Mustang Objavljeno November 26, 2004 Deli Objavljeno November 26, 2004 Saj tako je računalnik sploh prišel v stik z netom - je že bil gor firewall, antivirus, vse živo... Meni to že malo smrdi na hardwerski fehler :angry: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mustang Objavljeno November 26, 2004 Deli Objavljeno November 26, 2004 Ma jst pa mislm, da mors serviserja zamenjat :BUA: LP Gugo B) ← Ma serviser je čist car... Res je mal čudak, ampak na svoj foh se pa spozna :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CrashOver Objavljeno November 27, 2004 Deli Objavljeno November 27, 2004 @mustang: si že rešo problem?.... no.. pol je pa še tak... mrežno kartico menjaj.. pa boš vido kaj bo reklo, še prej pa probaj na novo naložit drajvere od mrežne... pa pod nastavitve kartice, tam ko je speed , more bit nareto na Auto mode ... am.. pol maš pa še... če maš XP-je .. nena uporabljaj tistega siolovega sranja, da se ti na net skonekta... če se še kaj spomnim javim LP -matej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mustang Objavljeno November 28, 2004 Deli Objavljeno November 28, 2004 Problem ostaja :angry: Mrežno imam integrirano v plati, drajverje sem tudi ponovno naložil, je v ato modu, sem vmes probal tud Full duplex 100, pa se ni nič spremenilo... Ja uporabljam pa Windows eXtremna Pizdarija. Vse to sem že probal... :? nadaljne ideje zelo dobrodošle Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CrashOver Objavljeno November 28, 2004 Deli Objavljeno November 28, 2004 probaj si zrihtat al pa kupi (2.000SIT) .. mrežno kartico, jo daj not... pa če ne špila.. pol pa je res nekaj na liniji... am... pol pa še nekaj, kaj ko je oni od telekoma al kdor pač, z svojim notbukom probo linijo, je iz PCja vzel kabl ven, pa ga dal v notbuka?.. al je z drugim kablom čaral.. no, pol še je lahko problem na kablu.. am.. kaj na internet se ti kao skonekta?... če ja, probaj pingat nekaj... v "dos" greš, pa napišeš: ping www.google.com ... LP -matej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
simonsi Objavljeno November 28, 2004 Deli Objavljeno November 28, 2004 Imam en neprijeten problemček. In sicer si IE ne "zapomne" slik ki jih gledam na webu. (56k modem) :BUA: Recimo odprem eno temo, kjer so slikce, se naložijo, pol naslednjič gre pa spet iste slike nanovo odpirat. Nekaj časa sem imel tako, da si jih je zapomnil, pol sem pa formatiral zadevo in to ne dela več. Verjetno je kak hakelc pri kukijih, pa me zanima kakšna simpl rešitev. Imam win xp pro SP2, IE6 al kolk, z opero je isto. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mustang Objavljeno November 28, 2004 Deli Objavljeno November 28, 2004 Ja, tole z mrežno kartico bom pa pomojem res probal, da vidim če je v tem fora... Majster iz Telekoma je uporabil isti kabel, atko da to ni to. Težave se očitno začnejo od mojega PCja naprej... Na net se mi skonekta, potem pa se hitrost spreminja. Začne še kar ok (ampak max. 40 Kb/s), potem pa začne iz sekunde v sekundo upadat. Sem šel pingat že prej in tam imam odlične odzivne čase... Imam dva glavna osumljenca: - mrežno kartico (oz. motherboard) - windowse oz. softverski problem kaj meniš? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno November 28, 2004 Deli Objavljeno November 28, 2004 kaj meniš? kaj je reku gugo? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CrashOver Objavljeno November 29, 2004 Deli Objavljeno November 29, 2004 pol pa če se ti na net skonekta, pa naredi tole: idi v "dos" .. command (cmd) ... pa tam napiši ukaz NETSTAT .... to napiši čist na začetku, ko oš gor... pa napiši ga pol, ko ti bo začelo štekat.. pol pa primerjaj.. ta ugaz ti pove katiri programi so povezani v internet... to je ena možnost da odkrije kakega črva ipd.... a ja.. to še.. si sam.. oz. maš to 1 PC .. al jih maš več, obešenih na linijo?... LP -matej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mustang Objavljeno November 29, 2004 Deli Objavljeno November 29, 2004 Imam skonektan 1 PC... sem preiskusil netstat, pa ni vrgel ven nič šokantnega :( Gugo ni še nič rekel, ga moram dobit... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno November 30, 2004 Deli Objavljeno November 30, 2004 Prenosnik: Pentium 4 2,53 GHz, 512 MB DDR, ATI Radeon9000 Mobility 64 MB DDR RAM, 60 GB (17% praznega prostora), Windows eXtreme Problems "kućno izdanje", star je 1,5 leta Problem: prasec se na vsake toliko časa kar sam ugasne. Še posebno se rad ugasne med igranjem Warcraft III: zapiska trikrat in crkne. Prav tako je med defragmentiranjem in skeniranjem za virusi crknu. Ali je to vzrok: a) pregrevanja procesorja pri večji zahtevnosti (sicer tega prej nikoli ni naredil) b) virus c) razno, za kar sprašujem vas, pametnejše glave? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SeLoTeJp Objavljeno November 30, 2004 Deli Objavljeno November 30, 2004 A se slucajno komu sanja zakaj mi, ce vtipkam IP routerja v browser noce v nastavitve? Router je Edimax, winsi so XP.. Ne deluje ne v IEju ne v Firefoxu :( Internet deluje normalno. Na drugem racunalniku (win98) se odpre brez problema.. WTF?! :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CrashOver Objavljeno November 30, 2004 Deli Objavljeno November 30, 2004 @gregs: poglej, oz prisluhni, če ti ventilatorček laufa pri procesorju (mislim da je to no.1 vzrok :) ) ... drugač pa je lahko vseživo... lahko da je prah not, da je kaj na matični hin, da so rami hin, da se grafična pregreva.. itd itd... ta stvar (ko se PC kr sam od sebe vgasne) .. je že pr navadnih PCjih težko ugotovit, kaj še pr notbukih.. lahko pa si downloadaš še SANDRAsisoft, pa to bo povedlo če je ki kaj hudega narobe... @selotejp: kaj pa če z vsemi \\\ & stuff napišeš, tud negre?.. torej \\192.168.0.1\ al kak je že... am.. pol pa poglej kak maš nastavitve pri explorerju.. torej pod internetne nastavitve, pa tam varnost.. itd... am.. pa če maš kaki fireval, ga vgasni... drugač pa nebivedo.. zadeva bi mogla it LP -matej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BC Objavljeno November 30, 2004 Deli Objavljeno November 30, 2004 Prenosnik: Pentium 4 2,53 GHz, 512 MB DDR, ATI Radeon9000 Mobility 64 MB DDR RAM, 60 GB (17% praznega prostora), Windows eXtreme Problems "kućno izdanje", star je 1,5 leta Problem: prasec se na vsake toliko časa kar sam ugasne. Še posebno se rad ugasne med igranjem Warcraft III: zapiska trikrat in crkne. Prav tako je med defragmentiranjem in skeniranjem za virusi crknu. Ali je to vzrok: a) pregrevanja procesorja pri večji zahtevnosti (sicer tega prej nikoli ni naredil) b) virus c) razno, za kar sprašujem vas, pametnejše glave? pri defragmentiranju in iskanju virusov najbolj trpi disk. lahko, da je to problem... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno December 1, 2004 Deli Objavljeno December 1, 2004 Danes sem za svoj problem dobil tudi tole mnenje: ControlPanel/System/Advanced/System&Recovery/odstrani kljukico pred Automatically Restart Preizkusil. Trenutno deluje, ko mi antivirusni program chekira. Zdaj moram poskusiti še z Warcraftom in defragmentiranjem... :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BC Objavljeno December 1, 2004 Deli Objavljeno December 1, 2004 tisti restart je ob system failure. to pomeni samo to, da ne bo restartal sistema ko bo prišlo do napake, ampak bo zaštekal in boš lahko pogledal blue screen... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno December 1, 2004 Deli Objavljeno December 1, 2004 tisti restart je ob system failure. to pomeni samo to, da ne bo restartal sistema ko bo prišlo do napake, ampak bo zaštekal in boš lahko pogledal blue screen... ← Jep, imaš prav... Najprej je bilo v redu, potem sem dal še enkrat skenirati in se je računalnik spet ugasnil... ma qrc gleda te preklete kište... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CrashOver Objavljeno December 2, 2004 Deli Objavljeno December 2, 2004 pr meni je hardwerska napaka - ki je še vedno nisn ugotovil... vzrok pa je lahko: vse ... tak ko sem napiso v prejšnem postu :) .... če maš cajt, si z neta cukneš dol kake testere... RAMtester pa take zadeve... mogoče se približaš problemu... če pa nimaš cajta, pa maš dnar, pol pa menjuješ komponente, 1 -za drugo.. pa tud vidiš :) .... LP -matej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno December 3, 2004 Deli Objavljeno December 3, 2004 no meni je pa klub vsemu delu in ukvarjanjem z njim se laptop dokončno obesil :angry: :SS . trdno sem odločen da mu dam še eno šanso preden izpolnim moje najbolj erotične sanje in ga vržem skozi okno pisarne, potem skačem po njem in ga poščijem pa zakurim (ka bi to pasalo, pomoje bi par orgazmov doživel ob sproščanju dvoletnih frustracij :naughty: :wub: ). torej čez vikend dobi FORMAT C: in potem Win 98'. nato sledi nalaganje, zamislil sem si nekako tako: -prvo sistem in naredit kopijo registra -potem firewall, norton 2005, adaware, spyboot S&D in kopija registra - inštalacija brkljalnika - A NAJ DAM IE, NETSCAPE AL KAJ DRUGEGA -povezava na internet in update zaščitnih programov in update sistema. - custom inštalacija ZELO okrnjenih MS Office brez vsega sranja kot help, čarovniki in tako. samo word, excel, outlook. - kopija registra - inštalacija Civilizaton 2, power VCR, DivX player in MediaPlayer Classic brez vseh updatov. kake pripombe ali opozorila? ker zdaj bi pa res rad mel mir z to kišto!!!!!! :wacko: :blink: :angry: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
elbarto Objavljeno December 3, 2004 Deli Objavljeno December 3, 2004 - inštalacija brkljalnika - A NAJ DAM IE, NETSCAPE AL KAJ DRUGEGA mozzila ( www.mozilla.org) IE niti ne nameščaj, ker boš skozi njega fasal popoupe in pizdarije, ki ti potem zgago delajo LP, El B. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maXXXimum Objavljeno December 3, 2004 Deli Objavljeno December 3, 2004 mozzila ( www.mozilla.org) IE niti ne nameščaj, ker boš skozi njega fasal popoupe in pizdarije, ki ti potem zgago delajo LP, El B. ← Se strinjam! Mozilla firefox je definitivno boljsa izbira od IE :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno December 4, 2004 Deli Objavljeno December 4, 2004 Mimogrede: najverjetnejši vzrok moji težavi je bil prah! :blink: Sem včeraj posesal in spihal vse okoli hladilnika in ostalih stvari, potem sem zagnal igrico z veliko animacij, da se je procesor segrel na maksimum, igral eno uro in nikoli ni crknil... kar se je prej v takem času zagotovo zgodilo... Zdaj sem si pa naredil še dvignejno stojalo, tako da je računalnik 6 cm na tlemi in zrak popolnoma neovirano potuje okoli hladilnika, tako da ne bi smelo biti težav... :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno December 4, 2004 Deli Objavljeno December 4, 2004 @Gregs -fak, saj res: a ima tvoj Gericom na spodnji strani hladilno odprtino za ventiliranje? potem je bil razlog pregrevanje.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno December 4, 2004 Deli Objavljeno December 4, 2004 @Gregs -fak, saj res: a ima tvoj Gericom na spodnji strani hladilno odprtino za ventiliranje? potem je bil razlog pregrevanje.... U, jebate, Sym, ma ti si stručko, ej... :P Ne boš verejl: IMA odprtine! Po moje je edini prenosnik, ki jih ima... Oprosti, saj nočem biti sarkastičen, ampak ta tvoj komentar je pa res nekam, no... čuden... :grrr PS: Ima jo tudi ob strani, pa še ob drugi strani, pa še spodaj... odprtin, kolikor hočeš... problem je bil po moje najbolj prah, ki je blokiral veliiiiiko odprtin... :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno December 4, 2004 Deli Objavljeno December 4, 2004 U, jebate, Sym, ma ti si stručko, ej... :P Ne boš verejl: IMA odprtine! Po moje je edini prenosnik, ki jih ima... Oprosti, saj nočem biti sarkastičen, ampak ta tvoj komentar je pa res nekam, no... čuden... :grrr PS: Ima jo tudi ob strani, pa še ob drugi strani, pa še spodaj... odprtin, kolikor hočeš... problem je bil po moje najbolj prah, ki je blokiral veliiiiiko odprtin... :D ← Ma ja, ampak večina prenosnikov na spodnji strani nima odprtine za hlajenje, ker je logično, da jih ljudje postavijo na mizo in se spodnja odprtina zapre... hočem rečt - IBM na spodnji strani nima odprtin ;) Pa tudi večina drugih ne... :) je pa zlo kul, da si zadevo lahko rešil s pucanjem prahu :afro1: PS: nism hotu čudn izpast.. .ampak tak pač sm :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se