speedfighttuning Objavljeno December 4, 2016 Opozori Objavljeno December 4, 2016 pred 49 minutami, vandrovec pravi: Pa nič, na trgu je dovolj rabljenih moociklov. Jurja manj sem dal za GS-a z Wilbers vzmetenjem in novo sklopko. Da o udobju in izgledu ne debatiramo... 1 leto starega, s 14.000 prevoženimi km in še pod tovarniško garancijo? siks, DAMI34 in Cartman 3
Matej207 Objavljeno December 4, 2016 Opozori Objavljeno December 4, 2016 ima kdo "podaljšana" ogledala? Cartman 1
Tex Objavljeno December 6, 2016 Opozori Objavljeno December 6, 2016 On 04/12/2016 at 10:59 PM, Matej207 said: ima kdo "podaljšana" ogledala? ne še .. pa bi bilo dobro kaj poiskat .. maš kaj nagledano?
Matej207 Objavljeno December 6, 2016 Opozori Objavljeno December 6, 2016 http://m.ebay.com/itm/Mirror-Extenders-MT09-Tracer-FJ09-Yamaha-40mm-/172368046011?hash=item2821efa7bb%3Ag%3APzIAAOSwWfFXkLTn&_trkparms=pageci%3Af059bf50-bb9a-11e6-a048-74dbd1a0d25d%7Cparentrq%3Ad3949a971580a357cda2e0fdffe1d0df%7Ciid%3A4 To je ena varianta... Al pa to... http://m.ebay.com/itm/Pour-Yamaha-MT-07-MT-09-FZ09-TRACER-Mirror-Riser-Extender-Adaptateur-10MM-Boulon-/262690247431?hash=item3d298f1307%3Ag%3A1PYAAOSwHMJYDx1j&_trkparms=pageci%3Af059bf50-bb9a-11e6-a048-74dbd1a0d25d%7Cparentrq%3Ad3949a971580a357cda2e0fdffe1d0df%7Ciid%3A1 Prva varianta mi še nekako "sede"... druga je malo hecna... Zaščito za "radiator" sem tud gledal, sam... vse so preveč "vpadljive" Sem pa gps holder naročil.. tak da bo slika tam čez 2 tedna kak bo zgledalo "santa" prinese
Tex Objavljeno December 6, 2016 Opozori Objavljeno December 6, 2016 (popravljeno) kot kaže, scottoilerjev rezervarček paše pod ono plastiko zraven voznikovega sedeža .. tu in tu .. 2 hours ago, Matej207 said: Prva varianta mi še nekako "sede"... druga je malo hecna... Zaščito za "radiator" sem tud gledal, sam... vse so preveč "vpadljive" Sem pa gps holder naročil.. tak da bo slika tam čez 2 tedna kak bo zgledalo "santa" prinese ja, prva definitivno boljša .. cena tudi .. Popravljeno December 6, 2016. Popravil Texo Matej207 1
otim Objavljeno December 6, 2016 Opozori Objavljeno December 6, 2016 Skalar dam ti Shiverco, ki si jo itak po tihem želiš + 3k zravn za servise! Deal?:)
skalar36 Objavljeno December 7, 2016 Opozori Objavljeno December 7, 2016 10 hours ago, otim said: Skalar dam ti Shiverco, ki si jo itak po tihem želiš + 3k zravn za servise! Deal?:) Še, še, še...dej še kej za počez...
Tex Objavljeno December 8, 2016 Opozori Objavljeno December 8, 2016 Tako, informativno, wilbers modri feder zadaj ni "yamaha blue" odtenek, bolj na turkizno modro vleče .. če kdo razmišlja kaj v tej smeri .. Matej207 1
Danilo D Objavljeno December 9, 2016 Opozori Objavljeno December 9, 2016 Na koncu bote še ugotovil, da je potrebno sm feder pihnt v pravi RAL, pa ne bo nč več woblalalalo Matej207, ukica, Cartman in 2 others 5
Tex Objavljeno December 9, 2016 Opozori Objavljeno December 9, 2016 (popravljeno) 21 minutes ago, Matej207 said: Ti maš? Da .. aja, še to .. wilbers ima ravno obratno kot original nastavitve za preload in rebound .. na wilbersu je rebound spodaj, preload pa zgoraj, torej ne prideš tako enostavno zraven niti z c-spannerjem .. toplo priporočam dokup hidravličnega spannerja, če bo dosti spreminjanja nastavitev .. rebound je pa enostavno oziroma lepo dostopno .. Popravljeno December 9, 2016. Popravil Texo Andrejcer, Cartman, Matej207 in 1 other 4
Matej207 Objavljeno December 9, 2016 Opozori Objavljeno December 9, 2016 Kdaj boma "probala"? a bo jutr kaj lepo vreme?
