macak333 Objavljeno September 25, 2009 Opozori Objavljeno September 25, 2009 Evo, danes dobil mail, da je cilinder na poti in t.i. ''tracking number'', ki mi omogoča, da pogledam kje naj bi se roba trenutno nahajala Pol pa samo sestavim, pa ga parkiram...NOT, po moje se bom, kar čez vikend vozil, če bo pa po sreči pa še na mitting uletim. Zdej je pa sam še od UPS-a odvisno, da (kdaj) mi ga pripelje.
BikeRBoY Objavljeno September 26, 2009 Opozori Objavljeno September 26, 2009 28-ka fergazer pri rs 125 ima m5 ali m6 dize? hvala za odgovor.
macak333 Objavljeno September 26, 2009 Opozori Objavljeno September 26, 2009 28-ka fergazer pri rs 125 ima m5 ali m6 dize? hvala za odgovor. M6, evo še stavek,z neta pobran Aprilia RS125 Carb Main Jet Dellorto 6mm Genuine Dellorto Main Jet For Both 28mm And The 34mm Carb
macak333 Objavljeno September 28, 2009 Opozori Objavljeno September 28, 2009 Mam eno vprašanje za une, ki ste kupovali nove (ne rabljene ) RS-ke. Kok dolg ste ga ulaufavali? Glede na to, da ni samo bat zamenjan, se mi zdi, da bi rabil konkretno več km. narediti pri nizkih rpm. in postopoma zviševati, samo kok. V sredo dobim nov cilinder, pa bi ga res rad lepo po ''pravilih'' ulaufu .
budacki Objavljeno September 28, 2009 Opozori Objavljeno September 28, 2009 Mam eno vprašanje za une, ki ste kupovali nove (ne rabljene ) RS-ke. Kok dolg ste ga ulaufavali? Glede na to, da ni samo bat zamenjan, se mi zdi, da bi rabil konkretno več km. narediti pri nizkih rpm. in postopoma zviševati, samo kok. V sredo dobim nov cilinder, pa bi ga res rad lepo po ''pravilih'' ulaufu . Tega noces. 1600km. Prvih 1000km do 6kRPM, naslednjih 600 pa do 8kRPM. Uradno pa sem jst moral po menjavi cilindra na RS 50 ulaufavat 600km do 8kRPM. To pa se mi zdi absolutno prevec. Fora ulaufavanja je, da se material cimvec× ohladi in ogreje in niti ne do kaksnih obratov ga ti odpiras. ( no tudi to, na zacetku )
macak333 Objavljeno September 28, 2009 Opozori Objavljeno September 28, 2009 Tega noces. 1600km. Prvih 1000km do 6kRPM, naslednjih 600 pa do 8kRPM. Uradno pa sem jst moral po menjavi cilindra na RS 50 ulaufavat 600km do 8kRPM. To pa se mi zdi absolutno prevec. Fora ulaufavanja je, da se material cimvec× ohladi in ogreje in niti ne do kaksnih obratov ga ti odpiras. ( no tudi to, na zacetku ) 1600km , to mi je malo manj kot tretina sezone :lol: Ja to mi je čisto jasno segreje-razteza, ohladi-skrči in se lepo prilega bat cilindru. Sam res nebi rad spet metal denarja vanjga, tko da bom še malo prečekiral druge strani, pa da vidim, kako se kej drugi delal. Drugače, ti si ga na rs50 pol 600km ulaufavu, ali si si dal svoje meje, koliko km ga boš?
