Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Vanga

Priporočene objave

pred 1 minuto, sesir pravi:

Hočes reci,da pisci zakona niso človeki...hmm...

Poleg čelade...manj kot 0.25 alkohola v riti!

Ne, ne. Hotel sem napisati, naj Borutt napiše po kmečko, preprosto. Saj zakone znam brati, pa vseeno bi rad slišal od človeka, ki mu je to služba, delo,...

Pisci zakona so ljudje, ampak mi ostali smrtniki nismo pravniki, ki bi bili domači v teh vodah.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, gretzky pravi:

Mene je kar zmrazilo, ko sem prebral v kaj je bil oblečen. Daj prosim povej (po človeško, brez lepljenja delov zakona), ali mora motorist imeti še kaj drugega kot čelado. Poudarek je na "mora" in ne kaj se priporoča.

Mora se samo umreti. Dokler kdo ne dokaže nasprotno.

Ker si tako zastavil vprašanje, ti še tako odgovarjam; z večanjem ljubezni do samega sebe se veča tudi varnostna oprema. 

Če te pa zanima zakonodaja, potem je kahla na glavi povsem dovolj. Imajo vsaj reševalci manj dela z rezanjem oblačil in lahko takoj pogledajo v notranjost ponesrečenca. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, gretzky pravi:

..

Pisci zakona so ljudje, ampak mi ostali smrtniki nismo pravniki, ki bi bili domači v teh vodah.

Jz pa že upal,da nekdo,ki misli tako kot jaz včasih pomislim,ko predelujem,prebavljam kake zakone...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nimam besed ob nesrečah. Najpametnejši, kadar se gre za celo kožo, se verjetno z motorji ne vozijo. Po moje ne moreš biti dovolj naučen, pameten, izkušen,...da si lahko popolnoma varen na motorju.

Včeraj zjutraj sem šel ob 3h na pot...samo sreča, da nisem dobil kakšno srno pod motor. Eno sem zagledal tik ob cesti, ko sem šel mimo. Nekdo bi lahko rekel, če bi bil pameten, bi počakal, da se zdani. Drugič se pelješ v okviru omejitev (90) skozi ovinek, konec ovinka pa avto sredi ceste, ker zavija levo na parkirišče nasproti hiše (prva iz Mosta na Sočo proti Gorici, levo)...glede na hitrost in razdaljo rečeš samo to je to, ker ustaviti se ne moreš...bremzaš, zavijaš levo in začuda gre mimo...kaj pa če bi v tistem trenutku nasproti pripeljal še en avto? :hmm:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, Andrejcer pravi:

Jaz lahko le dodam, da pri delu v urgenci ni lepo, če pripeljejo mopedista, ki nezaščiten (samo čelada) pade pri manši hitrosti, kaj šele motorista, ki pade pri višji hitrosti. Je kar nekaj dela s takim poškodovancem. Brez zaščitnih oblačil pričakujte številne poškodbe (globoke odrgnine, raztrganine, opekline, amputacije, ...), hude bolečine in hudo boleče preveze lep čas, možnost kar nekaj operativnih posegov, dolgotrajno bolniško in možnost trajnih posledic. Naše telo je namreč zelo krhko, hitro pogledajo ven tetive, mišice in kosti, kar nekaj tkiva ali delov telesa pa zna ostati tudi na kraju dogodka. 

Pamet v roke, pa kot @Borutt pravi, vsaj malo se imejte radi. Jaz osebno, tudi če je 35°C in se peljem samo 6km v službo, oblečem na sebe VSO moto opremo (čelada, moto-jakna, moto-rokavice, moto-hlače in moto-škornji), ker ne želim doživljati tega, kar vidim v službi.

Jaz sem od enega zdravnika na urgenci slišal ravno nasprotno...bolje, da pelješ bolj hitro in z manj opreme, da pri nesreči ne boš preživel, ker potem je več dela in stroškov. :P

• Haha 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, Borutt pravi:

Točno tako. Se strinjam. 

Nisi bral člankov? Vsi umrli so si sami zakuhali svoj konec. 

jp, preživelih pa ne šteješ?

Le zakaj jaz večkrat preberem, motorist je bil izsiljen?

Izsili mopedista...jebiga, ker so preživeli ne velja, a ne :P

In ne, umrli si niso sami zakuhali konca, ker ženska ki je sedela zadaj in z glavo udarila v ograjo, ni prav nič sama kriva...

pred 13 minutami, Andrejcer pravi:

Jaz lahko le dodam, da pri delu v urgenci ni lepo, če pripeljejo mopedista, ki nezaščiten (samo čelada) pade pri manši hitrosti, kaj šele motorista, ki pade pri višji hitrosti. Je kar nekaj dela s takim poškodovancem. Brez zaščitnih oblačil pričakujte številne poškodbe (globoke odrgnine, raztrganine, opekline, amputacije, ...), hude bolečine in hudo boleče preveze lep čas, možnost kar nekaj operativnih posegov, dolgotrajno bolniško in možnost trajnih posledic. Naše telo je namreč zelo krhko, hitro pogledajo ven tetive, mišice in kosti, kar nekaj tkiva ali delov telesa pa zna ostati tudi na kraju dogodka. 

