Skoči na vsebino

VIŠJE KAZNI ZA PROMETNE PREKRŠKE

Priporočene objave

Objavljeno

jaz pa mislim,da bi nas spametoval takojšen zaseg vozila do plačila kazni,po moje bi se hitro vsi umirili

in vozili po predpisih

Objavljeno (popravljeno)

Meni je cisto vseeno kaksne kazni so ZDAJ. Lahko recem, da je bilo enkrat dovolj, da sem priletela na polno na radar.

Kazen ... :huh: glava me je zabolela ko sem slisala koliksna je...

Od takrat vozim lepo in po predpisih.

Drzava ni tega vredna, da bi jim jaz na tak nacin filala blagajno.

(Tako da ja, nekatere visoke kazni streznijo, druge nikoli ne bodo nobeni ukrepi. Pa ce govorimo o kaznih ali kaksnem drugem ukrepu... )

Popravljeno . Popravil gorskaroza
Objavljeno
Lahko recem, da je bilo enkrat dovolj, da sem priletela na polno na radar.

Od takrat vozim lepo in po predpisih.

Dal enako čez :unsure:

Objavljeno

Nisem brala cele teme... :krneki: In zgolj vprasanje za nekoga, ki ve morda vec.. Opazila sem, da je veliko vecje zvisanje kazni v naseljih kot pa izven naselij in na AC, in ni mi jasno zakaj? Ne poznam statistik, ampak po porocanju se mi zdi, da se veliko vec nesrec zgodi izven naselij?? Ali ne bi bilo tam potrebno omejiti previsokih hitrosti?

In se nekaj sem opazila... ali je vmes mogoče prišlo do nižjih kazni? Kajti približno 3 leta nazaj sem vozila na magistralni cesti 119 (namerili so me v prehitevanju avta, ki je vozil 75 :angry:). Plačala sem 30.000 starih SIT (brez možnosti plačila polovice, če plačam v roku 8 dni) in dobila 3 kazenske točke.. Nova kazen naj bi po podatkih objavljenih tu, znašala 120 EUR za tak prekršek in 3 KT - kar je v bistvu isto kot takrat... Torej mogoče le ne gre za "zviševanje" ampak za popravljanje znižanih kazni?? Na prejšnje stanje... ?

Objavljeno
jaz pa mislim,da bi nas spametoval takojšen zaseg vozila do plačila kazni,po moje bi se hitro vsi umirili

in vozili po predpisih

ja valda....naj majo kake kazni čejo, jaz bom izven naselja še vedno vozo kolk mi paše, v strnjenem naselju pa se itak skoraj vedno držim omejitve :D

Objavljeno (popravljeno)

ko jim jebe mater s pofukanimi kaznimi, ki so že zdaj visoke, če pa bojo to sprejeli pa tak več ne bo humano. malo hitrejši boš pa kot začetnik že dobil dovolj pik za odvzem vozniškega pa še tako kazen, da te bo glava pekla marš u kurac

nisem si mogo pomagat, včasih paše tut malo klet če te nekaj spravi ob živce

če pa mislijo da se bo stanje na cestah spremenilo pa jim že jaz zdaj povem da se ne bo... ker lahko tisočkrat zvišajo kazni, tu je balkanska kultura z balkansko vožnjo in ne morejo tu spremenit naroda da bo vozo ko nemci

Popravljeno . Popravil Čamac
Objavljeno
ko jim jebe mater s pofukanimi kaznimi, ki so že zdaj visoke, če pa bojo to sprejeli pa tak več ne bo humano. malo hitrejši boš pa kot začetnik že dobil dovolj pik za odvzem vozniškega pa še tako kazen, da te bo glava pekla marš u kurac

nisem si mogo pomagat, včasih paše tut malo klet če te nekaj spravi ob živce

če pa mislijo da se bo stanje na cestah spremenilo pa jim že jaz zdaj povem da se ne bo... ker lahko tisočkrat zvišajo kazni, tu je balkanska kultura z balkansko vožnjo in ne morejo tu spremenit naroda da bo vozo ko nemci

tako je :worship:

Objavljeno

Sj Nemci ne vozijo nič boljše od nas..ali slabše...vse je isti šmorn.

Zanima me pa, zakaj ko delajo statistiko nesreč na cestah, primerjajo samo podatke npr. lani:letos. Zakaj ne naredijo kompletne statistike (dodati statistiko koliko je letos več registriranih vozil na cesti, koliko % je več opravljenih izpitov kot lani, itd.....)

Zgolj na glas razmišljam.

