NumLock Objavljeno Junij 25, 2017 Opozori Objavljeno Junij 25, 2017 Ne vem v kateri temi točno je bilo, kjer je nekdo omenjal, da po montaži gume spuščajo in traja nekaj časa, da se "porihtajo" . No, ker je govora o Mitaskah, bom svoje opažanje opisal kar tukaj. Gume sem montiral v torek, včeraj sva se malo zapeljala in seveda sem pred odhodom preveril tlak v pneumatikah. Tlak je bil nespremenjen, tako v TerraForce, kot v SportForce gumah. Drugače pa tlak preverjam mesečno. Konec koncev mi to vzame 3 minute in ni problem. Sem pa včeraj malo potestiral nagibe in moram reči, da je Mitas res vrhunska izbira za najin stil vožnje. Edino takšno zaupanje mi je nudla Bridstonka BT023, takrat,ko sem imel še raketo. Seveda smo si pa ljudje različni ..... GoBobi in Wakasaki 2
gsxf750 Objavljeno Junij 25, 2017 Opozori Objavljeno Junij 25, 2017 Na Jadranki pri temp zraka nad 25C mi začenja zdrsovat prednja guma ob vožnji čez zalivke. Nekatere gume manj, druge bolj. Zdrsujejo pa vse. Pod 25C tega pojava ni. Na Golici (koroški in na ta hitri strani (Eibiswald)) se to ne pojavlja klub precej na široko a na tanko povaljanih. So pa Celziji nižji (nadmorska višina).
sesir Objavljeno Junij 25, 2017 Opozori Objavljeno Junij 25, 2017 pred 31 minutami, gsxf750 pravi: Na Jadranki pri temp zraka nad 25C mi začenja zdrsovat prednja guma ob vožnji čez zalivke. Nekatere gume manj, druge bolj. Zdrsujejo pa vse. Pod 25C tega pojava ni. Na Golici (koroški in na ta hitri strani (Eibiswald)) se to ne pojavlja klub precej na široko a na tanko povaljanih. So pa Celziji nižji (nadmorska višina). Ko pomislim...se podrsavanja v naGolici res ne spomnim....pa sem bil včasih na Golici...tako rekoč doma...
Borutt Objavljeno Junij 25, 2017 Opozori Objavljeno Junij 25, 2017 pred 3 urami, NumLock pravi: Ne vem v kateri temi točno je bilo, kjer je nekdo omenjal, da po montaži gume spuščajo in traja nekaj časa, da se "porihtajo" . No, ker je govora o Mitaskah, bom svoje opažanje opisal kar tukaj. Gume sem montiral v torek, včeraj sva se malo zapeljala in seveda sem pred odhodom preveril tlak v pneumatikah. Tlak je bil nespremenjen, tako v TerraForce, kot v SportForce gumah. Drugače pa tlak preverjam mesečno. Konec koncev mi to vzame 3 minute in ni problem. Sem pa včeraj malo potestiral nagibe in moram reči, da je Mitas res vrhunska izbira za najin stil vožnje. Edino takšno zaupanje mi je nudla Bridstonka BT023, takrat,ko sem imel še raketo. Seveda smo si pa ljudje različni ..... Nekateri so ugotovili padec tlaka v SF. Jaz tega ne morem potrditi, ker imam TF. Pravzaprav je na enem motorju SF, vendar nisem opazil, da bi padel tlak. Mogoče so bile testne gume in se je zgodil padec tlaka za desetinko ali dve pri tistih, ki so to opazili. Vse je možno.
