Skoči na vsebino

Aprilia RS 125

moto_freak

Priporočene objave

Uspelo mi je naredit 400km z odseraufano prvo feltno. Sele danes sem opazil, ker mi je motor pri bremzanju nenavadno tresel. Sem si rekel, pa je sel disk. Gledam disk, raven kot steklo. Lih sem sel k mehaniku po olje in mu to povem pa malo pogleda, rece verjetno zvit disk. Pogleda disk in rece, da je itq nov. In vidi da manjka vijak na feltni. :) Skratka vsaka cast drugemu mehaniku, ki mi je menjal feltne! ( ime bom izpustil! )

2006apriliars125last-006.jpg

Ima mogoce kdo kaj doma? Nekaj so pravili za Raceland pa brez tega ne upam it :krneki: :headbang:

Popravljeno . Popravil budacki
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uspelo mi je naredit 400km z odseraufano prvo feltno. Sele danes sem opazil, ker mi je motor pri bremzanju nenavadno tresel. Sem si rekel, pa je sel disk. Gledam disk, raven kot steklo. Lih sem sel k mehaniku po olje in mu to povem pa malo pogleda, rece verjetno zvit disk. Pogleda disk in rece, da je itq nov. In vidi da manjka vijak na feltni. :) Skratka vsaka cast drugemu mehaniku, ki mi je menjal feltne! ( ime bom izpustil! )

2006apriliars125last-006.jpg

Ima mogoce kdo kaj doma? Nekaj so pravili za Raceland pa brez tega ne upam it :krneki: :headbang:

Uff, to pa je..sej bi se lahko še razbil :headbang: . Drugače je najbolje da matico kar original kupiš, ni pomoje tak strošek, drugače pa Jery prodajo Aprilio (sam starejšo), pa njega vpreši, samo dvomim, da ti bo samo matico prodal :unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

do šanka al do sosedove tete? drgač neb kwasu neumnosti...

glej, ni me treba vikat... če bi prebral; je 'redno vzdrževana', pogledal v priročnik, bi vedel, kaj to pomeni... ??? € za delo....

Najbolj smešno je to, da pa norca16 rsščani vikamo, ker zna pomagat in veliko ve o motorju.

Kolk jo je dejansko sam prešraufal ne omenjam.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uff, to pa je..sej bi se lahko še razbil :headbang: . Drugače je najbolje da matico kar original kupiš, ni pomoje tak strošek, drugače pa Jery prodajo Aprilio (sam starejšo), pa njega vpreši, samo dvomim, da ti bo samo matico prodal :unsure:

Mislim, da bo vsaka navadna dobra. Bom ju3 sel v trgovino, ker ce hocem Raceland ujet nebom mogel cakat na AutoCommerce da mi posljejo :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim, da bo vsaka navadna dobra. Bom ju3 sel v trgovino, ker ce hocem Raceland ujet nebom mogel cakat na AutoCommerce da mi posljejo :)

Odvisn kakšn je korak navoja mislm da ni navaden ampak malo bolj "fin"..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Odvisn kakšn je korak navoja mislm da ni navaden ampak malo bolj "fin"..

nevem ce je. Sicer pa saj serauf je serauf. :) Ce ga dobim bo superca, ce ga ne dobim bo kurac :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Škoda, da neznaš izkoristiti podatkov, ki ti jih ponuja internet.

kaj je buča.... ????

napisal mi je modele motociklov in iz roke sem mu naštel proizvajalce... a si še brihtn?

pa to je klubuk ugotovil in ni oporekal, ti si pa brihtn, a ne?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Najbolj smešno je to, da pa norca16 rsščani vikamo, ker zna pomagat in veliko ve o motorju.

Kolk jo je dejansko sam prešraufal ne omenjam.

nikol nisem omenjal znanja....

ve pa, kaj sem napisal o 14k o/min...

ok, se posujem s pepelom in pravim: rs je en jajc od motorja k ga je treba skoz šraufat, ne zdrži več kot par tisoč km, ker je narejen strogo za na pisto in leti po normalnih cestah 90% do blokad in ni šans, da kdaj doživi 30k km brez okvar, če pa to trdim... enostavno lažem

a bo zdej ok in mir v hiši (ok, na motosvetu)?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nevem no, jst bi kar original kupu...no sej koneckoncev je to tvoja odločitev, pa če tko gledam je važno samo, da se ujema matica z navojem. No ti kar zrihti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj vi mislite da te šraufe dela aprilija sama?? sj firma tud te šraufe od nekod kupi in ne dela vsake malenkosti v svoji delavnici :wacko:

Sam tok, 1/2 vijakov pri moji apriliji ne moreš dobiti. No dobiš vijak, ki ima enak fi, ampak njegova dolžina in njegov izgled (od vijaka pa do glave) pa ni ista. Pa sem gledal v bauhausu,-maxu, avto prodajalnah itd. Za ta določen vijak pa nevem, mogoče ga dobi mogoče ne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sam tok, 1/2 vijakov pri moji apriliji ne moreš dobiti. No dobiš vijak, ki ima enak fi, ampak njegova dolžina in njegov izgled (od vijaka pa do glave) pa ni ista. Pa sem gledal v bauhausu,-maxu, avto prodajalnah itd. Za ta določen vijak pa nevem, mogoče ga dobi mogoče ne.

