franc Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 OK kamin, samo a nima kamin izredno slab izkoristek? Ali je tukaj govora samo o izgledu ( "kaminski vložek" ) . Ko sem bil otrok smo imeli "Kiperbuš" v veži, ki naj bi ogreval hišo in "šporhet" v kuhinji. Spali smo pokriti s tuhnami in hodili po hiši v debelih puloverjih in podloženih copatih. Tega si niti približno ne želim več. V zidanici ( "bivalni del" ) imamo peč. En Plamen gašperček smo par let nazaj zamenjali z lito železno pečjo in je že to "luksus" , kot je že en napisal, ko prideš pozimi, rabiš 2 uri da se sploh pozna, po kakšnih 7 urah je temperatura normalna, potem je pa tako, če nehaš kuriti je v 2 urah mraz, če kuriš naprej je pa 30°C, če kuriš naprej je drugi dan hiša "pregreta" in potem samo malo dogreješ (ima pa solidno izolacijo in slabih 35m2) . Za včasih in malo za "romantiko" čisto dobro, da bi živel v takem, pa ni "teorije" . lp
sesir Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 (popravljeno) pred 3 minutami, franc pravi: OK kamin, samo a nima kamin izredno slab izkoristek? Ali je tukaj govora samo o izgledu ( "kaminski vložek" ) . Ko sem bil otrok smo imeli "Kiperbuš" v veži, ki naj bi ogreval hišo in "šporhet" v kuhinji. Spali smo pokriti s tuhnami in hodili po hiši v debelih puloverjih in podloženih copatih. Tega si niti približno ne želim več. V zidanici ( "bivalni del" ) imamo peč. En Plamen gašperček smo par let nazaj zamenjali z lito železno pečjo in je že to "luksus" , kot je že en napisal, ko prideš pozimi, rabiš 2 uri da se sploh pozna, po kakšnih 7 urah je temperatura normalna, potem je pa tako, če nehaš kuriti je v 2 urah mraz, če kuriš naprej je pa 30°C, če kuriš naprej je drugi dan hiša "pregreta" in potem samo malo dogreješ (ima pa solidno izolacijo in slabih 35m2) . Za včasih in malo za "romantiko" čisto dobro, da bi živel v takem, pa ni "teorije" . lp Navaden kamin..eh...ima sorodnik a men ni neki...bolj všečno,bolj slišiš pokanje lesa...a smrdi in praha v sobi še več,plus veliko manj ogreva Jz imam kaminski vložek...ograjen seveda Prijatelj ograjen kaminski vložek,ki se priklopi na radiratorje... Popravljeno Januar 27, 2017. Popravil sesir
Marre13 Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 sem že marsikaj slišal, tudi bedarij, sploh v tej temi, ampak da bi pa slišal za ograjen kaminski vložek pa še ne...
KARMEN1 Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 Mislil je zaprt (šipa). Kar pa se zalogovnika tiče, njegov osnovni namen je, da shrani odvečno temperaturo, ki nastane najhitreje pri kurjenju na trda goriva. Kadar te odvečne temperature ni, se ga pač ne uporablja. sesir 1
Marre13 Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 a sedaj moramo bit že šlogarji da vemo kaj kdo misli?
sesir Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pred 21 minutami, Marre13 pravi: a sedaj moramo bit že šlogarji da vemo kaj kdo misli? Obstajajo kamini...obstajajo kaminski vložki(samostoječi,kaminski vložki,ki se ogradijo,jz imam v kamen(slikam,da ti razjasnim?)Sorodnik ima kaminski vložek oz kamin kjer ni pregrade od tebe do ognja...midva s prijateljem pa imava steklo... Ni glih,da moraš biti šlogar....pač mi smo vse pregledali in se nato odločili za zadevo,ki je nam najbolj uporabna!
Marre13 Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 lej, dobro vem kakšni kamini obstajajo, tudi sam imam obzidan toplozračni kaminski vložek. obzidan, ne ograjen. saj ni krava da bi mi kam ušel, če ga ne ogradim. sliko pa kar obdrži zase.
sesir Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pred 1 minuto, Marre13 pravi: obzidan, ne ograjen. saj ni krava da bi mi kam ušel, če ga ne ogradim. Se opravičujem zmoti...imam pa tudi včasi ograjenega,ponoči,če mačke spijo v sobi,kjer kamin DAMI34 1
VS800 Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pred 14 minutami, Marre13 pravi: lej, dobro vem kakšni kamini obstajajo, tudi sam imam obzidan toplozračni kaminski vložek. obzidan, ne ograjen. saj ni krava da bi mi kam ušel, če ga ne ogradim. sliko pa kar obdrži zase. Si se pa tut utaknu u nč....usi smo vedl kaj sesir misle....... DAMI34, Frenk 67, Fazer03 in 2 others 5
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Januar 27, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pred 1 uro, Marre13 pravi: sem že marsikaj slišal, tudi bedarij, sploh v tej temi, ampak da bi pa slišal za ograjen kaminski vložek pa še ne... tako kot Karmen pravi, kupi se litoželezno peč s šipo in jo lepo ogradiš/obzidaš/pozidaš/zapreš. Če hočeš pa vsaj mal izkoristka je potrebno v napo vgraditi še odvodne cevi za toploto in ventilator, da topel zrak pošiljaš kamor ga pač pošiljaš. Tale je moja, pa pride zelo prav spomladi ali jeseni, ko še ni sezona za kurjavo. pred 40 minutami, Marre13 pravi: lej, dobro vem kakšni kamini obstajajo, tudi sam imam obzidan toplozračni kaminski vložek. obzidan, ne ograjen. saj ni krava da bi mi kam ušel, če ga ne ogradim. sliko pa kar obdrži zase. Malce vljudnosti ne bi škodilo.... KARMEN1, notranc, VS800 in 7 others 10
Marre13 Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 ali pa pismenosti, vsaj nekaterih.