Snečer Objavljeno Junij 25, 2017 Opozori Objavljeno Junij 25, 2017 Po kakšnem tednu in vožnji mi je na SF+ malo padel tlak (na obeh setih), minimalno, ko se je očitno guma dobro vlegla.
izibajker Objavljeno Junij 25, 2017 Opozori Objavljeno Junij 25, 2017 pred 2 urami, Snecer pravi: Po kakšnem tednu in vožnji mi je na SF+ malo padel tlak (na obeh setih), minimalno, ko se je očitno guma dobro vlegla. Imam isti set gum. A to preverjaš doma na svojem manometru, da imaš isto referenco? Jaz čekiram samo na benz črpalkah, ampak ponavadi naletim na take, ki imajo tisti sistem, ko s tipkami na displeju vnaprej nastaviš željen tlak pumpanja. Bolj so mi bili simpatični tisti starejši modeli, ko je bil manometer na polnilni cevki, in ko si gor na ventilček nataknil, si imel takoj info o trenutnem tlaku v gumi, potem si pa po potrebi + - korigiral...
Ciko86 Objavljeno Junij 25, 2017 Opozori Objavljeno Junij 25, 2017 Meni je tako na 636 in zx 10r tlak padal ,zadnje čase pa sem opažal da je začel naraščat,zato sem na ventil nataknil kondom in zdej je super Quest, KARMEN1, hajoktejn in 2 others 3 2
sesir Objavljeno Junij 25, 2017 Opozori Objavljeno Junij 25, 2017 pred 40 minutami, Ciko86 pravi: Meni je tako na 636 in zx 10r tlak padal Pač Mitaske...moje so v dobrem letu padle na 0.7 bara...
Ciko86 Objavljeno Junij 26, 2017 Opozori Objavljeno Junij 26, 2017 Februarja sem zamenjal zadnjo gumo in motor je stal mesec in pol v garazi na temp okoli 15 stopinj pritisk v gumi je padel iz 2.9 na 1.7 to sem ugotovil komaj na cesti ko se je motor obnašal kot karjola Wakasaki, maxxa in DAMI34 2 1
GoBobi Objavljeno Junij 26, 2017 Opozori Objavljeno Junij 26, 2017 Evo, danes preveril stanje v mojih Mitaskah SF+. Stanje: 2.4 in 2.8 po narejenih cca. 500 km in dveh tednih od premontaže. Bi moral sicer vprašat rumenkota, koliko je nafoukal lufta v moje pnevmatike, a sem kar precej prepričan, da je dal notri 2.5 in 2.9. Ker menim, da se nekaterim dogajajo pregrešno veliki izpusti zraka, ki po mojem mnenju nimajo veze s pnevmatikami Mitas (nekako verjamem, da pnevmatike niso porozne - to je komentar na 0,7 in 1.7, ne na par desetink manj po premontaži), bom tudi sam spremljal stanje in ga veselo delil (ko se bom spomnil). Tlak preverjam od oka na par voženj (recimo ene 1.000 km) ali pa takrat, ko mi motorka stoji par tednov nevožena. Ker sem že več let reden uporabnik cuzlov za dofoukanje tlaka v pnevmatikah na lokalnem Petrolu (to počnem tudi ene dobri dve desetletji na obeh avtomobilih na vsake toliko), bi komentiral samo še to, da se preveč obremenjujete z (ne)natančnostjo indikatorjev tlaka in predvsem njihovo občutljivostjo ob kakršnemkoli semi normalnem rokovanju, ker če mi "i ljeti i zimi" kaže (na avtomobilskih pnevmatikah) tak tlak, kot sem ga nastavil in po parih mesecih 0,1 manj (ali pa še to ne) in ga toliko dofoukam... mislim, da je tista mašinerija dovolj natančna. Nikoli (!!!) mi še ni noben indikator tlaka pokazal več, kot sem ga nafoukal. Saj razumete, kaj hočem povedat, ne?!? +/- nič cela nekaj (+/- 0,? bara) - no, še nikoli ni bilo + od +/- varnostne razlike, tako da so za kakršnokoli cestno uporabo dovolj natančni. In pika . Ajd! DAMI34, igc1 in schwantz 3
bajkr88 Objavljeno Junij 27, 2017 Opozori Objavljeno Junij 27, 2017 Vse gume loh spustijo... js sm kupu motor z gumam pireli gt... ker se je malo vozil in ni ocitno noben gledu tlaka... sem ga jst verjetno po dooolgem cajtu preveru ko sem motor prpelu domov... uglavnem sprednja je mela 1.9 zadna pa 2.0 Na prejsnjem motorju z mitas sf pa nism opazu da bi kj puscalo.... mogoce 0.1 na pol leta... nobene drame DAMI34 1
Tex Objavljeno Junij 29, 2017 Opozori Objavljeno Junij 29, 2017 tisti, ki ste vozili oboje, kolko imate kaj razmerje kilometrine v primerjavi SF+ in recimo Z8 ali AngelGT?