Objavljeno
Sj Nemci ne vozijo nič boljše od nas..ali slabše...vse je isti šmorn.

no, meni se pač zdi, da vozijo bolj kultivirano in po predpisih

Objavljeno

ne nemci niti ne tak, oz dost bolje ko mi ja, samo ga vseeno radi španajo.... so pa avstrijci čist druga pesem, oni so pa res lahko vzor vsem na cesti, samo jebeš taki život, vsaki dan po nekih reglcih pa predpisih, ni to za nas balkance adrenalina željne hehe

Objavljeno
ne nemci niti ne tak, oz dost bolje ko mi ja, samo ga vseeno radi španajo.... so pa avstrijci čist druga pesem, oni so pa res lahko vzor vsem na cesti, samo jebeš taki život, vsaki dan po nekih reglcih pa predpisih, ni to za nas balkance adrenalina željne hehe

hahah točno tak :D

Objavljeno
Zanima me pa, zakaj ko delajo statistiko nesreč na cestah, primerjajo samo podatke npr. lani:letos. Zakaj ne naredijo kompletne statistike (dodati statistiko koliko je letos več registriranih vozil na cesti, koliko % je več opravljenih izpitov kot lani, itd.... .)

Zgolj na glas razmišljam.

Statistika zajema in obdeluje vse te podatke, narejen so tudi analize, grafični prikazi, ..., samo objavijo se le določeni podatki - pač glede na interes tistega, ki objavlja - v tem primeru je to očitno vzgojni namen (v stilu: če bodo ljudje videli, koliko več prometnih nesreč, mrtvih, poškodovanih ... je bilo glede na prejšnje obdobje, bodo pa morda na cestah malo bolj previdni...) :hmm:

Objavljeno

Ja,ja sj to sem hotel povedati, naj objavijo vse, če se že grejo objavljanja.

Ena stara mamca, ki gleda dnevnik, ne razmišlja o tem koliko je bilo več reg. vozil, itd. Ona vidi samo, da je spet en poškodovan/mrtev.

Saj tudi če gledate ankete na TV, ki jih izvajajo o kaznih. Koga sprašujejo oz. katerih odgovore potem prikažejo? Od starih mamc in atejev oz. tiste odgovore, ki jih javnost hoče slišat.

Vsaka stvar ima svoj "ampak", samo ker se ta "ampak" velikokrat zamolči.

Kr neki :krneki:

Objavljeno

zdi se mi, da se z novim zakonom nebo kej dosti spremenilo. Mislim da se v naši državi glede varnosti v prometu premalo dogaja. Osebno mislim, da s trenutnimi kaznimi ni nič narobe. poprečneža tako užgejo po žepu da še dolgo pomni. Problem je (kličem hudiča), da odkadar je v veljavi prepoved uporabe telefona, sm plačal eno samo kazen. da radar vidim na predvidljivih lokacijah, ob predvidljivih terminih. Čeprav se policija, mislim, da ne doseže učinka, zgolj zaradi napačnega pristopa k zadevi, in ne zaradi preblagih kazni.

Ps: Včeraj je že drugič v nekaj letih vame priletel pred policijo bežoči idijot!

Objavljeno

Vsekakor sem za povišanje kazni, saj mora oblast dobiti dovolj denarja za predsedovanje EU,privatizacijo,lastninjenje,nove avte,višje plače in razcvet uradništva.

Kakšen evro mora iti tudi za nove radarske škatle,predvsem na najbolj varnih odsekih ter tudi kakšno strehico ob cesti, da bi policisti lahko "merili" tudi ob dežju in slabem vremenu. Radarje in strehice postaviti predvsem na ravnih ,širokih in varnih odsekih, kjer se priporoča s ciljem večje donosnosti postaviti tudi kakšno nelogično omejitev, katero bi neuki vozniki podzavestno prekoračili.

Tega denarja se tudi slučajno ne sme investirati v izboljšanje cest,infrastrukture,preventive,v subvencioniranje šol varne vožnje itd., saj se lahko prometna varnost dejansko izboljša in ne bo več razlogov za naslednje povišanje kazni.

Objavljeno

Damian, prav za te stvari gre denar. Namesto, da bi kakšen odsek popravili, raje dajo znak za omejitev. Pa saj se vidi, da so orožniki plačani po prometu, ko kasirajo na ravnih odsekih, Kjer bi jih resnično rabili, jih pa ni. Pa postavijo se vedno tam, da zakrivajo pogled. Konkretno pri nas,- postavijo se na avtobusno postajo (avto počez), in da bi videl če je pot prosta, moraš zapeljati skoraj do pol ceste gor... Potem pa še butasto zijajo, ko počasi lezeš na cesto v upanju, da ne bo kakega avta, ki ga tako ne vidiš, dokler ni v tebi. A so res tako ozko usmerjeni, da ne vidijo drugega, kot kasiranje. Če pa bi en navaden smrtnik tako parkiral, bi pa takoj štraf dobil.

Objavljeno

Damianov post je malo sarkastičen, ne dobesedno vsega vzet ;)

Moje mnenje o teh povišanjih sem že večkrat napisal. Samo v Sloveniji je možno da po neuspelem poizkusu izboljšanja prometne varnosti (in statistik) z višanjem kazni, le-te ponovno višajo. In nihče ne odgovarja za to.

