Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34,

Povezave: Spletna stran NORDEN 901 klik Uporabniški priročnik: klik  FB grupa Norden901 klik

0Q0A2728.thumb.jpg.27cb49dfee9c339123ac835beb520591.jpg

Priporočene objave

Objavljeno
pred 4 urami, luxsa pravi:

Dej se en svoj video gor kako driftas,pa skaces,pa v stoje vozs,ne sam od teh raznoraznih klukcev. 😂

Tud men ni jasno, kako lahko stoje vidi na števec, jaz prej vidim štofle na sprednji gumi kot pa števc :D

Objavljeno

Jebiga,kdor zna zna. 😂

Objavljeno
pred 4 urami, luxsa pravi:

Dej se en svoj video gor kako driftas,pa skaces,pa v stoje vozs,ne sam od teh raznoraznih klukcev. 😂

takoj ko bo teb uspelo vsaj eno lastno sliko na MS prlimat. :P

ps. tile kljukci so hudi majstri (starejši guspodje) pa neb škodilo mal pregledat njihov kanal https://www.youtube.com/c/MotorcycleAdventureDirtbikeTV

fantje so prevozili celo Avstralijo po dolgem in počez, pa Azijo itd..predvsem pa kar zajebane zadeve, tako da mnenje nekoga, kot so oni pa poudarjem niso mladci, vsaj meni nekaj pomeni. In oceniti znajo dokaj realno. Poleg tega imajo dobre prispevke, kvalitetno, gledljivo, zabavno..

Ter mnoge teste motorjev tudi multistrado V4 na terenu :D

mogoč celo kakega gsa...poglej.

Objavljeno

...a to je to?

image.jpeg.851a43404d141dc3806eb4d6dc8bce4a.jpeg

..sam a ni to mal nevarn... k na števec ne vidiš?...     :huh: 

Objavljeno
pred 23 minutami, HyperJack pravi:

Tud men ni jasno, kako lahko stoje vidi na števec, jaz prej vidim štofle na sprednji gumi kot pa števc :D

mal se je treba potrudit. Štofli pa tut niso lih zanimivi :P

Objavljeno
pred 44 minutami, DAMI34 pravi:

mal se je treba potrudit. Štofli pa tut niso lih zanimivi :P

Sprot gledaš, op op spet jih 5 manjka, sproti vidiš kako jih trga :D

• Haha 2
Objavljeno

Včeraj končno dobil tole:

20220506_134704_HDR.thumb.jpg.02da1be69b602d29617f7329281d1886.jpg

ps. da neb kdo naročeval conectivity unit oz modri zob enoto (gps, pa foun prikaz na armaturki) ker se folk pizdi, da majo naročeno od marca, pa samo zamikajo dostavo. Baje pomanjkanje čipov.

Objavljeno

Lastnikom predlagam, da preverijo al pa vsaj mal nadzirajo stanje hladilne tekočine.

Namreč znan problem, da ni dovolj zategnjena objemka na cevi hladilne tekočine. Cev ki pride na sredini pod rezervarjem za hladilnikom.

Jaz sem jo že popravljal. Pri 3500km se je pokazalo. Danes sem opazil nekaj kapljic pod motorjem in preveril.

20220506_134651_HDR.jpg

20220506_140424_HDR.jpg

20220506_142603_HDR.jpg

20220506_142618_HDR.jpg

Objavljeno
3 hours ago, DAMI34 said:

Ter mnoge teste motorjev tudi multistrado V4 na terenu :D

S tujim kurcem po koprivah mahat ni problem. 😁

Objavljeno
pred 7 minutami, luxsa pravi:

S tujim kurcem po koprivah mahat ni problem. 😁

lej, a si pogledal? Mahajo tudi s svojimi kurci. Sicer je pa brezpredmetna debata.

Objavljeno

Verjamem, da se marsikateri lastnik ubada z/s poviški vetrne zaščite

evo en podatek:

A ver si con esto se terminan ya las turbulencias. Tengo que probarlo aún.
Poglejmo, če bo to končalo turbulenco. Tole pa še moram poskusiti.
280395188_3071512299829334_7543608861341444712_n.thumb.jpg.643fd50caea57c8f59682718fe506d89.jpg
280470831_3071512229829341_331891819763954368_n.thumb.jpg.d0e8a6dfbf577762358553b1677dbd96.jpg

in odgovor:
Sem ga dal gor in odstranil takoj, generira večjo turbulenco in poškoduje tudi original zaslon

ekola, pa ravno sem hotel kupit :P

Objavljeno
Ob 6. 5. 2022 ob 14:47, DAMI34 pravi:

Lastnikom predlagam, da preverijo al pa vsaj mal nadzirajo stanje hladilne tekočine.

Namreč znan problem, da ni dovolj zategnjena objemka na cevi hladilne tekočine. Cev ki pride na sredini pod rezervarjem za hladilnikom.

