hajoktejn Objavljeno Maj 13, 2015 Opozori Objavljeno Maj 13, 2015 Zakon slike in teren, škoda da sem zamudil. Upam da ima kdo .gpx od trase ki ste jo prevozili u ja, to bi blo fajn reprizo narest. SF 1
motolover Objavljeno Maj 13, 2015 Opozori Objavljeno Maj 13, 2015 u ja, to bi blo fajn reprizo narest. Uradne trase so objavljene na motori točka hr v temi Benduro. Jaz sem naložil v Garmina, a ker še nimam namontiranega na motorju sem šele po povratku bolj natančno pogledal kje smo se vozili. Ni pa tura za soliranje, vsaj z varnostnega vidika ne. Če tam zaplužiš v grmovje, te ne najdejo več let. miklavc 1
motolover Objavljeno Maj 13, 2015 Opozori Objavljeno Maj 13, 2015 (popravljeno) Evo, tole sem si jaz skopiral preden sem šel. Tu so vse potrebne informacije in trasa. Če bi kdo res šel enkrat letos, sem jaz tudi za. Do takrat bom pa tudi že namontiral Garmina na moped. Dakle ovako: • ukupna dužina treka je cca 130 km od čega na asfalt otpada cca 27km (možda je moglo i bolje al nezgodno je kad trasiraš 150km dalje od kuće) • trek starta u Muškovcima i vozi se u obrnutom smjeru od kazaljke na satu • benzinska postaja nalazi se u Gračacu na 50-tom kilometru treka • benzinska postaja nalazi se i u Obrovcu tako da prije dolaska u Muškovce svratite i natočite • trek se sastoji od tri filtera: „Mini filter“, „Dobri Dol“ i „Slatki breg“ • svi fiteri imaju zaobilaznicu ili kako se u narodu popularno reče – bajpas • prema najavama trek je postavljen turistički i po meni je ovo najnezahtjevniji Benduro do sada, filteri su zabavni dijelovi treka postavljeni tek zbog toga da se svi skupa više družimo • na treku nema dionica koje se voze uru vrimena za 100 metera, a ukoliko ste željni takvih dionica molimo vas da svoju želju utažite na dolasku • filtere u principu mogu proć svi, ja kao vozač bijedno prosječnih sposobnosti poša sam ih sa KLE500 u par navrata bez većih posljedica • filtere ne bi preporučija teškim gudama (GS i Supertenera) što ne znači da se ne može. Unaprijed čestitam mudonjama! • ukoliko nisi siguran jesu li filteri za tebe ili nisu probaj proć „Mini filter“ i stvari će ti bit jasnije • trek se sastoji i od tri ček pointa : 1. benzinska u Gračacu (u biti kafić do di bi se tribali svi skupit nakon filtera "Dobri Dol" i krenit prema Velebitu) 2. Tulove grede (kratko okupljanje i okidanje zajedničke milenijske fotografije koju će te uokvirenu sa posvetom uprave primiti na kućnu adresu uz, naravno, manju novčanu naknadu, nakon fotografiranja prave muškarčine kreću prema filteru „Slatki breg“ dok oni mudriji se vraćaju dio puta i bajpasom idu prema ček pointu 3) 3. Donja Bukva (točka okupljanja gdje mudri mogu gledati muškarčine kako se veru uz zadnji filter sa pristojne udaljenosti) • cili trek je iznimno fotogeničan, ne štedite gigabajte na fotoaparatima • u Gračacu se vrši rekonstrukcija mosta te postoji mogućnost da moramo proć kroz centar Gračaca. U treku će bit postavljene obe opcije. • prilikom dolaska u petak nemoj te se vozit po treku od Bendura i kvarit sebi iznenađenja Upozorenja: • većinom se nema di šta falit, al pošto vozimo po GPS-u ne letite ka sivonje već usporite prije križanja i pogledajte na GPS da nas posli nebi tražija GSS, posebno se ovo odnosi na serpetnine u „Dobrome Dolu“ • grupirajte se u skupine od 3 do 5 ljudi i pazite jedan na drugoga • pošto kamenja neće fali, ponesite rezervnih buvela (zračnica – za one sa stranog govornog područja) • iako su filteri tehnički najzahtjevniji dijelovi treka, po meni je najopasniji dio spust sa Velebita na Zrmanju jer će tu bit vjerojatno dosta automobila, već ćemo svi bit pomalo i umorni, neki će se opustit i dat sebi oduška. Govorim iz osobnog iskustva jer sam na spustu lipo otresa bezbrižne glave. • trek nemojte slipo slidit pogotovo kroz polje jer ako je neko prikopa zemlju u polju, a priko nje vodi trek, to ne znači da mu je ti trebaš dodatno usitnjavat • usporite kroz