Kvasko Objavljeno September 28, 2009 Opozori Objavljeno September 28, 2009 1600km , to mi je malo manj kot tretina sezone :lol: Ja to mi je čisto jasno segreje-razteza, ohladi-skrči in se lepo prilega bat cilindru. Sam res nebi rad spet metal denarja vanjga, tko da bom še malo prečekiral druge strani, pa da vidim, kako se kej drugi delal. Drugače, ti si ga na rs50 pol 600km ulaufavu, ali si si dal svoje meje, koliko km ga boš? Lej pejt na ovinke, vozi ga normalno ne tišat v visoke obrate ampak nekje tja do 8k. pol po prvih 100-200 km ga pa na cajte lahko tut mal odpreš da zapoje po 500km bi se pa lahko že popolnoma normalno vozu. Tko sm js naredu s svojo aprilio. Zdj je že zdavni odprta ma 8000km pa dela ko urca... edin gume so zanč XD
macak333 Objavljeno September 28, 2009 Opozori Objavljeno September 28, 2009 Lej pejt na ovinke, vozi ga normalno ne tišat v visoke obrate ampak nekje tja do 8k. pol po prvih 100-200 km ga pa na cajte lahko tut mal odpreš da zapoje po 500km bi se pa lahko že popolnoma normalno vozu. Tko sm js naredu s svojo aprilio. Zdj je že zdavni odprta ma 8000km pa dela ko urca... edin gume so zanč XD Aha, to bi pa šlo...Tko sem si zamisli, prvo ga bom parkrat na mestu prižgal, počakal 15min, ugasnil, zopet počakal da se ohladi in ponovil postopek. Pol pa malo vožnje, da bo za naslednjo sezono pripravljen, dati 110%...ya right, and pigs can fly
budacki Objavljeno September 28, 2009 Opozori Objavljeno September 28, 2009 Aha, to bi pa šlo...Tko sem si zamisli, prvo ga bom parkrat na mestu prižgal, počakal 15min, ugasnil, zopet počakal da se ohladi in ponovil postopek. Pol pa malo vožnje, da bo za naslednjo sezono pripravljen, dati 110%...ya right, and pigs can fly 600km so mi rekl na uradnem servisu
bajkr88 Objavljeno September 28, 2009 Opozori Objavljeno September 28, 2009 budacki a prodajaš aprilio na netu aaa
Kvasko Objavljeno September 28, 2009 Opozori Objavljeno September 28, 2009 600km so mi rekl na uradnem servisu Js sm čist na pamet ruknu... in kr bliz je blo
Brejker Objavljeno September 28, 2009 Opozori Objavljeno September 28, 2009 budacki a prodajaš aprilio na netu aaa a šeeno ?
budacki Objavljeno September 28, 2009 Opozori Objavljeno September 28, 2009 budacki a prodajaš aprilio na netu aaa Ce se proda pred zimo gre, ce ne ostane Juter jo grem malo švicat na Gorjance, ker mam lih sodisce pa nerabm u solo Aja ... serviserji so NULE! Gume sm meu napihane na 1.4 bare VROCE! Sm ga mislu poklicat pa mu prejebat vse po vrsti. RETARD! pa se v knjizico budala ni zapisala servisa! Ker RETARD! Se peljem domou pa vidm, da prva guma neki vlece prevec vn na ovinku, sm mislu da ni ogreta in potem pa se vse tezje mecem iz ovinka ven in sm si mislu KOJI KURAC. Pridem domou, recem mami da nekej ni uredu z motorjem, pa se potem na gume spomnem in grem pogledat na crpalko in skor skup padem. Potem sm sou za usak slucaj se en krog in biu cisto navdusen :wub: nad razliko. (krog je biu 30km hehe ). Pa se svaljke mi je ratalo naredit
