Skoči na vsebino

HOMOLOGACIJA vse (izpuhi, agregat, oprema)

motomanijak

Priporočene objave

NO kukrkoli, jest sm neki iskal po netu in najdu Avtoplus v Kopru, pol sm poklicu, pa je gospododična rekla da oni opravljajo homologacije samo za uvožene motorje, vse druge predelave se opravljajo v Ljubljani na LPP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

NO kukrkoli, jest sm neki iskal po netu in najdu Avtoplus v Kopru, pol sm poklicu, pa je gospododična rekla da oni opravljajo homologacije samo za uvožene motorje, vse druge predelave se opravljajo v Ljubljani na LPP

wow, si prvi, ki je na ta forum zapisal magično kratico (LPP)... o tem res še ni bilo govora

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

wow, si prvi, ki je na ta forum zapisal magično kratico (LPP)... o tem res še ni bilo govora

Ne sam ostali so pravli da če imaš original blokado(katerikoli original nadomestni del) ne rabiš nič druzga kot it na LPP kjer ti samo vpišejo v homologacijski kartonček katerega ti izdajo na Hondi, Suzukija, bla bla bla..., Če pa nimaš original dela pa moreš nardit HOMOLOGACIJO, in za to so rekli da se to dela v Kopru.

Tko da ne govori če ne veš, pejd se vozt raje

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A mi lahko da kdo naslov firme oz. številko iz Kopra kjer naj bi se delali ti pregledi

sej ti je v moji povezavi pisalo...avtoplus .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

js mam eno prošnjo, mam lo vince x3 na hondi varadero 125 in nimam homologacije za auspuh ker je motor uvožen iz nemščije in se je homologacija nekje izgubila, a mi lahko kdo svetuje kako dobit drugi list od homologacije al pa če ma kdo enak auspuh da mi poskenira njegovo homologacijo pa pošlje? najlepša vam hvala

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A kdo ve kolk pride na LPPju homologacija in vse kar pripada h tem (NEoriginalen del)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

js mam eno prošnjo, mam lo vince x3 na hondi varadero 125 in nimam homologacije za auspuh ker je motor uvožen iz nemščije in se je homologacija nekje izgubila, a mi lahko kdo svetuje kako dobit drugi list od homologacije al pa če ma kdo enak auspuh da mi poskenira njegovo homologacijo pa pošlje? najlepša vam hvala

Piši mail uvozniku(Lindempa) ali pa kar direkt proizvajalcu,napiši kar se je zgodilo in z malo sreče ti ga bodo poslali.

lp vuk

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tukaj imaš HONDA VARADERO 125 .)

A kdo ve kolk pride na LPPju homologacija in vse kar pripada h tem (NEoriginalen del)

Odvisn kaj in koliko homologiraš. poklič in praši, bo najbolje.

Mene je prišlo:

- za pregled ... 10k

- A4 homolomo plahta (kartonček) ... 5k

Sem pa slišal, da vdrapnejo za pregled čisto na oko....oz. odvisno kolk stvari maš za homologirat (eno ali več)... mal se mi zdi, da glih nimajo čisto stvari urejenih :hmm:

Popravljeno . Popravil Frips
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

a to je homologacija? hm zaenrat si bom to skopiral lih za usak slučaj, bom pa poslal tudi mail uvozniku, hvala obema...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tlazar.....jp tak zgleda ta papir .)

PS.: sam kolk vidim na tvoj motor paše SBK ne pa X3 :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kdor namerava na Ptuju registrirat motor, mu svetujem da gre k Dominku.... mojega lajajočega nehomologiranega izpuha sploh pogledal ni nihče.... ti pa postavijo motor na valje in preverijo zavore, kar se mi zdi smiselno :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tlazar.....jp tak zgleda ta papir .)

