motorje kaj drugače, ampak za te novodobne res ni treba ga stalno ujčkat in okol mašine skakat. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

200 km. Večkrat po malem vsaj meni bolj ustreza. in ja tudi jaz tankam po večkrat na dan. Prej sem imel pa skozi usrano levo hlačnico, stranske torbe, kamp opremo... motor je tu še najmanjši problem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

200 km. Večkrat po malem vsaj meni bolj ustreza. in ja tudi jaz tankam po večkrat na dan. Prej sem imel pa skozi usrano levo hlačnico, stranske torbe, kamp opremo... motor je tu še najmanjši problem.

ma tle je bolj problem s tem kako na debelo mažeš in s čim mažeš. če na debelo našpricaš ni to prav nič bolj efektivno, dovolj da dobi veriga enakomeren film, ki jo ščiti pred zunanjimi vplivi oz. jo ohranja v čim boljši formi. sicer vsak ima svoje veselje, meni špricanje verige (oz. moja naloga je vrtenje zadnjega kolesa) res ni nekaj kar bi počela na vsaki bencinski.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Verjamem, da brez centralnega stojala to ni tako enostavno. Spreji so dejansko stvar okusa.... Motul mi je bil kot en neostik.  Fajn se je držal ketne. Je pa bil super magnet za svinarijo, ki si jo potem zelo težko spravil dol iz ketne in še veliko težje iz ledra. Okoli prednjega verižnika se je nabrala po 10K km prava gmota sranja. Tisti Dry lube mi je bil na začetku fajn sam je bila ketna kmalu dosti bolj glasna. Uporabljal sem ga 10Kkm.  Sedaj sem na navadnem belem, ki rad frči okol, zato ga je fajn mazat večkrat po malem. Ko se ketna userje, ga je pa dosti enostavno obrisat stran in gor naflakat novega. Čez zimo bom verjetno zmontiral en avtomatski mazalec in bo tole flakanje in pipsanje počasi šlo v pozabo... Prej bom še probal eno glupo idejo, ki sem jo zadnjič dobil, ko sem pucal kletko od zverine.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Motorex spray za verigo in motorex čistilo za verigo ... to sta lepi par ... :) Mazanje vsakih 500 in čiščenje vsakih 1000 km.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Motorex spray za verigo in motorex čistilo za verigo ... to sta lepi par ... :) Mazanje vsakih 500 in čiščenje vsakih 1000 km.

Potrata cajta verigo je dovolj (za cestni motor), če jo 1X-2X letno opereš z kircherjem s toplo vodo maži pa čim pogosteje vsaj na 500 Km po dežju večkrat jaz dokler sem vozil motorje z verigo sem mazal vedno po vsakem tankanju in NIKOLi nobene menjal je pa res da sem motorje vedno pred 40 K Kil. prevoženega zamenjal ! !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jaz verigo očistim na 3-4 k km... predvsem je odvisno kako je zamazana :D ... danes je bla recimo grozna.. prodal mi je zadnič neki kao ful dober spray.. pa je bila ketna ful glasna po 200km... sem flikno zdaj nazaj road plus :D ... vsaj vem da na 500km gre brez problema.. pa brez glasnosti.. edino za pranje..... auč... edin petrolej pomaga.. ga pa baje ni dober po ketni preveč mazat :(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živjo,

iščem verigo 530/106 členov, O ali X ring. Ker bi jo rabil čimprej, me zanima če kdo ve kje imajo take verige na zalogi in katero znamko se splača vzeti? 

Hvala!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

SM Motp iz Solkana je mel svoj čas dokaj veliko zalogo DIDovih setov in verig, pa tud cene so ble normalne. 

Popravljeno . Popravil Cartman
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tak, ketna spucana in vse okoli nje tudi. Nasprejana s tem Profi Dry Lube, pa da te vidim. Verjamem da umazano nebo nič, ker se na ketni sploh nikjer ne pozna, da sem jo nasprejal, pa sem jo kar bogato zdaj za prvič. Bomo videli kako in kaj bo.

Popravljeno . Popravil Demon
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Motul Racing Factory....top stvar ;)

prečudovito je res, cel zadek motorja userje, do zdej edn najslabših

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa dobro no..saj pa se pol spuca dol..sicer je res zakaj bi 2x se stem jebal al ok..:D

če pa kaj drugega priporočaš..pa kar na plan ^^.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ga pa baje ni dober po ketni preveč mazat :(

Ker? Jst ga vsaj dvakrat na teden, pa ni nobenih tezav.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!