Joker Objavljeno September 8, 2018 Opozori Objavljeno September 8, 2018 pred 14 minutami, DAMI34 pravi: da desni ovinek, kaj pa levi? Leve pa bogato sekajo...
DAMI34 Objavljeno September 8, 2018 Opozori Objavljeno September 8, 2018 Pravkar, Joker pravi: Leve pa bogato sekajo... al pa grejo mal po malinah sesir in Zok 2
Snečer Objavljeno September 8, 2018 Opozori Objavljeno September 8, 2018 pred 22 urami, maus pravi: definicija premočnega motorja je ??? vpiši ....................................... ko izveš, je že prepozno pik1 in sesir 1 1
vandrovec Objavljeno September 8, 2018 Opozori Objavljeno September 8, 2018 premočan je že 600 kubični, enkrat sem imel srečo...moč je samo v glavi
.... Objavljeno September 8, 2018 Opozori Objavljeno September 8, 2018 Meni je bil premočan 125 kubični, 600 je pa zdaj majka.
sesir Objavljeno September 8, 2018 Opozori Objavljeno September 8, 2018 pred 8 minutami, Arzen pravi: Meni je bil premočan Da mi je blo kaj takega doziveti... Zok 1
Popularna objava Zok Objavljeno September 8, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno September 8, 2018 1 hour ago, Arzen said: Temu se reče znati položit In kje si to dol zletel? Ker ni ravno nedolžno - drevesa + grabn. 1 hour ago, DAMI34 said: jeba, al pa tut ne...mel si pa vsaj mehak pristanek. V opomin ostalim napiši kaj se desilu. Izgledalo je hudo, tudi sam sem sproduciral kvalitetno rjavo crtico (sicer ne dobesedno ), lahko bi bilo tudi bistveno huje... ...pa ni bilo. K sreci. Zgodilo se je na Zokovem ovinku (). Prav tam, kjer me je razmetalo s Kawasakijem ZZ-R 600 pred nekaj leti (6? 7?). Le da tokrat z nasprotne strani. Prvic je bilo krivo to, da je bil levi ovinek. No, se bolj pa to, da nisem imel pravega polozaja na motociklu. Cesta se naenkrat spusti, pri kaksnih 55, 60 km/h, kolikor sem takrat imel je to ravno dovolj, da te malce prestavi na mopedu. V tistem trenutku sem zaviral z motorjem (kolikor se pac da s 600cc inline-4 lahko sploh zavira ), ocitno desne noge nisem imel v pravilnem polozaju na stopalki, in ob sunku sem se dodatno zavrl z zadnjo zavoro. Povprek levo, povprek desno, povprek levo, highside, drsel po cesti, ceste zmanjka, zbrisem v hosto in pristanem v enih skalah. Koleno poskodovano, celada razbita, rokavica raztrgana. V bolnici pravijo pretres mozganov, koleno zjebano, rentgen, CT, bergle, blablabla, prvi dan sem se na stopnicah z berglami zapletel in se skoraj ubil. Bergle so nevarnejse od mopeda, cisto zares. Moped je imel zvito krmilo, preriban pokrov alternatorja, zlomljen smernik, odlomljenih 5 cm plastike okrog zadnjega subframea. Prakticno nic. Po 9 dneh sem bolnisko prekinil - nisem zdrzal vec doma. Lekcija? Zadnja zavora je kurba. Ce ni potrebe, je ne uporabljam spljoh. Tokrat sem bil z Aprilio Falco. Tu je zadnja zavora priblizno toliko uporabna kot smerniki na BMWju. Ukvarjam se z razvojem, izdelavo in prodajo EPROMov za V990 aprilie z motorjem prve generacije (Rotax/Bombartier vbrizg). Ker sem ze nekaj casa vozil en EPROM, na katerem sem delal za potrebe Marinca (z nekaj posebnosti glede regulacije hrupa), sem se nanj kar malo navadil, in sem se preizkusit se nekaj drugih zadev. Ravno sem imel narocilo za RSV mille, EPROM sem zapekel, nanj dal svojo nalepko, in se sel peljati. Tisti EPROM prej je bil narejen za RSV, zato je Falco deloval malo zalito, kar v visjih vrtljajih pomeni malo manj moci. Tokrat je Falco imel EPROM, ki mu je direktno pisan na kozo (pa se dB killerja sem dal ven iz izpuhov - prvic sem vozil to kombinacijo), torej je imel konkretno vec moci. Vse je slo po planu, do enega vzpona tukaj pred mojo rodno Ponikvo. Ta vzpon ima izjemno zahtevno kombinacijo asfalta (pa vecino tega vzpona je omejitev 90 km/h ) - spodaj kombinacija levo/gor-desno hard-gor z zelo drsecim, spoliranim asfaltom polnih neravnin, potem malce vzpona naravnost z zelo drsecim neravnim asfaltom (kjer gre s cetrtino plina v drugi prestavi pri 4000 rpm zlahka povprek), sledi flika kvalitetnega asfalca cez polovico sirine vozisca, ovinek desno, malce manj naklona (tu je prislo do kriticnega dogodka), potem pa spet navzgor, pa spet ne toliko navzgor, 90 stopinj desno, spet ful navzgor in naprej ravnina (tu me je pa prvic zmahalo - z nasprotne strani). Torej - na tocki kriticnega dogodka ( KLJUJK!) me je pri cca 80, 90 km/h (?? druga prestava okrog 7-8k rpm) dvignilo na zadnje kolo, kar ni na tem mestu nic nenavadnega. Nenavadno je bilo to, da me je dvignilo bistveno bolj agresivno kot sicer, pa tudi hitrejsi sem bil kot sicer, cesar nisem ravno pricakoval, in temu ustrezno sem narobe odreagiral. Popustim plin in se obesim na prednjo zavoro, zadnje kolo odskoci in zablokira (antihopping clutch je ze prejsnji lastnik odklopil, meni je pa tudi pasalo, ce je slo na zaviranju vcasih malce povprek), pa je bilo kar je bilo. Na obe kolesi sem se vrnil prepozno in prehitro, poskusil sem vse, da bi cimbolj zradiral se zadnji mozen kilometer na uro. Ceste je zmanjkalo, znasel sem se v drugem svetu - naenkrat sem bil z napacnim motociklu na napacnem terenu, in Michelin Pilot Power se na vlazni gozdni podlagi ne obnese najbolje. Teren se je povesil navzdol, prednje kolo vztrajno blokira, v kombinaciji pomanjkanja casa, prostora in koncentracije se poskusam obdrzati na kolesih in obvoziti vse ovire, potem ko sem ze skoraj stal na mestu, pa pride ovira, okrog katere ni slo: veja na tleh. Pod taksnim kotom, da mi je ze itak na pol blokirano kolo spodneslo za nekaj centimetrov na desno stran, in ker nisem mogel zaviti levo, da bi se obdrzal pokonci, sva se skupaj z mopedom lepo pocasi ulegla na gozdna tla. Svet se je ustavil. Moped ugasne (tip-over switch torej deluje), vzamem kontakt, snamem rokavice, celado in jakno, in gledam. Picko materno, Zok, mas vec srece ko pameti. Naredim eno fotko (objavljeno v tej temi), posljem sodelavcu - "tvoj mopi bo moral pocakati, bomo najprej mojega pobarvali." Dalec nad seboj slisim sodelavca, ki zivi v hisi na tem ovinku - "ja pa je nekaj tam dol.." - odgovorim - "Spet sem jaz!" Moped poberem, nekaj metrov nizje je traktorska pot, po kateri sem se pripeljal nazaj na glavno cesto. Aftermath: nosilec armaturne plosce in oklepa je zvit (sem ga danes ze popravil), nekaj manjsih odrgnin na plastikah (po pranju z DLS 125 in prebrisanju s Sonax Magic Shine Detailerjem sploh ne vem kje so tiste odrgnine bile - dobesedno nisem mogel verjeti ), stekelce smernika je ostalo v gozdu, ga grem po kosilu iskati. Pa jakno imam umazano. K sreci je to "lokalna" jakna - jo imam samo za po vasi, in sem jo ze mislil vreci vstran. Pa zena je bila nekaj tecna. To je se najhuje pri vsemu skupaj. Konec dober, vse dobro. Joker, tomaz69, schwantz in 14 others 12 1 4
Zok Objavljeno September 8, 2018 Opozori Objavljeno September 8, 2018 (popravljeno) Bolj kot berem, bolj si zelim, da bi tole ena lektorica popravila preden sem stisnil "Submit Reply". Ali pa da me ne bi zena toliko priganjala h kosilu, da bi vsaj se enkrat prebral in odpravil vse slovnicne napake. Se opravicujem. Nauk zgodbe? Ne po zadnjem pred ovinkom. Popravljeno September 8, 2018. Popravil Zok sesir, dr.looney, thumper in 2 others 4 1
DAMI34 Objavljeno September 8, 2018 Opozori Objavljeno September 8, 2018 pred 19 minutami, Zok pravi: Pa zena je bila nekaj tecna. To je se najhuje pri vsemu skupaj. Konec dober, vse dobro. ma vso pravico, pa moja tut kdaj. A Medved Jelka še peče tortice v tistih krajih? 100 let nisem bil tam..
