Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

anketa o doseženih kilometrih z Mitas cestno pnevmatiki (SF+ in ToF) ANKETA

Svetovani tlaki (glej spodaj razpredelnico) 

ali poišči na MITAS strani: MITAS

Mitas-Recommended-inflation-pressures.pdf

Priporočene objave

Objavljeno

... zdej,  Šešir... če se slučajno malo ne hecaš tule....

.... Moto gume pod blagovno znamko so izključno plod znanja slovenskih strokovnjakov, tako v razvoju.... testiranje...itd.

Mitas je samo kapitalski prevzemnik bivše Save....in kot je znano, je pred časom celo zaviral razvoj moto pnevmatik (tisti nelogični vpoklic pred časom).

Tudi piše na moto pnevmatikah "MADE IN SLOVENIJA"

:D

• Všeč mi je 2
Objavljeno
5 minutes ago, Zivnorc said:

.... Moto gume pod blagovno znamko so izključno plod znanja slovenskih strokovnjakov, tako v razvoju.... testiranje...itd.

Mitas je samo kapitalski prevzemnik bivše Save....in kot je znano, je pred časom celo zaviral razvoj moto pnevmatik (tisti nelogični vpoklic pred časom).

nelogični vpoklic, da bi razdrli pogdbe in prestavili proizvodnjo na češko. Kar se pa skuterjev tiče....tudi na dunlop piše made in slo, ne samo mitas  :-)

• Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)
pred 10 minutami, Zivnorc pravi:

.... Moto gume pod blagovno znamko Mitas so izključno plod znanja slovenskih strokovnjakov, tako v razvoju.... testiranje...itd.

popravek.... odebeljeno... sem prej spregledal..

Popravljeno . Popravil Zivnorc
Objavljeno

...ne... čehinje delajo kvalitetno...  :P

Objavljeno
20 minutes ago, Zivnorc said:

...ne... čehinje delajo kvalitetno...  :P

...za preizkus kvalitete grem zraven!...

Objavljeno

BMK kdo jih v končni fazi dela, cena je dobra, oprijem tudi, reference nekaterih voznikov, ki jim zaupam so bile dobre, in nato sem probal. Zadovoljen, dokler bo takle, me majo, če dvignejo ceno me nimajo več.

Objavljeno

Tkole bom povedal. Naredil cca 1500 km z terra force-r in lahko rečen naslednje. v suhem zelo solidna, nagneš kokr ti pač srce dopušča, na ridah preverjeno do zaščit cilindrov, v mokrem se pelješ kot po suhem ni nobene panike, edino kar pa res res zelo ne mara pa je mokra talna označba . Fak pr 120km/h gres prehitevat avto pa na črtkano črto zapeleš (na ravnini da ne bo pomote) in zadnji konc v prazno, tko da mas kr mal povišan utrip en cajt. 

Glede obrabe zadnja se lepo nuca za prvo se mi pa zdi da jo kr mal preveč (še nism bil na jadranki). Pomoje ne bo vidla 7k km 

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Tudi talne oznake niso vse enake.

...stare, preperele odrgnjene dobro držijo......nove, debelo barvane in gladke pa drsijo.

Je treba biti objektiven in primerjati različne gume na isti črti...ob istem času.

...ane Ciko86...cvetni prah pa to...   ;):P

Objavljeno
On 10. 6. 2016 at 0:14 PM, builder said:

čehinje, na primer:smoke:

Na 2. mesto bi dal še pivo. Odkod sploh izraz češka roba?!?

15 hours ago, dejcpob said:

Tkole bom povedal. Naredil cca 1500 km z terra force-r in lahko rečen naslednje. v suhem zelo solidna, nagneš kokr ti pač srce dopušča, na ridah preverjeno do zaščit cilindrov, v mokrem se pelješ kot po suhem ni nobene panike, edino kar pa res res zelo ne mara pa je mokra talna označba . Fak pr 120km/h gres prehitevat avto pa na črtkano črto zapeleš (na ravnini da ne bo pomote) in zadnji konc v prazno, tko da mas kr mal povišan utrip en cajt. 

Glede obrabe zadnja se lepo nuca za prvo se mi pa zdi da jo kr mal preveč (še nism bil na jadranki). Pomoje ne bo vidla 7k km 

Sicer z malim naborom prezkušenih pnevatik niti 1 ni niti približno marala mokrih talnih označb ali zalivk. Pa da gume držijo po mokrem enako kot po suhem.... blizu že a le pod pogojem da je cesta spodobno sprana. Zadnje čase je veliko malih dežekov po nekaj minut in je za mirkat... drži (ko) zelo nepredvidljivo. Če je svetloba prava se tudi lepe mavrice vidijo na cestišču... Feel lucky?

Da se ne bo kak novinc zdaj suvereno po dežju z mitaskami misleč da suho / mokro je isto dolkler ne zaplje čez pleskarski oddelek. Zadnje čase ćisto preveč rišejo po cestišču...