Snečer Objavljeno December 9, 2016 Opozori Objavljeno December 9, 2016 pred 1 uro, Texo pravi: Da .. aja, še to .. wilbers ima ravno obratno kot original nastavitve za preload in rebound .. na wilbersu je rebound spodaj, preload pa zgoraj, torej ne prideš tako enostavno zraven niti z c-spannerjem .. toplo priporočam dokup hidravličnega spannerja, če bo dosti spreminjanja nastavitev .. rebound je pa enostavno oziroma lepo dostopno .. to si verjetno spoznal po "zgrešenem" nakupu razen če imaš kolešček, kar je edino smiselno pri kombinirani vožnji solo, duo, roba... ne boš nič napisal, kakšna razlika je med vožnjo? ....
Tex Objavljeno December 12, 2016 Opozori Objavljeno December 12, 2016 hmm .. ni bil toliko zgrešen, sem se sicer zavedno odločil za nakup brez koleščka, ampak nisem pa pričakoval, da bo tako težko dostopno .. glede na to, da sem od letošnjih 14.500 z tracerjem verjetno 13.000 naredil z mojo zadaj + z prtljago (kaj čem, če skoz sili zraven ), ne bo potrebnih pogostih sprememb preloada, zato sem vzel brez koleščka .. se pa menda da naknadno montirati, tako da če bo potrebno (200€) .. če pa kdo pričakuje več spreminjanja nastavitev, mu toplo priporočam dokup .. mi je pa fajn, da je rebound dosegljiv z roko, bo tu verjetno več spreminjanja kot pa z preloadom .. z tem vzmetenjem sem prevozil samo kakšnih 200km, pa še to ko sem ga peljal na "zimovanje" k tašči v toplo garažo .. tako da nekih zaključkov/rezultatov ne gre delat .. prvi vtisi so sicer ok (sem kufer naložil, da sem imel malo več skupnih kg), je teh par neravnin lepo požiral, manj posedal pri pospeševanju/zaviranju, tudi snop luči je bil bolj konstanten .. v bistvu precej drugače se obnaša, ja .. ampak za nadgradnjo sem se odločil zato, ker sem večino prevoženih km naredil pri max obremenitvi (moped rated na max 180kg), in tam sem občasno opazil kakšno pomanjkljivost originalnega vzmetenja, pri kakšnih neravninah v ((pre)hitrih) ovinkih je parkrat zaplaval .. če bi se vozil sam ali pa bi bil pero-lahka kategorija, se za upgrade verjetno nebi odločil, je original vzmetenje tudi ok in po mojem mnenju ne drži, da ga je nujno treba nadrgradit oziroma da je moped z originalnim vzmetenjem nevozen .. kaj več pa bom lahko povedal spomladi, ko ženko več nebo tako zeblo in se bom posvetil nastavitvam/optimiziranju pri običajnem (max) loadu .. On 09/12/2016 at 4:57 PM, Matej207 said: Kdaj boma "probala"? a bo jutr kaj lepo vreme? že "cuma" na vzdrževalcu .. zdaj samo še XT ruži naokoli in alarme budi .. Matej207 1
Matej207 Objavljeno December 12, 2016 Opozori Objavljeno December 12, 2016 Lepo opisano. hvala Sram te bilo Veliko varnih km pa spomladi test "vesel zate" Tex 1
skalar36 Objavljeno December 13, 2016 Opozori Objavljeno December 13, 2016 Motor je končno doma. Felta pa "tastara" in ima čisto normalno uteži. Nimam več pojma...mogoče ga tudi serviserja nimata. Ne vem... Wilbersi pa...zelo lepe črne barve zadnja vzmet...sem zadovoljen z odtenkom. Tex, Kmet2, Mavti in 2 others 5
Snečer Objavljeno December 13, 2016 Opozori Objavljeno December 13, 2016 pred 7 urami, skalar36 pravi: Motor je končno doma. Felta pa "tastara" in ima čisto normalno uteži. Nimam več pojma...mogoče ga tudi serviserja nimata. Ne vem... Wilbersi pa...zelo lepe črne barve zadnja vzmet...sem zadovoljen z odtenkom. maš kolešček zadaj?