Zok Objavljeno September 8, 2018 Opozori Objavljeno September 8, 2018 (popravljeno) 15 minutes ago, DAMI34 said: ma vso pravico, pa moja tut kdaj. A Medved Jelka še peče tortice v tistih krajih? 100 let nisem bil tam.. Se nazaj ji ne smem prevec blebetat, ce pogledam njeno statistiko in mojo (1 prometna versus ne-stejem-vec). Baje, da ne pece vec. Sicer je se tam slascicarna, ampak jo ima v najemu nekdo drug. Ne bi pa tocno vedel - v kompletu z zeno sem pred 14 leti dobil tudi tasta, ki je slucajno slascicar (on mi je tudi povedal to informacijo), in od takrat raje ne hodim vec h konkurenci... Imam pa lepe spomine na njene torte. No, na praznovanja, kjer so njene torte bile obvezno prisotne. No, na mladost. Njene torte so bile pa sinonim za rojstnodnevno zabavo. Popravljeno September 8, 2018. Popravil Zok DAMI34 1
Vin Objavljeno September 8, 2018 Opozori Objavljeno September 8, 2018 (popravljeno) @Zok, ja, srečo si imel, v levi ovinek so nesreče hujše. Zdaj vidiš, da je res tako, ni samo statistika. No, brez heca, dobro, da se je tako izteklo. Motor bi lahko čist sklumpal! Popravljeno September 8, 2018. Popravil Vin Zok 1
jskrablin Objavljeno September 8, 2018 Opozori Objavljeno September 8, 2018 @Zok dobro da se je tole tako končalo, nekaj sreče je vedno fino met na zalogi za takrat ko sfali talenta. Žena itak da bo pizdila. Vem kak je to - prvo bolijo rebra pol pa še ušesa Zok in Igi Pop 1 1
.... Objavljeno September 8, 2018 Opozori Objavljeno September 8, 2018 pred eno uro, Zok pravi: Pa zena je bila nekaj tecna. To je se najhuje pri vsemu skupaj. Konec dober, vse dobro. Zanimivo, da poznaš ta ovinek in se ti kaj tazga zgodi. Verjetno si tole prvo pomislil, ko si se pobral, fak žena bo spet pizdila No, samo da si cel, mopi zrihtan, zdaj pa gasa dokler je še lepo vreme
Snečer Objavljeno September 8, 2018 Opozori Objavljeno September 8, 2018 pred 45 minutami, Zok pravi: Bolj kot berem, bolj si zelim, da bi tole ena lektorica popravila preden sem stisnil "Submit Reply". Ali pa da me ne bi zena toliko priganjala h kosilu, da bi vsaj se enkrat prebral in odpravil vse slovnicne napake. Se opravicujem. Nauk zgodbe? Ne po zadnjem pred ovinkom. ta cesta, ko si dal link, je za 40-50kmh Zok in sesir 1 1
Kremenčkovi Objavljeno September 8, 2018 Opozori Objavljeno September 8, 2018 Cesto poznam, je fajn zjebana, tam so tak skor vse. Žene so tečne tud brez padcev. Če bi mel japonca bi zvozu. Itak pa mislim, da se ti je bankina vdrla. Glavno da so kosti cele. Quest, sesir in Zok 3
Zok Objavljeno September 8, 2018 Opozori Objavljeno September 8, 2018 (popravljeno) 7 hours ago, Arzen said: Zanimivo, da poznaš ta ovinek in se ti kaj tazga zgodi. Verjetno si tole prvo pomislil, ko si se pobral, fak žena bo spet pizdila No, samo da si cel, mopi zrihtan, zdaj pa gasa dokler je še lepo vreme Cez ta ovinek se vozim ze od majhnega. Pa vsak dan vsaj dvakrat - v sluzbo in nazaj. Ta pot je moja glavna povezava z zunanjim svetom (pot v vecje kraje od nasega - Sentjur, Celje, Dramlje - avtocesta ipd.). Bo ze drzalo, da se vecina nesrec zgodi do 4 km od doma. Vsaj pri meni to drzi kot pribito. Mopi je pa skoraj zrihtan - montazo ogledal in popravilo levega smernika sem si pustil za jutri. Toliko da me ne bo vleklo na en krog. Aja, stekelce smernika sem nasel. Bilo je kar malo pokopano pod listjem in vlaznim humusom. Najhujsa poskodba je bil zvit aluminijast nosilec armature in oklepa (na sliki) - po cca pol ure klepanja spet stoji (in priblizno tudi izgleda) tako kot mora. Kaksen teden pavze si bom vzel. Mi gre malo na jetra takole, ko ga gledam. Popravljeno September 8, 2018. Popravil Zok C eagle, ...., Igi Pop in 3 others 6
maus Objavljeno September 8, 2018 Opozori Objavljeno September 8, 2018 pred 9 urami, Snecer pravi: ko izveš, je že prepozno ne razumem besede premočen na motorju .. sj se naum z njim tepu DAMI34, Zok in sesir 1 2
Zok Objavljeno September 8, 2018 Opozori Objavljeno September 8, 2018 25 minutes ago, Zok said: Mi gre malo na jetra, ko me takole gleda. popravek...
