zlato63 Objavljeno Januar 27, 2015 Opozori Objavljeno Januar 27, 2015 imam narejeno za Super Tenere - je eden ogromno spraševal in na koncu ... okvir za tablico Bostjan L 1
Gallus Objavljeno Januar 28, 2015 Opozori Objavljeno Januar 28, 2015 Ni mi jasno kako ti rata prit na 4,6 l/100km . Pohvalno. ... večina časa mode "T" ... enakomerna vožnja ... ne vozim po brezpotjih, makadame se izogibam ...
Gallus Objavljeno Januar 28, 2015 Opozori Objavljeno Januar 28, 2015 (popravljeno) Veš,to je star stric in se vozi ko pussy........ ... ja, ja, star, betežen ... ampak za nekatere še vedno prehiter .... :grim :evilgrin: :naughty: Popravljeno Januar 28, 2015. Popravil Gallus
vandrovec Objavljeno Januar 28, 2015 Opozori Objavljeno Januar 28, 2015 No ja, 4,6 l/100km, tudi če gre za zelo počasno vožnjo, je res presenetljivo za tak motor in res lahko le pohvalno.
DAN Objavljeno Januar 29, 2015 Opozori Objavljeno Januar 29, 2015 ... ja, ja, star, betežen ... ampak za nekatere še vedno prehiter .... :grim :evilgrin: :naughty: Tole spada tam pod kr neki-drugi štosi.... :grim
Hudoba Objavljeno Januar 29, 2015 Opozori Objavljeno Januar 29, 2015 Pri meni se poraba ponavadi giblje med 5.2 in 5.5.
Gallus Objavljeno Januar 30, 2015 Opozori Objavljeno Januar 30, 2015 Tole spada tam pod kr neki-drugi štosi.... :grim ... ko mački stopiš na rep, zacvili ... tako pravijo ... ... sedaj pa pojdi smetit v temo Traktorji ali kako se že reče tisti čudni firmi iz otoka ... builder in notranc 2
Hudoba Objavljeno Februar 26, 2015 Opozori Objavljeno Februar 26, 2015 Danes prva kratka voznja od kar imam preprogramiran ECU. Prvi vtisi so fenomenalni!
poggy Objavljeno Februar 27, 2015 Opozori Objavljeno Februar 27, 2015 Danes prva kratka voznja od kar imam preprogramiran ECU. Prvi vtisi so fenomenalni! Povej več
Gallus Objavljeno Februar 27, 2015 Opozori Objavljeno Februar 27, 2015 Danes prva kratka voznja od kar imam preprogramiran ECU. Prvi vtisi so fenomenalni! ... no, še kar čakamo ... kje je bil preprogramiran ECU? ... razlogi ... :hmm:
Hudoba Objavljeno Februar 27, 2015 Opozori Objavljeno Februar 27, 2015 Kje je bil preprogramiran je napisano kako stran nazaj. Preprogramirana sta bila oba programa voznje. Bom kar kopiral kako mi je programe opisal mojster: T Mode "Light" - This is a fair bit more than stock T mode, but not quite up to full power. Very linear, with a "dulled" response in the lower RPMs that keeps the throttle response very smooth. S mode "enhanced" Gen 2. This map is softer in the lower throttle openings to smooth out the "edge" in SET, but opens up faster as you roll the throttle on to feel more like SS. Pri obeh programih je bila spremenjena tudi stopnja zaviranja motorja. Pri T za kakih 10% manj. Pri S okoli 30%.
ELO Objavljeno Julij 7, 2015 Opozori Objavljeno Julij 7, 2015 od 1.7.2015 sem tudi sam lastnik tega motorja... zaenkrat sem z njim naredil 600km, ko sva z mojo šla na morje in nazaj. s polnimi kovčki sva tudi midva imela povprečno porabo 4.6l/100km (v obe smeri skupaj, torej dol in gor).
poggy Objavljeno Julij 7, 2015 Opozori Objavljeno Julij 7, 2015 Moja poraba ta vikend v dvoje 4,4l/100km... AC 150, ostalo normalna vožnja s prometom zaradi gneče na obalnih cestah... ELO 1
arhi Objavljeno Julij 9, 2015 Opozori Objavljeno Julij 9, 2015 Večino v T-mode (pač mi najbolj ustreza) poraba pod 5l-solo vožnja.
Wurm Objavljeno Avgust 16, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 16, 2015 Resno razmišljam o nakupu XT1200ZE, pa me vseeno malo bega... ali je res smiselno dodaj 2 jurčka in pol za elektronsko nastavljivo vzmetenje... ker potem ko dodaš še malo opreme si pa hitro blizu 20 jurčkov...