Upam da ja :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Upam da ja :)

Upanje zaman. xD Daj naj mi nekdo prosim izmeri premer tega pofukanega vijaka. :) Nekje med 1.2 in 1.3 meni pride, doma pa imam vse vijake samo malo manj kot 1.2 in tocno 1.4 xD

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsak šrauf lahko naročiš na avtocommerce, samo boš dal celo premoženje zanj ker je original.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

in ni šans, da kdaj doživi 30k km brez okvar, če pa to trdim... enostavno lažem

Moje mnenje je da ne zdrži 30kkm!Vsaj povprečnega uporabnika 2T ne!Tistemu,ki pa tolk zdži pa enostavno ne morem razumet,da si ni kupil 4T jajce!Saj bi za njegovo uporabo bila še prehitra :evilgrin:

Sam tok, 1/2 vijakov pri moji apriliji ne moreš dobiti. No dobiš vijak, ki ima enak fi, ampak njegova dolžina in njegov izgled (od vijaka pa do glave) pa ni ista.

Ne gre se za šravfe od aprilije!Ampak imajo vsi motorji bolj kot ne podobne šravfe i teh ne gre kupitv trgovini-merkur itd...Najceneje se jih dobi na kakšnem večjem servisi v tujini...Pa vzameš kar 200komadov in jih dobiš za tam okol 200eu.Odvisno kolk se poznaš...

Upanje zaman. xD Daj naj mi nekdo prosim izmeri premer tega pofukanega vijaka. :) Nekje med 1.2 in 1.3 meni pride, doma pa imam vse vijake samo malo manj kot 1.2 in tocno 1.4 xD

Nič ti ne bo koristilo,če ti kdo zmeri!Os vzami ven in pejt z njo v trgovino...Preden jo daš nazaj not je fajn,da jo malo namažeš z oljem,še bolje z "bakreno"mastjo...

Na vseh motorjih,kar sem jih jz šravfal,pa je bil na tej osi fini navoj!In te matice ni v trgovinah!Lahko,da jo imajo v ELISI na zalogi!

Na tvojem mestu pa bi poslal Z.S @brumer ker verjetno ima kakšno doma :whistle:

Govorimo o matici in ne šravfih :unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne gre se za šravfe od aprilije!Ampak imajo vsi motorji bolj kot ne podobne šravfe i teh ne gre kupitv trgovini-merkur itd...Najceneje se jih dobi na kakšnem večjem servisi v tujini...Pa vzameš kar 200komadov in jih dobiš za tam okol 200eu.Odvisno kolk se poznaš...

Nič ti ne bo koristilo,če ti kdo zmeri!Os vzami ven in pejt z njo v trgovino...Preden jo daš nazaj not je fajn,da jo malo namažeš z oljem,še bolje z "bakreno"mastjo...

To ne vem kakšne majo drugi motorji šaraufe, to je trenutno moj prvi ''močnejši'' motor, sam ti bom kar vrjel, glede na to, da si najvjetneje že veliko motorjev dal čez...vsaj tko sem bral.

Glede tega, da moraš os namazat, to sem tudi sam naredil na sprednji in zadnji osi od kolesa (ko sem menjal gume), samo nisem uporabil bakreno mast, sem vzel ''navadno'' mast. :rolleyes:

Odšravfaj še drugo matico dol in nesi v trgovino in neboš rabil nič merit kolk ma premer.

Pri rs-ki je tako, da je samo na eni strani šarauf, na drugi strani je del osi, ki ima dve lukni, da lahko os fiksiraš ko jo hočeš odšaraufat...govorim o sprednji osi, pri zadnji je pa podobno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

matica je za na 26ključ, zunanji premer navoja je točno 20.00mm (sem zmeru z mikrometrom) korak navoja pa je nekaj manjši od standarda (samo za korak zmerit pa nimam orodja :unsure: )

če rabiš še kakšen info povej hitro, ker grem jutr zjutrej za 3 tendne na barko

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

matica je za na 26ključ, zunanji premer navoja je točno 20.00mm (sem zmeru z mikrometrom) korak navoja pa je nekaj manjši od standarda (samo za korak zmerit pa nimam orodja :unsure: )

če rabiš še kakšen info povej hitro, ker grem jutr zjutrej za 3 tendne na barko

Jah sej sem sel k enmu ko ma struznico, pa gre stari juter na morje, pa mi ni donz hotu naredit, pa mi bo juter sin. :) Hvala vseeno.

Sicer pa je premer navoja nekje med 1.2 in 1.3 cm.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pol so pa zgleda to spremenil enkrat med 06 pa 09, ker jst mam točno 20mm na tanovi (verjetno ma 06 še strejše vilce) :unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pol so pa zgleda to spremenil enkrat med 06 pa 09, ker jst mam točno 20mm na tanovi (verjetno ma 06 še strejše vilce) :unsure:

Mozno :) Saj na novejsih je vse slabse :P xD 06 zakon :evilgrin: :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

in pravim: rs je en jajc od motorja k ga je treba skoz šraufat

:doze::doze::doze::doze::doze:

Voziš tisočaka in nas, ki smo komaj toliko shodili v motorizmu

tukaj bašeš z svojimi izjavami :slap:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz bi ti zmeril korak navoja pa nimam tega motorja :krneki:

macak-nevem kako je na tem motorju saj ga nimam.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!