Skoči na vsebino

Vtisi dnevnih voženj 2008


Sanda7

Priporočene objave

Po službi:

Vrhnika (zjutraj)-Ljubljana-Vrhnika-Logatec-Planina-Postojna-Knežak-Ilirska Bistrica-Podgrad-Hrpelje-Kozina-Postojna-Planina-Logatec-Vrhnika

200km

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Trebnje - Korensko sedlo - Hermagor - Winklern - Grossglockner - Kaprun - Grossglockner - Winklern - Obervellach - mimo Villacha - Worther See - Klagenfurt - Ljubelj - Trebnje..

Mal mokre ceste in mal megle zjutraj, preostanek poti pa v lepem soncnem vremenu. Okrog 720 km..

Popravljeno . Popravil a79
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, nedelja lepo na Golico, potem pa čez Koralpe z ene in druge strani in domov - 380 km. Pa ta teden že zopet dvakrat lepo v službo z motorčkom (dnevno 170 km), se kar prismejem domov :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Logatec, Idrija, Bovec, Mangart, Tarvisio, Podkoren, Villach, Ferlach, Tržič, Kranj, Škofja Loka, Žiri, Idrija, Logatec :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

ko se je po jutranji meglici pokazal krasen sonček me je začela najprej Lubica klicat iz garaže, kapljo čez rob pa je dodal KeCov PM - in ni mi preostalo drugega, kot da poskusim navlečt nase škornje... in ker so nekako šli gor je bilo v hipu konec pospravljanja, želva, usenjček, čelada, rokavice in gasa do gradu Bistra, kjer sem :winkiss: zelo brhko nevesto, malce poklepetal z motoristi, pojedel pladenj jagod :whistle: potem pa - ker sem bil že glih zrihtan, pa tak lep sonček je sijal, pa noge me niso preveč bolele - malo naokoli, kr tko, iz golega veselja da sem spet na Lubici po 10 dneh... kako se mi je smejalo pod čelado... tale moja Lubica... jst res nisem čist gladek, priznam :blush:

v Postojni na črpalki sem srečal stroma (tokrat je peljal na sprehod svojo XS 1100 :worship: ), ki mi je malce updatal veteransko sceno, v miru in z užitkom spil čaj z mlekom, pol pa kr z gasom proti domov, kajti začeli so se nabirat zloveščetemnočrni oblaki; malo ven iz Postojne - pod viaduktom, ki ga prenavljajo - mi je parkirani letečman pomahal naj malo umirim vožnjo, pa sva se oba nasmejala, ko je opazil da sem "uletel" s celih 50 na uro, le Igorjevi zvočni instrumenti so dajali bolj "hiter" vtis :) no naprej skozi ride je šlo tko kot mora it, BT002 še vedno držijo ko pes ježa, čeprav sta na smrtni postelji in gresta v torek dol (zamenjale jih bodo BT016)... no potem se je pa malo zakompliciralo, kajti na Planini so začele padat prve kaplje, a so tudi kmalu ponehale... nato samo še čist na izi do doma

kljub malce slabotnejšemu koncu je bilo tako ekstrafinofajn, da se mi še zdaj smeji... pogrešal sem le eno lučko za mano, ki je danes morala delat :friend2: ... pa sej bo jutri :004

PS cesta iz Vrhnike proti Bistri je na večini ovinkov bogato posuta s peskom, zato previdno če se boste drajsali po teh koncih; podobno tudi Kalce - Stara pošta; na cesti proti Idriji in proti Postojni je na nekaj mestih blato od traktorjev, a ni panike - vseeno pazite!

