jetman Objavljeno Marec 11, 2008 Deli Objavljeno Marec 11, 2008 Tuji kamioni, ki so na naših avtocestah v večini, ne plačujejo nobenih taks! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
savo Objavljeno Marec 11, 2008 Deli Objavljeno Marec 11, 2008 Tuji kamioni, ki so na naših avtocestah v večini, ne plačujejo nobenih taks! Naši plačujejo v tujini? Ne vem. Mislim pa, da za naše slabe ceste niso krivi tuji tovornjaki, temveč slaba izgradnja in vzdrževanje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Drejči Objavljeno Marec 11, 2008 Deli Objavljeno Marec 11, 2008 Naši plačujejo v tujini? Ne vem.Mislim pa, da za naše slabe ceste niso krivi tuji tovornjaki, temveč slaba izgradnja in vzdrževanje. Tovornjak povzroči na cestišču za 40.000x večjo škodo kot avtomobil. Ali plačuje 40.000x večje takse in cestnine????? NE!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Marec 11, 2008 Deli Objavljeno Marec 11, 2008 Takse plačujejo samo tovornjaki iz držav, ki nimajo sporazuma, včasih so bili to Iranci, sedaj pa verjetno ni nikogar več. Ni je ceste, ki je pretirani tovorni promet ne bi uničil, torej je edini smiselni ukrep, omejevanje tranzitnega prometa (tovornjake na železnico), ampak moraš najprej imeti železnico in dobro organizirano službo (tega pa pri nas ni). lp Franc Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
1965 Objavljeno Marec 11, 2008 Deli Objavljeno Marec 11, 2008 Stvari okrog cestnine "so lahko", ni pa nujno, enostavne :smoke: tako kot kranjska klobasa z zeljem. Eno cestninsko postajo v Ljubljano in vhodne na meji (ex meji) z Avstrijo, Madžarsko, Italijo in Hrvaško. Vmes se pa postavi samo izhodno/vhodne postaje pri večjih mestih IZVEN AVTOCESTE. Obstoječe MITNICE na avtocestah pa zravnat z zemljo. :kva2: Vse kamione v tranzitu obvezno na vlake. :yes: Menda vam je jasno, da hoče z nalepkami spet nekdo lepo zaslužiti. :oops: GLAVNI NAMEN AVTOCESTE JE PRETOČNOST, TEGA PA NAŠE AVTOCESTE NE OMOGOČAJO. Idealna rešitev je v Nemčiji, kjer cestnin NI. PA SAJ TEGA V SLOVENIJI NE PRIČAKUJETE !!!! :lol1: :beer1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stuhec Objavljeno Marec 11, 2008 Deli Objavljeno Marec 11, 2008 Neumno vprašanje. Zamisli si, da bi vsi to počeli. Sistem vzdrži zaradi poštenjakov. Na račun teh si lahko potem nekateri privoščijo, da pridejo ugodno skozi. Torej, je pošteno, da jaz plačujem ABC medtem, ko se ti lahko zaradi tega, ker pač sem pošten do Darsa, prideš fajn skozi? Zakaj ne bi bilo obratno in bi ti plačeval, jaz bi se pa na tvoj račun švercal? To je isto, kot da bi bila midva soseda in bi jaz metal v tvoj koš za smeti, odvoz bi pa plačal samo ti. Upam, da zdaj veš, zakaj bi te prijavil. Lahko se pa zmeniva na naslednjem parkirišču in si deliva stroške. a če bi si midva delila bi pa ti bil poštenjek ? kaj bi pa potem jaz bil ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
firebladeX Objavljeno Marec 11, 2008 Deli Objavljeno Marec 11, 2008 do zdaj se nisem vozil po AC in se zdaj tudi ne bom PIKA Itak, če pa tam pr vas sploh nimate autobna- morte čez mejo it, da vidite to nobl cesto. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Robertos664 Objavljeno Marec 11, 2008 Deli Objavljeno Marec 11, 2008 a če bi si midva delila bi pa ti bil poštenjek ?kaj bi pa potem jaz bil ? Mislim, da ti je čisto lepo razložil. Ne vem kaj tebi še ni jasno? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
