Borutt Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 (popravljeno) pred 25 minutami, Snečer pravi: Ne bi vedel, še nisem bil v tej situaciji. Ti bi moral vedeti. Popravljeno Junij 24, 2019. Popravil Borutt
Snečer Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 pred 27 minutami, Borutt pravi: Ti bi moral vedeti. zakaj bi moral vedeti?
DAMI34 Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 pred 9 minutami, Snečer pravi: zakaj bi moral vedeti? ker si iz Maribora
Joker Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 (popravljeno) Evo pa sem, po 30+ letih na motorju in mnogo prevoženih kilometrih, tudi jaz prejel svoj prvi plačilni nalog. Pa saj je bil že čas mar ne? Vse lepo in prav. Kriv sem in plačal bom, čeprav sem najprej mislil poiskati prvo drevo in se obesiti. Je pa bila fora inkasantska. 50m znotraj naselja Drenov grič (sem se obrnil in šel izmerit). Pač običajno ne zaviram pred znakom za naselje. Kot vedno sem spustil plin in se malo prepozno ustavil na 55km/h, kolikor sem imel nastavljen tempomat še iz Sinje gorice. Policist je sicer izjavil, da me je izmeril "globoko v naselju".Upal sem, da bom končno vsaj enkrat lahko pihal pa mi sploh ni ponudil frulice. No, mi vsaj te statistike ni pokvaril. Sem pa skozi postopek malo "poklepetal" s policajem, kateremu sicer ni bilo ravno do pogovora. Vprašal sem ga, če kdaj preverijo zgodovino prekrškov ustavljenega in morda temu primerno ukrepajo. Da recimo ne izrečejo kazni ampak se npr. odločijo za opozorilo. Presenetila me je izjava policista, ki je dejal: Citat: " Če bi vas ob veljavni meritvi samo opozoril, bi se sam znašel v prekršku." Konec citata. Zato me resnično zanima @Borutt -ovo mnenje o tej izjavi.... Še to: na plačilnem nalogu niso nikjer zabeleženi podatki o meritvi. Glede na to, da mi je v podpis ponudil touchscreen svojega notesnika je res čudno, da se še podatki iz pištole ne prelijejo vanj. Kako sploh prideš do uradnih podatkov o meritvi? Ali je to cela ceremonija? Plačilni nalog je namreč ena sama megla in brez zakona o prekrških (ali kakorkolisemužereče) v roki sploh ne moreš razbrati, za kaj si bil pravzaprav oglobljen... Pa še to me je zmotilo: Na njegovo zahtevo sem moral parkirati na pločniku/kolesarski stezi. Ko sem mu dejal, da se mi ne zdi v redu, da ustavim tam je dejal, da naj se ne ubadam s tem in da ima pravico to zahtevati od mene... Popravljeno Junij 24, 2019. Popravil Joker Bostjan L 1
Borutt Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 pred 3 minutami, Joker pravi: Evo pa sem, po 30+ letih na motorju in mnogo prevoženih kilometrih, tudi jaz prejel svoj prvi plačilni nalog. Pa saj je bil že čas mar ne? Vse lepo in prav. Kriv sem in plačal bom, čeprav je bila fora inkasantska. 50m znotraj naselja Drenov grič (sem se obrnil in šel izmerit). Pač običajno ne zaviram pred znakom za naselje. Kot vedno sem spustil plin in se malo prepozno ustavil na 55km/h, kolikor sem imel nastavljen tempomat še iz Sinje gorice. Policist je sicer izjavil, da me je izmeril "globoko v naselju".Upal sem, da bom končno vsaj enkrat lahko pihal pa mi sploh ni ponudil frulice. No, mi vsaj te statistike ni pokvaril. Sem pa skozi postopek malo "poklepetal" s policajem, kateremu sicer ni bilo ravno do pogovora. Vprašal sem ga, če kdaj preverijo zgodovino prekrškov ustavljenega in morda temu primerno ukrepajo. Da recimo ne izrečejo kazni ampak se