Skoči na vsebino

Priporočene objave

zakon padcev:1 stvar kaj preveris ce te je kdo videl..sele nato kaj te boli :ninja:

In nikoli, ampak res nikoli čelade dol. Poberi skret in čimprej stran. :blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lani na kačjih ridah prvič probal asfalt (ni mi všeč) ... Odneslo zadnjo gumo pri pospeševanju, pa sem se samo vsedu na rit in drsal cca 20 m po asfaltu, motor pa poleg mene...Na kombinezonu 5cm luknja, motorju pa nič ( crash padi :OK: ) Hvala bogu ni blo nubenga k bi me vidu :smoke:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

moj prvi padec med slalomom v avtošoli...brez posledic, razen psihičnih, ker sem imel čez dve uri izpitno na taistem poligonu.

drugi padec je bil na kongresnem trgu pred množico ljudi, ki je vedno tam. uglavnem s kolegom ki je bil z avtom sma namenjena nekam ob ljubljanici na pijačo, pa pridema do univerze in ugotovima da je cesta zaprta. obrnema nazaj proti slovenski in jaz v tistih 50 metrih preveč dam po gasu in na semaforju ne morem ustavit - pok kolegu v rit. hitrost majhna, ampak lih tolk da sm se zvrnu na levi bok, enostavno nisem mel moči da ga obdržim. pohvala možaku, ki je priskočil s pločnika v sekundi in mi pomagal pobrat motor, ki je ležal na moji levi nogi. posledic ni blo, razen opraskanga kovčka. odbijač kolega je bil tud cel, brez prask. nauk: v mestu vozi počasi in pozorno, ker je rdeča za ovinkom.

tretji padec: glavna cesta od bleda proti LJ, ne vem kje točno je bla lokacija padca, gre pa za kr ostre ovinke, cesta pa gre po gozdu. uglavnem naletim na eno kombinacijo dveh 90 stopinjskih ovinkov (ceste nisem poznal dobro, peljal sm se tam enkrat ali dvakrat), prvega v levo lih komaj zvozim, za drugega sm pa že vnaprej vedel da ni šans zato sm se odločil, da namesto z ekstremnim nagibanjem raje pohodim bremzi do fula (je ABS, tako da pustim elektronki, da dela svoje) in se le malce nagibam v desno. skoraj bi zvozil, če bi le bila bankina, tako je bil pa za robom asvalta samo jark. in sem zapeljal notri s takrat že hitrostjo samo kakih 20, 30 na uro. seveda je tu še faktor sreče, da takrat ni bilo nasprotnega prometa (zahvala stvarniku)

spet zahvala tudi par motoristom, ki so počakali in signalizirali nasprotnemu prometu, naj upočasni. hkrati so mi povedali, da je tu asvalt izredno spolzek in da so že tudi oni leteli s ceste tukaj. uglavnem, škode ni blo na motorju, mene je samo malo bolel levi gleženj zaradi udarca. čevlji so dobr opravili nalogo.

nauk: če ne poznaš ceste in je pred tabo nepregleden ovinek, ne divjaj. in če imaš gume, v katere ne zaupaš več 100%, potem kupi nove. to sem seveda tudi naredil takoj po tem padcu.

to je zaenkrat to v 4 letih vožnje. upam da bo pr tem tud ostalo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Imam prijatelja, ki mi je že maja rekel, da je trikrat usmodil...! :O

A mislite, da je to dober motorist?? :hmm:.......... Ampak je rekel, da dirka!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Oh dej no kompliciraj. Lahko se usuješ 100x v enem dnevu... pejt enkrat cross al pa sploh enduro pelat, k te vrže na vsake 2 minuti. Finta je, da te vedno rukne tko, da ostaneš cel in da po možnosti motorja ne poškoduješ preveč-

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zakaj sem padel? Po neumnosti, v dežju testiral zavore in gume pa je odneslo sprednji konec. Motor po tleh jaz pa za njim. Posledice, razbito ogledalo, podrsane tačke, zadek motorja in kovček. Pa podrsana roka do komolca, ker mi je rokav od jakne potegnilo skoraj do rame ko sem drsel po tleh. (neprimerna velikost jakne). Od takrat naprej imam željo po motorju z ABS-om, pa čeprav sem bil sam kriv, na opremi pa tudi ne šparam.