ELO Objavljeno Avgust 17, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 17, 2015 preverjeno se splača... sicer pa, tole si poglej... http://tinyurl.com/pm8nfnt aja, zdaj jih ima 2.100 km... KilleRBee 1
ELO Objavljeno Avgust 17, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 17, 2015 da pa še dopišem mojo obrazložitev... ko sem sam kupoval motor mi je prodajalec šel toliko na roko, da je par kupcev "ročnovzmetene" supertenerejke vprašal, če bi v primeru ponovnega nakupa raje kupili elektronskovzmeteno supertenerejko. na osnovi odgovorov (ve se kakšnih) sem se tudi sam odločil za nakup motorja z elektronsko nastavljivim vzmetenjem. in sedaj moja izkušnja... ne toliko zaradi same spremembe dušenja, ko si lahko kar med vožnjo nastaviš kaj želiš oziroma po kaki poti se pelješ, elektronsko nastavljivo vzmetenje je koristno predvsem zaradi nastavitve prednapetja vzmeti glede na obremenitev motorja. ko se pelješ sam, ti luči povsem drugače svetijo kot takrat, ko se zadnji del posede zaradi prtljage ali sopotnice. in v tem primeru pride elektronsko nastavljivo vzmetenje še kako prav.
Schultz Objavljeno Avgust 20, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2015 elektronsko vzmetenje: mah....ok je zelo komot, da nastaviš, vendar ni življenjsko pomembno. Sam tega nimam in za dvakrat na leto, ko grem z ženo na krajša potovanja pa nastavim že doma in to je to. Ko skužiš katere nastavitve moraš imet ko si sam ali s sopotnikom...je stvar ročne nastavitve vzmetenja čas ene minute. To pa je za nekatere fuuulll zakomplicirana in težka zadeva. :naughty: Luči: Ne vem za ostale, vendar je tovarniška nastavitev luči pri supertenerjki zelo visoka, sam se jih dal znižat pri prvem servisu.
Jure Objavljeno Avgust 20, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2015 (popravljeno) @Schultz, točno to, tiste parkrat ko greš s sopotnikom pa že premakneš na roke.. To ni stvar zgolj supertenerejke, ampak je pri vseh motorjih pametno prilagodit prednapetost, če greš v dvoje.. Jaz osebno ne bi nikoli plačal 2 jurja samo za to, da bi elektronsko vzmetenje na motorju uporabljal za nastavitev prednapetosti vzmeti. Drugo je, če bi se kot zelo uporabne med vožnjo izkazale vse druge funkcije, potem bi razumel.. Ampak zgolj za premaknit prednapetost je pa tole kar malo predrago. Če bi bil ves čas, ki ga povprečen motorist porabi za nastavljanje prednapetosti vzmeti tekom lastništva nekega motorja ovrednoten z 2000 eur in potem to preračunano v koliko "zaslužiš", če to namesto plačila 2000 eur za elektronski sistem raje narediš sam, bi najbrž pogruntal, da da nisi nikoli še delal za tako veliko urno postavko Popravljeno Avgust 20, 2015. Popravil Jure
biker77 Objavljeno Avgust 20, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2015 Pri vsem skupaj ne gre samo za prednapetost vzmeti. Stvar je tudi v tem, da je vzmetenje ki se stela z gumbom na balanci bolj kvalitetno. Vsaj pri tenerejki. Po drugi strani pa lahko med voznjo motor otrdis ali omehcas. Kar pa je fajn Seveda ni nujno potrebno. Je pa fajn.
ELO Objavljeno Avgust 20, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2015 Luči: Ne vem za ostale, vendar je tovarniška nastavitev luči pri supertenerjki zelo visoka, sam se jih dal znižat pri prvem servisu. se strinjam, tudi sam bom naredil isto. "default" sveti totalno previskoko...
sulica Objavljeno Avgust 20, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2015 elektronsko vzmetenje: mah....ok je zelo komot, da nastaviš, vendar ni življenjsko pomembno. Sam tega nimam in za dvakrat na leto, ko grem z ženo na krajša potovanja pa nastavim že doma in to je to. Ko skužiš katere nastavitve moraš imet ko si sam ali s sopotnikom...je stvar ročne nastavitve vzmetenja čas ene minute. To pa je za nekatere fuuulll zakomplicirana in težka zadeva. :naughty: Luči: Ne vem za ostale, vendar je tovarniška nastavitev luči pri supertenerjki zelo visoka, sam se jih dal znižat pri prvem servisu. Si jih da znižat , al je tolk zakompliciran sistem????..ajejej :grim :grim :grim
Rdeči Objavljeno Avgust 21, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2015 A se kje,da probat kakšno testno vožnjo??? s tem motorjem
Schultz Objavljeno Avgust 21, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2015 Si jih da znižat , al je tolk zakompliciran sistem????..ajejej :grim :grim :grim Je malo nerodno ja, da prideš zraven z gedorco.... drugače pa se brigi zase....kot da tvoj taljan je perfekten....ko moraš po vsaki menjavi gum nastavit...kaj že.... :naughty: dopolavoro 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se