naseljena mjesta, svirnite domaćinu na pozdrav, ne ostavljajte smeće iza sebe Trek: • paket treka nalazi se na mom dropboxu https://www.dropbox.com/sh/h95ghnq7xjw2tht/AAAyU83UPvj4kBaLWUvvmXvMa?dl=0 • kad otvorite stranicu kliknite download i spremite paket • u paketu se nalazi : 1. trek sa filterima 2. trek bez filtera(samo „Mini filter“ za probu) 3. na treku su oznake ček pointova, filtera i upozorenja za neka skretanja 4. mapa 1:25000 sa uctrana oba treka, plavo – „soft“ crveno – „hard“ 5. mapa za Oruxmaps 6. upute za korištenje Oruxmaps (ovu navigaciju ja koristim i skroz mi je dobra, inače se ne služim pametnim telefonima i ako sam ja skonta kako radi može skontat svako) • skinite sve i ubacite u GPS-ove, mobitele, ifone, ipadove, kola od špakera ili tome slično • moja preporuka je ubacit oba treka u GPS pa će te lako odabrat di krenit, jedini je zajeb taj kad se već uvalite u filter teško se okrenit i vratit nazad, stoga na križanju odlučite po sistemu „koska je bačena“ • trekove možete pogledat na Google Earthu • ovako to izgleda montirano na motocikl, manja odstupanja su dozvoljena Popravljeno Maj 13, 2015. Popravil motolover SF, igc1, miklavc in 2 others 5
pik1 Objavljeno Maj 14, 2015 Opozori Objavljeno Maj 14, 2015 .... meni je bil najbolj simpatičen tisti napotek ..."skreni livo ako ti je život mio" .... nisem nč razmišljal, če bi šel po svoje ... :) builder, Kmet2, SF in 4 others 7
SF Objavljeno Maj 14, 2015 Opozori Objavljeno Maj 14, 2015 u ja, to bi blo fajn reprizo narest. Ohjjjaaaa.... Tudi jaz bi šel, pa se sploh ne upam več nikamor prijavit, ker mi potem vedno kaj vmes pride... grrrr
Nearrain Objavljeno Maj 14, 2015 Opozori Objavljeno Maj 14, 2015 Cim manj menit in sam it . . . jest sem ZA SF, pik1 in SEBA33 3
hajoktejn Objavljeno Maj 21, 2015 Opozori Objavljeno Maj 21, 2015 I'm ready Kmet2, AJ, pik1 in 2 others 5
Ni3ous Objavljeno Maj 21, 2015 Avtor Opozori Objavljeno Maj 21, 2015 Dobro nas zastopaj, pa report v slikah ne pozab hajoktejn 1
pik1 Objavljeno Maj 21, 2015 Opozori Objavljeno Maj 21, 2015 I'm ready 20150521_111828.jpg 20150521_111838.jpg ... kam pa kam ???
hajoktejn Objavljeno Maj 21, 2015 Opozori Objavljeno Maj 21, 2015 Dan 1 poti do Tare končan. Parkirana v Derventi. Po poti dež in ker se nama je mudil sva šla po AC. Beda ... AJ, pik1, cikadina in 3 others 6
miklavc Objavljeno Maj 21, 2015 Opozori Objavljeno Maj 21, 2015 ... kam pa kam ??? V Srbijo na XRoss Chalange pik1 in hajoktejn 2
Nearrain Objavljeno Maj 21, 2015 Opozori Objavljeno Maj 21, 2015 V Srbijo na XRoss Chalange Skoda, ker nista tega mal bolj "NaGlas" povedala kaksen teden prej. :wacko:
motolover Objavljeno Maj 21, 2015 Opozori Objavljeno Maj 21, 2015 Vidim, da bo kar močna zasedba Slovenk in Slovencev. http://www.xross-team.com/xross-2015/startna-lista/ gsxf750 1
hajoktejn Objavljeno Maj 21, 2015 Opozori Objavljeno Maj 21, 2015 (popravljeno) Cim manj menit in sam it . . . jest sem ZA Skoda, ker nista tega mal bolj "NaGlas" povedala kaksen teden prej. :wacko: Sicer pa par strani nazaj je blo pisarije o tem Popravljeno Maj 21, 2015. Popravil hajoktejn
Popularna objava miklavc Objavljeno Maj 22, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 22, 2015 Varno prispela nakraj dogodka. Slik ni nevem kaj ker je bil spet dez cel dan. Vse pa kaze na to da bo jutr pester dan Lp! thumper, Ni3ous, Kmet2 in 7 others 10
hajoktejn Objavljeno Maj 22, 2015 Opozori Objavljeno Maj 22, 2015 Tale je še iz dneva 2. Srebrenica. Spomenik sva šla pogledat, slikala pa nisva, ker so mel glih neko proslavo ... pik1, gsxf750, Nearrain in 5 others 8
Popularna objava hajoktejn Objavljeno Maj 23, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 23, 2015 Pozicija 7 in 16 Nearrain, igc1, AJ in 8 others 11
Ni3ous Objavljeno Maj 23, 2015 Avtor Opozori Objavljeno Maj 23, 2015 Bravo! Lepos sta se odrezala. Na stopničkah pa XR650 in XT600 ter XT660R. Kak je bil teren?
