Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
In če želite ljubitelji HD (to sem tudi sam) oziroma predvsem VOZNIKI HD-jev mal dvigniti ugled te znamke in še koga razen sebe med sabo prepričati o vrednostih teh motociklov se NE TOLAŽITE SAMI med sabo, z besedami "MI ŽE VEMO ZAKAJ..." ...morda bi marsikdo še rad vedel zakaj kupiti in voziti HD-ja? Jaz pravgotovo! Ker mi je ta moped všeč!

PS: at i je že kdo rekel, da je pokroviteljstvo na mestu samo takrat, ko si ga lahko dejansko 'privoščiš'?

Objavljeno (popravljeno)
PS: at i je že kdo rekel, da je pokroviteljstvo na mestu samo takrat, ko si ga lahko dejansko 'privoščiš'?

model. ne se razburjat. bez veze. eni vedo pač čist vse, pa še mal več. so pametni. ne ko ti al pa jez. eni so paaameeetni. Vsevedi. Motorji jim letijo 300, pijejo k faracajg. .. u glavnem njihov bicikel še nikol ni bil ukraden in pritiskajo samo bele tike na klavirju

Harey me je fasciniral ko sm mel 14 let. Kasnej nikol več. Ko sm letos na cesti videl tole, pa sem pomislil, da mogoče, enkrat, celo kupium harleya. ker zarečenga kruha se pač res dost poje.

Popravljeno . Popravil Cartman
Objavljeno
model. ne se razburjat. bez veze. eni vedo pač čist vse, pa še mal več. so pametni. ne ko ti al pa jez. eni so paaameeetni. Vsevedi. Motorji jim letijo 300, pijejo k faracajg. .. u glavnem njihov bicikel še nikol ni bil ukraden in pritiskajo samo bele tike na klavirju

Harey me je fasciniral ko sm mel 14 let. Kasnej nikol več. Ko sm letos na cesti videl tole, pa sem pomislil, da mogoče, enkrat, celo kupium harleya. ker zarečenga kruha se pač res dost poje.

Tudi meni je tale HD zelo všeč. Mogoče nekoč, če na lotu zadanem :P

Objavljeno (popravljeno)

Ne vem, kateri je že pluval po zgornjem ''Coca-Cola'' Harleyu..., -kaj mislite, koliko je letnik?

In, le kje bo njegov motorček (od tega pljuvalca) čez toliko let? Če še bo vozen. Tudi to nekaj pove o HD, -na cesti imaš povsem vozne in brezhibne HD iz 50'-60'. Ampak nepoznavalcu je Knuckle head mašina ista kot Evo, pa ne opazi razlike.

Popravljeno . Popravil motofrik
Objavljeno

Jest pa moram rečt, da so mi tele drekpumpe vsako leto bolj všeč, sploh tamali agregati... Ena taka sveta preproščina je vseskupej, mogoče me glih to privlači. Če gledam te motorje skoz sito funkcionalnosti sploh niso tko slabi. Je pa res, da ko prideš v železnino, 50 kil železa košta več kot 20... :winkiss:

Objavljeno

...spet se je samo potrdila VAŠA nestrpnost! :closedeyes: :closedeyes: Pametujete nekaj o moji krivici POKROVITELJSTVU in jezi in ne vem kaj še vse... :yea1: :yea1:

SMEŠNO! :blink: :blink: Človek očitno še vprašat ne sme, da bi se kdo mal pohvalil!

In nobeden od vas najpametnejših NI lastnik HD-ja :cry: , PIŠETE PA NAJVEČ! :kva1: :kva1:

Ni čudno, da se nihče od "harleistov" ne ojunači in mal poopeva znamko, saj bi ga "forumsko linčali" :lol:

Objavljeno
In nobeden od vas najpametnejših NI lastnik HD-ja :cry: , PIŠETE PA NAJVEČ! :kva1: :kva1:

s tabo na čelu.

Objavljeno

Čar Harley Davidsona www.roadsters.com/harley/

Objavljeno

Tega bi takoj mel :whistle:

6.jpg

7.jpg

Objavljeno
Če se da gor kakšne spodobne vilice, npr. od CBR-e z diski in vso to kramo vred, se mogoče zadeva vsaj spomni približno zavijat pa bremzat.

Neki je pa tudi o nagibu križa in predteka-dolžina vilc, dimenzije gum...? Nizk težičše, kar naredi motor atvtomatsko daljši.

