Skoči na vsebino

Goljufivi VW

sayo

Priporočene objave

pred 41 minutami, BMWflar pravi:

Kako zaenkrat kaže nas bojo dobr nategnil spet , pri vpoklicu ne bomo nič profitiral, kakor so ( smo ) nekateri mislili.

Preko Atlantika so dobil neke popuste, bone, mi pa ...

aha.. če te prav razumem - bo vpoklic , nekaj vam bodo na hitro zamenjali in ne boste dobili bonov ..khmm .. 

kdo bo kril pa razliko v izpustih , ki so bili večji kot je bilo napisano? a kdo od vas mogoče ve kaj že nek sporazum piše o letni kvoti izpustov škodljivih plinov za državo? in da ko se preseže je treba ali kupiti kos kvote od države , ki je ni izpolnila ali pa plačati kazen? aja saj to gre pa itak iz skupne obubožane državne malhe pa se porazgubi na vse državljane ... 

banda smrdljiva dizlarska boli vas za vse okol sebe ane. pa še nekaj bi radi profitiral... to da so pa ti avti onesnaževali okolje veliko bolj kot je bilo plačano davka in taks je pa kaj ? 

me zanima kako bo californija odreagirala na to kot najbolj restriktivna država kar se tiče onesnaževanja okolja ..ja bojo dobil - najprej popust 3% pri naslednjem novem avtu pa bon za 2 brezplačna servisa kjer bo plačal samo material - pa še to se bodo zmislili da rabijo avti po tej reviziji zaradi novih delo drugačno boljše olje ki pa je nažalost 35% dražje... 

in ko bo potihnilo bo švarci rekel "no zdaj bomo pa poračunal razliko v izpustih za nazaj " ..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 minutami, thumper pravi:

aha.. če te prav razumem - bo vpoklic , nekaj vam bodo na hitro zamenjali in ne boste dobili bonov ..khmm .. 

kdo bo kril pa razliko v izpustih , ki so bili večji kot je bilo napisano? a kdo od vas mogoče ve kaj že nek sporazum piše o letni kvoti izpustov škodljivih plinov za državo? in da ko se preseže je treba ali kupiti kos kvote od države , ki je ni izpolnila ali pa plačati kazen? aja saj to gre pa itak iz skupne obubožane državne malhe pa se porazgubi na vse državljane ... 

banda smrdljiva dizlarska boli vas za vse okol sebe ane. pa še nekaj bi radi profitiral... to da so pa ti avti onesnaževali okolje veliko bolj kot je bilo plačano davka in taks je pa kaj ? 

me zanima kako bo californija odreagirala na to kot najbolj restriktivna država kar se tiče onesnaževanja okolja ..ja bojo dobil - najprej popust 3% pri naslednjem novem avtu pa bon za 2 brezplačna servisa kjer bo plačal samo material - pa še to se bodo zmislili da rabijo avti po tej reviziji zaradi novih delo drugačno boljše olje ki pa je nažalost 35% dražje... 

in ko bo potihnilo bo švarci rekel "no zdaj bomo pa poračunal razliko v izpustih za nazaj " ..

:lol1:dihej ,dihej ....pa kaj naj jaz kot kupec zdaj nosim krivdo ker so me nategnili ?Sem jaz kriv da so guljfali? Sem jaz odgovoren ? 

Isti primer bi bil da bi kupil motor v dobri veri  da ima realne km in leta ,potem pa se izkaže da si bil nategnjen .....motor je naprimer letnik 2004 prpopali pa so papirje od 2008  in če bi gledali kot ti bi ti zdaj pljuvali po teb ker si kupil novejši motor (samo po papirjih ) temu primerno plačal vse takse ki so seveda cenejše kot pri letniku 2004 ki ga dejansko voziš ,pfej pfej Thumper  kdo bo pa plačal zdaj razliko ,ja vrjetno mi davkoplačevalci :OK: (primer je splošen in izmišljen a upam da da razumeti da nismo kupci prav nič krivi ,sploh pa si  ne zaslužimo nazivov kot banda itd)  Thumper skrajno neodgovorno :P

Če bi kdo moral za kaj odgovarjati in plačevati je to predvsem koncern VW .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 minutami, Snecer pravi:

Ostrigli so te :)

Ja zdej bi me rad Thumper pa še enkrat :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 21 minutami, Kmet2 pravi:

:lol1:dihej ,dihej ....pa kaj naj jaz kot kupec zdaj nosim krivdo ker so me nategnili ?Sem jaz kriv da so guljfali? Sem jaz odgovoren ? 

