Snečer Objavljeno September 9, 2018 Deli Objavljeno September 9, 2018 lmt-d pomeni po domače da ima naprava še dodatno rds anteno za promet lmt-s pa da podatke o prometu lahko pridobiva preko mobilnika, program smartlink, ja bremeni te samo prenos mobilnih podatkov mislim da ponudi obvoz, nisem testiral oba imata BT samo ne za moto čelade, ampak da se povežeta na mobilnik ne rabiš dokupit rds antene,če boš uporabljal mobilnik, izven eu roaminga pa je morda smiselna pod pogojem da sploh imajo prometne informacije 3nity 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno September 9, 2018 Deli Objavljeno September 9, 2018 pred 9 urami, 3nity pravi: Lahko prosim razložiš kako si rešil glede napajanja? Če uporabljaš nepremočljivo torbico, pomeni, da se voziš s prižgano navigacijo tudi po dežju? Takrat najbrž ni priklopljena na napajanje? Se v torbici ne začne ustvarjati vlaga? Se ti je USB vhod že kdaj poškodoval zaradi vibracij? Ne predstavljam si ravno kako izgleda upravljanje avto navigacije na motorju... Ko ti javi nizek nivo bencina in moraš stisniti OK, se moraš najbrž ustaviti in dati rokavice dol? Enako za nizek nivo sprejema signala, ko dobiš klic, sms,... Ali je to na novejših napravah boljše rešeno in se obvestilo avtomatsko minimizira? Napajanje preko priklopa (original vtičnica na motorju) navigacija je vedno prižgana in na napajanju tudi v dežju. V devetih letih z vlago ni bilo problema. USB priključka na "starem" NUVI765T nisem nikoli poškodoval. Navigacijo uporabljam izključno kot navigacijo, tako da nikakršno potrjevanje ni potrebno. Razen izbira naslednje shranjene točke poti. Deluje BP z rokavico tudi na "avto" navigaciji. Nivo goriva, tlak v gumah, nastavitev vzmetenja... mi kaže na originalnem prikazovalniku motorja in ne rabim dvojnega prikazovanja. Prav tako se nikoli ne javljam na telefon med vožnjo, to postorim ob kavici, ko se zaustavim. Joker, Mavti, Quest in 3 others 5 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
3nity Objavljeno September 10, 2018 Deli Objavljeno September 10, 2018 Ob 9. 9. 2018 ob 8:54, Snecer pravi: lmt-d pomeni po domače da ima naprava še dodatno rds anteno za promet lmt-s pa da podatke o prometu lahko pridobiva preko mobilnika, program smartlink, ja bremeni te samo prenos mobilnih podatkov mislim da ponudi obvoz, nisem testiral oba imata BT samo ne za moto čelade, ampak da se povežeta na mobilnik ne rabiš dokupit rds antene,če boš uporabljal mobilnik, izven eu roaminga pa je morda smiselna pod pogojem da sploh imajo prometne informacije Aha, torej sem si napačno razlagala D in S. Šele sedaj sem opazila, da je razloženo na garmin.com/sl-SI/traffic/ Hvala za informacije! Antena torej odpade zaradi pokritosti signala in zaradi tega, ker jo je potrebno napeljati čim bolj razvejano. Na Zumotu celo ne deluje sočasno z napajanjem Ob 9. 9. 2018 ob 9:09, MiNa pravi: Napajanje preko priklopa (original vtičnica na motorju) navigacija je vedno prižgana in na napajanju tudi v dežju. V devetih letih z vlago ni bilo problema. USB priključka na "starem" NUVI765T nisem nikoli poškodoval. Navigacijo uporabljam izključno kot navigacijo, tako da nikakršno potrjevanje ni potrebno. Razen izbira naslednje shranjene točke poti. Deluje BP z rokavico tudi na "avto" navigaciji. Nivo goriva, tlak v gumah, nastavitev vzmetenja... mi kaže na originalnem prikazovalniku motorja in ne rabim dvojnega prikazovanja. Prav tako se nikoli ne javljam na telefon med vožnjo, to postorim ob kavici, ko se zaustavim. Tudi tebi hvala za razlago! A lahko prosim poveš še kakšno torbico uporabljaš? Nosiš običajne rokavice ali kaj tanjšega? Misliš, da bi delovalo tudi z zimskimi rokavicami, ki so debelejše? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno September 10, 2018 Deli Objavljeno September 10, 2018 Nazadnje sem imel FM anteno prav na modelu 765, ki ga ima Mina in je delovalo ok. Seveda pa so podatki preko mobilne naprave boljši, signal vsepovsod, količina podatkov itd. Kaj dosti med vožnjo itak ne prcaš po navigaciji, sploh če si ruto pripraviš doma. Pa tudi sicer prometne informacije za motorista nekako niso huda nuja, ker se lahko izogneš pa praviloma se vozimo po bolj neprometnih cestah. Tale model, ki ga ima Mina je za to ceno zagotovo bestbuy. In se ne da primerjat s kitajskimi ponaredki, kvaliteta zaslona in ohišja je 1A. MiNa, Joker in 3nity 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno September 10, 2018 Deli Objavljeno September 10, 2018 pred 54 minutami, 3nity pravi: Hvala za informacije! ker sta ti @Snecer in @MiNa pomagala, si mi doužna za kufe 3nity in MiNa 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno September 11, 2018 Deli Objavljeno September 11, 2018 pred 23 urami, 3nity pravi: A lahko prosim poveš še kakšno torbico uporabljaš? Takšno... V bistvu je namenjena za 5,5" telefon. Pogled na števce mi ne pokriva (slikal sem z levo roko). Rokavica pa ni problem tanka poletna (usnjena) ali normalna motoristična (usnjena). Debelih zimskih ne uporabljam, ker potem ogrevanje ročk ne pride do izraza. 3nity in Kugelschreiber 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ali1 Objavljeno Oktober 15, 2018 Deli Objavljeno Oktober 15, 2018 Ob 10. 8. 2018 ob 10:59, MiNa pravi: Ostajam na avtonavigaciji seveda tudi na motorju... AKCIJA https://buy.garmin.com/sl-SI/SI/p/551975 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Oktober 16, 2018 Deli Objavljeno Oktober 16, 2018 (popravljeno) Še vedno je BB (Best Buy) tole... Cela evropa LT... Za informacije o prometu pa SmatLink... Popravljeno Oktober 16, 2018. Popravil MiNa Snečer 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno Oktober 16, 2018 Deli Objavljeno Oktober 16, 2018 (popravljeno) Kakšna pa je izkušnja z tem Garminom glede vibracij motorja. Imam enovaljnika, ki producira kar lepo število mikrovibracij na krmilu...bi znal to bit problem? In v linku piše v dežju, snegu in soncu....to sicer verjetno ne pomnei, da je vodoodporen....pač fora verjetno, če ga uporabljaš v avtu pa je itak vseeno kakšno je zunaj. Lahko bi dodali še meglo, kure, srnjad, kamenje in še kaj.... Popravljeno Oktober 16, 2018. Popravil BIF Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Oktober 16, 2018 Deli Objavljeno Oktober 16, 2018 vibracije lahko škodujejo le vtičnici, kontaktu, ki je usb, drugo ga ne bo "ubilo" se zrahlja sčasoma razen če imaš v torbici, potem bo bolje ni pa vodoodporen itd. a v normalnih pogojih se da navigirat oziroma v torbico in je mir al pa 6x več odšteješ za moto izvedbo (nateg) MiNa in BIF 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno Oktober 16, 2018 Deli Objavljeno Oktober 16, 2018 (popravljeno) Drži kar si napisal...kot veš imam Zumota...saj dela...ampak je dejansko preplačan nateg. BTW...@Snecer...verjetno uporablja enako kartografijo kot preplačani Zumo? Popravljeno Oktober 16, 2018. Popravil BIF Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Oktober 16, 2018 Deli Objavljeno Oktober 16, 2018 (popravljeno) ja vse karte delujejo, od komercialnih do osm itd jaz sem nabavil 61 model za vozilo, bp roba, dobrega stotaka iz avstrije, 7" zaslon kvaliteten izdelek zumoti niso posrečeni Popravljeno Oktober 16, 2018. Popravil Snecer BIF in MiNa 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Oktober 16, 2018 Deli Objavljeno Oktober 16, 2018 (popravljeno) Jaz sem 9 (devet) let uporabljal NUVI 765 na motorju (skupaj preko 200Kkm) sedaj sem kupil tistega v HN. V primeru, da zdrži le polovico časa kot je 765-ka, ki je še vedno povsem v "formi". Zamenjal sem zaradi večjega in svetlejšega ekrana. Kaj čemo tehnologija je v 10 letih le naredila korak naprej (oči pa nazaj). Sicer je NUVI 765 bil v tistem času "top" avtomobilski model. Sem ga dobil 4x ceneje kot je bil tedaj ZUMO 550. 