Popularna objava hajoktejn Objavljeno Maj 24, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 24, 2015 Teren je bil vrhunski. Ne pretežek, ne prelahek, lomljen kamen, mal blata, precej vzponov in spustov po kamenckih ki so precej drseli. Zgubila sva mal cajta, jst s pomocjo pobiranja enga tekmovalca, @miklavc je pa mal progo falil. All in all sva zadovoljna, ob tem da sva skor 800 km do sem vozila, pa nazaj bo treba se pridt sayo, skalar36, aders in 9 others 12
KyoKon Objavljeno Maj 24, 2015 Opozori Objavljeno Maj 24, 2015 Evo, tole sem si jaz skopiral preden sem šel. Tu so vse potrebne informacije in trasa. Če bi kdo res šel enkrat letos, sem jaz tudi za. Do takrat bom pa tudi že namontiral Garmina na moped. Trek: • paket treka nalazi se na mom dropboxu https://www.dropbox.com/sh/h95ghnq7xjw2tht/AAAyU83UPvj4kBaLWUvvmXvMa?dl=0 • kad otvorite stranicu kliknite download i spremite paket • u paketu se nalazi : 1. trek sa filterima 2. trek bez filtera(samo „Mini filter“ za probu) 3. na treku su oznake ček pointova, filtera i upozorenja za neka skretanja 4. mapa 1:25000 sa uctrana oba treka, plavo – „soft“ crveno – „hard“ 5. mapa za Oruxmaps 6. upute za korištenje Oruxmaps (ovu navigaciju ja koristim i skroz mi je dobra, inače se ne služim pametnim telefonima i ako sam ja skonta kako radi može skontat svako) • skinite sve i ubacite u GPS-ove, mobitele, ifone, ipadove, kola od špakera ili tome slično • moja preporuka je ubacit oba treka u GPS pa će te lako odabrat di krenit, jedini je zajeb taj kad se već uvalite u filter teško se okrenit i vratit nazad, stoga na križanju odlučite po sistemu „koska je bačena“ • trekove možete pogledat na Google Earthu • ovako to izgleda montirano na motocikl, manja odstupanja su dozvoljena Mapa Enduro5 ima 2 datoteki za pot (soft in hard), ena datoteka je karta1.jpg, verjetno pa manjka tista oruxmaps pod točko 5, kot je napisal. Meni najde telefon mapo enduro5, ki sem jo skopiral v mapfiles, samo ko kliknem nanjo se ne zgodi nič. ker po moje manjka še sistemska. Ali jo ima kdo?