Isti primer bi bil da bi kupil motor v dobri veri  da ima realne km in leta ,potem pa se izkaže da si bil nategnjen .....motor je naprimer letnik 2004 prpopali pa so papirje od 2008  in če bi gledali kot ti bi ti zdaj pljuvali po teb ker si kupil novejši motor (samo po papirjih ) temu primerno plačal vse takse ki so seveda cenejše kot pri letniku 2004 ki ga dejansko voziš ,pfej pfej Thumper  kdo bo pa plačal zdaj razliko ,ja vrjetno mi davkoplačevalci :OK: (primer je splošen in izmišljen a upam da da razumeti da nismo kupci prav nič krivi ,sploh pa si  ne zaslužimo nazivov kot banda itd)  Thumper skrajno neodgovorno :P

Če bi kdo moral za kaj odgovarjati in plačevati je to predvsem koncern VW .

se strinjam - tako kot si napisal bi moralo biti ..

in pa da je recimo ukraden kajne ? al se pa tukaj mogoče konča nevednost? tole "v dobri veri" ne velja nikjer..

ti lahko v dobri veri kupiš ukraden motor z veljavnimi dokumenti pa ti ga zaplenijo oz.odpeljejo - enako je z davki ali taksami ..

nekaj kar si uporabljal ni bilo legalno... dejansko ti avtomobili nebi smeli prevoziti niti kilometra več dokler ne bodo skladni s homologacijo in podatki , ki so napisani pod temi modeli ... 

razne o nevednosti ne vžgejo.. si kdaj slišal , da nepoznavanje zakonov ne izključuje odgovornosti ?

kaj boš rekel , če ti bo števec kazal 10km/h preveč pri novem avtu?? da nisi vedel in da nisi kriv in da ne boš plačal kazni za radarje ? da naj se zmenijo s proizvajalcem? ja itak .. 

plačat razliko . potem pa - a kdo je pa kriv ? ja proizvajalec res je ..toži ga- oz.ena lepša - tožite proizvajalca - saj obstaja toliko vsesvetovnih internetnih povezav  ..demokracija.sodstvo,odvetniki , pravna država  pa to .. 

pred 10 minutami, Kmet2 pravi:

Ja zdej bi me rad Thumper pa še enkrat :)

tolk neumen pa nisem ..mogoče obril al pa gate dol .. banda dizlarska .. :ras:

jeba je ko nekdo drug pogleda na stvar neobremenjeno .. pa saj to se je že vsem kdaj zgodilo ..plačaš in jutri je nov dan ... brez dizlov bi bilo čistejše jutro.. :D

pa lažje bi dihali vsi ne samo jaz 

Popravljeno . Popravil thumper
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

thumper!

Če dobro prebereš boš videl da bo vpoklic ne samo za dizelaše , tudi bencinarji bodo tm!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 31 minutami, BMWflar pravi:

thumper!

Če dobro prebereš boš videl da bo vpoklic ne samo za dizelaše , tudi bencinarji bodo tm!

jebiga .. evropska jajca ..polizdelki.. :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Cakam ko bos zvedel, da je avto se mal na moci pridobil pri priznanem tunerju in bi mogu se vecjo registracijo placevat, ker ima vec konjev....a to pa nic hudga? :D 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 urami, DinDiin pravi:

Cakam ko bos zvedel, da je avto se mal na moci pridobil pri priznanem tunerju in bi mogu se vecjo registracijo placevat, ker ima vec konjev....a to pa nic hudga? :D 

Takšnemu bi naložil plačilo saj se je odločil zavestno kršit zakon ,jaz ne!

pred 11 urami, thumper pravi:

in pa da je recimo ukraden kajne ? al se pa tukaj mogoče konča nevednost? tole "v dobri veri" ne velja nikjer..

ti lahko v dobri veri kupiš ukraden motor z veljavnimi dokumenti pa ti ga zaplenijo oz.odpeljejo - enako je z davki ali taksami ..

nekaj kar si uporabljal ni bilo legalno... dejansko ti avtomobili nebi smeli prevoziti niti kilometra več dokler ne bodo skladni s homologacijo in podatki , ki so napisani pod temi modeli ... 

