Skoči na vsebino

HOMOLOGACIJA vse (izpuhi, agregat, oprema)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 18 urami, HD-Dyna pravi:

Ti bo prec kmečki punt naredu :blush:

Bereš me kot knjigo :smoke: itak pa ponavadi za hlapcem ponori gospodarjeva hči  :pos:

Objavljeno
pred 1 minuto, Arzen pravi:

Bereš me kot knjigo :smoke: itak pa ponavadi za hlapcem ponori gospodarjeva hči  :pos:

Zato pa Kmet noče imet otrok, da se mu ne bi takile smukal okol kmetije :blush:

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 4 minutami, HD-Dyna pravi:

Zato pa Kmet noče imet otrok, da se mu ne bi takile smukal okol kmetije :blush:

Mislim, da v vsakem primeru noče, da bi se mu takile kot sm js smukal okol kmetije...:lol1:sem pa slišal, da ima doma nekaj šiber, ki jih z veseljem podeli, tako da naj raje kar sam dela :smoke:

• Všeč mi je 2
  • 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Še vedno iščem športni izpuh za hondo cbr1000rr 04-07. Hvala

Objavljeno
Ob ‎3‎.‎8‎.‎2016 at 15:03, Borutt pravi:

Branje sprošča. Še posebej, ko razširja obzorja. 

54. člen

(neevidentirane spremembe)

Sprememb na vozilih, ki ne pomenijo poslabšanja varnostnih ali okoljevarstvenih lastnosti vozila in jih je mogoče pravilno in enostavno izvesti pred začetkom uporabe vozila, ni treba evidentirati (npr. namestitev prtljažnikov, anten, okrasnih pokrovov).

... kaj pa auspuh?

... večina izmed nas ga ima za okras..  :D .... kot okrasni auspuh.

...hrup je pa itak neviden, pa se ga ne vidi... torej če polcaj nekaj ne vidi, te ne more zarad tega štrafat...ane?!?...   :jezik:

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 1 uro, Zivnorc pravi:

... ...hrup je pa itak neviden, pa se ga ne vidi... torej če polcaj nekaj ne vidi, te ne more zarad tega štrafat...ane?!?...   :jezik:

a veš kaj .. nekateri imamo razvite tudi druge ćute .. med drugim tudi sluh, woh, otip in ćustwa ... 

ti si tko kot kakšn k vse z oćmi šlata ... ti se za kakšno pelješ in bulš po pločniku, se obračaš in si jamraš .... nije obraz dao što je dupe obećao

kaj pa ćustwa :dry: 

Objavljeno
pred 6 minutami, maus pravi:

a veš kaj .. nekateri imamo razvite tudi druge ćute .. med drugim tudi sluh, woh, otip in ćustwa ... 

A okusa pa ne :eek:

Pol je pa brez veze te na base vabit :blush:

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 2 minutami, HD-Dyna pravi:

A okusa pa ne :eek:

Pol je pa brez veze te na base vabit :blush:

za pridobit okus ćakam, da mi ga vrneš :P

p.s.

kaj je narobe z malo tišjim auspuhom .. zadnje čase vidim ali slišim za karambole z nekaterimi, ki jim motor kr na glas dela. Očitno ne pomaga, da te kakšn stric ali tetka ne izsilita :dry: 

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 3 minutami, maus pravi:

kaj je narobe z malo tišjim auspuhom .. zadnje čase vidim ali slišim za karambole z nekaterimi, ki jim motor kr na glas dela. Očitno ne pomaga, da te kakšn stric ali tetka ne izsilita :dry: 

Pol si pa električno Ninjo nabau :P

loud.jpg

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 2 urami, Zivnorc pravi:

... kaj pa auspuh?

... večina izmed nas ga ima za okras..  :D .... kot okrasni auspuh.

...hrup je pa itak neviden, pa se ga ne vidi... torej če polcaj nekaj ne vidi, te ne more zarad tega štrafat...ane?!?...   :jezik:

Spodaj piše nekaj o okrasnem izpuhu.

(1) Lastnik vozila mora zagotoviti, da se spremembe na vozilu, nastale po homologaciji ali posamični odobritvi, ki ne spadajo med predelave vozil po 19. členu tega zakona, v roku iz četrtega odstavka 33. člena tega zakona evidentirajo pri tehnični službi.