Pamet v roke, pa kot @Borutt pravi, vsaj malo se imejte radi. Jaz osebno, tudi če je 35°C in se peljem samo 6km v službo, oblečem na sebe VSO moto opremo (čelada, moto-jakna, moto-rokavice, moto-hlače in moto-škornji), ker ne želim doživljati tega, kar vidim v službi.

lepo napisano, iz lastnih iskušenj pa dodam, tako mehko a tako trdo, da zmečka rezervar :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 minutami, vandrovec pravi:

Jaz sem od enega zdravnika na urgenci slišal ravno nasprotno...bolje, da pelješ bolj hitro in z manj opreme, da pri nesreči ne boš preživel, ker potem je več dela in stroškov. :P

matematično , ekonomsko in z vidika države je to absolutno pravilno povedano.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uf vidim da so v temi začeli nabijat novi nabijači :-p

Evo točno za sem ste .....akademija za cirkusante :-D

IMG_20170709_164623.thumb.jpg.aacc588491eb99747d60095007630414.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, Kmet2 pravi:

Uf vidim da so v temi začeli nabijat novi nabijači :-p

Evo točno za sem ste .....akademija za cirkusante :-D

IMG_20170709_164623.thumb.jpg.aacc588491eb99747d60095007630414.jpg

Današnji selfie MS ekipe...tebe pa ni blu...

troli-640x420.png

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aja podabu sliko dat,Borutt vas bo pa pripeljal,ker ve,je bil najboljši v letniku :-p

IMG_20170709_164521.thumb.jpg.b5c25fde667cae49270af05ed4e830bf.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 minutami, Kmet2 pravi:

Aja podabu sliko dat,Borutt vas bo pa pripeljal,ker ve,je bil najboljši v letniku :-p

Te ni sram slikat motorja zraven Yamahe? :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 9 minutami, vandrovec pravi:

V potopisu bom to sliko izpustil :-)

• Všeč mi je 1
  • Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 urami, Borutt pravi:

Si ugotovil, da so bili v vseh prometnih nesrečah (pri nas in pri sosedih) povzročitelji motoristi? Nobenega izsiljevanja ali kaj podobnega s strani avtomobilistov. Mogoče še pride na vrsto. Ampak sedaj so vse karambole zakuhali motoristi s svojimi dejanji. 

In tukaj se je treba vprašati, kaj se tem motoristom mota po glavi, da počnejo takšne stvari in, kako to spremeniti, da ne bo več prihajalo do takšnih tragedij. 

Še nekaj iz njihovih medijev. Očitno sta vozila po predpisih in trezna. 

Mještani Košuta ispričali su kako ih je probudio udarac, a kad su izašli vidjeli su šokantnu sliku. Dijelovi tijela i potpuno uništenih motora bili su razasuti u dužini od 70-ak metara. 

Dvojica su bila iz Brnaza, a treći iz Sinja i kako piše Slobodna Dalmacija svi su se vraćali s 15. moto susreta koji je organizirao moto klub Noćni Jahači iz Trilja. Uz obitelji su organizatori susreta teško primili tragičnu vijest koji su i otkazali ostatak druženja nakon ove tragedije. 

Članovi kluba ispričali su kako već 15 godina organiziraju moto susret pod geslom 'Dođite u miru ili ostanite kod kuće' i da je svake godine sav prihod namijenjen za humanitarne svrhe. Kako su rekli, u petak navečer na susretu je bilo između 500 i 800 ljudi, a nakon što je koncert završio, oko 2.30 sati su se ljudi počeli razilaziti. Poginuli trojac bio je među njima, ali oni su nastavili sa zabavom u obližnjoj diskoteci. 

Kaj se je motalo po glavi tem ni mozno ugotovit bi se pa dalo ugotovit koliko km na motorju imat ta dva  motorista. In vsi ostali udelezeni kjer so sami krivi ali niso in ce so pravilno odreagirali ,da bi lahko preprecili nesreco.

Zame so ti podatki bolj pomembni kot kaj se jim je motalo po cebuli.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 20 minutami, vandrovec pravi:

Obratno bi prej rekel.

• Hvala 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, HD-Dyna pravi:

Pa tut če bi bil samo v kopalkah in čeladi, to ne spremeni dejstva, da je bil izsiljen !

Le kdo bi vedel, kaj je pesnik hotel povedati :P.

• Všeč mi je 1
  • Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, exclan pravi:

Kaj se je motalo po glavi tem ni mozno ugotovit bi se pa dalo ugotovit koliko km na motorju imat ta dva  motorista. In vsi ostali udelezeni kjer so sami krivi ali niso in ce so pravilno odreagirali ,da bi lahko preprecili nesreco.