Borutt Objavljeno September 9, 2018 Opozori Objavljeno September 9, 2018 Ob 5. 9. 2018 ob 16:21, ftp pravi: Ti bom malo po otročje, če ti bo lažje. Ne rabim bit pravnik, da bi vedel da z našim pravosodjem nekaj ni v redu. Ne rabim bit zdravnik, da bi vedel da z našim zdravstvom nekaj ni v redu Ne rabim bit vremenar, da bi videl da je sončno vreme. IN ne rabim bit policaj, da vidim, da je nekaj narobe, da je vedno več norcev na cesti. Zanimivo, da veliko veš o delu, katerega ne poznaš. Ko že omenjaš norce; kaj se jim plete po glavi, ko ogrožajo sebe in ostale? In verjetno je policija kriva, da en takšen norec vozi kontra ali počne karkoli drugega ogrožajočega.
Borutt Objavljeno September 9, 2018 Opozori Objavljeno September 9, 2018 Ob 5. 9. 2018 ob 16:55, IZTOK pravi: Nic, o idotih na cesti imam enako mnenje poberite jim izpite, kaj cakate ? Idiotizem ni prekršek, zaradi katerega se vzame izpit.
Andro Asgaard Objavljeno September 9, 2018 Opozori Objavljeno September 9, 2018 Grut, pik1, DAMI34 in 2 others 5
Borutt Objavljeno September 9, 2018 Opozori Objavljeno September 9, 2018 (popravljeno) Ob 5. 9. 2018 ob 17:17, DAMI34 pravi: Omejitev je 60km/h sicer pa to ne rešuje problema, da je kar smotan tisti del. Če je bilo trčenje v okolici cerkve in železniškega podhoda. Omejitev je 90 km/h, ker ne veš, kje je bilo trčenje ali pa ne poznaš predpisov. Drugič raje vprašaj in ne piši nekaj na pamet. Popravljeno September 9, 2018. Popravil Borutt
Borutt Objavljeno September 9, 2018 Opozori Objavljeno September 9, 2018 Ob 5. 9. 2018 ob 21:21, maus pravi: valda p.s. a kj več lahko poveš o nesreči na planisnkem polju .. to menda še spada pod vaše okrožje... seveda če lahko, vem pa, da presikava še poteka ... ne ne pa v četiri oka V četiri oka ali bova mižala na enega?
KARMEN1 Objavljeno September 9, 2018 Opozori Objavljeno September 9, 2018 (popravljeno) pred 29 minutami, Andro Asgaard pravi: Pupika, počivaj in čuvaj nas Popravljeno September 9, 2018. Popravil KARMEN1
Borutt Objavljeno September 9, 2018 Opozori Objavljeno September 9, 2018 Ob 5. 9. 2018 ob 21:32, Kugelschreiber pravi: Svece so v lepem levem v klanec, smer sezana divaca. Desni mim bivse gostilne, levo gor...svec ful. Ce mal po snecerjevo napisem, tam se je pri normalni voznji nemogoce razbit, kaj sele ubit. Omejitev je 50, si sred vasi, in ovink je tako lep, de bi ga izven naselja komot vozil 150 Ma kaj si ti pomešal? Levi ovinek je in nikjer naselja. Omejitev 90.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se