macak333 Objavljeno September 29, 2009 Opozori Objavljeno September 29, 2009 Ce se proda pred zimo gre, ce ne ostane Juter jo grem malo švicat na Gorjance, ker mam lih sodisce pa nerabm u solo Aja ... serviserji so NULE! Gume sm meu napihane na 1.4 bare VROCE! Sm ga mislu poklicat pa mu prejebat vse po vrsti. RETARD! pa se v knjizico budala ni zapisala servisa! Ker RETARD! Se peljem domou pa vidm, da prva guma neki vlece prevec vn na ovinku, sm mislu da ni ogreta in potem pa se vse tezje mecem iz ovinka ven in sm si mislu KOJI KURAC. Pridem domou, recem mami da nekej ni uredu z motorjem, pa se potem na gume spomnem in grem pogledat na crpalko in skor skup padem. Potem sm sou za usak slucaj se en krog in biu cisto navdusen :wub: nad razliko. (krog je biu 30km hehe ). Pa se svaljke mi je ratalo naredit Heh, dobr da se ti da non stop s tem ukvarjat (nakup, prodaja, prepis...). Kaj ti je pa delu na motorju, da se je moral sprednje gume dotikat? To je sigurno en ''šalabajzer''
budacki Objavljeno September 29, 2009 Opozori Objavljeno September 29, 2009 Heh, dobr da se ti da non stop s tem ukvarjat (nakup, prodaja, prepis...). Kaj ti je pa delu na motorju, da se je moral sprednje gume dotikat? To je sigurno en ''šalabajzer'' Kaki salabazer. Motor je stal in seveda je potrebno po tolikem casu preverit tlak na gumah. On pa verjetno ni preveril. Jst pa sem mu placal da je preveril. Kaksna bedarija. Danes sem sele Husqvarno prepisal xD hehe
peroVXR Objavljeno September 29, 2009 Opozori Objavljeno September 29, 2009 Kaki salabazer. Motor je stal in seveda je potrebno po tolikem casu preverit tlak na gumah. On pa verjetno ni preveril. Jst pa sem mu placal da je preveril. Kaksna bedarija. Danes sem sele Husqvarno prepisal xD hehe Jz bi šel isti moment do njega pa reklamiral zadevo, še posebej če je uradni serviser pa ti je dal račun za delo!! bajkr88 in xhunter6x 1 1
budacki Objavljeno September 29, 2009 Opozori Objavljeno September 29, 2009 Jz bi šel isti moment do njega pa reklamiral zadevo, še posebej če je uradni serviser pa ti je dal račun za delo!! Dokazal pa mu bom kako? hehe Skratka ce ne peljem na uradne servise potem garancije gre? Ker meni to ni problem samemu preservisirat al pa odpeljat k mojemu mehaniku, za katerega si upam garantirat da bo dobro postimau. Mislm brezveze mi je dajat denar za nekaj, kar itq potem sam doma naredim. Kok tezko pa je precekirat vse vijake, zamenjt olje v masini, zavorno, hladilno tekocino, preverit akumulator in zavorne ploscice pa mogoce se kaksna malenkost, ki se je trenutno ne spomnem. A se bi dalo to kako cez spravit brez da garancija gre?
Dolenc™ Objavljeno September 29, 2009 Opozori Objavljeno September 29, 2009 Če čš met garancijo moreš vozit na pooblaščeni servis, ni druge. Preverjanje tlaka v gumah pa dvomim da kje piše na računu, tud vrjetno ni pod opisu del. Sej nekateri servisrji ti tud motor mal spucajo če pri njih servisiraš, pa je to zgolj njihova dobra volja bajkr88 1
budacki Objavljeno September 29, 2009 Opozori Objavljeno September 29, 2009 Če čš met garancijo moreš vozit na pooblaščeni servis, ni druge. Preverjanje tlaka v gumah pa dvomim da kje piše na računu, tud vrjetno ni pod opisu del. Sej nekateri servisrji ti tud motor mal spucajo če pri njih servisiraš, pa je to zgolj njihova dobra volja Jah kurac. Prvi servis je narejen pa ni vpisan -.- . Na 4000 pa bo treba zdj enkrat naredit. Jebo jih jst v ritko Ti vozis k Jersinu al si najdu kaj boljsega tukaj blizu za Aprilijo?