Kmet2 Objavljeno December 13, 2016 Opozori Objavljeno December 13, 2016 pred 7 urami, skalar36 pravi: Motor je končno doma. Felta pa "tastara" in ima čisto normalno uteži. Nimam več pojma...mogoče ga tudi serviserja nimata. Ne vem... Wilbersi pa...zelo lepe črne barve zadnja vzmet...sem zadovoljen z odtenkom. Dej vrž mu v glavo te srebrne uteži , pa naj ti da črne .......pr men sploh ni šel iz garaže ko sem videl to sraje gor , je mogu takoj zamenjat za črne ....... TakeALookAround in T 120 2
skalar36 Objavljeno December 13, 2016 Opozori Objavljeno December 13, 2016 13 minutes ago, Snecer said: maš kolešček zadaj? Mam. 180 55 r17. Rs3. A si mislu da se bom sam po prednji gumi vozil!? 11 minutes ago, Kmet2 said: Dej vrž mu v glavo te srebrne uteži , pa naj ti da črne .......pr men sploh ni šel iz garaže ko sem videl to sraje gor , je mogu takoj zamenjat za črne ....... Wtf!? Nek se vidi razkos. Nism mev za zlate, sm pa dal srebrne. NumLock, Kmet2, GoBobi in 3 others 6
DAMI34 Objavljeno December 13, 2016 Opozori Objavljeno December 13, 2016 Kaj so nardil s feltno? So dal utež na notranji strani?
skalar36 Objavljeno December 13, 2016 Opozori Objavljeno December 13, 2016 Kao so tko uravnotezili pnevmatiko, da je potrebno manj utezi. Kaj tocno ne vem. Sem bil malo(beri fulllll) jezn k so tok casa packal celo stvar da se nismo velik pogovarjal. K bo wd-ja konc grem do kolega ki je dober vulkanizer in mehanik pa bova vse preverla in pogledala, poslikala, posnela.
Yamaha 09 Objavljeno December 13, 2016 Opozori Objavljeno December 13, 2016 skalar brez zamere sam boš moral resno razmisliti kakšnim ''strokovnjakom'' zaupaš svoj motor. Prvo napadeš celo Yamaho na koncu se pa izkaže, da ti je nekdo narobe uravnotežil pnevmatiko. Upam, da se sedaj premisliš s prodajo povsem izpravnega motorja Matej207 1
skalar36 Objavljeno December 13, 2016 Opozori Objavljeno December 13, 2016 "Strokovnjaka" sta zeloo poznana na slovenski moto sceni. En je clo najboljsi serviser za yamaho. Drug pa za vzmetenje. Oba sta mi zatrdila da feltna ni ok. Zdej so jo pa kao z utezmi uredil. Pelu se se nisem. Voznja bo sele pokazala ce je ok. Nisem jaz napadel yamahe mi je uradni serviser zagotovil, da bi tako feltno morali reklamirati. Ce nebi jaz zahteval oziroma popizdil, da se mi motor vrne, bi motor se vedno visel v mehanicni. Eni pac hodjo na morje pozimi. "Strokovnjaka" sta zeloo poznana na slovenski moto sceni. En je clo najboljsi serviser za yamaho. Drug pa za vzmetenje. Oba sta mi zatrdila da feltna ni ok. Zdej so jo pa kao z utezmi uredil. Pelu se se nisem. Voznja bo sele pokazala ce je ok. Nisem jaz napadel yamahe mi je uradni serviser zagotovil, da bi tako feltno morali reklamirati. Ce nebi jaz zahteval oziroma popizdil, da se mi motor vrne, bi motor se vedno visel v mehanicni. Eni pac hodjo na morje pozimi. cikadina 1
Bostjan L Objavljeno December 13, 2016 Opozori Objavljeno December 13, 2016 Če je res kriva feltna jo je najbolje pogledati na centriranju brez pnevmatike in ventila. Če je slabo uravnotežena, kriva..... sledi reklamacija. Najbolj verjetno, da je vzrok v gumi ali nepravilni montaži. Pri meni je bilo vedno narobe pri nepravilni montaži....narobe zmontirano (postrani), napačna smer pnevmatike (puščica), prepognjena zračnica (zavozlana) in vse to pri znanih vulkanizerjih. Splača se preverit kje je napaka.
thumper Objavljeno December 13, 2016 Opozori Objavljeno December 13, 2016 75g uteži jaz nisem imel nikoli ..še na nalitih gumah za kišto ne .. sorry .. cikadina 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se