Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

V odprto verzijo aprilije gre notri 1l olja. Kateri ma aprilijo naj pogleda v manuale. kak ste eni vsevedni

Objavljeno

ja pa daj mi povej kaj ima odprta verzija drugačen motor kot zaprta, kolikor vem je razlika le v tem da nima blokad noter

Objavljeno
V odprto verzijo aprilije gre notri 1l olja. Kateri ma aprilijo naj pogleda v manuale. kak ste eni vsevedni

Odvisno kateri manual gledaš. Zraven novega motorja sem dobil nesramno slabo fotokopijo nesramno starega manuala v katerem res piše, da gre v mašino 1 liter olja. V vseh novejših manualih in tudi v rotaxovem pa piše 6 deci.

Slika iz rotax 122 manuala:

post-6411-1219319688_thumb.jpg

Da je vseeno za katero verzijo (odprto ali zaprto) se da razbrati iz tega, da so maksimalni obrati na tej sliki 12000 RPM.

Moraš pa biti previden pri preverjanju količine olja, ker v starih manualih (tam kjer je kapaciteta 1 liter) piše, da se olje preverja na 10000 kilometrov. Meni ga je pri nekaj čez 9000 na žalost zmanjkalo :cry:

Objavljeno

hm... a se poj posoda za gorivo pri odprti verziji tud poveča za enak delež :worship:

Objavljeno (popravljeno)

ja, bumbar

Zdaj več ne prodajajo odprte verzije. Samo je priporočljivo, če maš malo več olja notri kot 6dcl, ker ima motor večje obremenitve...vsaj tako sem prebral

Popravljeno . Popravil apriliaracing
Objavljeno
ja, bumbar

Zdaj več ne prodajajo odprte verzije. Samo je priporočljivo, če maš malo več olja notri kot 6dcl, ker ima motor večje obremenitve...vsaj tako sem prebral

tud une odprte, oz. ta močne rs-ke so mele isto mašino.

Objavljeno
ja, bumbar

Mešanco morš pojačat na mal več k 2%, ne pa prostornine za olje :slap: :D

Objavljeno
ja, bumbar

nč ni priporočljivo met več olja kot ga je predpisano pa nevem kdo ti je to prodav... motor je narejen za določeno količino olja in ne morš ga ti kr mal več notr nalit kot bi ga mogu ker se olje s segrevanjem rasteza in če ni več prostora za rastezanje ker si ga pametno zalil z oljem se lahko kej lepga nardi :naughty:

Objavljeno
nč ni priporočljivo met več olja kot ga je predpisano pa nevem kdo ti je to prodav... motor je narejen za določeno količino olja in ne morš ga ti kr mal več notr nalit kot bi ga mogu ker se olje s segrevanjem rasteza in če ni več prostora za rastezanje ker si ga pametno zalil z oljem se lahko kej lepga nardi :naughty:

Kabum? :D

Objavljeno

ma oddušnik speljan na verigo (nad prednjm zobnikov), tako da če ga preveč naliješ imaš bolje namazano verigo :D

sicer pa (aprilia rs125 workshop manual):

post-6411-1219323948_thumb.jpg

Objavljeno
Kabum? :D

varjetno bi biv zanimiv zvok ja :)

Objavljeno
ma oddušnik speljan na verigo (nad prednjm zobnikov), tako da če ga preveč naliješ imaš bolje namazano verigo :D

sicer pa (aprilia rs125 workshop manual):

škoda ;) poj pa ne bo nč pokal če ma zadeva že preventivo nrjeno... mogoče bi se samo stresu ker bi ti 4deci olja kaplal čez verigo pa bi mal še gumo namazal na robu ;)

Objavljeno

ewo mene zdle iz turce top speed 178 kmh,relacija visnja gora-----ivancna gorica po tastar cest :worship: :worship:

Objavljeno

haha te tanovi majo spet svoj dan ja :D

Objavljeno

Kateri letnik(rabljeno) je najbolje kupiti?oz. imajo kateri letniki kaksno hibo?koliko prevozenih km je se vredu?