npr. odločijo za opozorilo. Presenetila me je izjava policista, ki je dejal: Citat: " Če bi vas ob veljavni meritvi samo opozoril, bi se sam znašel v prekršku." Konec citata. Zato me resnično zanima @Borutt -ovo mnenje o tej izjavi.... Še to: na plačilnem nalogu niso nikjer zabeleženi podatki o meritvi. Glede na to, da mi je v podpis ponudil touchscreen svojega notesnika je res čudno, da se še podatki iz pištole ne prelijejo vanj. Kako sploh prideš do uradnih podatkov o meritvi? Ali je to cela ceremonija? Plačilni nalog je namreč ena sama megla in brez zakona o prekrških (ali kakorkolisemužereče) v roki sploh ne moreš razbrati, za kaj si bil pravzaprav oglobljen... Pa še to me je zmotilo: Na njegovo zahtevo sem moral parkirati na pločniku/kolesarski stezi. Ko sem mu dejal, da se mi ne zdi v redu, da ustavim tam je dejal, da naj se ne ubadam s tem in da ima pravico to zahtevati od mene... To, o teh 50 m, bolj podrobno razloži. Torej, kje je stal, ko te je izmeril in v katero stran je takrat meril ter koliko metrov je pokazal laser, katerega ti je pokazal. Da bo slika bolj jasna glede meritve pri tabli konec ali pa začetek naselja oziroma koliko metrov v naselju. Pri točkah ni opozorila. Saj so bile točke, kajne. Torej vsaj 66 km/h izmerjene hitrosti, kar je najmanj 70 po števcu. Raje ima svojo službo, kot tebe. Ker opozorilo ne bi bilo zakonito izrečeno, bi ga jeb... Zapisnik o meritvah se vodi. Tam vse piše. Tisto meglo o plačilnem nalogu obrazloži. Ker tam je res veliko podatkov. Tudi zakon in člen ter še kaj drugega je poleg. Torej, kam nisi pogledal? Lahko bi izbral primerno mesto za ustavljanje. To je kr neki. Pač nabiranje in pametovanje. Joker 1
Joker Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 pred 1 uro, Borutt pravi: To, o teh 50 m, bolj podrobno razloži. Torej, kje je stal, ko te je izmeril in v katero stran je takrat meril ter koliko metrov je pokazal laser, katerega ti je pokazal. Da bo slika bolj jasna glede meritve pri tabli konec ali pa začetek naselja oziroma koliko metrov v naselju. Pri točkah ni opozorila. Saj so bile točke, kajne. Torej vsaj 66 km/h izmerjene hitrosti, kar je najmanj 70 po števcu. Raje ima svojo službo, kot tebe. Ker opozorilo ne bi bilo zakonito izrečeno, bi ga jeb... Zapisnik o meritvah se vodi. Tam vse piše. Tisto meglo o plačilnem nalogu obrazloži. Ker tam je res veliko podatkov. Tudi zakon in člen ter še kaj drugega je poleg. Torej, kam nisi pogledal? Lahko bi izbral primerno mesto za ustavljanje. To je kr neki. Pač nabiranje in pametovanje. Hvala za odgovor. Izvedel sem vse, kar me je zanimalo. Stal pa je skrit za gostilno pri Stari Šrangi in je meril vozila, ki so prihajala iz Sinje Gorice. Tole je njegov pogled. Razdalja naj bi bila 368m hitrost pa 68km/h. Parkiral me je na nasprotni strani, pri elektro omaricah. Saj sem napisal, da po reklcih je bilo vse zakonito in bom plačal brez ugovora. Bolj me je zmotilo tisto o "bom v prekršku" malo pa tudi razdalja. Saj pravim, sem obrnil vpričo njega in šel izmerit. Po števcu je bilo praktično točno 400m, GPS pa je pokazal 412m. Je pa res, da je prva hiša takoj za tablo. O megli: Na nalogu pač samo piše da po xx točki yy člena zz odstavek tega in tega zakona in da je kazen 250€ +3 točke in to je za navadnega smrtnika, čeprav z diplomo, ena navadna megla... O dejanskem prekršku pa bore malo. Pravzaprav nič, razen mojih podatkov mesta prekrška.
