Skoči na vsebino

Pokojninska reforma


Bmflar

Priporočene objave

Pokojninske reforme se žal naši vodilni lotevajo napačno.... življenska doba se pričakovano podaljšuje, tako da je upokojencev vse več in zato bo treba problem začeti reševati na drugi strani, tj. pri mladih in njihovi zaposlitvah. Vendar je našim poslancem za to vseeno, ker gledajo samo kako bodo premostili obstoječe težave za par let v naprej, na dolgi rok, pa jih zadeva ne zanima.

problem so tudi pokojnine iz preteklosti, katere so bile, glede na trenutne pokojninske razmere, zelo visoke in se izplačujejo še danes. Včasih je bilo razmerje zaposleni:upokojenci 1:3, danes oz za leto 2015 samo še 1:1,4 do leta 2025 pa se pričakuje da bo nekje 1:1,2.... In tu nastaja problem, ker podjetja režejo zaposlene na vsakem koraku, minimalno je število tistih, ki namesto nekoga ki odide v pokoj, zaposli novega delavca, ponavadi razdelijo delo med druge zaposlene.

Problema pokojnin, se bo torej treba lotiti na drugi strani, do takrat pa bo tako kot je.... in še nekaj, pokojninsko vrzel si večina ljudi tolmači narobe... pozabljajajo da se vrzel računa samo od neto plače, torej je ta vrzel glede na plačo (skupaj z ostalimi prihodki) lahko tudi 50-60%... žal, a taka je resnica....  In potem država pričakuje, da bodo ljudje zapravljali? kaj že? KO pa ti tako ali tako odvedejo toliko davka, da kar glava boli... seveda potem od neto izplačila plače, še 1x plačaš DDV...  

In ob tej priložnosti še nekaj političnega (pa nisem politično opredeljen)... Karl Erjavec... stričko, ki se zavzema za vse upokojence, človek, ki je do sedaj sedel v vseh vladah... kaj je že naredil za sedanje in vse bodoče upokojence? regres? pesek v oči....  pa ga upokojenci še kar veselo podpirajo in glasujejo zanj...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Popravek ... Kar že populistično naredi je za sedanje upokojence, vse reforme za bodoče takoj podpiše, se ne sekira....

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj 1 povedal,  da ima samo malo čez 700 eur pokojnine,  pa deloval in izgledal zdrav

Bil nek inšpektor

Včeraj 1 povedal,  da ima samo malo čez 700 eur pokojnine,  pa deloval in izgledal zdrav. Ja je komaj 1 leto v penziji

Bil nek inšpektor

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri nas za 41 let delovne dobe in od tega 30 let delovodja  ....630€ 

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, Kmet2 pravi:

Pri nas za 41 let delovne dobe in od tega 30 let delovodja  ....630€ 

če tko pogledaš, je to okol 1100 eur neto plača... sam procenti za pokojnino so bolj bogi :)