Običajno pride do kakšne neumnosti zaradi prevelike hitrosti.

Priletim z motorjem proti križišču, na stranski cesti z desne strani pripelje tetka in ustavi, vidim da je ustavila in pogledala, potem pa šok... Spelje v križišče in mi zapre pot, jaz pa ~80km/h :eek: . Na srečo v tistem trenutku ni bilo na levem pasu nikogar in sem odvil čisto do levega roba cestišča. Z zadnjo tačko in izpuhom sem ji podrsal sprednji odbijač, zadnji konec motorja mi je odneslo za več kot pol metra, ona pa se je odpeljala naprej kot da ni bilo nič. Na srečo sem se potem ujel, da nisem šel po tleh. Če ne bi odvil bi priletel bočno v Maruti-ja, kar pa bi se verjetno slabo končalo tako zame kot za voznico.

Nauk; v naselju ne divjaj!! Tudi če voznik na stranski cesti pogleda proti tebi še ni rečeno da te je opazil!

To je bilo še na 125ccm motorju pri 16 letih,.. potem pa bolj previdno naprej.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hja, tud men je na mestu padla. Svak se peljal 20m pred mano in še uspel odpeljat desno po prednostni, istočasno pa mi je pomahal naj upočasnim, ker je iz stranske pripelal avto, ki se ni imel namena ustaviti. Z zmanšano hitrostjo pripelem do krizišča in ustavim, seveda audi mimo mene iz stranske. Ker sem se čist ustavil sem z desno nogo sestopil, takrat pa presenečenje- bankina nižja za skoraj 5 cm. Seveda padec neizogiben. Tolk sem še obdržal motor, da je moja sestopla, pol je pa padel. Se pa svak pol nazaj prpela pa me vpraša, če je bil res tak hiter da me je prevrglo. Vseskup pa se je dogajal ene 600m od doma.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če zanemarim padce z APN-om med leti 85 in 99 sem bil na tleh 3 krat.Vedno s progresivno v=0. In en športen incident.

Opisal bom dva zanimiva:

Se pripeljem v frizeraj s čoperjem. Ker ni bilo prostora ob cesti ga stlačim na pločnik ob izložbeno okno lokala. Ker sem "uvideven", ga zapeljem čisto do šipe in to tako, da se bo na tački nagnil še bolj proti šipi. In jasno frajersko odrinem tačko in sočasno v isto stran nagnem motor. Toda tačka se zloži nazaj, jaz in motor pa bumf na šipo prepolnega lokala. Ker je šipa zdržala pišem tale tekst. In veste kaj je pogum? Sem se vseeno ostrigel v tem lokalu...

Drugič pa je šlo za las. Hladno jesensko vreme, stare gume. Na neprednostni se vključujemo na prednostno ata s city avtom, huda dirkaško nastrojena črnolaska s športnim karavanom in dva motorista. Gledam naprej pred sebe, gospodična da gasa, jaz tudi... nato gospodična v trenutku ustavi (ata pred njo si je premislil) jaz pa s svojo simentalko (krava) lovim ravnotežje (še dobro da sem dobro dosegel tla z nogami) in se ustavim nekako paralelno z njenimi zadnjimi vrati. Puls 600+, vame pogleda prikupen obraz in izdahne ups...Jaz pa veliki frajer s polnimi hlačami ah nič, nič in po gasu...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prvič se mi je zgodilo ravno v avtošoli na poligonu :blush: pol ure pred glavno vožnjo. hec pa je bil v tem, da je malo prej padal dež in je bil asfalt moker in je drselo ko hudič :glare:. itak nisem bila navajena vozit po mokrem ker mi prej nikoli ni bilo treba. ko sem šla slalom med stožci, mi je samo vzelo prvo kolo in vse skupaj po tleh. brzine praktično ni bilo kaj dosti, odnesla pa sem jo samo s popraskanim kolenom. že tako nisem marala tistega motorja preveč. ampak sem vesela, da se mi je to zgodilo na poligonu in ne kasneje na cesti.