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo, zapeljal direkt v garažo. Od Kočevja proti Dvoru nas je bežala kar lepa četica motoristov. Bežali nismo pred policjoti ampak dežjem. V Šmarjeških T. se malo oddahnili in ustavili na pijači. Nato naprej proti Sevnici, kar se je izkazalo za napako, naredili polkrog v Mokronogu in po hitrem postopku proti Krškem. Jutri pa če bo boh dal dalje :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Roke se se segrele od dežja torej:

Zjutraj je zgledalo lepo in bilo je potrebno iskoristit dan. Muta, Sg, Vitanje, Ce, Zidani Most, sledita seveda Sevnica - Trebnje in Dvor - Kočevje, pavza v Ribnici. Nato proti Kočevju, čez Mozelj v Črnomelj, Metliko, v Novem Mestu za Šentjernej in pavza v Škocjanu. Naenkrat se je stemnilo in bilo je samo vprašanje časa, kdaj bo. Do Mokronoga in Sevnice je še nekako zdržalo v Zidanem Mostu pa se je "uscalo". Dežne gor, ter proti Celju, Velenju, Sg in domov pod topel tuš. Dan je bil lep z izjemo zadnjih 100km. Vsega skupaj se je nabralo dobrih 500 km in mopi je to zdržal z enim tankom easy vožnje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vrhnika-Ljubljana-Kranj-Jezersko-Pavličevo sedlo-Mozirje-Prebold-Marija Reka-Trbovlje-Litija-Ljubljana-Vrhnika-Logatec-Planina-Kačje Ride (ow yeah)-Postojna-Planina-Logatec-Vrhnika

Nekaj čez 350km, ne vem točno.

Danes sem raje malo potegnil spanec in se na pot odpravil šele okoli 11.30. Začuda skoraj nobenega motorista videnega na relaciji Kranj-Jezersko-Pavličevo sedlo. Na Mariji Reki in naprej proti Trbovljam, je včeraj morala biti huda ura. Cesta totalno zasipana s peskom in kar poplastena z listjem, tako da previdno tam gori. Od Trbovelj proti Litiji in malo naprej, kar tri policijske zasede. Prva na tisti ravnini, pred katero se je nedolgo tega zgodila hujša prometna nesreča. Druga in tretja pa malo ven iz Litije. Ker nisem prišel na svoj račun na Marički :evilgrin:, sem se odpravil še do Kačjih Rid.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

no danes je pa pršla moja lučka :wub: in me kot ponavadi za vikend odpeljala na sladoled v Izolo... torej spet SVF, tokrat izbrana varianta Ca - namesto po bližnjici skozi Idrijo in Novo gorico sva v Godoviču zavila levo, na daljšnico proti Ajdovščini, Vipavi in Razdrtem... no že v Colu se je izbira ceste kot daljšnica pokazala za pravilno, saj je bila cesta Col - Ajdovščina iz nama neznanega razloga zaprta, obvoz pa naju je odpeljal skozi Gozd proti Predmeji, a sva vmes - čisto v duhu daljšnice - zavila še na Sinji vrh (to je tisti mali a), od koder je bil prekrasen razgled na morje :) SN :winkiss: sicer cesta do vrha ni bila glih preveč všeč, čeprav je široka več kot meter, ampak je stisnila zobe in zdržala tisti kilometer al dva :OK: od Predmeje dol do Lokavca je bilo zelo pestro in adrenalinsko, saj je na cesti precej peska in manjšega kamenja, pa tudi nasproti vozeči avtomobilisti so nama prihajali nasproti skoraj več na najinem pasu kot na svojem... zlasti dva mladca z nekimi BMWji (avti), ki sta se lovila po cesti (varnostna razdalja ~2 metra), sta bila na moč presenečena ko sta naju zagledala, saj sta bila do našega srečanja zgleda 110% prepričana da sta na tej cesti čisto sama - vsaj tako sta vozila, in se skoraj zaletela en v drugega ko sta se hitela umikat na svoj pas da naju nista zbila :rolleyes: ja, mladost je norost, pravijo... ampak če bo šlo takole naprej taledva mladca ne bosta dočakal starosti ampak le nekaj vrstic v črni kroniki lokalnega časopisa... ostali del poti do Izole je potekal dokaj mirno in tudi z užitkom (npr ko sem gledal kolenček pred sabo kako drsa po asfaltu na tavelikem ovinku na Črnem kalu :naughty: ), tako da sva to nadaljevala tudi na cilju in sproščeno pokokala vsak 3 kepce odličnega sladoleda :worship:

vožnja nazaj je bila dokaj "uneventful", precej prometa, vse do gostilne pri vrhu rid, kjer je SNjino :winkiss: ostro oko opazilo poklicnega fotografa v grmovju nad cesto (hvala :krneki: jst ga ne bi opazil pravočasno :004 ), zato sva hitro zmanjšala tempo na približno zakonski nivo in se priključila račkam, ki sva jih najprej mislila prehiteti... na zgornjem parkirišču je bil osamljen in zdolgočasen letečman, ki (se mi zdi da podobno kot jst) ni mogel čist dojet da se vsi peljemo 35 skozi ride... taveliko parkirišče na ridah je bilo spet polno motorčkov in lastnikov, a ker je bila ura že tričetrt na temo sva le lepo pomahala, za Planino zapustila račke in v rahlem drncu odbrzela proti domu... aja, na črpalki v Logatcu sva srečala še Brihto(ta), ejga stari long-time-no-see :OK:

in tkole je blo tole dans, 255 kmjčekov, SN :winkiss: pa še ~150 več... prav lep dan, k mi je ena lučka skoz svetila :wub:

Popravljeno . Popravil suzuki
  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po dolgem času sem (jaz in še en prijatl) naredil spet en krog. Iz Maribora do Slov. Bistrice, pa proti Poljčanam in naprej proti Podčetrtku, vzdolž meje nato nekje (ne vem točno kje) sva zavila desno proti Podsredi in čez hrib proti Sevnici, pa preko Zidanega mosta in Laškega do Celja in nazaj v Maribor. Naredila sma sicer napako, namreč morala bi iti v obratno smer saj sma velik del poti vozila proti popoldanskemu soncu, kar sicer ni bilo najbolj prijetno, drugače pa je bila pot kr fina, niti ni bilo kakih kaskaderjev, niti gneče, niti policije, edino malo je bilo treba popazit na pesek in vodo, ki je tu in tam tekla čez cesto. Ne vem sicer točno ampak mislim, da je to okoli 200 kilometrov.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uh

Lj-Tuhinjska-Prebold-Marija reka-Trebnje-Mokronog-Lj.

Kot je že nekdo pred mano napisu, Marija Reka je bla res katastrofa, včeraj je mogel bit tam sodni dan :wacko:

Splošen vtis pa itaq super! :kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

no danes je pa pršla moja lučka :wub: in me kot ponavadi za vikend odpeljala na sladoled v Izolo... torej spet SVF, tokrat izbrana varianta Ca - namesto po bližnjici skozi Idrijo in Novo gorico sva v Godoviču zavila levo, na daljšnico proti Ajdovščini, Vipavi in Razdrtem... no že v Colu se je izbira ceste kot daljšnica pokazala za pravilno, saj je bila cesta Col - Ajdovščina iz nama neznanega razloga zaprta, obvoz pa naju je odpeljal skozi Gozd proti Predmeji, a sva vmes - čisto v duhu daljšnice - zavila še na Sinji vrh (to je tisti mali a), od koder je bil prekrasen razgled na morje :) SN :winkiss: sicer cesta do vrha ni bila glih preveč všeč, čeprav je široka več kot meter, ampak je stisnila zobe in zdržala tisti kilometer al dva :OK: od Predmeje dol do Lokavca je bilo zelo pestro in adrenalinsko, saj je na cesti precej peska in manjšega kamenja, pa tudi nasproti vozeči avtomobilisti so nama prihajali nasproti skoraj več na najinem pasu kot na svojem... zlasti dva mladca z nekimi BMWji (avti), ki sta se lovila po cesti (varnostna razdalja ~2 metra), sta bila na moč presenečena ko sta naju zagledala, saj sta bila do našega srečanja zgleda 110% prepričana da sta na tej cesti čisto sama - vsaj tako sta vozila, in se skoraj zaletela en v drugega ko sta se hitela umikat na svoj pas da naju nista zbila :rolleyes: ja, mladost je norost, pravijo... ampak če bo šlo takole naprej taledva mladca ne bosta dočakal starosti ampak le nekaj vrstic v črni kroniki lokalnega časopisa... ostali del poti do Izole je potekal dokaj mirno in tudi z užitkom (npr ko sem gledal kolenček pred sabo kako drsa po asfaltu na tavelikem ovinku na Črnem kalu :naughty: ), tako da sva to nadaljevala tudi na cilju in sproščeno pokokala vsak 3 kepce odličnega sladoleda :worship:

vožnja nazaj je bila dokaj "uneventful", precej prometa, vse do gostilne pri vrhu rid, kjer je SNjino :winkiss: ostro oko opazilo poklicnega fotografa v grmovju nad cesto (hvala :krneki: jst ga ne bi opazil pravočasno :004 ), zato sva hitro zmanjšala tempo na približno zakonski nivo in se priključila račkam, ki sva jih najprej mislila prehiteti... na zgornjem parkirišču je bil osamljen in zdolgočasen letečman, ki (se mi zdi da podobno kot jst) ni mogel čist dojet da se vsi peljemo 35 skozi ride... taveliko parkirišče na ridah je bilo spet polno motorčkov in lastnikov, a ker je bila ura že tričetrt na temo sva le lepo pomahala, za Planino zapustila račke in v rahlem drncu odbrzela proti domu... aja, na črpalki v Logatcu sva srečala še Brihto(ta), ejga stari long-time-no-see :OK:

Še enkrat nared tko d se bom lomila po nekih kozjih stezah širokih 10 cm pa bo.... :krneki: ....hudo, k je tko težko it do morja po eni normalni široki, ravni, asfaltirani cesti al ja :whistle: .

Jz zihr nism kolenčkala po cesti, to se dela ne :nono: ....ajd prznam, enkrat je čist mal postrugalo, ampak po nesreč O:-) . Dons se je dokončno potrdilo, d morm naprej d sm kanonfutr za snajperje z radarji....kr prznej d je tko, ne morš več skrivat :grrr . Ja sj kwa bi tipi brez nas, enkrat bi se šou pelat pa bankrotiral :evilgrin: , dobr d nas mate d vas krotimo ob taki slabi samokontroli :lol1: .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Relacija: Ljubljana-Vodice-Kranjska gora-Vršič-Mangart(5€ na motor/avto za razgledno točko :nono: ) po Italjanski strani nazaj do Kranjske in domov.

Lepih 300km ne prevroče ne premraz.

Aja pa pizza po 6h vožne ZELO paše :worship:

lep pozdrav

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Krško-NM-Kočevje-Črnomelj-NM-Krško. Hvala avtomobilistom, ki so pred Dolenjskim Toplicam tako vztrajno žmigali in opozarjali na pretečo nevarnost. Dolenjci so zgleda res orng ljudje. Ni blo avta, da ne bi žmigal :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sobota, 23.08.: Kr-Lj-Kočevje-Brod/Kolpi-Senj-Karlobag-Zadar, zaključek dneva z vožnjo ob 16.00. Namestitev in kopanje v toplem morju in Ožujski zadevi (naj bi bilo pivo!). Nedelja povratek z obiskom Motohappeninga na Grobniku. Lepih 800+km. Karlobag-Zadar=ZAKON! Vsem srečno vožnjo vnaprej :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

danes visoko,postojna,kozina,podgrad, il. bistrica,šembije,postojna,visoko, lepih 250km

jutri pa,pa, veliki klek :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kotlje - Holmec - Železna kaplja - Jezersko - Cerklje - Kamnik - Vransko - SG - Kotlje cca. 220km

Vožnja po avstrijski strani idealna, po naši strani pa mukotrpno in duhamorno početje. Drugič grem samo po avstrijski strani.