Sprašujem se kakšen bo ukrep za boljšo prometno varnost čez leto ali dve, ponovno višanje kazni? Ker s to strategijo zmanjšati števila prometnih nesreč ne morejo.

IMHO seveda.

Objavljeno
Damianov post je malo sarkastičen, ne dobesedno vsega vzet ;)

IMHO seveda.

ampak ga beri med vrsticami, kjer piše da bo prometni minister zopet na cesti ! dobesedno ! v drugo gre še lažje ! :evilgrin:

motoristi pred parlament ! :naughty:

Objavljeno

načeloma se strinjam z višjimi kaznimi v kolikor poštimajo cestne ozanke logiki primerno. če je nekje omejitev hitrosti na kateri pade 1950 od 2000 voznikov je nekaj narobe z omejitvijo in ne z vozniki. (samo primer, da se ne bo kdo vtaknil v to, od kje podatki)

Objavljeno

hehe, no ja, ministri se res menjajo, morda tudi strokovni in "strokovni" kader ... filozofija pa ostaja :fredy:

Objavljeno
Damian, prav za te stvari gre denar. Namesto, da bi kakšen odsek popravili, raje dajo znak za omejitev. Pa saj se vidi, da so orožniki plačani po prometu, ko kasirajo na ravnih odsekih, Kjer bi jih resnično rabili, jih pa ni. Pa postavijo se vedno tam, da zakrivajo pogled. Konkretno pri nas,- postavijo se na avtobusno postajo (avto počez), in da bi videl če je pot prosta, moraš zapeljati skoraj do pol ceste gor... Potem pa še butasto zijajo, ko počasi lezeš na cesto v upanju, da ne bo kakega avta, ki ga tako ne vidiš, dokler ni v tebi. A so res tako ozko usmerjeni, da ne vidijo drugega, kot kasiranje. Če pa bi en navaden smrtnik tako parkiral, bi pa takoj štraf dobil.

Fantje na terenu niso krivi. Če bi videl, kakšen delovni nalog dobijo.....Določeno na minute.....

Riba pri glavi smrdi!! Vojaka za policajskega ministra......Hm....

Objavljeno

Saj to sem napisal: da so plačani na normo. In normalno, da gredo tja, kjer bodo hitro pa veliko ''kasirali''. Pred šolo so tudi le prve dni, potem pa anarhija naprej. :whistle:

Objavljeno

S tem niso nič dosegli... kvečjemu kratkotrajen ukrep, ki bo veljal ene 2-3 mesece. SIcer pa folk še vedno vozi krepko prehitro po naseljih, tako da imajo vsi še zgleda preveč keša. Če bi hotl kaj doseči, bi morali že malčke v šoli izobraževati, sam kaj ko se janezek uči pri tastarih, ki vozijo kot krave.

Objavljeno (popravljeno)
Saj to sem napisal: da so plačani na normo. In normalno, da gredo tja, kjer bodo hitro pa veliko ''kasirali''. Pred šolo so tudi le prve dni, potem pa anarhija naprej. :whistle:

Kot so povedali (takrat ko so grozili s štrajkom,na eni od okroglih miz al kako se takim oddajam reče) imajo normo in tudi določeno kje bodo stali. Torej vidva gresta na Celovško cesto pri Hali Tivoli in kaznovati morata 10 ljudi, ker nimajo prižganih luči, 5 varnostnih pasov 5 avtomobilov ki nimajo popolne obvezne opreme, pet pešcev, ki nepravilno prečkajo cesto....Če je pa to res pa ne vem, ker se ne družim s policaji in nimam koga vprašat.

Popravljeno . Popravil lina
Objavljeno
Kot so povedali (takrat ko so grozili s štrajkom,na eni od okroglih miz al kako se takim oddajam reče) imajo normo in tudi določeno kje bodo stali. Torej vidva gresta na Celovško cesto pri Hali Tivoli in kaznovati morata 10 ljudi, ker nimajo prižganih luči, 5 varnostnih pasov 5 avtomobilov ki nimajo popolne obvezne opreme, pet pešcev, ki nepravilno prečkajo cesto....Če je pa to res pa ne vem, ker se ne družim s policaji in nimam koga vprašat.

Točno to se dogaja, da.

Nimajo ravno dobesedno predpisano zaradi česa morajo kasirati, imajo pa, koliko jih morajo ustaviti, na kaj morajo biti pozorni (če je akcija zaradi pasov, se lahko celo izmuzneš zaradi mobitela v roki).Tudi inkaso je pričakovan, če ga ni, potem , kao, nisi dobro opravil dela. En drugega se bojijo, da ne bi kdo koga prijavil, se mi zdi....

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!