Borutt Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 pred 10 minutami, Joker pravi: Hvala za odgovor. Izvedel sem vse, kar me je zanimalo. Stal pa je skrit za gostilno pri Stari Šrangi in je meril vozila, ki so prihajala iz Sinje Gorice. Tole je njegov pogled. Razdalja naj bi bila 368m hitrost pa 68km/h. Parkiral me je na nasprotni strani, pri elektro omaricah. Saj sem napisal, da po reklcih je bilo vse zakonito in bom plačal brez ugovora. Bolj me je zmotilo tisto o "bom v prekršku" malo pa tudi razdalja. Saj pravim, sem obrnil vpričo njega in šel izmerit. Po števcu je bilo praktično točno 400m, GPS pa je pokazal 412m. Je pa res, da je prva hiša takoj za tablo. O megli: Na nalogu pač samo piše da po xx točki yy člena zz odstavek tega in tega zakona in da je kazen 250€ +3 točke in to je za navadnega smrtnika, čeprav z diplomo, ena navadna megla... O dejanskem prekršku pa bore malo. Pravzaprav nič, razen mojih podatkov mesta prekrška. Kakšna navadna megla? Kaj bi hotel na plačilnem nalogu? O prekršku si bil seznanjen. Ali mogoče nisi bil? (3) Plačilni nalog, ki velja kot pisna odločba o prekršku, vsebuje: osebno ime in naslov, EMŠO, če je fizična oseba tujec, pa datum rojstva, državljanstvo, stalno oziroma začasno prebivališče, za odgovorno osebo tudi zaposlitev, za pravno osebo pa naziv in sedež ter matično številko, kraj in čas storitve prekrška, pravno opredelitev prekrška, znesek globe in stroškov postopka ter rok za njihovo plačilo, opozorilo o pravici do plačila globe in stroškov postopka na obroke, da bodo izrečeni globa in stroški postopka, ki ne bodo pravočasno plačani, prisilno izterjani, če globe ne bo mogoče izterjati niti prisilno, pa se bo lahko v skladu z zakonom izvršila z nadomestnim zaporom lahko pa tudi druge podatke v skladu s predpisi. Plačilni nalog, izdan za prekrške zoper varnost cestnega prometa, mora vsebovati tudi število izrečenih kazenskih točk v cestnem prometu, navedbo vrste voznika in kategorijo vozila, s katerim je bil storjen prekršek, če so bile izrečene kazenske točke ali gre za kršitev, ki je povezana z veljavnostjo vozniškega dovoljenja, pa tudi številko izdanega vozniškega dovoljenja, navedbo organa, ki je izdal dovoljenje in datuma izdaje, če teh podatkov ni, pa tiste, ki so bili ugotovljeni v postopku. Pravni pouk obsega pouk o pravici do pravnega sredstva, roku in načinu vložitve ter navedbo prekrškovnega organa, pri katerem se pravno sredstvo vloži.
Joker Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 (popravljeno) pred 6 minutami, Borutt pravi: Kakšna navadna megla? Kaj bi hotel na plačilnem nalogu? O prekršku si bil seznanjen. Ali mogoče nisi bil? Samo to, da sem bil oglobljen zaradi prekoračitve hitrosti, kako hitro sem vozil in koliko je tam omejitev. Tega se z naloga ne da razbrati. Sem že v teh letih, da si moram tri številke ponavljati malo dlje, da si jih zapomnim do jutri. Če bi prej vedel, bi slikal "pištolo"... Pač nimam izkušenj s tem... Še enkrat hvala za odgovor. Popravljeno Junij 24, 2019. Popravil Joker DAMI34 1
vandrovec Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 68 km/h...je to magična številka? Pri meni je vsakič, oz., dvakrat pokazalo enako in sicer 68 km/h, to sedaj v nekaj mesecih, prej nisem nikoli dobil točk, niti kazni...za nepravilno parkiranje enkrat pred leti ter kot mulci z mopedi...neizpraven moped ali nekaj takega. Dobro, da v Avstriji ne dajejo točk za take prekoračitve, če se bodo ti radarji tako stopnjevali res ne bo več za na cesto in to dobijo take pozicije, kjer večina prekorači omejitev, nekje so pa tudi nelogične omejitve.
Borutt Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 pred 12 minutami, Joker pravi: Samo to, da sem bil oglobljen zaradi prekoračitve hitrosti, kako hitro sem vozil in koliko je tam omejitev. Tega se z naloga ne da razbrati. Sem že v teh letih, da si moram tri številke ponavljati malo dlje, da si jih zapomnim do jutri. Če bi prej vedel, bi slikal "pištolo"... Pač nimam izkušenj s tem... Še enkrat hvala za odgovor. Zaradi česa si bil oglobljen je razvidno iz opredelitve prekrška. Pri prebiranju člena in odstavka je vsakomur jasno, za kakšen prekršek gre. Koliko si vozil, sam veš. Kakšna je bila tvoja izmerjena hitrost si videl na ekranu in bil poleg tega seznanjen s prekrškom, ki si ga storil. Tudi za omejitev si zvedel, ko si pripeljal do table naselje in nadalje med postopkom oziroma pri seznaniti s prekrškom. Obstaja zapisnik o meritvah. Vprašaj na policijski postaji, če ga nisi videl na kraju. Nej blema. pred 12 minutami, vandrovec pravi: 68 km/h...je to magična številka? Pri meni je vsakič, oz., dvakrat pokazalo enako in sicer 68 km/h, to sedaj v nekaj mesecih, prej nisem nikoli dobil točk, niti kazni...za nepravilno parkiranje enkrat pred leti ter kot mulci z mopedi...neizpraven moped ali nekaj takega. Dobro, da v Avstriji ne dajejo točk za take prekoračitve, če se bodo ti radarji tako stopnjevali res ne bo več za na cesto in to dobijo take pozicije, kjer večina prekorači omejitev, nekje so pa tudi nelogične omejitve. Naključij menda ni. Ali pač. Marsikaj je nelogično. In pomanjkanje ZKP. Tam, nekje med oblaki.