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 tedne pozneje...
Dragi Borut... ne jamram, postajam nervozen.
Dragi Borut Pahor, resnično mi je muka, da Ti moram pisati na tako neugoden dan, kot je petek 13. Najprej pohvale, da ne bodo dežurni dušebrižniki spet skočili kako da se te drznem kritizirati. Čestitke za zadnje aktivnosti - predvsem zvijanje damskih vložkov moram priznati, da Ti je šlo dobro od rok. Košnja trave s kosilnico ni bila tako prepričljiva, si se kar namatral. Prav je tako, samo trdo delo nas bo spravilo iz te luknje v kateri zdaj gnijemo.
Včeraj sem imel priliko prebrati, da Vlada ne popušča. Sem že skoraj skočil od navdušenja, ko sem prebral, da ne popušča pri maltretiranju malega človeka. Prebral sem lahko, da bodo vsi, ki jim delodajalec ni plačeval prispevkov pač imeli nižjo pokojnino. Dragi Borut, me boste prisilili, da začnem preklinjat u pičkumaterinu!
Dajva počasi - delodajalec gre zavestno v prekršek in ne plačuje v “blagajno” prispevkov za penzije in ostalo, verjetno tudi za Vaše plače. Delodajalec ne plačuje, nobena uradna služba (plačana iz proračuna) se ne zgane in stisne delodajalca za jajca in se mu usede na vse račune ožje in širše rodbine - ne, mali človek, ki niti ni vedel, da se zanj ne plačujejo prispevki bo pokasiral in še enkrat nastavil hrbet in “potrpel”??? Katerega dela enačbe vlada ne razume? A pričakujejo, da se bo zdaj nekdo v penziji lotil in začel tožariti vse po spisku, da dobi zasluženo penzijo??????? Kje je zdaj tisti majster Bramor al kako se že piše? Zakaj zdaj ni glasen in pove, da kako bo prišel do denarja za ZASLUŽENE POKOJNINE? Kaj je kriv mali človek, če se je nekje našel lopov in izigral ljudi? In kje je država, da tega ne uredi tako kot mora? Že tako imamo reveže vedno več, že tako se mora navaden človek znajti in čarati, da pride skozi mesec, že tako imamo otrok po šolah, ki nimajo za jest in delamo (ja, tudi Ti!) nove in nove generacije revežev. Kdo bo to presekal? Nekdo bo moral, ker dolgo ne bo šlo več tako naprej. Saj razumem in se ponavljam - za Vaše riti ste poskrbeli. Ni pa to prav. In nekje bo počilo, samo ne potem jokat, da nisem povedal. Ni prav tako, enostavno ni prav. Zakoni gor ali dol, če bomo postali država tehnokratov in parazitov in govedorejcev, ki se obešajo na črko zakona namesto, da bi delali tako kot je pošteno in prav, potem je bolje da gremo nekam drugam. To kar imamo zdaj ni nič od nič.
Žalostno res. Da ne nočemo (ker samo to je vprašanje - ali hočemo) poskrbeti za najbolj ranljive skupine naše družbe je sramota. Pa da bi vsaj te najbolj ranljive skupine pustili pri miru, da preživijo kot vejo in znajo. Ne - tem revežem še (pogojno) vzamemo subvencije. Pa ja, pogine naj pes. Pa ko že jemljemo subvencije revežem - kaj praviš na to, da vzamemo subvencionirano prehrano posrancem v državnem zboru? Se mi zdi pošteno, da VSI prispevamo svoj delež, kaj praviš? Ti si si sam plačeval kavice, jaz sem si moral narediti novo luknjo na pasu, revežem smo vzeli subvencije, nekatere družine “šparajo” pri hrani svojih lastnih otrok, nekateri upokojenci šparajo 1 jabolko do konca tedna. Izbranci se pa mastite. Šta ti je život, a?
Ja, se ponavljam in pišem vedno isto in Ti si se naveličal brati že po četrtem stavku, tam kjer sem ti napisal, da si bil videti slabo za kosilnico - vem vse in razumem tudi. Ampak na žalost je močnejše od mene - resnično gre na bruhanje to izumetničena nadutost, občutek privilegiranosti “izbrancev”, ki mislijo da so vredni več samo zato, ker “smo vas” izbrali na volitvah. 90 riti futramo. Za kaj? Za nič. Nič od vas.
To kar imamo zdaj od države je podobno kot naša vsakoletna sprdaćina, ki jo pošljemo na Eurovizijo. In podobno smo tudi vredni kot država - med 58 državami Evrope (in širše okolice) ne prilezemo niti med Top 48, ki se prebijejo v “polfinale”. Pa vsakič smo lepi, letos smo tudi nekaj denarčka napraskali, da je bil ognjemet na odru (bogami ne vem če je bil, ker vsega shita pa res ne gre gledati). Ampak Borut Pahor, to je vse marketing - smo lepi, vse se sveti, kvalitete pa ni.
S spoštovanjem in v pričakovanju izboljšanja situacije Te prisrčno pozdravljam,
Tvoj Klemen
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, Kmet2 pravi:

Kaj imaš od tega, da iz sebe delaš budalo??? :eek:

Preden citiraš kaj iz takih lokacij, kot je publishwall, reporter in podobne drekarije, raje preveri resničnost navedb! Da ne bomo mislili, da poleg tega, da nimaš na glavi nič, ti manjka tudi v glavi. 

