Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

anketa o doseženih kilometrih z Mitas cestno pnevmatiki (SF+ in ToF) ANKETA

Svetovani tlaki (glej spodaj razpredelnico) 

ali poišči na MITAS strani: MITAS

Mitas-Recommended-inflation-pressures.pdf

Priporočene objave

Objavljeno
13 minutes ago, krucymucy said:

D222? Meni ni nikoli zdrsnila.

Nobena.

To imas nekaj narobe z vzmetenjem, ali pa celim motorjem.

Prenežen je z gasom pa Dunlop-ke sploh ne ogreje na delovno temperaturo.  Še en dokaz, da je Mitas vrhunska guma, ker se zelo hitro ogreje. :) 

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)
9 hours ago, Snecer said:

no, torej ni nedovoljena uporaba psi... celo v knjigi in na nalepki od nihajke je PSI ter na vseh mojih inštrumentih (poleg ostalih enot).

drugo pa je, katera merska enota se pri nas uporablja oziroma je mednarodna

Na podlagi zakon o meroslovju in podzakonskih aktov, specifično Odredbe o merskih enotah, je uradna enota za tlak pri nas pascal. Dovoljen je pa tudi mnogokratnik 10^5 pascal, kar je enako 1 bar. Pounds per square inch je nedovoljena merska enota.

Globe ne dobiš, ker si ubog revež, če bi bil bogat podjetnik, ki pripelje otroka v vrtec z BMW, dobiva pa najvišje socialne transferje, bi moral kot serijski kršitelj plačati 1 milijon za vsako kršitev.

Z globo od 300.000 tolarjev do 1,000.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik:

1. 1. če v Republiki Sloveniji uporablja merske enote, ki niso predpisane s tem zakonom oziroma predpisi, izdanimi na podlagi tega zakona (6. člen);
Popravljeno . Popravil Vin
Objavljeno
pred 2 minutami, XTR pravi:

Prenežen je z gasom pa Dunlop-ke sploh ne ogreje na delovno temperaturo.  Še en dokaz, da je Mitas vrhunska guma, ker se zelo hitro ogreje. :) 

vroče blo, da se ni dalo nič slečt... 

pred 1 minuto, krucymucy pravi:

Jaka elektronika. Ce se zadnje kolo hitreje vrti prekine vbrizg.

To naredis lahko doma.

grem naredit ja... 

pred 2 minutami, Vin pravi:

Na podlagi zakon o meroslovju in podzakonskih aktov, specifično Odredbe o merskih enotah, je uradna enota za tlak pri nas pascal. Dovoljen je pa tudi mnogokratnik 10^5 pascal, kar je enako 1 bar. Pounds per square inch je nedovoljena merska enota.

Globe ne dobiš, ker si ubog revež, če bi bil bogat podjetnik, ki pripelje otroka v vrtec z BMW, dobiva pa najvišje socialne transferje, bi moral kot serijski kršitelj plačati 1 milijon za vsako kršitev.

Z globo od 300.000 tolarjev do 1,000.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik:

1. 1. če v Republiki Sloveniji uporablja merske enote, ki niso predpisane s tem zakonom oziroma predpisi, izdanimi na podlagi tega zakona (6. člen);

no, torej merjenje v garaži s psi je dovoljeno

Objavljeno (popravljeno)
2 minutes ago, Snecer said:

grem naredit ja... 

ABS imas? Spredaj in zadaj? 

Popravljeno . Popravil krucymucy
Objavljeno
pred 4 minutami, krucymucy pravi:

Jaka elektronika. Ce se zadnje kolo hitreje vrti prekine vbrizg.

To naredis lahko doma.

ne znam zasto si toliko skeptican prema proizvodima Made in Slo ?! 

Da se malo maknemo od motora: gorenje, cimos, iskra elektronika ........ 

vratimo se na motore: akrapovic i savatech / mitas. 

a na slici se vidi jedna moja prednja koja je izdrzala dvije zadnje..... malo me iznenadilo kako se brzo trosi pri kraju :):)

F65FCA93-7E46-F24C-9B6F-9E1F162E9383.jpg

• Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)

V glavnem Mitas so najboljše moto gume in sicer zakaj...