vandrovec Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 pred 2 minutami, Borutt pravi: Naključij menda ni. Ali pač. Marsikaj je nelogično. In pomanjkanje ZKP. Tam, nekje med oblaki. Table za naselja spreminjajo ob tem, da ni nobene hiše ob cesti več, kot pred leti, ko je bilo krajše naselje...če se pelješ iz Deskel proti Gorici je po tabli za konec naselja v parih metrih omejitev 70, še par metrov naprej 50, potem spet 70 ...po spominu ne trdim, da je točno ampak, če se pelješ z avtom ne moreš upoštevati vseh omejitev...zakaj se igrajo 90, 70, 50, 70 ko se praktično do konca pelješ 50, se ne splača skakat za par metrov, drugje, ko bi pa lahko bilo npr. 70, je pa naselje in 50 pa nobene hiše nikjer....
Borutt Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 pred 3 minutami, vandrovec pravi: Table za naselja spreminjajo ob tem, da ni nobene hiše ob cesti več, kot pred leti, ko je bilo krajše naselje...če se pelješ iz Deskel proti Gorici je po tabli za konec naselja v parih metrih omejitev 70, še par metrov naprej 50, potem spet 70 ...po spominu ne trdim, da je točno ampak, če se pelješ z avtom ne moreš upoštevati vseh omejitev...zakaj se igrajo 90, 70, 50, 70 ko se praktično do konca pelješ 50, se ne splača skakat za par metrov, drugje, ko bi pa lahko bilo npr. 70, je pa naselje in 50 pa nobene hiše nikjer.... Zakaj z avtom ne moreš upoštevati vseh omejitev? Tako si napisal, jaz te pa tako sprašujem.
DAMI34 Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 ker so glupe Mavti in vandrovec 1 1
jskrablin Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 pred 7 minutami, vandrovec pravi: .zakaj se igrajo 90, 70, 50, 70 ko se praktično do konca pelješ 50, se ne splača skakat za par metrov, drugje, ko bi pa lahko bilo npr. 70, je pa naselje in 50 pa nobene hiše nikjer.... Pelješ 50 in je mir. Sej je ista štala stara cesta Brezovica - Vrhnika. Omejitve, odcepi, omejitve, ne-omejitve, bruh. Vmes se je stanje malo popravilo, par let nazaj marsikje na tej relaciji res ni bilo jasno, kolk je omejitev hitrosti na nekem delu. In pol pelješ 50 in boli te kita do Velebita al nekaj. Jaz se najraje kr preko Horjula odpeljem. Ni policije kaj veliko tam naokoli, kje so naselja in kje ne je jasno ko beli dan. Če je štala na AC je to itak edina opcija priti do Vrhnike brez stanja v koloni. Preveč znakov, črt, puščic, tabel, semaforjev, utripajočih luči, ipd... je lih tako nevarno kot premalo njih. Sam pri nas tega cestnourejevalni veleumi še niso zapopadli. In verjetno tudi kmal ne bojo, če sploh kdaj. vandrovec, ukica in Mavti 3
Joker Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 pred 28 minutami, jskrablin pravi: Preveč znakov, črt, puščic, tabel, semaforjev, utripajočih luči, ipd... je lih tako nevarno kot premalo njih. Sam pri nas tega cestnourejevalni veleumi še niso zapopadli. In verjetno tudi kmal ne bojo, če sploh kdaj. Sem se po daljšem času peljal po vrhniškem klancu. Vidim, da so se tudi tu igrali z barvicami...
vandrovec Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 (popravljeno) pred 1 uro, Borutt pravi: Zakaj z avtom ne moreš upoštevati vseh omejitev? Tako si napisal, jaz te pa tako sprašujem. Zato, ker ne skoči tako hitro od 50 na 70, prekratka razdalja. Preden doseže 70 je že naslednji znak za 50. Edino, če bi pospeševal kot norec in potem spet bremzal, kar pa pri umirjeni vožnji ne gre. Ves čas peljem enako hitro. Zakaj ne postavijo table za konec naselja pri zadnji hiši, ker je brezveze, da je par metrov dovoljena hitrost 70 pa spet 50 itd... Popravljeno Junij 24, 2019. Popravil vandrovec basbas in Mavti 2
hajamoto Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 pred 3 urami, Joker pravi: Sem se po daljšem času peljal po vrhniškem klancu. Vidim, da so se tudi tu igrali z barvicami... MA občina preveč denarja, pa morajo zapravt. Na začetku klanca je skoz radar, ker se tam divja, pa bojo nazaj dobil. ???