Besedilo, ki ga citiraš je običajen copy/paste, ki ga kot zlato resnico nestrpneži podajajo že nekaj let. Ko bi vsaj malo cifre spremenili, da ne bi bilo tako očitno.

Poglej samo nekaj primerov najdenih v dveh minutah:

29. april 2015
http://www.gibanje-ops.com/prispevki-razlicnih-avtorjev/41-prispevki-razlicnih-avtorjev/873-boljevikom-privilegije-nam-pa-kredite

14. oktober 2013:
http://www.pravapeticija.com/forum/post/1479688

3. maj 2012
http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/bodo-tudi-borci-pomagali-drzavi

 

Ko debatiramo o borčevskih penzijah, se je potrebno povprašati kdo jih prejema in potem še ali so jih zaslužili ali ne!
S tem se seveda moramo povprašati ali imamo pravico in dolžnost enako razmišljati tudi za kasnejše borce. recimo te iz leta 1991, katerim se bo tudi štelo dvojno tisti čas in ki imajo tudi nekatere dodatke, vkolikor nam jih ni vzel ZUJF.
Torej ali razmišljamo o obeh enako ali pa smo politikantsko slepi in velja dobro le za nas, slabo pa za druge.

Kdo pa jih danes prejema? Poleg neke peščice dejanskih skoro 100 let starih borcev še njihovi družinski člani, katere je pokojni preživljal, ker so bili za to sami nesposobni, torej invalidi, vdove ipd.

Nato je treba jasno povedati, da je navajanje visokih zneskov kot borčevske pokojnine navadna manipulacija in debela laž. V resnici v povprečju  prejemnik borčevske pokojnine prejema nekje okoli 150€, prejemniki družinske borčevske pokojnine pa slabih 100€. 
Ves ostali znesek do višine izplačila pokojnine je zaslužen z delom, torej vplačanih prispevkov v pokojninsko blagajno.
Torej mora biti neki poslovno uspešen človek, najsi je bil direktor ali privatnik, opljuvan, ker poleg zaslužene penzije dobi še nekaj malega borčevskega dodatka, zaradi laži, da je ves znesek borčevski dodatek?! Tistih, ki tako manipulirajo pa res ni nič sram! Si med njimi?

In ker je borčevska pokojnina pravzaprav le borčevski dodatek k na nek drug način prisluženi pokojnini, je jasno, da borčevskih pokojnin, ki bi temeljile zgolj na udeležbi v NOV enostavno NI!

Pa še nekaj. Lep delež borčevskih dodatkov je na osnovi zakona o kmečkem zavarovanju pripojenih k kmečkim pokojninam. Kot tudi pri ostalih se je potrebno povprašati kako je ta danes tako proti prejšnjemu sistemu nastrojeni sloj prebivalstva prišel do teh pravic.
Kolikor poznam zgodbe iz moje okolice, je med njimi mnogo domobrancev, ki so zadnji trenutek menjali stran. Pa tudi taki, ki so drug drugemu pričali o partizanščini. (potrebne so bile 3 priče).

Tako da je okoli teh borčevskih prejemkov in današnjih napihovanj in hujskanj dosti grdega.
Kaj in na kakšen način pa sprejemaš in pošiljaš naprej, se pa sam odločaš. In kažeš svojo sliko, pa magari prešvican in  s krampom v roki. A vprašanje je kaj je pod čelado! 

Popravljeno . Popravil I30
  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 9 minutami, stuhec pravi:

Kolko je lahko penzijo na 500 eur plače ?