DAMI34 Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pred 1 minuto, Marre13 pravi: ali pa pismenosti, vsaj nekaterih. bom kratek, nihče te ni žalil, da greši ali je nepismen/polpismen se da tudi vljudno povedati. Ne bom toleriral sitnob Bmflar, dr.looney, notranc in 2 others 5
VS800 Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pred 2 minutami, Marre13 pravi: ali pa pismenosti, vsaj nekaterih. A....
Frenk 67 Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pred 1 minuto, Marre13 pravi: ali pa pismenosti, vsaj nekaterih. misliš, vsaj nekaterim? Bmflar 1
Marre13 Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pred 1 minuto, DAMI34 pravi: bom kratek, nihče te ni žalil, da greši ali je nepismen/polpismen se da tudi vljudno povedati. Ne bom toleriral sitnob res je, ni me nihče žalil, kot tudi jaz nisem nikogar. glede polpismenosti sem pa opozoril, ga se kamin obzida in ne ogradi. vse ok. pred 4 minutami, Frenk 67 pravi: misliš, vsaj nekaterim? ne, kar preberi še enkrat.
VS800 Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pred 12 minutami, Marre13 pravi: res je, ni me nihče žalil, kot tudi jaz nisem nikogar. glede polpismenosti sem pa opozoril, ga se kamin obzida in ne ogradi. vse ok. ne, kar preberi še enkrat. Da ne ga.........sori mogu sm
cikadina Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pr nas majo spodi tudi kamin, ampak je odprt in edino kar je koristi od njega je romantika. pa to da ta mali mece igrace notr, ce ne pazis. za kurit na polena pa mogoce tej samonakladalni kotline zgledajo tako slabo. da ni treba vsakih par ur metat v pec. sesir 1
dr.looney Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 Ob 26. 1. 2017 at 14:23, KARMEN1 pravi: Plin je dražji. Midva ogrevava mansardo v izmeri 100m2 z UNP. Peč je stara 5 let znamke Vaillant. Letni strošek ogrevanja prostora in sanitarne vode naju pride 500 €. Temperatura v prostoru je 21,5 stopinj celzija. ostrešje je dobro izolirano zunanje stene pa malo slabše. Oče in mama spodaj enaka kvadratura slaba izolacija, kurita drva v krušni peči in zidanem štedilniku . Letni strošek za drva 800 do 1000 €. notranc 1
sesir Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pred 32 minutami, dr.looney pravi: Midva ogrevava mansardo v izmeri 100m2 z UNP. Peč je stara 5 let znamke Vaillant. Letni strošek ogrevanja prostora in sanitarne vode naju pride 500 €. Temperatura v prostoru je 21,5 stopinj celzija. ostrešje je dobro izolirano zunanje stene pa malo slabše. Oče in mama spodaj enaka kvadratura slaba izolacija, kurita drva v krušni peči in zidanem štedilniku . Letni strošek za drva 800 do 1000 €. Ce je nadstropje spodaj toplo se to konkretno pozna na vrhu...verjamem,da si mislis da se vendar verjemi,da dokler se spodaj ne ugasne ne ves.... Mavti, maxxa, sayo in 3 others 6
sayo Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pred eno uro, sesir pravi: Ce je nadstropje spodaj toplo se to konkretno pozna na vrhu...verjamem,da si mislis da se vendar verjemi,da dokler se spodaj ne ugasne ne ves.... Itaq maš lepo "zaston" talno ogrevanje fazerčk, dr.looney in ciciban 3
sesir Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pred 1 minuto, sayo pravi: Itaq maš lepo "zaston" talno ogrevanje Ni samo to...moras dozivet... sayo in Cartman 2
Frenk 67 Objavljeno Februar 1, 2017 Opozori Objavljeno Februar 1, 2017 A je kdo ki ima toplotno črpalko že popisal elektriko za januar? Moja poraba mal čez 3.000 kWh. Pa je bil res jebeno mrzel januar.
Bmflar Objavljeno Februar 1, 2017 Avtor Opozori Objavljeno Februar 1, 2017 pred 32 minutami, Frenk 67 pravi: A je kdo ki ima toplotno črpalko že popisal elektriko za januar? Moja poraba mal čez 3.000 kWh. Pa je bil res jebeno mrzel januar. Kateri tip/znamko imaš ?
Frenk 67 Objavljeno Februar 1, 2017 Opozori Objavljeno Februar 1, 2017 Pravkar, HD-Dyna pravi: Kateri tip/znamko imaš ? Vaillant Bmflar 1
Scarabeo 500 Objavljeno Februar 1, 2017 Opozori Objavljeno Februar 1, 2017 pred 43 minutami, Frenk 67 pravi: A je kdo ki ima toplotno črpalko že popisal elektriko za januar? Moja poraba mal čez 3.000 kWh. Pa je bil res jebeno mrzel januar. 4030 kwh, prejšnji rekord je bil 3580 kwh. Frenk 67, ciciban in Bmflar 3
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se