(2) Med spremembe iz prejšnjega odstavka spada vgradnja sestavnih delov, ki se razlikujejo od nadomestnih delov, a so bili odobreni za vgradnjo v določen tip (varianto ali izvedenko) vozila, kot so npr.:

1.      izpušni sistemi,

2.      mehanske naprave za spenjanje vozil razreda A 50 in B 50 (vlečne krogle premera 50 mm in vlečne glave zanje), ali

3.      spojlerji.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

vse je jasno ... tema je KLONK :jezik:

• Všeč mi je 2
Objavljeno

če prav razumem, je potrebno homologirati izpušni sistem. Izpušnega lonca po tem takem ni potrebno homologorati, saj sam kot tak ni sistem, je le del njega. Al kaj? Me pa zanima kdo in kako ve, kaj na motorju je original in kaj ne. A obstaja kak inšpektor za te stvari. Policisti ali pregledniki na teh. pregledih po moje ne vedo vsega.

Objavljeno
pred eno uro, tomash pravi:

če prav razumem, je potrebno homologirati izpušni sistem. Izpušnega lonca po tem takem ni potrebno homologorati, saj sam kot tak ni sistem, je le del njega. Al kaj? Me pa zanima kdo in kako ve, kaj na motorju je original in kaj ne. A obstaja kak inšpektor za te stvari. Policisti ali pregledniki na teh. pregledih po moje ne vedo vsega.

Narobe razumeš. Eno je homologiranje, drugo pa evidentiranje. Še enkrat preberi del člena na prejšnji strani.

Poskusi zvedeti, kaj kdo ve. 

Objavljeno
pred eno uro, tomash pravi:

VPIS PREDELAVE to je besedna zvaza, ki jo isces. to je administrativni postopek, da pride se kej evrckov v "ta prave žepe". 

drgac pa vecina ljudi hitro loci med aftermarket izpuhom in originalom, ce ima s tem vsaj malo opravka.

Objavljeno
pred 2 minutami, cikadina pravi:

VPIS PREDELAVE to je besedna zvaza, ki jo isces. to je administrativni postopek, da pride se kej evrckov v "ta prave žepe". 

drgac pa vecina ljudi hitro loci med aftermarket izpuhom in originalom, ce ima s tem vsaj malo opravka.

Predelava je nekaj čisto tretjega. Tudi tebi predlagam branje dela člena na prejšnji strani. 

Objavljeno
pred 39 minutami, Borutt pravi:

Predelava je nekaj čisto tretjega. Tudi tebi predlagam branje dela člena na prejšnji strani. 

Čitalnice na Slovenskem

ali

Motosvet :P

Objavljeno

mah k**** pod predelave se vpise, kaj je pa še sami organi ne veste.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 17 minutami, cikadina pravi:

Se mi zdi, da ti kakšen organ manjka. Da ti spuca cev ali pa izpuh. Ko je glih tašna tema. :jezik:

• Všeč mi je 3
Objavljeno

v lepi luči si se sedaj pokazal.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 uro, cikadina pravi:

v lepi luči si se sedaj pokazal.

Ti pa tudi ne razumeš heca. Se ne bom več hecal in bom samo še člene lepil :ras:.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 7 urami, Borutt pravi:

Se mi zdi, da ti kakšen organ manjka. Da ti spuca cev ali pa izpuh. Ko je glih tašna tema. :jezik:

pred 4 urami, Borutt pravi:

Ti pa tudi ne razumeš heca. Se ne bom več hecal in bom samo še člene lepil :ras:.

...ampak ti res pojma nimaš.

To kar praviš...da ji manjka ...je obdelava s tem, kar ona omenja tule:

pred 8 urami, cikadina pravi:

...in ne predelava.

Predelala je ona nosilca "organa" po svoji volji , željah in zahtevah in to vpisala v homologacijski karton na matičnem uradu.

In ta ploščica s to homologacijsko številko je v obliki rinka....pa ker si lahko doma privoščijo...in ker pri njih "imajo"...je ta rink iz zlata.

:jezik:

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 6 urami, Borutt pravi:

Ne no ... tko si bl zanimiv :P

Objavljeno

a pouna luna se da homologirat :jezik: 

Objavljeno (popravljeno)
On 3. 8. 2016 at 0:15 PM, Borutt said:

Zaenkrat še brez odgovora.  

Bump. Tega je zdej ze 2 mesca, ministrstvo ne ve ali so še zmeraj na dopustih?

Popravljeno . Popravil Lenkas
Objavljeno
pred 14 urami, Lenkas pravi:

Bump. Tega je zdej ze 2 mesca, ministrstvo ne ve ali so še zmeraj na dopustih?

So pozabili obrniti list na koledarju.

• Všeč mi je 3

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!