Kolko pa na 600 ?

350

420

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 41 minutami, I30 pravi:

Kaj imaš od tega, da iz sebe delaš budalo??? :eek:

Preden citiraš kaj iz takih lokacij, kot je publishwall, reporter in podobne drekarije, raje preveri resničnost navedb! Da ne bomo mislili, da poleg tega, da nimaš na glavi nič, ti manjka tudi v glavi. 

Besedilo, ki ga citiraš je običajen copy/paste, ki ga kot zlato resnico nestrpneži podajajo že nekaj let. Ko bi vsaj malo cifre spremenili, da ne bi bilo tako očitno.

Poglej samo nekaj primerov najdenih v dveh minutah:

29. april 2015
http://www.gibanje-ops.com/prispevki-razlicnih-avtorjev/41-prispevki-razlicnih-avtorjev/873-boljevikom-privilegije-nam-pa-kredite

14. oktober 2013:
http://www.pravapeticija.com/forum/post/1479688

3. maj 2012
http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/bodo-tudi-borci-pomagali-drzavi

 

Ko debatiramo o borčevskih penzijah, se je potrebno povprašati kdo jih prejema in potem še ali so jih zaslužili ali ne!
S tem se seveda moramo povprašati ali imamo pravico in dolžnost enako razmišljati tudi za kasnejše borce. recimo te iz leta 1991, katerim se bo tudi štelo dvojno tisti čas in ki imajo tudi nekatere dodatke, vkolikor nam jih ni vzel ZUJF.
Torej ali razmišljamo o obeh enako ali pa smo politikantsko slepi in velja dobro le za nas, slabo pa za druge.

Kdo pa jih danes prejema? Poleg neke peščice dejanskih skoro 100 let starih borcev še njihovi družinski člani, katere je pokojni preživljal, ker so bili za to sami nesposobni, torej invalidi, vdove ipd.

Nato je treba jasno povedati, da je navajanje visokih zneskov kot borčevske pokojnine navadna manipulacija in debela laž. V resnici v povprečju  prejemnik borčevske pokojnine prejema nekje okoli 150€, prejemniki družinske borčevske pokojnine pa slabih 100€. 
Ves ostali znesek do višine izplačila pokojnine je zaslužen z delom, torej vplačanih prispevkov v pokojninsko blagajno.
Torej mora biti neki poslovno uspešen človek, najsi je bil direktor ali privatnik, opljuvan, ker poleg zaslužene penzije dobi še nekaj malega borčevskega dodatka, zaradi laži, da je ves znesek borčevski dodatek?! Tistih, ki tako manipulirajo pa res ni nič sram! Si med njimi?

In ker je borčevska pokojnina pravzaprav le borčevski dodatek k na nek drug način prisluženi pokojnini, je jasno, da borčevskih pokojnin, ki bi temeljile zgolj na udeležbi v NOV enostavno NI!

Pa še nekaj. Lep delež borčevskih dodatkov je na osnovi zakona o kmečkem zavarovanju pripojenih k kmečkim pokojninam. Kot tudi pri ostalih se je potrebno povprašati kako je ta danes tako proti prejšnjemu sistemu nastrojeni sloj prebivalstva prišel do teh pravic.
Kolikor poznam zgodbe iz moje okolice, je med njimi mnogo domobrancev, ki so zadnji trenutek menjali stran. Pa tudi taki, ki so drug drugemu pričali o partizanščini. (potrebne so bile 3 priče).

Tako da je okoli teh borčevskih prejemkov in današnjih napihovanj in hujskanj dosti grdega.
Kaj in na kakšen način pa sprejemaš in pošiljaš naprej, se pa sam odločaš. In kažeš svojo sliko, pa magari prešvican in  s krampom v roki. A vprašanje je kaj je pod čelado! 

Pod čelado je toliko, da vem , da zagovarjaš svoja stališča vedno ko ti kaj ne paše žaljivo!