DAMI34 Objavljeno Junij 29, 2017 Opozori Objavljeno Junij 29, 2017 pred 17 minutami, Tex pravi: tisti, ki ste vozili oboje, kolko imate kaj razmerje kilometrine v primerjavi SF+ in recimo Z8 ali AngelGT? zadnja SF+4-5 jurjev (mam filing da letošnji model bolj kuri ampak tut bolj drži kot lanski) prva SF+ cca 8, menjam ponavadi prej kot je iztrošena do konca Angel GT zadnja cca 6-7 jurčkov Angel GT prva 7-8 ni neke razlike s SF+ Z8 nisem vozil. Tex 1
Tex Objavljeno Junij 29, 2017 Opozori Objavljeno Junij 29, 2017 41 minutes ago, DAMI34 said: zadnja SF+4-5 jurjev (mam filing da letošnji model bolj kuri ampak tut bolj drži kot lanski) prva SF+ cca 8, menjam ponavadi prej kot je iztrošena do konca Angel GT zadnja cca 6-7 jurčkov Angel GT prva 7-8 ni neke razlike s SF+ Z8 nisem vozil. nah, sem upal da kaj več km z GT .. mitaska mi zdaj zdrži do 6k in študiram ali bi žrtvoval nekaj "dinamičnosti" in šel na kakšno bolj turing, da nebi ravno 3x letno menjaval .. v glavnem delava daljše fure in jo pol moram vrčt dol še pred koncem, da ne pride v ilegalo ravno nekje sredi poti .. grrr ..
Ciko86 Objavljeno Junij 29, 2017 Opozori Objavljeno Junij 29, 2017 Zx10r zadnja mitas 9.500km sprednja isto sem ratal malo bolj počasen voznik Wakasaki, maus in Cartman 1 2
sesir Objavljeno Junij 29, 2017 Opozori Objavljeno Junij 29, 2017 pred 10 minutami, Ciko86 pravi: Zx10r zadnja mitas 9.500km sprednja isto sem ratal malo bolj počasen voznik Zato ti pa pije clio enkrat več Wakasaki 1
TomosRacing Objavljeno Junij 29, 2017 Opozori Objavljeno Junij 29, 2017 Dobil sem nove Mitas sportforce+ pnevmatike iz reklamacije. Reklamiral sem 190/55-17 dobil nazaj pa novo 190/50-17. Če kdo rabi prodam novo zadnjo 190/50-17 za 80€, jaz si bom šel pa 190/55 kupit spet. Prevzem LJ sesir 1
DAMI34 Objavljeno Junij 29, 2017 Opozori Objavljeno Junij 29, 2017 pred 3 urami, Tex pravi: nah, sem upal da kaj več km z GT .. mitaska mi zdaj zdrži do 6k in študiram ali bi žrtvoval nekaj "dinamičnosti" in šel na kakšno bolj turing, da nebi ravno 3x letno menjaval .. v glavnem delava daljše fure in jo pol moram vrčt dol še pred koncem, da ne pride v ilegalo ravno nekje sredi poti .. grrr .. računaj 30-50% več naredi angel GT. Za kilometrino rabiš RS3 ali Z8. Iste probleme imam jaz, ko mečem dol mitaske, ki bi naredile še kakega jurja...
sesir Objavljeno Junij 29, 2017 Opozori Objavljeno Junij 29, 2017 pred 12 minutami, TomosRacing pravi: Dobil sem nove Mitas sportforce+ pnevmatike iz reklamacije. Reklamiral sem 190/55-17 dobil nazaj pa novo 190/50-17. Če kdo rabi prodam novo zadnjo 190/50-17 za 80€, jaz si bom šel pa 190/55 kupit spet. Prevzem LJ Dami hitro...