Objavljeno
pred 37 minutami, StaraFeltna pravi:

Na 2. mesto bi dal še pivo. Odkod sploh izraz češka roba?!?

Sicer z malim naborom prezkušenih pnevatik niti 1 ni niti približno marala mokrih talnih označb ali zalivk. Pa da gume držijo po mokrem enako kot po suhem.... blizu že a le v stilu lahkotno turistične vožnje in pod pogojem da je cesta spodobno sprana. Zadnje čase je veliko malih dežekov po nekaj minut in je za mirkat... drži (ko) zelo nepredvidljivo. Če je svetloba prava se tudi lepe mavrice vidijo na cestišču... Feel lucky?

Da se ne bo kak novinc zdaj suvereno po dežju z mitaskami misleč da suho / mokro je isto dolkler ne zaplje čez pleskarski oddelek. Zadnje čase ćisto preveč rišejo po cestišču...

... sicer te samo citiram in nič dopisal (samo malo z rdečim)...

... sem samo odebeljil pisavo, ker to drži kot pribito.. :D, pa da si fantje in dekleta tole vse skupaj še enkrat  preberejo...   :D

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Ne vem, ali Hrvaška uporablja drugačen asfalt,  kot Slovenija, ampak meni se dogaja, da mi tam včasih zdrsnejo.

Po označbah pa sploh. Da ne govorimo na tistih širokih rdečih, ki jih imajo v Umagu na prehodih za pešce.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Na obali asfalt drsi....

....če si morda opazila, ko dežuje, nastaja na cestišču kot nekakšna pena. Zaradi česa nastaja ta pena, si ne znam razložiti.

Objavljeno

To se peni Čiko, ko mu guma ne drži, kot on hoče :lol1:

Objavljeno

ja treba j...at to čehinjo ki je tolko klizava :) haha zadnja namontirana nova in je oprijem spet dober,zdej samo se sprednjo zamenjat (rabi komu 120/60/17 mitas na polovici obrabe)?nima pussy štrajfov ;)

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 1 uro, Zivnorc pravi:

Na obali asfalt drsi....

....če si morda opazila, ko dežuje, nastaja na cestišču kot nekakšna pena. Zaradi česa nastaja ta pena, si ne znam razložiti.

Vlaga v zraku je polna soli. Isto velja za jadranko ko pade mrak, pa kondenzira vlaga....postane nevarna.

Objavljeno
1 hour ago, KARMEN1 said:

Ne vem, ali Hrvaška uporablja drugačen asfalt,  kot Slovenija, ampak meni se dogaja, da mi tam včasih zdrsnejo.

Po označbah pa sploh. Da ne govorimo na tistih širokih rdečih, ki jih imajo v Umagu na prehodih za pešce.

Krožišče pri Vinakopru je velikokrat doživetje v mokrem. Zlasti na farbovitih delih. Čisti dizaster za enoslednike. Ko greš po jajcih mimo in čutiš da ti spodnese cm  ali dve zadnje kolo dobiš "reminder" da si na dveh kolesih v dobrem in slabem. Prdvsem iz smeri Bertoki proti Kopru, ostalo je ok razen povsem obratna smer kjer so zjutraj groba izsiljevanja iz stranske ceste pri pokopališču stalnica.

Objavljeno

Res, v tem krožišču bi bilo najlažje it peš skozi :cool:

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Dejstvo je da so asfalti drugačni, ne samo po državah, ampak tudi po različnih delih držav. Odvisno od uporabljenega peska v asfaltni zmesi...

Ob vodi pa je pristona sol v zraku, od tu pregovorno da so podlage tam drseče ob vlagi/dežju

Objavljeno

...js mam zelo podobne izkušnje s sport force+...ni se mi zdelo, da agresivno odpiram, pa je zadnja pometla...treba je biti previden v dežju...podobno a malo manj je reagirala conti sport attack...na talni signalizaciji v mokrem je zgleda jeba z vsemi gumami...

Objavljeno (popravljeno)

Najbrž bo kar res. Z dobrimi za mokro gumami (roadsmartke) sem lepo zaplesal pri manj kot 5000 obrati (hornet 600, 3 prestava, skromen navor) na dodobra sprani ankaranski ravnici in po krajšem valzerju (bolj polka sicer) parkiral zadnjico na asfalt in gledal motor pred menoj v iskrah in raznimi kosi ki letijo od njega. Tista cesta je sicer zanana po njeni gladkosti. Kot fini asfaltek iz kake Avstrijske fancy garažne hiše a dodatno spoliran skoraj do sijaja. Tako je splozko da še talne označbe ne primejo gor. :D

Popravljeno . Popravil StaraFeltna
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 5 urami, StaraFeltna pravi:

Zadnje čase ćisto preveč rišejo po cestišču...

Definitivno mi niso všeč talne oznake za smer na Šmarski cesti... Lepo nagneš in prideš na puščico dolgo 5 metrov... Na suhem je še OK, na mokrem pa...

• Všeč mi je 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!