razne o nevednosti ne vžgejo.. si kdaj slišal , da nepoznavanje zakonov ne izključuje odgovornosti ?

kaj boš rekel , če ti bo števec kazal 10km/h preveč pri novem avtu?? da nisi vedel in da nisi kriv in da ne boš plačal kazni za radarje ? da naj se zmenijo s proizvajalcem? ja itak .. 

plačat razliko . potem pa - a kdo je pa kriv ? ja proizvajalec res je ..toži ga- oz.ena lepša - tožite proizvajalca - saj obstaja toliko vsesvetovnih internetnih povezav  ..demokracija.sodstvo,odvetniki , pravna država  pa to .. 

jeba je ko nekdo drug pogleda na stvar neobremenjeno .. pa saj to se je že vsem kdaj zgodilo ..plačaš in jutri je nov dan ... brez dizlov bi bilo čistejše jutro.. :D

Ne razumeš a ne ,sem ti odebelil ........če bi vedel da avto ni skladen z podatki iz homologacije ga ne bi kupil ,bil sem zaveden in brez možnosti preverjanja le teh podatkov ali pa ti morda pelješ avto ko ga kupiš preverjat izpuste in ostale karakteristike ki so zapisane na homologo kartončku in za to porabiš ogromno denarja ....ne ga srat Thumper ......

Nepoznavanje znakov je zavestna kršitev in malomarnost ,ko si opravil vozniški si jih moral poznati in znanje le teh vzdrževati naprej ,za to torej tak prekršek ne izključuje odgovornosti !!! Zavestno -zaveden .....saj ločiš a ne ? 

In kot napiše SF tu zaključujem debato na takšen način s teboj ,če sem ti uspel prikazat zorni kot nas ki smo bili nategnjeni oz. ostriženi :Pprov  če ne buh pomagej in bodi prepričan še naprej v svoj prav .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 13 urami, thumper pravi:

jebiga .. evropska jajca ..polizdelki.. :P

Dej dej tle se neki napihiješ pa delaš nekega okoljevarstvenika doma pa še s KOLMAM kuriš

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 7. 2. 2016 at 22:20, DinDiin pravi:

to sem že zdavnaj napisal da bi morali izmeriti moč na tehničnih in enostavno postaviti avto v višji plačilni razred ..

pred 14 urami, Kmet2 pravi:

Takšnemu bi naložil plačilo saj se je odločil zavestno kršit zakon ,jaz ne!

Ne razumeš a ne ,sem ti odebelil ........če bi vedel da avto ni skladen z podatki iz homologacije ga ne bi kupil ,bil sem zaveden in brez možnosti preverjanja le teh podatkov ali pa ti morda pelješ avto ko ga kupiš preverjat izpuste in ostale karakteristike ki so zapisane na homologo kartončku in za to porabiš ogromno denarja ....ne ga srat Thumper ......

Nepoznavanje znakov je zavestna kršitev in malomarnost ,ko si opravil vozniški si jih moral poznati in znanje le teh vzdrževati naprej ,za to torej tak prekršek ne izključuje odgovornosti !!! Zavestno -zaveden .....saj ločiš a ne ? 

In kot napiše SF tu zaključujem debato na takšen način s teboj ,če sem ti uspel prikazat zorni kot nas ki smo bili nategnjeni oz. ostriženi :Pprov  če ne buh pomagej in bodi prepričan še naprej v svoj prav .

nč ga ne serjem ..  kaj bi bilo , ko kupiš čipiran rabljen avto pa ctega ne veš - saj nikjer ne piše?

dejansko vam to preverjanje nebi pomagalo , saj so bili izpusti pri meritvah pravi kajne.. 

ravno zato sem napisal , da nepoznavanje zakonov , nevednost in - nisi napisal ne zavestno in ne zaveden temveč "v dobri veri" - ne izključuje odgovornosti ..tako je pa če se na glavo postavite..

zakonov sem napisal ne znakov !!!! 

ain ko narediš katerokoli šolo si avtoma

Ob 7. 2. 2016 at 20:37, thumper pravi:

pred 54 minutami, motolover pravi:

Odvetnik Končan http://www.verstovsek.eu/index.html  zbira lastnike VW in AUDI za skupinsko tožbo. Na njegovi pisarni sem videl nek plakatek. Samo najbrž ni več aktualno, ker je že več kot dva meseca odkar so pri Porsche Slovenija poslali dopis.

saj verjetno ravno zradi tega .kakorkoli se verjetno zakoni držav verjetno razlikujejo .. vprašanje je , kako so napisani pri nas ..če piše v zakonu 6 mesecev potem lahko piše v vw obvestilu 2 dni ali pa 4 mesece pa je vseeno zakonski rok tistih 6 mesecev .. 

zdej če pa lahko grejo prek naših zakonov z nekimi dopisi pol pa ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prav ,vidim da nočeš razumet in me ne briga,pa tud čipiranega avta nimam !  

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 31 minutami, Kmet2 pravi:

Prav ,vidim da nočeš razumet in me ne briga,pa tud čipiranega avta nimam !  

jaz že razumem .. pa tudi verjamem da malo boli to kar se vam je zgodilo .. pomagat vam pa ne morem .. 

tudi mene boli vsakič ko pogledam račun za lpg - zadnjič 20.09e za 415 km - dva eko davka plačujem pri gorivu  . za koga ? 

za železnice in ekoelektrogospodarstvo? ja hvala .. 

za onesnaževanje ? če si lepo pogledate so vrednosti izpustov co2 po e normah en navaden nateg ... nihče se ne obremenjuje z izpusti monoksidov in saj , za ktere je bilo že zdavnaj dokazano , da so kancerogene .

si se kdaj peljal v dežju za dizel avtom ki je izvajal regeneracijo ? ko se ustaviš najboljše da vržeš pol kile šampona na šipo da jo razmastiš..

lpg pa je stranski produkt pri rafiniranju nafte - to je tisto , ki ponavadi izgoreva iz dimnikov.. ker ga je preveč in ga nimajo komu prodati ga raje zažgejo ..

povrh vsega pa imam jaz veljavno homologacijo za plinsko napravo ki sem jo tudi plačal . 

vaši avti pa nažalost ne ustrezajo homologaciji torej bi lahko rekli , da niso ustrezni za na cesto ..pa se vseeno vsi še zmeraj vozite .. 

če sem napisal kakšno neresnico kar po meni ..   .... banda smrdljiva dizlarsk  :P:lol1:

p.s. - ne morm si pomagat sam mi je tolk u veselje pluvat po "ekoloških" dizlih ..pa ne osebno vzet..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz nimam  z zgoraj naštetim nič ali pa toliko kot ti :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, Kmet2 pravi:

Jaz nimam  z zgoraj naštetim nič ali pa toliko kot ti :)

prodal si smrdljivca ? si vzel prkolarja v račun? čestitke!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 urami, builder pravi:

thimper, kdaj so te to posnel:jezik:

jebiga na službeni vožnji bullder 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Thumper, svojo jezo zlivaš po nič krivih.

Predvidevam, da hodiš v službo peš ali s kolesom, gretja nimaš - saj te greje sovraštvo do dizlov, elektrika je tako razkošje - mogoče imaš fotovoltaiko, vetrnice sigurno ne, saj ljubiš vse te prelepe ptičke in jih nočeš spravljati v skušnjavo samomora zaradi pregrešnih človeških dejanj, oblečen si v nevemkaj - kože sigurno ne, zaradi ljubezni do vsega okoli tebe, mogoče hrastov list in to je to... Pri tebi bi pričakoval, da imaš Priusa.. To da ima človek avto predelan na plin, je mogoče samo znak škrtosti... BTW, si že vozil za plinskim avtom? Dihur se skrije v luknjo....

VWji res ne ustrezajo homologaciji, katero imajo potrjeno s strani ustreznih organov, ki so pooblaščeni za izdajanje le teh, niso pa neustrezni, so pač Euro 3 ali 2 motorji, namesto Euro 4 ali 5 - večje dajatve in zadeva je skoraj rešena.

Zakaj imamo v SLO problem - zaradi CMERARJA, ki se Nemcem ne upa povedati, da so nategnili Slovence in državo, ki bo plačevala višje okoljske dajatve zaradi izpustov ! USAti si to upajo in tudi pravilno je, da to povejo in poračunajo !