DAMI34 Objavljeno Junij 29, 2017 Opozori Objavljeno Junij 29, 2017 pred 2 minutami, sesir pravi: Dami hitro... kam naj si jo dam, okol vratu?
sesir Objavljeno Junij 29, 2017 Opozori Objavljeno Junij 29, 2017 pred 3 minutami, DAMI34 pravi: kam naj si jo dam, okol vratu? Ok Z900 vem,da nima diminzije motorja a za ktm sem mislil,da ima...
amateur Objavljeno Junij 29, 2017 Opozori Objavljeno Junij 29, 2017 pred 29 minutami, DAMI34 pravi: računaj 30-50% več naredi angel GT. Za kilometrino rabiš RS3 ali Z8. Iste probleme imam jaz, ko mečem dol mitaske, ki bi naredile še kakega jurja... Dal gor mitaske, naredil 3000 km po jugi, zelo dober oprijem, kljub mestoma zelo znucanemu asfaltu. Mal po AC, ostalo še 5 mm profila po sredi. Ker še nisem spravil skupaj več kot 6000 km na leto, bo za moja leta 60+ mitaska verjetno izbira tudi naslednjič. DAMI34 1
sesir Objavljeno Junij 29, 2017 Opozori Objavljeno Junij 29, 2017 pred 48 minutami, TomosRacing pravi: Dobil sem nove Mitas sportforce+ pnevmatike iz reklamacije. Reklamiral sem 190/55-17 dobil nazaj pa novo 190/50-17. Če kdo rabi prodam novo zadnjo 190/50-17 za 80€, jaz si bom šel pa 190/55 kupit spet. Prevzem LJ Serbus ded....kako smo? Kva voziš zdej in kako to,da voziš mitaske?
DAMI34 Objavljeno Junij 29, 2017 Opozori Objavljeno Junij 29, 2017 pred 54 minutami, sesir pravi: Ok Z900 vem,da nima diminzije motorja a za ktm sem mislil,da ima... 190/50 ima SX, dokaj neposrečena dimenzija, s precej položnim radijusom. 55ka se velik lepše vozi, oziroma enostavneje meče levo in desno. GT ima 190/55/17 Z900 ima 180/55/17 cena 190/50 je nova okol 95€ sesir 1
DAMI34 Objavljeno Junij 29, 2017 Opozori Objavljeno Junij 29, 2017 Ob 29. 6. 2017 ob 16:11, amateur pravi: Dal gor mitaske, naredil 3000 km po jugi, zelo dober oprijem, kljub mestoma zelo znucanemu asfaltu. Mal po AC, ostalo še 5 mm profila po sredi. Ker še nisem spravil skupaj več kot 6000 km na leto, bo za moja leta 60+ mitaska verjetno izbira tudi naslednjič. jst ne vem, al sem čudn al pa butl. Namreč zadnja 190/55/17 ima 5mm do senzorja. prevozil 700km in izrabil 0,8mm. Stil vožnje vse v dvoje, mehko pospeševanje, redko preko 120km/ h tudi na AC, drugače 105km/ ravno toliko da 6 brzina še vleče. Verjetno si meril komplet profil, drugač mi pa ni jasno kako lahko nekateri po 3000km imate še 5mm. Pa brez šale. Meni troši (vsaj 10kompletov sem znucal mitask in to na različnih mopedih) 1mm/1000km. giro in Wakasaki 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se