1.daleč najcenejše

2.zdruzili slovenska in Česka zadeva(puh kovter in nasa posteljnina=zakon!

3.ker jih je Jerman sprobal na Grobniku in z njimi peljal odlicen cas za "amaterja"

4.Se kmetje pravijo,da so ok za na traktor,pa pol cenej...

Je tudi poraba bencina nizja,kot na traktorju?

Popravljeno . Popravil sesir
Objavljeno
pred 14 urami, krucymucy pravi:

Sej ni trditev, ampak pac dejstvo da je mitas nepoznan v motosvetu.

Nankang so bile se bolje ocenjene pred leti.

Bi jih kupil ce ti jih nekdo predlaga?

Jaz jih ne bi evo.

Mitas bi vzel samo zato ker so slovenske, ker vem da je v sloveniji ogromno know-howa, pa da ne bi znali ene gume narest.

Ampak nekdo drugi, anglez, nemec, francoz ... bodo pac skepticni kot sem jaz do nankanga.

sem že zapisal, prebiram tudi grupo GT in italijanski Z900 forum, pa ne boš verjel, da poznajo Mitas....definitivno pa je folk bolj skeptičen ali pa jih manj pozna, kot jih mi domači.

pred 14 urami, sesir pravi:

Jz pa sem jih kupil,ker so ble najcenejse in mislu za ta kilometer do trgovine bodo ze ok...

niso najcenejše, so pa ugodne. Za iste pare dobim tudi bt16pro ali celo S20

Objavljeno
pred 13 urami, krucymucy pravi:

Ne dvomim da so dobre gume. Ampak govori se marsikaj, ali zelo pozitivno ali pa ostre kritike. Tistih vmes pa skorajda ni.

o tem kaj se govori je ponavadi kriv tudi sam proizvajalec, ker postopno izboljšuje proizvod in se sprotno uči (tudi KTMji se baje vsi kvarijo).

Tudi SF in SF+ so spreminjali in evolvirali dokler ni postala taka kot je lani in letos. Vmes so bile tudi malce bolj ponesrečene verzije (ampak daleč od informacij caffe racerjev). Vsaj kar sem na lastni koži iskusil ,vozim 5 verzijo SFja.

V vsej moji karieri mi je pa bila najbolj neposrečena in tudi nevarna Dunlop Sportsmart in to prva guma.

Objavljeno
On 11/17/2018 at 9:59 AM, DAMI34 said:

.

V vsej moji karieri mi je pa bila najbolj neposrečena in tudi nevarna Dunlop Sportsmart in to prva guma.

no, men je bla prednja popolnoma kul. sm z njo zvozu eno zadno sportsmart in eno mitas. men je bla povsem ok. zakaj bi bla nevarna? 

Objavljeno
pred 56 minutami, Kugelschreiber pravi:

Vzmetenje je ok. Je pa Caponord pogosto (pre)otovorjen, vecinoma v dvoje,  pogosto z vinjeto. Tako de men je teh obetajocih 10kkm WAAAAW dost kilometrov. Ce sm ok sestel, bi ti z ene montaze rad potegnu 19000km?!? :eek:  Nc ne bom reku. Morda je tud to mozno. Men to uspe, s pomocjo matematike. 9500prednja+9500zadnja=19000

meni so nekje na forumu predvidevali 18tkm in več..

Objavljeno
pred 19 minutami, thumper pravi:

meni so nekje na forumu predvidevali 18tkm in več..

Pri hitrostih in sunkih,ki jih zmore motor kot je tvoj apn...

Objavljeno
pred eno uro, sesir pravi:

glede na to , da je moj boni enako močan kot snecerjev versys a ima enako najvišjo moč pri 400obr/min nižje ter 5Nm višji najvišji navor 1200obr/min nižje - sune bolj kot versys  temu primerna tudi obraba zadnje gume..