Popularna objava hajoktejn Objavljeno Maj 26, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 26, 2015 1500 pa neki drobiža km je za nama, od tega ca. 100 na xrossu. Večji del je bla resda avtocesta, z izjemo 100 km lazjega terena, ker je dezevalo prav vsak dan, z izjemo sobote. Tkole je zgledal zacetek prvega od stirih vozenj na cas. @miklavc v akciji Guess who Čekiranje za naslednji special Slik je bore malo, ker se mi ni dal vlect aparata/telefona izpod kombinezona in ostalih jajc. Se ena iz povratka Sicer pa stroja sta delovala odlicno; izgubil sem zgolj 1 vijak AJ, sayo, Joker in 16 others 19
Popularna objava miklavc Objavljeno Maj 26, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 26, 2015 Štart za Srbijo sva kot ponavadi imela izpred mejnega prehoda Bregana, na deževen četrtkov popoldan. Od tukaj sva se zapodila skozi Samobor in na hrvaško AC, zaradi poznega štarta in obilnega deževja, katera naju je peljala do Slavonskega Broda, kjer je bil namen zaključiti dan in prespati. Ampak zaradi moje navigacije sva se kar hitro znašla na Bosanski strani meje. Po pogovoru sva se odločila da nadaljujeva pot do mesta Derventa in najdeva tam nekaj za prespat. Dobila sva eno sobo v Motelu Dvor in pričelo se je sušenje opreme. Naslednje jutro, po zelo dobrem zajtrku sva pot nadaljevala v smeri Tuzle, Živinic, po mešanici asfalta, makedama in serpentin, do Srebrenice. Sem upal da si bom lahko ogledal spominski park pobližje ampak so imeli neko slovesnost in sva si ga ogledala samo od daleč. Še prej pa sem jaz moral spet napolnit tank na motorju. Pot naju je vodila nazaj v hrib od koder sva se pripeljala in nato proti mejnemu prehodu Bajina Basta, kjer sva prečkala mejo v Srbijo. Pogled proti hribovju po katerem sva se spustila do mejnega prehoda. Od meje pa do Tare je bilo samo 20km vožnje, tako da sva kar hitro prispela do hotela, prevzela sobi, kateri nista bili najbolje vzdrževani. Po vročem tušu in hladnem pivu je bil čas za registracijo, prevzem štartnih številk in hiter pregled ter priprava motorjev za naslednje jutru. Hitremu servisu pa je sledilo še nekaj druženja s kolegi, ki smo jih lani spoznali že na Benduro 4 in Enguro 2014, ter počitek za glavni dogodek naslednji dan. HyperJack, SLVR, builder in 8 others 11
Popularna objava miklavc Objavljeno Maj 26, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 26, 2015 (popravljeno) Opomba: Slike v tem delu niso vse moje delo, in so last tistih, ki so jih posneli in objavili na različna družabna omrežja! Sobota, Xross Challange dan, sonce, brez dežja 7:00 bujenje, zajtrk, kava, in priprave na štart ob 8:30, kar malo napeto obdobje dneva S hajoktejnom se pojaviva na štartu, kjer se je že nabrala večina voznikov Težke, Super težke in C kategorije, ampak zaradi zamudnikov je bil štart prestavljen na 9:00. Pogled po štartni ravnini in na hlode je bil kar zastrašujoč, ker še nikoli prej nisem skakal čez hlode Kar kmalu smo se začeli pomikati proti štartu, in bil je čas za začetek najine prve enduro tekme Z nekaj napotki od hajoktejna in malo preveč gasa, je šlo kar hitro in visoko čez hlod, množica in adrenalin pa tudi naredita svoje To je bil tudi prvi in najkrajši izmed štirih specijalov na tej tekmi. Po koncu prvega specijala je sledil transfer do drugega. Na tem delu si lahko vozil kakor si hotel ker ni bilo pomembno kako hitro prideš do štarta naslednjega, ampak je bilo pomembno samo da prideš. Ker pa so bile žile še vedno polne adrenalina se z gasom ni šparalo . Pokrajina je bila zelo lepa, trasa pa zelo razgibana in raznolika tako da dolg čas ni bilo. Na sami progi ni bilo fotografov ali kaj podobnega, tako da bom tukaj dodal videoposnetke od tekmovalcev ki so snemali traso. Specijal 2: Tukaj v drugem specijalu sem jaz napravil napako, ki me je stala dobre uvrstitve V enem izmed ovinkov v breg sem izgubil oprijem na prednjem kolesu in se izstrelil v grmovje in med macesne ob robu proge. Na srečo meni nič, motorju pa tudi ne, sem pa izgubil 10min da sem spravil motor nazaj na progo Specijal 3: Specijal 4: To je bil najhitrejši specijal, kjer smo dosegali tudi hitrosti krepko čez 100km/h Čas za odvozit celotno probo si imel od štarta ob 9:00 pa do 17:00 popoldan. S hajoktejnom sva štartala malo čez 9:00, nekaj pred 12:00 pa sva v družbi še petih tekmovalcev že pila prvo hladno pivo v cilju. Ko sva pripravljala motorje za odhod naslednje jutro je hajoktejn opazil da imam nekam mastne vilice na motorju. In res, izkazalo se je da so semeringi podlegli naporu in umazaniji na tekmi Med pripravami pa se je pri nama ustavil še srpski policist s službenim motorjem. Zvečer po podelitvi priznanj in nagrad najboljšim je sledilo še malo druženja in klepetanja s tarimi in novimi kolegi. Nato pa pakiranje in zaslužen počitek za naslednje jutro, ko se zaćne povratek proti Sloveniji. Popravljeno Maj 26, 2015. Popravil miklavc pik1, Nearrain, builder in 18 others 21
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se