Vem pa tudi da si se že večkrat povozil z svojimi izjavami prav tako tu , ko meni očitaš kakšen vir sem dal potem pa sam prilimaš verodostojen časopis " Slovenske novice" bravo .

Drugače pa vidim da so te spet zelo zmotile te borčevske penzije in ni druge in toliko je pod čelado , da predvidevam da imaš interese zagovarjat  pokvarjence Kučanovega reda!

In veliko je podeljenih pokojnin na neizpolnjene pogoje pan se lohk repenčiš še naprej kakor hočeš ....

P.S. a veš kakšno pokojnino imajo svinjaki podobni Stanovniku .......danes pa sodelavec po 41 letih delovne dobe dobi 570€, tist kurčevi politik ki je celo življenje prisesan na državni jošek dobro živel in mešal drek pa ima tako penzijo da se ti zvrti............boš tudi tukaj skočil v luft in začel z žalitvami , namesto da bi pritrdil da ni prav in bi jih mogli zbit na povprečno slovensko pokojnino  , osebno pa bi podarjene in starostne pokojnine dal pod revizorja, da se razišče , kdo si jo sploh zasluži , vrjamem da si vsaj 50% ne!

In zaradi takšnih pijavk in skorumpiranega vodstva države smo kjer smo in ne kaže bolje...

3......2....1......

Popravljeno . Popravil Kmet2
  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 48 minutami, Kmet2 pravi:

Pod čelado je toliko, da vem , da zagovarjaš svoja stališča vedno ko ti kaj ne paše žaljivo!

Vem pa tudi da si se že večkrat povozil z svojimi izjavami prav tako tu , ko meni očitaš kakšen vir sem dal potem pa sam prilimaš verodostojen časopis " Slovenske novice" bravo .

Drugače pa vidim da so te spet zelo zmotile te borčevske penzije in ni druge in toliko je pod čelado , da predvidevam da imaš interese zagovarjat  pokvarjence Kučanovega reda!

In veliko je podeljenih pokojnin na neizpolnjene pogoje pan se lohk repenčiš še naprej kakor hočeš ....

P.S. a veš kakšno pokojnino imajo svinjaki podobni Stanovniku .......danes pa sodelavec po 41 letih delovne dobe dobi 570€, tist kurčevi politik ki je celo življenje prisesan na državni jošek dobro živel in mešal drek pa ima tako penzijo da se ti zvrti............boš tudi tukaj skočil v luft in začel z žalitvami , namesto da bi pritrdil da ni prav in bi jih mogli zbit na povprečno slovensko pokojnino  , osebno pa bi podarjene in starostne pokojnine dal pod revizorja, da se razišče , kdo si jo sploh zasluži , vrjamem da si vsaj 50% ne!

In zaradi takšnih pijavk in skorumpiranega vodstva države smo kjer smo in ne kaže bolje...

3......2....1......

Dej se ti mal umir, k maš cajt, k ležiš, pa najprej preber, pol pa skač, de ne boš kolena do konca zjebu! :jezik:

Tud rumene Slovenske novice so le eden od virov, kjer je bilo napisano v copy/paste stilu preko več let na kar sem edino opozarjal. Kdo sedaj koga povozi?!:ras:
Ostalo je bila analiza in podajanje informacij iz firme, v kateri sem tudi kar nekaj let delal, pa se malo še spomnim in poznam.
In nikjer v objavi nisem omenjal  "Kučanov red" kot pišeš ali debatiral o politikih in na kateri jošek so prisesani, ker potem bi si jih lahko le podajala sem ter tja ene in druge, pa še kakšne tretje vmes!