Zame so ti podatki bolj pomembni kot kaj se jim je motalo po cebuli.

Nekaj jim ni šlo v račun. In tega je na cestah veliko preveč. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 urami, HD-Dyna pravi:

Pa tut če bi bil samo v kopalkah in čeladi, to ne spremeni dejstva, da je bil izsiljen !

Ostaja pa dejstvo da bi primerno oblečen nafukal dosti manj.

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Enim avtomobilistom  neki ne gre v racun, k spricajo sajbo nalasc, pa potlej v  jezi zapirajo prostor,  pa hupajo, pa  ne  vem  kaj....kasni so  to bolniki?  :lol1:   Vrjetn uni, js bi mel motor, pa mi baba ne pusti, k  sm copata. :fyou:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 21 minutami, jskrablin pravi:

Ostaja pa dejstvo da bi primerno oblečen nafukal dosti manj.

Osebo poznam, zgodilo se mu je 20m pred hišo. Križišče je fantastično speljano za tak dogodek, ker so na tem placu trgovine in gostilne, pa tako lepo speljan ovinek križišča, da se ljudem ne da ustavljati. Kako je bilo v tem primeru ne vem.

P.S. Ali se oblečeš vedno pri 35 stopinjah, tudi ko greš npr. par 100m z motorjem? Jaz priznam, da se ne, ti?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 39 minutami, bikez pravi:

Osebo poznam, zgodilo se mu je 20m pred hišo. Križišče je fantastično speljano za tak dogodek, ker so na tem placu trgovine in gostilne, pa tako lepo speljan ovinek križišča, da se ljudem ne da ustavljati. Kako je bilo v tem primeru ne vem.

P.S. Ali se oblečeš vedno pri 35 stopinjah, tudi ko greš npr. par 100m z motorjem? Jaz priznam, da se ne, ti?

Če me kdaj vidiš na motorju brez opreme, ti dolgujem vsaj kak zaboj piva. Za krajše vožnje imam moto jeans hlače, pa nižje čevlje ali bolj udobne touring škornje. Da lih v MX škornjih ne škripam naokoli. Jakna, čelada, rokavice in zaščita hrbta so pa vedno gor, brez izjeme. Na offroadu pa par 100m vožnje ne poznam. Ko se gre, se gre za nekaj časa. In vedno sem v komplet opremi, tudi pri 35 stopinjah. Se ne splača zanašati na srečo. Lahko je, lahko ni. Oprema pa svoje delo vedno opravi. Od tam naprej pa je odvisno od ostalih dejavnikov.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 44 minutami, bikez pravi:

Par 100m se vozijo invalidi, ki žal ne morejo hoditi. Kdo uporablja kakršnokoli motorno vozilo za par 100 metersko pot, nima vseh papirjev v glavi (zgolj moje razmišljanje).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, Andrejcer pravi:

Par 100m se vozijo invalidi, ki žal ne morejo hoditi. Kdo uporablja kakršnokoli motorno vozilo za par 100 metersko pot, nima vseh papirjev v glavi (zgolj moje razmišljanje).

Malo poznam motoristov z papirji v glavi:whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 minutami, jskrablin pravi:

Če me kdaj vidiš na motorju brez opreme, ti dolgujem vsaj kak zaboj piva. Za krajše vožnje imam moto jeans hlače, pa nižje čevlje ali bolj udobne touring škornje. Da lih v MX škornjih ne škripam naokoli. Jakna, čelada, rokavice in zaščita hrbta so pa vedno gor,

brez izjeme. Na offroadu pa par 100m vožnje ne poznam. Ko se gre, se gre za nekaj časa. In vedno sem v komplet opremi, tudi pri 35 stopinjah. Se ne splača zanašati na srečo. Lahko je, lahko ni. Oprema pa svoje delo vedno opravi. Od tam naprej pa je odvisno od ostalih dejavnikov.

Primer: delaš na njivi in se z motorjem odpelješ v popolni opremi. Malo morgen.

Prejšnje leto se je ponesrečil zelo dober prijatelj. Ni bil nikoli norc, je pa skoraj umrl pri majhni hitrosti. Imel je vso opremo višjega cenovnega razreda. Nauk: tudi oprema ni dovolj. Spokat se je treba iz ceste.

pred 11 minutami, Andrejcer pravi:

V enih fabrikah se okol vozijo z mopedi in to par 100m ali manj. Jim bo treba vstop v firmo prepovedat in jih na Vojnik poslat. Pa poštarjem tudi povej, da lahko gredo peš, ker nimajo vse v glavi pošlihtan, ker od bajte do bajte pa res ne rabijo mopeda.

pred 8 minutami, sesir pravi:

Malo poznam motoristov z papirji v glavi:whistle:

Z leti, pri večini, tudi papirji pridejo, sreče pa res ne moreš kupit.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!