Drugič je šlo na knap... s kolegi smo se peljali čez jezersko in naprej na avstrijsko stran proti eisenkapel. ko smo šli nazaj, se pravi navzgor po tistih ovinkih, je sledilo presenečenje. tam je cesta kar precej široka, ovinki pa še kar pregledni. sredi malo manj preglednega ovinka dobim nasproti pošiljko kolesarjev, ki so bili brez spremstva. bilo jih je okoli dest komadov. dva kolesarja vštric meni nasproti po mojem pasu in me gledata. jaz gledam njiju in se spomnim na tisto zlato pravilo, glej kamor misliš peljat. in sem se na srečo toliko prisilila, da sem zapeljala skoraj na nasprotni pas. tako sem jih srečala po moji desni strani pa še to je manjkalo le nekaj centimetrov da se nismo zapeli. :ninja: mater jim...!!! :angry:

tretjič pa mi je motor (125 yamaha) samo padel po tleh ko sem se ustavila na makedamu poleg neprometne ceste. teren je bil rahlo nagnjen in nisem ravno konkretno dosegla tal, ker je motor zelo visok. ko pa sem jih, je bil motor že precej nagnjen, pa še spodrsnilo mi je (All star-ke). na motorju niti praske, jaz pa sem samo gledala okrog če me je kdo videl. :blush:

shit happens :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

enkrat ker sem bil pijan k' stoka...brez hujših posledic drugič pa 1,5 leta za tem razjebandus cestišče na motozboru v Labinu

pri 50 km/h, brez alkosa... posledice...bolnica Pula, zdravljenje v Ljubljani....

še danes imam peezdarije zaradi tega padca

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...

Drugič je šlo na knap... s kolegi smo se peljali čez jezersko in naprej na avstrijsko stran proti eisenkapel. ...

Proti Železni kapli prosim!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na srečo nič resnega, ko sem presedel z endure na cestka mi je zmanjkal placa pri obračanju na parkirišču ( sem se prepozno spomnil da imajo cestaki veliko večji obračalni krog ) pa sem položil motor na tla .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

v r e d u !! se opravičujem :ninja:

(drgač je isto) :glare:

Ni, Železna Kapla je po slovensko, kar je tudi pravilno, saj je kraj na slovenskem narodnostnem območju, ki sega na severu do Djekš.

Da ne bom čisto mimo teme. Tudi meni se je motor že ulegel na tla. Prvič, ko sem kupil T-ace, ki sem ga "uspel" zrušit starega 9 dni na vaški cesti polni svinjarije (sam kriv), nato leta 2001 v Goriških brdih (zrušil me je nasproti vozeči motorist) in leta 2007 na Celovški pri Tivoliju, ko je voznik terenca obračal čez dvojno polno črto, jaz pa se mu nisem mogel izogniti (motor totalka, jaz hvala Bogu ne :yea2: ). R1 sem pa položil na mestu pri obračanju. Kriv sem bil spet jaz, ker nisem v avgustovski vročini dovolj pil in mi je postalo zaradi pomanjkanja tekočine slabo. Posledice: zvita ročica zavore, odlomljen nosilec stopalke, podrsan plug in plastika pod sedežem. V načrtu nimam več takih podvigov :nono: .

LP Robert

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ni, Železna Kapla je po slovensko, kar je tudi pravilno, saj je kraj na slovenskem narodnostnem območju, ki sega na severu do Djekš.

To pa nism vedla. okej, naj ti bo... Železna Kapla torej!

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

..... Železna Kapla je po slovensko, kar je tudi pravilno, saj je kraj na slovenskem narodnostnem območju, ki sega na severu do Djekš.

ja ampak če pa rečeš, da si se vozil proti eizenkapel oz Bad Eisenkappel se pa sliši bolj hohštaplersko oz. Hochstapler-sko.

To je čist drugač kot da poveš da si šel proti Železni Kapli (k se sliši kot ene rovte bogu za hrbtom) :xx:

(mal za hec)

pa da ne bom preveč mimo teme:

bi skoraj zgrmel po hribu navzdol (na nanosu), ko sem stal pri miru in se je veter uprl vame.

Tako da v močnem vetru se ni dobro ustavljat, je treba samo peljat pa pol ni problemov.

Nisem padla, še :sleep2:

.....bom kar tiho....... mi itak sam neumnosti hodijo po glavi :xx: :whistle:

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

....pripeljal mimo....

če se ne motim je blo to blizu zbora ne?

to so bli dobri zbori...

Ja, čisto blizu je bilo to. Na cesti ob državni meji proti bencinski črpalki. Na žalost ni ostalo samo pri tem, da me je nasproti vozeč motorist zrušil :cry: .

Lp Robert

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!