PS.: sam kolk vidim na tvoj motor paše SBK ne pa X3 :hmm:

ja po novem je to sbk, do lanskega leta pa je na njihovi strani pisalo da je tudi x3 in je tudi najprej bil x3 edini homologiran izpuh za varo, zdaj pa je to sbk, vendar je x3 še vedno legalen

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Odvisn kaj in koliko homologiraš. poklič in praši, bo najbolje.

Mene je prišlo:

- za pregled ... 10k

- A4 homolomo plahta (kartonček) ... 5k

Sem pa slišal, da vdrapnejo za pregled čisto na oko....oz. odvisno kolk stvari maš za homologirat (eno ali več)... mal se mi zdi, da glih nimajo čisto stvari urejenih :hmm:

Za homologirat bi imel samo blokado za Gixxerja, sicer s TŰV certifikatom, ni pa original del od Suzukija.... Tko da verjetno je treba moč zmert al nevem

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj naj bi z izpušnimi lonci brez homoligacije in papirjev, ki jih deset let nazaj ni bilo potrebno imeti, a naj ga sedaj vržem v smeti in grem po novega? :xx: Zato ker se je eden to spomnu da tako mora biti. Če je že bil tako pameten da je to pogruntal, naj bi to veljalo samo od tistega leta naprej (za nove) ne pa za vse. :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj naj bi z izpušnimi lonci brez homoligacije in papirjev, ki jih deset let nazaj ni bilo potrebno imeti,...

...tudi takrat si rabil homologacijo...samo tega ni skoraj nihče kontroliral...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Vprašanje: A na homologaciji izpuha preverjajo tisti var na šraufku s katerim je pritrjen dB killer?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Frips če si bral kaj temo Akrapovič bi lahko videl, da sem tam pisal, da ko sem jaz kupil street legal akrapovič sploh dušilca ni bilo not ampak je bil posebej spakiran v vrečki, tako da ne vem o kakem pripikane vijaku eni govorijo, kaj ma veze če je pripikan ali ne prepustnost zvoka je ista. Vijak je zato not da če greš npr na dirkališče vzameš dušilec ven ''na cesti pa maš not''. Če temu nebi bilo tako bi ga oni že serijsko privarili in sploh nebi bil snemljiv!!!!

Tolko za info pa lep pozdrav!!! :grim :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja pa bo držal, da sem to že nekje zasledil :blush: Pač vprašal, ker kolega ma ta vijak pripikan. Kake volje so pa tisti strici na LPP-ju pa ne moreš vedet. Thx enivej :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja pa bo držal, da sem to že nekje zasledil :blush: Thx enivej :D

Sploh ni frke, zato pa smo tukaj da si pomagamo z informacijami in izkušnjami, mnenji.... :yea1: :yea1: :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A mogoče ve kdo kolk stane homologacija za predelavo motorja(neoriginal blokada na 25KW s TÜV certifikatom)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A mogoče ve kdo kolk stane homologacija za predelavo motorja(neoriginal blokada na 25KW s TÜV certifikatom)

burek, to je blo pa že v večih temah napisan, pa v tej temi tut verjetno že 2 krat. Najbolš da pokličš kr na LPP oz. Avtoplus, pa boš tm sigurn taprave informacije dubu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

reku mi je da od 15 do 20k sit :?

5jurjev gor alpa dol pa ni tko mal, ane? No ja vsaj okvirno vem

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živjo,

a kdo ve kak je z žmigavci, jaz kupujem Z1000 pa ima tak kot se spodobi predelan nosilec za tablico (ker je original :slap: ) samo ima pa tudi zraven namontirane ene miniaturne žmigavce?

V zakonu piše

"Na vozilih v cestnem prometu smejo biti nameščene samo homologirane luči in odsevniki, predpisani s tem zakonom in podzakonskimi predpisi, izdanimi na njegovi podlagi."

A to tut vela za žmigavce? Ker po moje žmigavci glih ne spadajo pod odsevnike pod luči pa :? ne vem?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!