Objavljeno

use k grejo 180 pr 12.000 so najbolse :)

hec hec

mal za primerjavo zdele sm su z motorckem k je zrihtan tko mimgrede do 100- dobrih 6 sekund + tega da mam poln tank, poln tank za olje, 6 litrov olja za mesanco na hrbtu (za frenda) pa se 80 kil mam. pa to je biu en in edini poizkus z saltanjem s sklopko.

bom pa posnel use ko bom se cist prpravu pa bom pol vidu

lp

Objavljeno

ker rotax motor ma aprilia letnik 2000 pa kateri rotax letnik 2001 ... morem dele naročit pa nevem kero rotax mašino mam gor???

Objavljeno
ako se mene pita- rotax 123

ne ako se mene pita...:D pomojem je tut samo jaz rabim 100% zagotovilo, kr če ppol ugotovim da je druga lahko dele samo pojem:D

neki še...sklopka mi dela uredo smo malo bom bi še lahko držala ko jo do konca stisnem...zj pa ka je bolš da se da bol gosto olje v menjalnik al bol redko da bi s tem nekaj pridobil???

...sem že napisal v 125 javite se smo se ni nobeden javil..... ve kdo???

Objavljeno (popravljeno)
ker rotax motor ma aprilia letnik 2000 pa kateri rotax letnik 2001 ... morem dele naročit pa nevem kero rotax mašino mam gor???

sej ti piše v prometni

Popravljeno . Popravil _LuX_
Objavljeno
mal za primerjavo zdele sm su z motorckem k je zrihtan tko mimgrede do 100- dobrih 6 sekund + tega da mam poln tank, poln tank za olje, 6 litrov olja za mesanco na hrbtu (za frenda) pa se 80 kil mam. pa to je biu en in edini poizkus z saltanjem s sklopko.

bom pa posnel use ko bom se cist prpravu pa bom pol vidu

lp

daj naredi eno orng reportažo :rolleyes: drgač pa jst sm dns probau brez sklopke in morm reč da je pomoje hitrejš, nikol mi ni blo jasno kako pr motogp 125 šaltajo da sam poka, tud če sm jst prej brez sklopke mi ni šlo. Pa sm zdej ugotovu da ti šalthebl že prej gor rineš ko gas tiščiš pol pa sam gas malenkost trzneš da odvzameš in sam poči na nižje obrate. Sej ne škodi nč motorju?

Objavljeno
ne ako se mene pita...:D pomojem je tut samo jaz rabim 100% zagotovilo, kr če ppol ugotovim da je druga lahko dele samo pojem:D

neki še...sklopka mi dela uredo smo malo bom bi še lahko držala ko jo do konca stisnem...zj pa ka je bolš da se da bol gosto olje v menjalnik al bol redko da bi s tem nekaj pridobil???

...sem že napisal v 125 javite se smo se ni nobeden javil..... ve kdo???

A ni tko da je razlika pri teh rotax mašinah sam v unih navojih na keterega se prišaraufa cilinder in glava? Tko sm jst slišu. :hmm:

Objavljeno
daj naredi eno orng reportažo :rolleyes: drgač pa jst sm dns probau brez sklopke in morm reč da je pomoje hitrejš, nikol mi ni blo jasno kako pr motogp 125 šaltajo da sam poka, tud če sm jst prej brez sklopke mi ni šlo. Pa sm zdej ugotovu da ti šalthebl že prej gor rineš ko gas tiščiš pol pa sam gas malenkost trzneš da odvzameš in sam poči na nižje obrate. Sej ne škodi nč motorju?

če ujameš prave obrate za nižje prestave ni krize... za gor pa sam zvrtiš do konca in je skoraj enako kot če šaltaš z sklopko... za nižjo pa čim nižje rpm

Objavljeno

bom :)

sam pomoje pod 6 negre z mano gor..

baje da gor lahk brez sklopke nc ne skodis, dol pa bolje da ne.

tega se jaz drzim pa je vse v redu :whistle:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!