765 še vedno lepo deluje. Ima FM oddajnik, BT povezavo za telefon ali slušalke, predvajalnik audio datotek... Seveda imam naloženo tudi najnovejšo NT 2019.10 karto. Popravljeno Oktober 16, 2018. Popravil MiNa BIF 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno Oktober 16, 2018 Deli Objavljeno Oktober 16, 2018 pred 8 minutami, MiNa pravi: Jaz sem 9 (devet) let uporabljal NUVI 765 na motorju (skupaj preko 200Kkm) sedaj sem kupil tistega v HN. V primeru, da zdrži le polovico časa kot je 765-ka, ki je še vedno povsem v "formi". Zamenjal sem zaradi večjega in svetlejšega ekrana. Kaj čemo tehnologija je v 10 letih le naredila korak naprej (oči pa nazaj). Sicer je NUVI 765 bil v tistem času "top" avtomobilski model. Sem ga dobil 4x ceneje kot je bil tedaj ZUMO 550. 765 še vedno lepo deluje. Ima FM oddajnik, BT povezavo za telefon ali slušalke, predvajalnik audio datotek... Seveda imam naloženo tudi najnovejšo NT 2019.10 karto. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kugelschreiber Objavljeno Oktober 16, 2018 Deli Objavljeno Oktober 16, 2018 Tista exDamijeva zadevsna, tomtom vio, dela kr lustno. Ima svoje slabe, ampak men bo ok. Zaslon je ok. Kolkor sm testiral lepo oznacuje krizisca, fino in pravocasno pozumira, in ce mas android telefon pa se ruto komot stimas. Ni perfect, se mobi ti pali baterijo, ampak meni je ok, ker mam vedno powerbank u tanktorbi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mato295 Objavljeno November 16, 2018 Deli Objavljeno November 16, 2018 Prvič bom kupil, potrebujem za na motor. V planu za začetek je vsaj SLO TET s tem za odpeljat. Kaj od tega priporočate: https://www.amazon.de/Garmin-Drive-LMT-S-Navigationsgerät-Sicherheitspaket/dp/B01N35G58O/ref=sr_1_1_sspa?ie=UTF8&qid=1542398039&sr=8-1-spons&keywords=garmin%2Bdrive%2B51lmt&th=1 ali to (če se sploh še kje dobi) https://www.wayteq.si/trgovina/si/prodaja-navigacija-naprave-4-3/234-wayteq-xrider-gps-navigacija-za-motoriste-0793283082923.html ali https://edigital.si/navigacije/navitel-g550-moto-gps-motoristicna-navigacija-43-eu-zemljevid-47-drzav-dozivljenjska-posodobitev-p553438 ali https://www.amazon.de/Navigationsgerät-Navigation-Wasserdicht-Kartenupdate-Radarwarner/dp/B017KGKTOS/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1542398361&sr=8-2&keywords=Motorcycle+Sat+Nav Več, kot 200€ ne bi dal. Manj je boljše. Hvala vnaprej za predloge. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno November 16, 2018 Deli Objavljeno November 16, 2018 moj predlog https://mobile.willhaben.at/kaufen-und-verkaufen/d/garmin-oregon-600-gps-mit-europakarte-wie-neu-281017112/?sid=1542399323626 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno November 16, 2018 Deli Objavljeno November 16, 2018 Eno vprašanje....mogoče butasto, pa vseeno. Ali obstaja navigacija, ki uporablja google mapse? Ne napisat prosim, naj uporabljam navaden telefon, ker to že vem. Sprašujem za navigacijo. Hvala. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno November 16, 2018 Deli Objavljeno November 16, 2018 ne obstaja Bostjan L in BIF 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno November 16, 2018 Deli Objavljeno November 16, 2018 Škoda. Hvala za odgovor. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bmflar Objavljeno December 6, 2018 Deli Objavljeno December 6, 2018 Ali kdo ve kakšne so razlike med BMW motorrad Navigator 5 in 6 ? TNX ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno December 6, 2018 Deli Objavljeno December 6, 2018 Stručkoti A je to za kaj ???? https://buy.garmin.com/sl-SI/SI/p/551975 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Joker Objavljeno December 6, 2018 Deli Objavljeno December 6, 2018 pred eno uro, Bmflar pravi: Ali kdo ve kakšne so razlike med BMW motorrad Navigator 5 in 6 ? TNX ! Bmflar 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno December 6, 2018 Deli Objavljeno December 6, 2018 pred 49 minutami, The Lakl pravi: Stručkoti A je to za kaj ???? https://buy.garmin.com/sl-SI/SI/p/551975 za to ceno odlična zadeva, 99eur Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno December 6, 2018 Deli Objavljeno December 6, 2018 Plačano! TnX BIF 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se