Sam so pa večni :worship:

Objavljeno

sesir jest bi mel pa tazga: (knucklehead) :music2:

post-20043-1228616633_thumb.jpg

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno
...spet se je samo potrdila VAŠA nestrpnost! :closedeyes: :closedeyes: Pametujete nekaj o moji krivici POKROVITELJSTVU in jezi in ne vem kaj še vse... :yea1: :yea1:

SMEŠNO! :blink: :blink: Človek očitno še vprašat ne sme, da bi se kdo mal pohvalil!

Ni čudno, da se nihče od "harleistov" ne ojunači in mal poopeva znamko, saj bi ga "forumsko linčali" :lol:

Zakaj imam Road Kinga ? Zato ker mi je všeč vse : način vožnje ,vibracije ,oblika ,spoštovanje okolice ,zadovoljstvo sopotnice .Zato pač.

Objavljeno
Zakaj imam Road Kinga ? Zato ker mi je všeč vse : način vožnje ,vibracije ,oblika ,spoštovanje okolice ,zadovoljstvo sopotnice .Zato pač.

pa probi povedat to plastičarju tko da bo razumu :whistle:

Objavljeno

A lahko en mal razloži tole zadevo o knuckleheadih, panheadih itd. (sklepam da so ime dobili po oblikah glave?) Pa še kakšne druge tehnične stvari, posebnosti, ki jih veste o HD. Tole bi znala biti zanimiva tema čist iz tehničnega stališča sam je-na žalost nastlana z 99% bedarijami o duši, ceni, drekpumpah, plastičarjih, postavljanjem pred kolegi, babami itd :rolleyes:

Objavljeno

lej.......z tem vprašanjem sem hotu odpret eno konstruktivno debato.

Objavljeno
lej.......z tem vprašanjem sem hotu odpret eno konstruktivno debato.

super..zdej lahko poguglaš, pa nalimaš vse kar si našel v tole temo in jo konstruktivno tud zares začneš :)

Objavljeno

Zakaj že ima Harley tako specifičen zvok (bum-bum, bum-bum, bum-bum)? Na japanerju ga ne dosežeš, pa če imaš ne vem kakšne izpuhe gor (vedno bo le bum-bum-bum-bum,..)? Ve kdo odgovor? jama1100, ti že veš, ostali pa...

Objavljeno

konstrukcijsko pogojen "zamik" vpetja batov na ojnici in kot 45° se mi valjata po glavi (?). nekaj v tej smeri. lahko pa da se motim.

Objavljeno
konstrukcijsko pogojen "zamik" vpetja batov na ojnici in kot 45° se mi valjata po glavi (?). nekaj v tej smeri. lahko pa da se motim.

Pozabil sem napisati, da ti tudi ne moreš odgovoriti, ker veš tudi kaj o tehniki... Ja, tvoj odgovor je v popolnosti pravilen. Vpetje na ojnici je čisto drugačno, kot pri japonskih cruiserjih. Ko jo prvič vidiš, misliš, da to pa ne bo delovalo... Vsaj jaz sem dobil takšen občutek.

Objavljeno

se pardoniram, bom v bodoce tiho. :)

najbrz. :whistle:

Objavljeno (popravljeno)

Sicer je že Ice odgovoril, daljša razlaga pa tukaj:

A Harley engine has two pistons. The difference in the Harley engine is that the crankshaft has only one pin, and both piston rods connect to it. This design, combined with the V arrangement of the cylinders, means that the pistons cannot fire at even intervals. Instead of one piston firing every 360 degrees, a Harley engine goes like this:

* A piston fires.

* The next piston fires at 315 degrees.

* There is a 405-degree gap.

* A piston fires.

And the cycle continues.

At idle, you can hear the pop-pop sound followed by a pause. So the sound of a Harley is pop-pop...pop-pop...pop-pop. That is the unique sound of a Harley-Davidson motorcycle.

Popravljeno . Popravil PURPLE
Objavljeno
Sicer je že Ice odgovoril, daljša razlaga pa tukaj:

A Harley engine has two pistons. The difference in the Harley engine is that the crankshaft has only one pin, and both piston rods connect to it. This design, combined with the V arrangement of the cylinders, means that the pistons cannot fire at even intervals. Instead of one piston firing every 360 degrees, a Harley engine goes like this:

* A piston fires.

* A piston fires.

And the cycle continues.

At idle, you can hear the pop-pop sound followed by a pause. So the sound of a Harley is pop-pop...pop-pop...pop-pop. That is the unique sound of a Harley-Davidson motorcycle.

Harley je ene vrste BigBang :eek: ?!?!?!?!

Objavljeno
Harley je ene vrste BigBang :eek: ?!?!?!?!

seveda... yamaha :P JE SPET nekaj kopirala :lol1:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!