Borutt Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 pred 3 urami, vandrovec pravi: Zato, ker ne skoči tako hitro od 50 na 70, prekratka razdalja. Preden doseže 70 je že naslednji znak za 50. Edino, če bi pospeševal kot norec in potem spet bremzal, kar pa pri umirjeni vožnji ne gre. Ves čas peljem enako hitro. Zakaj ne postavijo table za konec naselja pri zadnji hiši, ker je brezveze, da je par metrov dovoljena hitrost 70 pa spet 50 itd... Kaj ni proti Gorici prvo naselje Deskle in 50, potem 90, nato 70, 50, spet 70 in nato 90? Lahko bi bilo naselje čez vse oziroma do zadnjih hiš. Pa bi se spet našli pacienti, ki jim ne bi bilo to všeč. pred 30 minutami, hajamoto pravi: MA občina preveč denarja, pa morajo zapravt. Na začetku klanca je skoz radar, ker se tam divja, pa bojo nazaj dobil. ??? Cesta je državna. Če gre nekdo po števcu 70 in več, se zna zgoditi, da bo oplemenitil državni ali pa občinski proračun. vandrovec 1
vandrovec Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 (popravljeno) pred 18 minutami, Borutt pravi: Kaj ni proti Gorici prvo naselje Deskle in 50, potem 90, nato 70, 50, spet 70 in nato 90? Lahko bi bilo naselje čez vse oziroma do zadnjih hiš. Pa bi se spet našli pacienti, ki jim ne bi bilo to všeč. Pravim, da je brezveze dvakrat vmes 70 na tako kratki razdalji. V Avstriji so veliko bolj normalne omejitve, se lahko pelješ bolj tekoče, niso taki stresi med vožnjo ....čeprav sem ravno tako plačal ampak vem zakaj. Popravljeno Junij 24, 2019. Popravil vandrovec DAMI34 1
Borutt Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 pred 38 minutami, vandrovec pravi: Pravim, da je brezveze dvakrat vmes 70 na tako kratki razdalji. V Avstriji so veliko bolj normalne omejitve, se lahko pelješ bolj tekoče, niso taki stresi med vožnjo ....čeprav sem ravno tako plačal ampak vem zakaj. Saj boš tudi tukaj vedel zakaj
Billibob Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 pred 5 urami, Joker pravi: Sem se po daljšem času peljal po vrhniškem klancu. Vidim, da so se tudi tu igrali z barvicami... Igrali so se tudi s tablo Vrhnika. Postavili so jo na vrh klanca, tako je zdaj tam omejitev 50 km na uro.
Xebec Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 kaj pomenjo une črte ki se na vsakem pasu začenjo na robu pol so pa vedno daljše, na konc je pa ena cela črta čez cel pas...debele so pa ko stop črte pred križičščem.... tkole nekak: --------- ---- ---- -- -- - -
maus Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 (popravljeno) pred 13 minutami, Xebec pravi: kaj pomenjo une črte ki se na vsakem pasu začenjo na robu pol so pa vedno daljše, na konc je pa ena cela črta čez cel pas...debele so pa ko stop črte pred križičščem.... tkole nekak: --------- ---- ---- -- -- - - tole Popravljeno Junij 24, 2019. Popravil maus ukica, Joker, Kaldu in 4 others 1 6
Borutt Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 pred 16 minutami, Xebec pravi: kaj pomenjo une črte ki se na vsakem pasu začenjo na robu pol so pa vedno daljše, na konc je pa ena cela črta čez cel pas...debele so pa ko stop črte pred križičščem.... tkole nekak: --------- ---- ---- -- -- - - 5336 Optična zavora A Optična zavora za umirjanje prometa. B 5336-1 5336-2 C 5337 Zvočna zavora A Zvočna zavora za umirjanje prometa. B Bostjan L in Xebec 1 1
skalar36 Objavljeno Junij 24, 2019 Opozori Objavljeno Junij 24, 2019 pred 6 minutami, maus pravi: tole Aha. To so note, za tole harmonko. Švabsko. Xebec 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se