peroVXR Objavljeno September 29, 2009 Opozori Objavljeno September 29, 2009 Dokazal pa mu bom kako? hehe To maš prav, ampak naslednjič ko boš šel mu vsekakor omeni to, pa se bo mogoče vsaj malo bolj potrudil. Sicer je pa z garancijo tko. Lahko da ga boš orng čuval, pa šparal pa vmes še vozil na servis, pa ti bo nekaj dni po izteku garancije kaj crknlo. Sej ne morš vedet. Glede na to na je že star eno leto, razlaufan, pa ma cca 5000km, je vprašljivo če se ti vse to splača. Kar je mislilo crknt je že. Ker pomoje ni vredno da zarad garancije voziš enmu serviserju, ki ti bo slabo servisiral pa še kaj pokvaru zraven. Al pa probaj it na ker drug uradni servis, ki ti bo bolj kvalitetno servisiral. p.s: dokler je v garanciji se čimveč vozi pa tišči! Itak bo na stroške servisa šlo, če bo kaj narobe. lp sesir, wolkec, xhunter6x in 1 other 2 2
Dolenc™ Objavljeno September 29, 2009 Opozori Objavljeno September 29, 2009 (popravljeno) Vpisat ti pa more, to mu nasledni reči, al pa pejt do njega. Ja jst pelem Jeršinu če je kej hujšega, več al manj pa sam rihtam, nekak ni več v garanciji moj Je pa tud Jeršin tko tko, mal je površen. Dober nasvet tole z tiščanjem, mu bo pa en mesc po izteku garancije kej šlo Popravljeno September 29, 2009. Popravil Dolenc™ bajkr88 1
budacki Objavljeno September 29, 2009 Opozori Objavljeno September 29, 2009 Vpisat ti pa more, to mu nasledni reči, al pa pejt do njega. Ja jst pelem Jeršinu če je kej hujšega, več al manj pa sam rihtam, nekak ni več v garanciji moj Je pa tud Jeršin tko tko, mal je površen. Dober nasvet tole z tiščanjem, mu bo pa en mesc po izteku garancije kej šlo Mal? Jst mu prpeljem zariban motor pa mi zamenja svecko pa rece da je vse kul, po 1km spet crkne. Sm pustu tam motor in kljuc in dokument in reku, naj pride iskat. In je res prsou haha ( pa to se dokler sm meu RS 50 ). Od tkt sm si reku da nebom vec k njemu furau pa bom zdj ocitno spet
macak333 Objavljeno September 29, 2009 Opozori Objavljeno September 29, 2009 Kaki salabazer. Motor je stal in seveda je potrebno po tolikem casu preverit tlak na gumah. On pa verjetno ni preveril. Jst pa sem mu placal da je preveril. Kaksna bedarija. Danes sem sele Husqvarno prepisal xD hehe Mah, mogoče je samo spregledal, ampak ker je pooblaščen serviser, pa se take stvari res ne bi smele dogajati. Ko sem jaz cca 2 leti nazaj, nesel svojega na servis, da mi zamenja stikalo za zadnjo zavorno luč, mi je še zamenjal nekaj v ključavnici, ker se ključ prej ni lepo obračal, ter mi povedal kaj naj še naredim na motorju, da bo bil pripravljen na sezono. Tako je pri meni bilo, brez kakršnih komplikacij, pa še prijazen je bil.
budacki Objavljeno September 29, 2009 Opozori Objavljeno September 29, 2009 Mah, mogoče je samo spregledal, ampak ker je pooblaščen serviser, pa se take stvari res ne bi smele dogajati. Ko sem jaz cca 2 leti nazaj, nesel svojega na servis, da mi zamenja stikalo za zadnjo zavorno luč, mi je še zamenjal nekaj v ključavnici, ker se ključ prej ni lepo obračal, ter mi povedal kaj naj še naredim na motorju, da bo bil pripravljen na sezono. Tako je pri meni bilo, brez kakršnih komplikacij, pa še prijazen je bil. Enake izkusnje imam jst s Husqvarno, s tem da mi je vse naredil v garanciji (kompletn servis), biu prijazn, preveru cisto use in zamenju tudi tisto kar ni bilo treba. In sm biu 100% zadovoljen. ( eden in edini servis )
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se