Sem ti pa napisal vzroke, zaradi katerih tudi tvoj sodelavec dobi kolikor dobi in zaradi katerih tudi jaz ne pričakujem kaj dosti več.
Samo neeeee, užaljenko spet o nekih komunistih, namesto o državi ki je že ves čas in še nadaljuje izčrpavala tisto kar nalagamo delavci na kup. Ja sej, lažje je take base o revizorjih srati. Ja kaj misliš, da se je kar na lepe uče penzije talalo? Sem preveč odločb po mizi prekladal, da ne bi vedel kako gre. Kar je bilo goljufij jih je bilo na invalidskih in sicer s strani podkupljenih dohtarjev, kar pa je stopnja pred pokojninskim zavodom in  z njim nima veze, pa malo na družinskih okoli šolskih potrdil, pa se je marsikdo zaklal in vračal  A to je vse drobiž v primerjavi..

No pa saj te razumem, lažje je čez sirotinjo na pamet tolč, kot pa se s sistemskimi ukanami ubadat.

Vse bistvo pokojninskega kreša je v tem, da se je iz blagajne iz strani države desetletja kradlo, pokrivalo razne firme in projekte in da država ni zagotavljala, da bi delodajalci pošteno plačevali prispevke in da se sedaj taista država upa reči, da dobijo penzije le na osnovi vplačanih prispevkov. 
Če bi država svoje obveznosti vključno z izplačevanjem izrednih, administrativnih, borčevskih in vseh ostalih pokojnin, ki ne temeljijo na vplačanih prispevkih, izpolnjevala, iz blagajne ne kradla in strogo sankcionirala neplačevanje prispevkov, pokojninske krize ne bi bilo, ali pa vsaj še lep čas ne.

Pokojninska kriza je tako kot gospodarska kriza samo še en v vrsti nategov in primeren material za pumpat ovce. In kot takega ga extremisti zlahka uporabijo za medsebojno pumpanje in špetiranje, kmetje in ovce pa nasedajo.
V ozadju pa se režijo v pest, ko se photo-thumb-33199.jpg in :kmet: špetirata. 
Pa en lep :jezik:

pred 2 urami, HD-Dyna pravi:

350

420

Ko bi bilo to res! A si kar enostavno 70% vzel?!:slap:

pred 2 urami, stuhec pravi:

Kolko je lahko penzijo na 500 eur plače ?

Kolko pa na 600 ?

Penzijo dobiš glede na pokojninsko osnovo in delovno dobo. Že pri pokojninski osnovi je lahko zelo različno glede na višino plače oz. prispevkov, ki so ti jih ali pa celo ne plačali delodajalci..
Potem pa je še odstotek od te osnove. Za 40 let dela je trenutno 64,25% za ženske in 57,25% za moške. 

Tisto kar je HaDejevc napisal, lahko samo sanjaš!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sej v globalu se jaz povsem strinjam s teboj  samo  ne pa za vsako ki jo sklatiš ......ajde lep pozdrav nazaj :ras:

Pa še enkrat če nisi v preteklosti aceptiral ...........zame so komunisti, beli , rdeči , črni levi desni itd vsi isti k..... nobeden ko je vladal ni naredil prav velik,so pa znali na veliko ovce scat peljat to pa , za to so pa majstri . Se pa od daleč vidi v katero stran si nagnjen , pa nimam nič proti in me ne moti , tudi za bilokaterega drugega .......zame ste vi ovce, pri nas je že davno dokazano da strankarstvo ne deluje , saj ne znajo med sabo narediti enega pametnega kompromisa , samo se čupajo kdo bo prišel do korita, ko jebe državljane ......

Ljudje=država in dokler nam to v klikerje ne potegne , toliko časa bomo prenašali sranja enih,drugih in še tretjih če hočeš.

Problem pa je , da ima vsaka stranka v mali Sloveniji veliko volilno bazo in zaradi tega ni množičnih protestov na debilizme vlade saj vsak čaka v svojem kotku , da se z lažmi, manipulacijo in še čem privleče do državnega seska oz. korita .....

Še nam gre predobro!

Kar tako za informacijo .........bil na invalidski komisiji in če bi šel zdaj v invalidsko penzijo po 22 letih dela bi dobil 568 evrov pokojnine , tako so me ocenili na 3 stopnjo in dobivam zaradi drugega delovnega mesta še 177evrov od ZPIZ  poleg plače. 