komandos Objavljeno Marec 11, 2008 Deli Objavljeno Marec 11, 2008 Spet bodo nekateri na hitro obogateli!!!!! :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Marec 11, 2008 Deli Objavljeno Marec 11, 2008 a če bi si midva delila bi pa ti bil poštenjek ?kaj bi pa potem jaz bil ? Česa zdaj nisi razumel? Če bi si midva delila, bi oba delala v nasprotju z Darsovo poslovalno politiko, vendar bi vsaj bila oba zadovoljna, da sva plačala vsak pol cene namesto, da en plača in se drugi šverca. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stuhec Objavljeno Marec 11, 2008 Deli Objavljeno Marec 11, 2008 (popravljeno) Česa zdaj nisi razumel? Če bi si midva delila, bi oba delala v nasprotju z Darsovo poslovalno politiko, vendar bi vsaj bila oba zadovoljna, da sva plačala vsak pol cene namesto, da en plača in se drugi šverca. jaz se rajši peljem za drugim, pa sem še bolj srečen :naughty: Popravljeno Marec 11, 2008. Popravil stuhec Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Marec 11, 2008 Deli Objavljeno Marec 11, 2008 Kamionisti že zdaj plačujejo dosti višje cestne takse, kot mi, zato imamo vsi pravico voziti se po lepih cestah. Pa naj utrdijo podlago tako, da ne bo kolesnic zaradi tovornjakov! Ceste se ne da tako utrditi, da bi zdržala po 5000 20 tonskih tovornjakov dnevno. Lahko pokličeš na FGG pa vprašaš. Kamionarji sicer res plačujejo višjo ceno od nas, vendar poglejva logičen izračun. Tvoj avto ima 1500kg, tovornjak ima 20000kg +! Razlika, ki jo ti plačaš na cestninski postaji je 4 krat manjša od tovornjakarske cene. Teža tvojega avtomobila je 13,3 krat manjša od njegove. Razlika v ceni bi se torej morala za tovornjake potrojiti. Ali, če pogledava še en primer. Tvoj motor je težek 300kg s tabo vred. Od avta si lažji 5 krat, plačaš enako, od tovornjaka si lažji 66,6 krat in še zmeraj plačaš 4 krat manj od njega. Zdaj mi pa najdi pravico ;) Mora nam biti jasno, da se skozi našo Slovenijo valijo tovornjakarji iz vseh nebesnih smeri! Avtocesta to ne vzdrži, ne iz vidika vzdržnosti teže, ne iz vidika pretočnosti prometa. Pelji se iz Maribora v Ljubljano in štej kolikokrat boš zaklel, ko ti bo zadaj blendal en Audi, na stranski pas ne boš mogel, ker bo preveč tovornjakov. Ko boš stopil po plinu, se bo pa pred teboj na prehitevalni pas vrgel en drug tovornjak, ki bo prehiteval pred seboj vozečega s 2km/h več. Zadeva počasi postaja neznosna (in tudi nevarna). En tovornjak ima nekajkrat daljšo zavorno pot kot avtomobil in vsi se lahko spomnimo, kaj se je zgodilo v Hrvaškem predoru, ko se ni mogel pravočasno ustaviti. Da euro norm in vsega, kar nam preglejujejo na tehničnih pregledih, sploh ne omenjam medtem, ko je pri Ukrajinskih kamijonih vseeno in lahko smradijo z 2km oblakom za seboj in vozijo po pnevmatikah brez profila. Teh 10 € je simbolična cena z njih. Lahko jo pa nam znižajo za 13 krat pa bomo tiho :naughty: jaz se rajši peljem za drugim, pa sem še bolj srečen :naughty: Prav, imam fotoaparat vedno pripravljen, kamere na ABC pa vse posnamejo ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stuhec Objavljeno Marec 11, 2008 Deli Objavljeno Marec 11, 2008 one že znajo snemat ti bolj razmišljaj kako boš ti glede izračunov na težo pa ti dam zelo prav, sploh pa da ima moto in avto enako ceno Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Marec 12, 2008 Deli Objavljeno Marec 12, 2008 kamion brez tovora ima ca. 16-18 ton. s tovorom je to 38-40 ton na 5-6 oseh. po novem se v eu pripravlja neke nove predloge, da bi dodali se malo kilaze; 56-70 ton, dve nalezni prikolici, 40-50 m dolg tovornjak za medkrajevne prevoze. malo v smislu road-train v avstraliji. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Miki Mauss Objavljeno Marec 12, 2008 Deli Objavljeno Marec 12, 2008 To še ne bo kmalu res. So pa nekaj podaljševali skupno dolžino. Mislim, da iz 16 na 18 metrov aali nekaj podobnega. Nisem čisto siguren. 50m je pa res mal veliko.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Geiger Sturzflug Objavljeno Marec 12, 2008 Deli Objavljeno Marec 12, 2008 Prav, imam fotoaparat vedno pripravljen, kamere na ABC pa vse posnamejo ;) tomozuki, ti lahko kar iz prve roke povem, da jih za to, kar kamere posnamejo, kratko in malo, boli ku*ac. ker tudi mene takšno početje krepko razpi*di, sem že večkrat ubral drugačno taktiko: ko se mi tak "pezde" nalepi na rit na ABC špuri, enostavno nekaj cm za rampo ustavim, stopim do cestninarja in pokličem policijo. se ne maknem nikamor, dokler ne dobi plačilnega naloga. :nono: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno Marec 12, 2008 Deli Objavljeno Marec 12, 2008 In ti potem jst j..... vse po spisku, ker ne morem čez prehod. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Geiger Sturzflug Objavljeno Marec 12, 2008 Deli Objavljeno Marec 12, 2008 In ti potem jst j..... vse po spisku, ker ne morem čez prehod. meni, ali tistemu, ki se je hotel švercat? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno Marec 12, 2008 Deli Objavljeno Marec 12, 2008 (popravljeno) Tistemu itak,ker mi grejo taki na K....tebi pa ker si zablokiral ABC prehod. Popravljeno Marec 12, 2008. Popravil Frips Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Geiger Sturzflug Objavljeno Marec 12, 2008 Deli Objavljeno Marec 12, 2008 Tistemu itak,ker mi grejo taki na K....tebi pa ker si zablokiral ABC prehod. eh, brezveze. jaz ti potem častim kosilo s pijačo! .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno Marec 12, 2008 Deli Objavljeno Marec 12, 2008 Aj deal,v primeru da se mi ne bo mudilo :D :topic: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rude Boy Objavljeno Marec 12, 2008 Deli Objavljeno Marec 12, 2008 v kratkem se obeta sabotaža "rampa" ! odstranile se bodo vse rampe na AC ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rokecc Objavljeno Marec 12, 2008 Deli Objavljeno Marec 12, 2008 v kratkem se obeta sabotaža "rampa" ! odstranile se bodo vse rampe na AC ! in poj nej bi vsi tovornaki stal na eni rampi da plačajo cestnino, zadj pa 5 km kolone. Avti pa lepo z vinjeto mim. Jes bom tapru k se bom pelov mim rampe pa nj se na glavo postavjo... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ZD€N€ Objavljeno Marec 12, 2008 Deli Objavljeno Marec 12, 2008 v kratkem se obeta sabotaža "rampa" ! odstranile se bodo vse rampe na AC ! sem ZA ............. :worship: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Marec 12, 2008 Deli Objavljeno Marec 12, 2008 tomozuki, ti lahko kar iz prve roke povem, da jih za to, kar kamere posnamejo, kratko in malo, boli ku*ac.ker tudi mene takšno početje krepko razpi*di, sem že večkrat ubral drugačno taktiko: ko se mi tak "pezde" nalepi na rit na ABC špuri, enostavno nekaj cm za rampo ustavim, stopim do cestninarja in pokličem policijo. se ne maknem nikamor, dokler ne dobi plačilnega naloga. :nono: Ravno zadnjič sem videl, da se je en takšen "pezde" zakantal sprednjemu v rit, ampak še pred rampo :D Sam sem mislil, da bi sebi vzel ABC tablico dol še preden jo odčita, potem pa, ko bi pisalo, da je nimam, zavil levo na ABC + users in si jo dal nazaj gor. To bi šlo, ne? Je pa res, da ga še vedno ne bi doletela nobena kazen, zato je tvoj primer boljši. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se