Plačujemo smrdljive avtomobile, plačujemo pot njihove delovne sile, ki jo krvavo potrebujejo, če želijo dobiti kakšen penzijon... Vse to mi plačujemo... Brez besed in z vazelinom v žepu !

NIČ nočem od VWja, samo avto, ki ustreza karakteristikam, ki so jih napisali v homologacijski list pri prodaji ( onesnaženje, moč, navor ....), kar pa je nemogoče brez večjega posega v motor, najmanj kar je, bodo padli kW ! In to zopet ne bo avto za katerega smo plačali.

Saj vem, da ti je to pisati brez pomena, saj si fanatik - kar ti delaš je najbolje, vse ostalo ni pomembno, saj ti imaš svoje prepričanje, ki ga nihče ne more omajati....

Khmmmm, od kje mi je že to znano ???????

Pa brez zamere, ne vzemi tega osebno, kakor tudi jaz ne jemljem tvojega pisanja osebno. 

Sem pač moral to napisati, prav tako kakor to delaš ti.

Sedaj mi je mnogo lažje, čeprav sem prepričan, da me še vedno ne razumeš...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 8. 2. 2016 at 0:20, thumper pravi:

lpg pa je stranski produkt pri rafiniranju nafte - to je tisto , ki ponavadi izgoreva iz dimnikov.. ker ga je preveč in ga nimajo komu prodati ga raje zažgejo ..

:huh:

.

.

:lol1:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Thumper ga je tu mal pihnil ,a prepričanega ne moreš prepričat :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 8. 2. 2016 at 0:20, thumper pravi:

jaz že razumem .. pa tudi verjamem da malo boli to kar se vam je zgodilo .. pomagat vam pa ne morem .. 

če sem napisal kakšno neresnico kar po meni ..   .... banda smrdljiva dizlarsk  :P:lol1:

p.s. - ne morm si pomagat sam mi je tolk u veselje pluvat po "ekoloških" dizlih ..pa ne osebno vzet..

pred 23 urami, Ferrarist pravi:

:huh:

.

.

:lol1:

pred 13 urami, Kmet2 pravi:

Thumper ga je tu mal pihnil ,a prepričanega ne moreš prepričat :)

a to vidva o o lpg - ju ? 

Utekočinjen naftni plin (UNP)

Utekočinjen naftni plin nastaja kot produkt pri destilaciji nafte v rafinerijah in pri pridobivanju zemeljskega plina. Glavni sestavini utekočinjenega naftnega plina sta propan in butan, pri čemer se navadno uporabljata čisti propan ali mešanica propana in butana v različnih razmerjih. Utekočinjeni naftni plin je nestrupen ter je v naravi brez vonja, barve in okusa. 

http://www.zemeljski-plin.si/novice/zemeljski-plin-in-utekocinjeni-naftni-plin-dva-razlicna-energenta/

Popravljeno . Popravil thumper
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 38 minutami, thumper pravi:

a to vidva o o lpg - ju ? 

Utekočinjen naftni plin (UNP)

Utekočinjen naftni plin nastaja kot produkt pri destilaciji nafte v rafinerijah in pri pridobivanju zemeljskega plina. Glavni sestavini utekočinjenega naftnega plina sta propan in butan, pri čemer se navadno uporabljata čisti propan ali mešanica propana in butana v različnih razmerjih. Utekočinjeni naftni plin je nestrupen ter je v naravi brez vonja, barve in okusa. 

http://www.zemeljski-plin.si/novice/zemeljski-plin-in-utekocinjeni-naftni-plin-dva-razlicna-energenta/

A spet me boš učil o stvareh, od katerih živim? Če živiš še 1000 let živet, ne boš ponucal tolko LPGja kot sem ga jaz pretankal. Pa CNGja tudi ;)

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

On 11. 2. 2016 at 7:42 AM, HD-Dyna said:

To da ima človek avto predelan na plin, je mogoče samo znak škrtosti... BTW, si že vozil za plinskim avtom? Dihur se skrije v luknjo....

Ti se očitno še nisi...

8 hours ago, Ferrarist said:

A spet me boš učil o stvareh, od katerih živim? Če živiš še 1000 let živet, ne boš ponucal tolko LPGja kot sem ga jaz pretankal. Pa CNGja tudi ;)

Pa ti razloži, od kod in kako se pridobiva LPG, da vidimo strokovnjaka...

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!