Freemanx Objavljeno Januar 30, 2004 Deli Objavljeno Januar 30, 2004 SP 1 ali katerikoli drug (govorimo o XP) ni pomemben. Crash, Batzajla pravi, da mu na avtomatsko ne dela. Zato predlagam nastavitve IP. To pa itaq nima veze s statičnim internetnim naslovom. Al ga imaš al pa ne. To je tvoja stvar, in nikakor ne more vplivati na tvojo privat mrežo, KAJTI!!!: IP translator, ki je med drugim v xp že vgrajen, sam avtomatsko zamenja tvoj IP, s tistim ki ti ga dodeli tvoj ISP. A ti misliš, da lahko kar vsak piše in svinja po IP-jih kot si sam želi? :) hahaa :lol: :lol: :lol: , NITI DVA IP NA SVETU V ENI IN ISTI MREŽI NE MORETA BIT ENAKA! :P (med drugim tudi internet je mreža...) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CrashOver Objavljeno Januar 30, 2004 Deli Objavljeno Januar 30, 2004 sej nerabiš pametovat o osnovah omrežji, sej lepo če kaj znaš... :) .... skratka jaz sem mu svetoval da naj si na novo postavi pa naj da avtomacko - more delat.... glede sp1 - pa je nujno potrebn če hočeš iz winsof ADSL met (brez siolovega CD-ja), ker sp1 vsebuje protokol PPPOe ...tak da je fajn da že si o kaki zadevi močno prepričan, da jo tudi poznaš... LP -matej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Freemanx Objavljeno Januar 30, 2004 Deli Objavljeno Januar 30, 2004 Ja seveda se strinjam s tabo, o Siolovem klientu in XP, sam ne vem kaj ima zveze sp1? :P Če misliš da XP brez sp1 ne grejo na ADSL (PPPOE wan miniport), mi razlož kako si potem jaz te updejte dol potegnem? Z modemom? :hmm: Ah saj se loh povežeš na ADSL tud brez sp1 :yea2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RoadKill Objavljeno Januar 31, 2004 Deli Objavljeno Januar 31, 2004 Win 98 - kolk je največji disk, ki ga podpirajo. Imam 20gb velik disk, win98 mi ga pokaže samo nekaj čez 7 gb? Zakaj? lp, RK Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BlazS Objavljeno Januar 31, 2004 Deli Objavljeno Januar 31, 2004 po mojem nima veze ker operacijski sistem imas. Vazen je od biosa. Jaz sem si pred leti kupil 80gb disk pa mi ga ni prepoznal. Mogu sem pofleshat bios poj je pa blo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RoadKill Objavljeno Januar 31, 2004 Deli Objavljeno Januar 31, 2004 Ze poflešal.... Problem je v tem, ker ko sem disk prvič v računalnik vstavil je pokazalo velikost diska 19 in nekaj GB (20Gb disk) - gre za notesnik. Pol sem pa z Fdiskom neki particije rihtal in disk formatiral (win98 boot disketa) in kabum samo slabih 8gb je tu. Zakaj? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BlazS Objavljeno Januar 31, 2004 Deli Objavljeno Januar 31, 2004 Jaz bi si namest tebe zrihtal partition magic pa pogledal kako je s particijam. Ti program lepo pokaze kako je disk razdeljen in vse. Predvidevam , da si delal nove particije ali resizov. Ostal ti je unlocated space, ki ti ga ne pokaze v winsih(winexplorer). Pokaze ti sam tist kar je particij. Ko pa zazenes partition magic ti pa pokaze na koliksnem delezu diska mas particije. Ko particijo zmanjsujes ti odvecni prostor avtomatsko vrze pod unlocated, kar ti pa winsi ne pokazejo, saj tega ne mors uporabljat. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RoadKill Objavljeno Januar 31, 2004 Deli Objavljeno Januar 31, 2004 Hvala, bom poskusil. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Januar 31, 2004 Deli Objavljeno Januar 31, 2004 (popravljeno) Ze poflešal.... Problem je v tem, ker ko sem disk prvič v računalnik vstavil je pokazalo velikost diska 19 in nekaj GB (20Gb disk) - gre za notesnik. Pol sem pa z Fdiskom neki particije rihtal in disk formatiral (win98 boot disketa) in kabum samo slabih 8gb je tu. Zakaj? Imajo win98 mogoče omejitev za velikost razdelkov(partiticij)? Preostalih 12 GB lahko še zmer nardiš 2 dodatni, pa je ... 8 + 4 ali 2 x 6. @roadkill - ko si spraševal o rihtanj ustarga notebooka, se mi zdi ,da sem ti lepo napisal, da preveri, kako velik disk ti podpira ... če se ne motim seveda O:-) Popravljeno Januar 31, 2004. Popravil SymRu Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RoadKill Objavljeno Januar 31, 2004 Deli Objavljeno Januar 31, 2004 @roadkill - ko si spraševal o rihtanj ustarga notebooka, se mi zdi ,da sem ti lepo napisal, da preveri, kako velik disk ti podpira ... če se ne motim seveda - ja si, si. In sem preveril, probal z 40Gb in je delal ok. Ampak zakaj mi win98 ne kaže 20 gb? A je možno, da sem jaz kaj zasral. Sicer bom pa s Partition magicom malce poizkusil.... Hvala. Problem imam pa z ramom. Moram zamenjat!!! 133mhz ne dela.Drek. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lunč Objavljeno Januar 31, 2004 Deli Objavljeno Januar 31, 2004 :? :? Tale hudič se mi hoče ob vsakem zagonu namestit kot privzeta int.stran,vendar mi ad-wach blokira...kje za hudiča jest to zbrišem :? :hmm: :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cyc Objavljeno Januar 31, 2004 Deli Objavljeno Januar 31, 2004 :? :? Tale hudič se mi hoče ob vsakem zagonu namestit kot privzeta int.stran,vendar mi ad-wach blokira...kje za hudiča jest to zbrišem :? :hmm: :hmm: Daj z Ad-awareom taistega proizvajalca precheckiraj celoten disk, nekje imas programcek, ki se ti zazene ob zagonu in skusa to spremeniti ... Morda bi tudi kak antivirusni program potreboval (drug? - ne vem kaj tocno Ad-watch je ... ). Jaz se drzim kombinacije Ad-aware + F-Secure Antivirus + reden Windows update. Za zdaj se uspesno. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno Februar 1, 2004 Deli Objavljeno Februar 1, 2004 To je dobra kombinacija :yea2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CrashOver Objavljeno Februar 1, 2004 Deli Objavljeno Februar 1, 2004 idi v Run -->> natipkaj: MSconfig pa ti bo odprlo, pa malo preglej skozi (tu maš vse zadeve ki se ti nalagajo ob zagonu) -matej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Februar 1, 2004 Deli Objavljeno Februar 1, 2004 To je dobra kombinacija :yea2: komparativno ali emotivno? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lunč Objavljeno Februar 1, 2004 Deli Objavljeno Februar 1, 2004 idi v Run -->> natipkaj: MSconfig pa ti bo odprlo, pa malo preglej skozi (tu maš vse zadeve ki se ti nalagajo ob zagonu) -matej :? :? nič kar bi kazalo na zagon spremembe int.strani v registru :? :? :hmm: :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Februar 2, 2004 Deli Objavljeno Februar 2, 2004 :? :? nič kar bi kazalo na zagon spremembe int.strani v registru :? :? :hmm: :hmm: poglej, katero stran ti hoče nastavit, potem pa pojdi na www.google.com in vpiši iskalni pojem "how to get rid of xxxxxxxxxxxxxx" ... mogoče ti bo kaj najdlo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Freemanx Objavljeno Februar 4, 2004 Deli Objavljeno Februar 4, 2004 komparativno ali emotivno? :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nata Objavljeno Februar 4, 2004 Deli Objavljeno Februar 4, 2004 helou ... :D HELP - HELP - ... :cry: od včeraj mi že čudno crkava monitor na računalniku .... :? :? :? ... torej ... rač. prižgem in dela vse normalno kako uro, potem pa kar naenkrat slišim neko rahlo pokanje v monitorju in potem kar naenkrat ekran postane črn ??? .... in nekakjkratno prižiganje in ugašanje monitorja potem, če imam srečo pomaga, če ne pa moram kar cel računalnik ugasnit in na novo.... :cry: ... danes mi je to naredil že 7 krat ... in zdaj sem tudi rabla že več kot 10 minut, da vidim barve spet .... :cry: ... kable pa vse sem preverila .... vse ok..... kaj bi to bilo ???? :? :? :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Februar 5, 2004 Deli Objavljeno Februar 5, 2004 kaj bi to bilo ???? :? :? :? kliče po novemu...lahko neseš na servis ali pa k dobremu TV serviserju da ti naredi predračuna da vidiš če se splača....popravljat...drugače pa po novga...po moje... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno Februar 5, 2004 Deli Objavljeno Februar 5, 2004 menjaj ali daj popravit monitor ... sama nimaš kaj naredit. Katera firma pa je ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nata Objavljeno Februar 5, 2004 Deli Objavljeno Februar 5, 2004 (popravljeno) monitor je LG ... na njem še piše studioworks 57t5 .. čeprav ne vem kaj to pomeni in če vam kaj pomaga ta podatek ... :? ... sem pa klicala mojega šefa in je rekel, da najbrž ve v čem je problem, sicer pa mi svetuje isto kot vi, da naj nabavim novega, saj je tale od leta 97 in morebiti želi v upokojitev ... :D ... bom vidla, kaj mi bo šef rekel danes, ko ga pogleda in vam potem javim, kaj je blo ... pa hvala za trud in odgovore ... :notworthy: :D Popravljeno Februar 5, 2004. Popravil Nata Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cyc Objavljeno Februar 5, 2004 Deli Objavljeno Februar 5, 2004 Malo verjetno da bi se splacalo popraviti - presodi ali zadevo res se hoces imeti (LCDji so cedalje cenejsi ;)). Ce ze se pozanimaj glede cene popravila, glede na to da je 97 bi bili verjetno tudi deli redki. Je pa seveda cisto mozno da je kaka malenkost sla in bi kupovala novo po nepotrebnem - preveri in oceni svoje zelje ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BlazS Objavljeno Februar 5, 2004 Deli Objavljeno Februar 5, 2004 A kdo mogoce ve kje bi se dal pobrisat al pa izklopit tist automatic update wizard, k ti ga xpji skoz odpirajo. Res mi gre na zivce. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CrashOver Objavljeno Februar 5, 2004 Deli Objavljeno Februar 5, 2004 desni gumb na Moj računalnik ikono (My Computer) ---> Lastnosti --> Automatic update .. pa tam lahka izklopiš... LP -matej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se