Objavljeno
pred 1 minuto, thumper pravi:

glede na to , da je moj boni enako močan kot snecerjev versys a ima enako najvišjo moč pri 400obr/min nižje ter 5Nm višji najvišji navor 1200obr/min nižje - sune bolj kot versys  temu primerna tudi obraba zadnje gume..

dvovaljnik?

Objavljeno

itak..

Objavljeno
pred 2 urami, Kugelschreiber pravi:

no, men je bla prednja popolnoma kul. sm z njo zvozu eno zadno sportsmart in eno mitas. men je bla povsem ok. zakaj bi bla nevarna? 

sem napisal, nepredvideni zdrsi pri počasni in umirjeni vožnji, vsaj 3x, pa IgorKr je imel podobne situacije, pa še jih poznam. Neposrečena serija al kaj jazvemkaj

Objavljeno
pred 35 minutami, thumper pravi:

Po Snecijevo je to nemogoce...ne pozabit,da ima njegov najboljso masino...:dry:

Objavljeno
pred 6 minutami, sesir pravi:

Po Snecijevo je to nemogoce...ne pozabit,da ima njegov najboljso masino...:dry:

jap, tisti bonevil. al kaj je, do kolesa pride 30%, zastarelo

Objavljeno
1 hour ago, DAMI34 said:

sem napisal, nepredvideni zdrsi pri počasni in umirjeni vožnji, vsaj 3x, pa IgorKr je imel podobne situacije, pa še jih poznam. Neposrečena serija al kaj jazvemkaj

Sem jih imel. Kmalu potem ko so prisle na trzisce. Men je bla ok, ampak ne tako zelo da bi jih se enkrat kupil. Sem nasel potem se en komplet Qualifier RR. Ta mi je bila pa vsec.

Objavljeno
pred 3 urami, Snecer pravi:

Boni je in bo kult!

Objavljeno
pred 4 urami, Snecer pravi:

ne more biti pri vseh mopedih kot pri versys-u kjer ima agregat 65 konjev na kolo jih pride pa 89..

Objavljeno
pred 3 minutami, thumper pravi:

ne more biti pri vseh mopedih kot pri versys-u kjer ima agregat 65 konjev na kolo jih pride pa 89..

Daj se umiri! Mopedi z 89 konji NE sunejo...tak,da predvidevm,da vsaj 125 na kolesu...prvi mopi,ki se ga spomnim,da kao SUNO je mal sprefukan kawasaki zx9r l.98 ki imel neki takega na kolesu

Objavljeno
pred 7 minutami, thumper pravi:

lejta pubeca, pri meni zadeva špila in sune, mitas dolgo drži, ima veliko rezerve itd. 

vajinih težav ne mislim reševat :)

Objavljeno
pred 25 minutami, sesir pravi:

Daj se umiri! Mopedi z 89 konji NE sunejo...tak,da predvidevm,da vsaj 125 na kolesu...prvi mopi,ki se ga spomnim,da kao SUNO je mal sprefukan kawasaki zx9r l.98 ki imel neki takega na kolesu

STOP. Tema o sunkih je drugje, vsaj mal se drži teme.

Objavljeno (popravljeno)
pred 7 urami, Kugelschreiber pravi:

meni je ful tresla in se je ni dalo scentrirat. Danlopka, z mitas sem bil zadovoljen že več kompletov.

Popravljeno . Popravil Igi Pop
dodatek
Objavljeno
pred eno uro, Snecer pravi:

lejta pubeca, pri meni zadeva špila in sune, mitas dolgo drži, ima veliko rezerve itd. 

vajinih težav ne mislim reševat :)

pred 50 minutami, DAMI34 pravi:

STOP. Tema o sunkih je drugje, vsaj mal se drži teme.

govora je o obrabi zadnje gume..  

pred 7 urami, sesir pravi:

sesir je začel.. dej njega..

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!