Jaz sem jo že popravljal. Pri 3500km se je pokazalo. Danes sem opazil nekaj kapljic pod motorjem in preveril.

20220506_142618_HDR.jpg

Jep, uvožena delovna sila u Matinghofnu očitno nima dovolj razvitih podlaktnih mišic, že dve leti jim na 790/890/901 platformi nikakor ne uspe objemk zategnt do te mere da ne bi puščalo...

Pri meni na 890 je curljalo na cevi od hladilnika...

Objavljeno
pred 8 minutami, FrenkH pravi:

Jep, uvožena delovna sila u Matinghofnu očitno nima dovolj razvitih podlaktnih mišic, že dve leti jim na 790/890/901 platformi nikakor ne uspe objemk zategnt do te mere da ne bi puščalo...

Pri meni na 890 je curljalo na cevi od hladilnika...

ma ja, bolj se gre za malomarnost, pa zategnjenost "manikotov" (primorski izraz) je vedno zajebana stvar. Če je premal pušča, če je preveč razreže ščasoma gumo. Bi člouk mislil, da majo "torque" mašino, pa očitno Turki v pondeljkih zategujejo objemke v Avstriji :P

ps. če bi bili mal dosledni bi vsaj zahtevali na prvem servisu kontrolo le tega. Ma bi se reklo, je situacija bolj "malomorgen"

Objavljeno
pred 29 minutami, DAMI34 pravi:

Ma bi se reklo

POLIZDELEK!!:P

• Haha 3
Objavljeno
pred 2 urami, MiNa pravi:

POLIZDELEK!!:P

polvijačeno :D, žalostno a smešno, problem ki se vleče od prvih 790k dalje..

Objavljeno

Huse 901 so spet na zalogi, pa baje da bo sedaj res tudi testna.

Objavljeno

Drugače, pa ima puščanje vode, bolj malo s "pritegnjenostjo" . Problem je v "neujemanju" cevi in priključka ali nekvalitetnih ceveh, objemka je tam bolj zato, da cev ne more pasti dol in zategovanje bo na koncu uničilo cev.

lp

Objavljeno

Možno..ampak..kaj lah nardim?

Objavljeno

Zamenjaš cev.

Problem je edino v tem, če so vse enake (slabe) . Davno nazaj mi je to delal Yugo, servis (v garanciji) je ustvarjal z objemkami (tudi po več naenkrat) s silikonom ipd. Na koncu sem jih imel dovolj in v "Borovu" kupil novo ( "originalno" )cev za par dinarjev, pa ni bilo nikoli več problema s tem.

lp

Objavljeno
pred 27 minutami, DAMI34 pravi:

Možno..ampak..kaj lah nardim?

Uveljaviš garancijo in pelješ na servis, da zrihtajo.

Pri takem puščanju je običajno napaka na kosu na katerega je nasajena cev. Šlampasta obdelava ali sploh neobdelano. Če prav sklepam je pod priključkom termostat. Ob hladnem motorju je tu nekaj več tlaka zaradi zaprtega ventila in posledično tekočina sili ven.

Objavljeno

Problem je v tem, da bo servis to reševal z zatezanjem objemke, vse dotlej dokler ne bo nekdo dokazal/izsilil zamenjave, potem pa bo servis to priznal kot "stvarno napako" .

lp

• Všeč mi je 2
Objavljeno

sej mate prav in vem to iz avto industrije, lih analfabet nisem v šrafanju, ampak od leta 2019 se ni še zgodil vpoklic niti na ktm, pa tut dvomim, da bo kaj na husi. 

Dejansko je to znan problem slabo zategnjene objemke na vseh modelih 790/890 in očitno tudi husi. 3x pol obrata sem zlahka obrnil, kar pomeni, nezategnjena objemka.

Napako sem prijavil, sedaj ne pušča nič, sem že preveril in tako je zame problem rešen, dokler se ne pojavi spet. Na servis se mi ne da zgolj zato, ker mam 80km tja pa 80 nazaj in naredili bi isto kot jaz, mal zategnili objemko.

Kar sledim FB skupine 790/890 in huse naredijo točno to na servisu kot sem zapisal.

Večji problem je, ker bi za pravilno popravilo moral demontirat rezervar in hladilnik, stakniti cev dol in očistiti grlo ter nasadni del, nato šele zategniti. Ampak je preveč dela.

Če bo to vse in upam da ja, ker krota od 790 kr laufa, pa je plavala, se vozi povsod in vseh letnih časih, ni tak problem.

ps. prav tako imam v "garanciji " že zabeleženo opletanje zadnje feltne/obroča, kateri bluzi cca 3mm levo desno. Po zagotovilu bomo to reševali konec sezone.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

al pa mam gobec in povem kot je :D

Objavljeno
pred 17 urami, DAMI34 pravi:

al pa mam gobec in povem kot je :D

Pravilno, tale objemka na Husi je še najmanj.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!