Nisem se poglabljal v izračune in račune toda dobil bi tako penzijo kot človek ki je trdo garal 41 let .....samo osebno ne gledam , da bi jaz dobil veliko , kot mi nekateri hočejo prikazat  jazmislim da je tisti po 41 letih dobil veliko premalo !!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)
pred 9 urami, stuhec pravi:

kje pa si to vzel ?

Tako obljublja država, je a to samo groba ocena, glede na leta, dobo plačevanja .... 

Kakor gledam, bi bila danes za 40 let delovne dobe 57,3 % povprečja najugodnejših 24 let, v primeru, da se upokojiš do leta 2020. Po tem bodo ti odstotki samo še nižji !

Jaz ti želim še več kot to :blush:

Popravljeno . Popravil HD-Dyna
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja država obljublja

Še vremenoslovci so boljši  :P

Popravljeno . Popravil stuhec
  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 19 urami, Kmet2 pravi:

..........zame so komunisti, beli , rdeči , črni levi desni itd vsi isti k..... nobeden ko je vladal ni naredil prav velik,so pa znali na veliko ovce scat peljat to pa , za to so pa majstri . Se pa od daleč vidi v katero stran si nagnjen , pa nimam nič proti in me ne moti , tudi za bilokaterega drugega .......zame ste vi ovce, pri nas je že davno dokazano da strankarstvo ne deluje , saj ne znajo med sabo narediti enega pametnega kompromisa , samo se čupajo kdo bo prišel do korita, ko jebe državljane ......

Ne me k strankam mešat!!!! :twak:
Mi je to kar pišeš čisto jasno. Tudi tisti, ki v določenem trenutku dobijo moj volilni glas, če sploh kateri, ob prvi neumnosti pri meni odletijo kot knof z gat. 

Nekaj je ideologija, smer družbene ureditve, ki jo zagovarjam, drugo je pa tisto, kar se pod imenom te ideologije na oblasti potem iz tega izcimi. Ker pizduni so se sposobni prilepiti na vsako ideologijo, v vsako stranko, samo da pridejo do korita.:SS

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

borčevska penzija.... vse to treba ukinit!!!

Bodočim penzionistom nižamo pokojnine... zakaj? Zato, ker tiste "stare" pokojnine pojejo preveč denarja.... razmerje med zaposlenimi in upokojenci se vztrajno niža, mi pa še vedno izplačujemo visoke pokojnine tistim ki so šli v pokoj 10-20 let nazaj...

je morda nekdo, ki je 40 let plačeval prispevke v pokojninsko blagajno in gre letos v penzijo, manj vreden od tistega, ki je šel v pokoj 10let nazaj (med drugim je tudi nižje prispevke plačeval)...

Življenski standard se viša, stroški so vse višji... naše penzije pa v poden.... važno da izplačujemo vse dodatke...

Da me ne bo kdo narobe razumel, nimam proti nobenemu nič, ampak ni pošteno... imam gospo z 270 EUR pokojnine...srce me je zabolelo, ko je prišla jokat, če ji lahko dam kaj izrednega limita, ker ne more preživet... takšni naj dajo borčevsko penzijo...

 

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

10 let nekje v penziji

In pravi da mu je 700 eur premal penzije

Na koncu zaposlitve kupil A4 dizla s 170 km

Popravljeno . Popravil stuhec
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včasih si 40 let delal in v tem času zgradil hišo, mulce spravil do kruha in v penziji si si še vedno lahko privoščil kakšen dopustek ali dva.......danes si po 40 letih dela ko greš v penzijo SOCIALNI PRIMER........tako , da tisti ki si v teh 40 letih ni zagotovil vsaj nek bonus k penzijo bo revež .....seveda govorim za nas male ljudi , za tisten kravatarje v parlamentu je dost 4 leta pa imajo priskrbljeno družino in denarja za 2-3 generacije vnaprej.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!