Skoči na vsebino

Ukinitev polletnih vinjet

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)
Novica na porttalu motosvet http://www.motosvet.com/izpis.php?cid=3913

Polovična cena vinjete za motoriste?

Takle predlog podprem z vsemi štirimi, se mi pa zdi skoraj malo preveč dober za naše razmere, razen če je to že ena od predvolilnih potez.

Če se pa zadeva sfiži, nas čaka še dodatno plačevanje kreditov DARS-a za avtoceste, ampak to bo mogoče že v mandatu druge vlade :headbang:

No upajmo na najboljše.

Če bo tako kot je zapisano tu, se lahko gremo pa motoristi pred parlament zahvalit, da ne bomo samo pizdili :naughty:

Popravljeno . Popravil bmwslo
Objavljeno
matematika + jesenske volitve = cena vinjete. :hooray:

Ja, ampak mene skrbijo stranski učinki. Ali bodo razliko pobrali z davki in trošarinami ali pa bodo rezali zdravstvo in šolstvo. Ali pa se bo izgradnja avtocestnega križa podaljšala za 10 let.

Mislim da te politično-populistične odločitve niso dobre za nikogar.

Objavljeno
Ja, ampak mene skrbijo stranski učinki. Ali bodo razliko pobrali z davki in trošarinami ali pa bodo rezali zdravstvo in šolstvo. Ali pa se bo izgradnja avtocestnega križa podaljšala za 10 let.

Mislim da te politično-populistične odločitve niso dobre za nikogar.

Slovenčki pa res nikoli nismo zadovoljni. :afro2:

Objavljeno
Slovenčki pa res nikoli nismo zadovoljni. :afro2:

Jaz poskušam vedno biti realen. Če mi kaj država proda ceneje kot bi morala vem, da mi bo drugje dvakrat vzela. Sploh pa da si na ta , moj, račun nekdo pridobiva politične točke... :headbang: :headbang: :headbang:

Objavljeno (popravljeno)

No sej stvar ni tako poceni, da bi bila računica nemogoča.

Gre za to, da ne bi bilo pocenskih vinjet (beri 10-dnevne in podobno), tako bi ves tranzit moral plačati najmanj pol letne vinjete. Torej bi nam našo ugodno ceno delono sponzorirali tujci in tisti, ki se po AC vozijo zelo redko ali nikoli!

Popravljeno . Popravil bladzo
Objavljeno

Boš pač volil drugo politično opcijo, a ne.

Objavljeno
matematika + jesenske volitve = cena vinjete. :hooray:

Pa se takoj bodo dobili brezobrestni kredit. V prvem tednu po uvedbi bodo pokasirali za vsaj 6 mesecev starega nacina pobiranja.

Objavljeno
... razen če je to že ena od predvolilnih potez.

Ti jaz povem, da je :glare: , tako da ti ni treba več ugibati.

Objavljeno

ja neč se bom z avtekom cijazil pa po lokalnih cestah za tiste 5x na leto k grem u lj al dlje... :whistle:

Objavljeno
No sej stvar ni tako poceni, da bi bila računica nemogoča.

Gre za to, da ne bi bilo pocenskih vinjet (beri 10-dnevne in podobno), tako bi ves tranzit moral plačati najmanj pol letne vinjete. Torej bi nam našo ugodno ceno delono sponzorirali tujci in tisti, ki se po AC vozijo zelo redko ali nikoli!

:OK:

Objavljeno
Jaz pa sem mnenja, da bi tujci morali plačati še več, za državljane Slovenije pa bi avtoceste morale biti zastonj... :naughty:

D.

Tko k v Srbiji, ko tujca prestavijo iz prvega v šesti plačilni razred.

Objavljeno

računica: jaz bom zdaj zapravil 55€ za avto in in 22€ za moped, kar je za cca 50€ več kot zdaj zapravim v celem letu... in mi je redu ker se zdaj sam po tastarih cestah vlačim okoli z avtom, in bom pršparu ker mi luknje ne bojo uničevale podvozja.... :evilgrin:

Objavljeno

Meni se zdi to super rešitev. Pa še tovornjakarje na ABC, da se ne bodo nabirali okrog cestninskih postaj.

Tko k v Srbiji, ko tujca prestavijo iz prvega v šesti plačilni razred.

Za kakšno podobno početje bi takoj dobili po ušesih od EU. Tujce moraš diskriminiratina pameten način (npr. s polletno nalepko) ne pa oderuško. Še poveš jim, ko gredo na Hrvaško, da jim ne bo treba čez dva tedna kupovat nove nalepke (dvotedenske) ter odstranjevati stare in bodo, v bistvu, prišparali. Pa še kaj lahko pridejo :)

Še tako kilava vlada lahko pogrunta kaj pametnega in to je treba podpret.

Objavljeno

Jaz bom na tak način prišparal, je pa res, da preden ne potrdijo tega skoraj ne verjamem. To skoraj ni mogoče, glede na zdajšnjo situacijo. Toliko porabim skoraj na en mesec!

Lp! Iztok

P.s. Na Madžarskem je vinjeta na registersko št. avta, v Avstriji pa ne. Ve kdo kakšen je predlog pri nas? Avstrijski način je možno prenašat, Madžarskega pa ??

Objavljeno

Kam bodo pa uvrstili kombije?? Menda ja ne na ABC. Vem kam spadajo, pa vendar ja ne!!

Objavljeno (popravljeno)

če greš za 1 teden na HR na morje porabiš več za njihove mostnine (na vsakem mostu dalšem od 20m), cestnine (čeprav ima cesta samo dva pasa), tunelnine (za vsak ušiv vkop), brodnine..., kot za naše nove vinjete (če bo cena ostala taka)

tako da se tujci nimajo kaj pritoževat....

Popravljeno . Popravil tombgo
Objavljeno

Čuj pretiravat pa tudi ni potrebno.

Objavljeno

u, bo kar res ves...dol do splita je kr celo premozenje...

Objavljeno

Isti k**** kot bi blo od Brežic do KP, če bi bila narejena kompletna AC.

Objavljeno
Me pa zanima, ali so vinjete v Švici tudi za motorje ali ne . (mogoče piše ampak nisem bral :whistle: )

Vinjete so v Švici tudi za motorje in stanejo isto kot za avtomobile.

Kupiš lahko samo letne.

Za lepo vreme so nepotrebne, pa tudi sicer je mogoče boljše prišparat tistih par fičenkov za vlak, ker če so hribi neprevozni potem tako ali tako ni druge kot vlak :)

Objavljeno
Vinjete so v Švici tudi za motorje in stanejo isto kot za avtomobile.

Kupiš lahko samo letne.

Za lepo vreme so nepotrebne, pa tudi sicer je mogoče boljše prišparat tistih par fičenkov za vlak, ker če so hribi neprevozni potem tako ali tako ni druge kot vlak :)

:worship: Hwala , bom upošteval nasvet. :worship:

Lani sem se pa malo švercal :whistle:

Sem mel kar srečo :krneki:

Objavljeno

Torej bo zdej cena za letno vinjeto 55€?

Objavljeno
Torej bo zdej cena za letno vinjeto 55€?

ne

to je predlog

Objavljeno
ne

to je predlog

upam da predlog sprejmejo, pa tudi če bi blo 100 € bi blo zame več kot ugodno...

upam da bo 55 ojru :whistle: :whistle: :whistle:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!