LP

Popravljeno . Popravil gusti
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

evo še dve slikci z najine nedeljske furce, ki je opisana malo višje: pogled na morje s Sinjega vrha (spodaj vasi pred Ajdovščino)

post-163-1219779482_thumb.jpg

post-163-1219779536_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil suzuki
  • Všeč mi je 2
  • Ni mi všeč 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

pa še današnja furca: Vrhnika - Sora - nove gume :) - Vrhnika - Postojna - Vrhnika, precej previdnih 113 kmčkov

u bistvu danes sploh ne bi smelo bit furce, samo menjava gum, ampak ko sem jih mel gor mi pa niso dale miru in sem jih moral it mal sprobat :naughty: prvi vtis, no ja, sej so kr, nč za dol past (hvalabogu ne tko, ne tko) mi jih ni uspelo ulaufat, je bla že preveč tema, bova šla mogoče jutr z našo :winkiss: še tele zadnje mm spraskat...

sem pa srečal - seveda v najbolj ostrem in nepreglednem ovinku na ridah, tam kjer pride bližnjica za avte nazaj na glavno cesto!! - tegale gospoda :eek: tip je car, ma vse, elektriko, milijon lučk, muzko, dobro voljo... nema što nema; danes je naredil 89 kmjčkov, sicer okoli 125 na dan, ampak je rekel da je blo danes preveč klancev :worship: mam tud en filmček - da se sliši glasba :) ga bom probal dat na YouTube...

post-163-1219780277_thumb.jpg post-163-1219780307_thumb.jpg

post-163-1219780327_thumb.jpg

sva so pol mal pogovarjala od kje, kako, kam... zanimiv tip, s tole rikšo misli strašit po Londonu :lol1:

če koga zanima kaj več: njegov homepage

Popravljeno . Popravil suzuki
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mozirje-Gornji Grad-Kamnik-Preddvor-Jezersko-Vellach-Pavličevo sedlo-Solčava-Logarska dolina-Mozirje

Tak zlo na grobo, sem dosti krajev vmes spustil, ampak približno se vidi :) Šla sva z tomazin-om, tudi z foruma. Še ena moja:

post-9211-1219868618_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hotedršica, rakek, ribnica, ig, podpeč, vrhnika, postojna, ride, in nazaj u hoteye city :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

danes sva s SN :winkiss: mičkenmalprej zaključila službi in se skobacala na motorčke da ulaufava nove gume - seveda v smeri proti morčku, itak :)tokrat varianta D: v Kalcah na levo, mimo Stare pošte do Cola, pa Ajdovščina, Vipava, potem pa čez Kras skozi Kobdilj in Dutovlje, Sežano in Divačo, od tam pa na "AC" do Izole, kjer sva bila dogovorjena z Airohom za sladoled... vmes je še nekaj škrtalo in praskalo po Črnem kalu, pa najprej nisem vedel kaj je, a to mal grmi al kaj, čudno ker je blo čist jasno nebo :hmm: no doma sem pogruntal da sta bila to levi in desni SNjin :winkiss: sli... ups, zaščitni premaz na robu novih gum, ki sta tko praskala :naughty:

po sladoledanju je bilo treba počasi domov, Airoh naju je še pospremil do rid, kjer sva se ustavila za nekaj minutk da pozdraviva prisotne in prisostvujeva testu novih, domačih, slovenskih karbonskih sliderjev :whistle: ker sva se toliko obirala na poti je bilo že skoraj tema, zato sem našo :winkiss: peljal domov, ampak zgleda sem tud jst neki švohotno zgledal, saj je njena zlata mama v hipu k čaju, s katerim sem se grel, pristavila še večerjico :worship: skratka: konec dober, vse dobro :)

vse skupaj debelih 400 kmjev, luškana furca, odlična družba, nove gume so zdaj tudi uradno ulaufane, in to čist do roba :naughty: delajo pa tud kar dobro, se mi zdi :unsure:

(pravočasno) opazila 3 radarske zasede, v Logatcu, med Senožečami in Kozino... še dobro da se po ravnem umirjeno voziva :) na kar nekaj ovinkih pesek in/ali kamenčki na cesti (Stara pošta, Črni kal, tudi po Krasu), svetujem dvojno previdnost!

Popravljeno . Popravil suzuki
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj Stari trg - Logatec - Vrhnika - Borovnica - Podpeč - Ig in nato čez Turjak do Žlebiča - Sodražica - Nova vas - Stari trg. 140 km. Na cesti od Vrhnike čez Borovnico do Iga kar nekaj manjših gradbišč na cesti, polno peska in en kup nekulturnih kolesarjev, ki se vozijo po celi cesti. :headbang:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!