Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno
pred 11 urami, smasher pravi:

Danes sm vidu enga taljana že v Izoli ja. 

Samo to je pa brezveze, danes sm se moral or zadnjih vratih od trgovine z avtodeli plazit pa vzet stvari in dobil dobavnico ker imajo še vedno blagajne zaprte... 

Kontrola je še na meji, konvoje še delajo, vročino še merijo.

"taljani" oziroma italijanske tablice so od vedno pri nas, saj je nekaj "naših" ki imajo podjetja čez mejo in zato službene avtomobile z ITA registracijo.

pred 9 urami, ukica pravi:

Ni vec kontrole na meji?

Slovencki pa nesmemo iz obcine ? 

je je

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)
pred 10 urami, ukica pravi:

Ni vec kontrole na meji?

Slovencki pa nesmemo iz obcine ? 

Ravno to sem hotel napisati. Italijane, kjer je največji izbruh bolezni, se na meji zdravstveno stanje ne preverja (baje policija še ostaja), mene ko bom hotel v drugo občino, bodo pa obravnavali kot najhujšega zločinca? Pa kdo je tu nor? 

Citiraj

Če Hrvati ne popuščajo z ukrepi na svoji meji, pa je danes te nekoliko popustila Slovenija na meji z Italijo. Zdravstvenega osebja na vstopu v našo državo ni več. Kot je dejal Matjaž Poniž, koordinator prostovoljnih bolničarjev Rdečega križa: "Zjutraj, nekaj po dveti uri je prišel odpoklic s strani Rdečega križa Slovenije, naj se umaknemo z mejnih prehodov, naj pospravimo za sabo in odnesemo zaščitno varovalno opremo, ker jo bodo prišli tudi iskat.”

Pravila za vstop ostajajo enaka, na meji je policija, ki preverja dovoljenja za prestop meje. Vendar meritev temperature ne izvajajo več. Novost, ki je presenetila tudi prostovoljne bolničarje. “Moram reči, da je prišlo kot neko presenečenje, ker smo bili pripravljeni že po urniku delat še kar nekaj časa naprej,” pravi Poniž in dodaja, da je v zadnjem času število vozil resda padlo z več kot 1000 na približno 800 dnevno, a še vedno se je dogajalo, da so marsikomu zavrnili vstop zaradi bolezenskih znakov in suma na okužbo s koronavirusom.

Popravljeno . Popravil J.a.m.e.s
  • Všeč mi je 3
Objavljeno

popustiti morajo ukrepe..zgleda smo se preveč uspešno držali pravil in morajo zaradi blokade prebivalstva v občinah sedaj uvoziti nekaj virusa..

jaz osebno bi namesto sprostitve še bolj zaprl meje..

Objavljeno
pred 3 urami, Andrejcer pravi:

Mogoče zato, ker COVID ni edini, ampak "dodatek" k vsem drugim boleznim. Tebe očitno ena izkušnja naredi strokovnjaka, nekdo ki od tega in zato živi, pa ne ve o čem se gre. Kolikor je meni poznano stanje v našem zdravstvu, so recimo oddelki, kot so infekcijski odd. in EIT-i prezasedeni čez celo leto, zlasti pozimi, brez tega COVID virusa. Samo toliko na kratko. 

Ta "ena izkušnja" kot jo navajaš je pri meni trajala 10let kot zaposlenega na EIT v mariborskem UKC. Ne vem kakšna so tvoja spoznanja o našem zdravstvu, ampak moje vedenje je da omenjeni oddelki niso prezasedeni čez celo leto in tudi COVID virus jih ni prezasedel ...za zdaj...kar je osnovni namen ukrepov. Spremenila se je samo metoda obravnave, ki odstopa od normale.

Pa to niti ni bistvo....obregnil sem se ob komentar magistrice o njenem dojemanju zadev v Bergamu, kjer je zgrešila na celi črti. Je pa pač tako, da trenutno stanje vsak dojema in interpretira po svoje...kot mu v danem trenutku odgovarja. Da pa so takšni dogodki poligon za posameznike in skupine, ki celo življenje čakajo na svojih 5 min. slave pa je vsesplošen pojav. Razum in zdrava pamet pa sta edina filtra, ki sta na voljo da zadeve selekcionirata....odvisno pa je, kdo koliko od teh dveh elementov premore.

Objavljeno
pred 48 minutami, J.a.m.e.s pravi:

Ravno to sem hotel napisati. Italijane, kjer je največji izbruh bolezni, se na meji zdravstveno stanje ne preverja (baje policija še ostaja), mene ko bom hotel v drugo občino, bodo pa obravnavali kot najhujšega zločinca? Pa kdo je tu nor? 

ker se ni preverjalo 100% vseh pri prehodu meje, je po mojem že dosedaj bilo nesmiselno preverjanje. Edina varna zadeva bi bila itak testiranje. Zato tudi smatram, da je merjenje temperature nesmiselno.

Kot opažam (iz tvojega zapisa) so potem umaknili samo zdravstvene delavce, ker policija in zapora je še, prav tako niso odprli maloobmejnih.

Torej policija skrbi, za preverjanje, kdo hoče čez mejo, pa tranzit spravlja v konvoje.

Objavljeno
pred 5 minutami, thumper pravi:

popustiti morajo ukrepe..zgleda smo se preveč uspešno držali pravil in morajo zaradi blokade prebivalstva v občinah sedaj uvoziti nekaj virusa..

Osnovni in edini namen ukrepov je, da se upočasni eksponentna rast okužbe in s tem prepreči kolaps zdravstvenega sistema, ki pač ni dimenzioniran, da "prebavi" nenadnega enormnega povečanja težkih respiratornih stanj....to je vsa umetnost. Virusa pa ni moč kar ustaviti...ne na državni meji in ne na občinski. Sproščanje ukrepov je samo metoda, kjer se poskuša kolikor toliko nadzorovano vodit okuženost prebivalstva v okvirju obstoječih kapacitet zdravstva. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 9 minutami, thumper pravi:

virusa nismo uvozili, ampak smo ga nabavili v tujini :P

Lahko ti s prve roke povem, da so Italijani že dolgo omejeni na svoje občine in imajo prepoved gibanja izven. torej tudi k nam ne smejo, kar na izlet ali v šoping.

Objavljeno
12 hours ago, Andrejcer said:

Poslušajte do konca!

zanimivo, da se odlocis verejeti enim laznivcem drugim pa ne. Zal ne vidim točno kateri intervju naj bil, vendar ce gre za zadevo od Karin Rižner, potem takole:  gospa se ukvarja z bioresonanco, metodo diagnosticiranja in zdravljenja, za katero v resni znanosti ne obstaja niti en članek, ki bi potrdil njene učinke. Gospa sluzi tako, da iz ljudi v stiski vleče denar. Večina njenih primerov so ali ljudje z namišljenimi boleznimi ali pa ljudje katerim medicina ne more vec pomagat. Prvi odidejo zadovoljni, ker nekdo posluša namišljene probleme, zgodbe drugih pa kmalu poniknejo v grob.

Namesto, da verjames enim laznim prerokom in pljuvas cez druge, zakaj preprosto ne zavzameš kritične distance do vseh: vsak po malem laze ali prireja, zato da lazje uresničuje svojo agendo, le redki pa se gredo globalno zaroto, iz preprostega razloga, le te je tezko prikriti.

Objavljeno
pred 25 minutami, nejc74 pravi:

zanimivo, da se odlocis verejeti enim laznivcem drugim pa ne. Zal ne vidim točno kateri intervju naj bil, vendar ce gre za zadevo od Karin Rižner, potem takole:  gospa se ukvarja z bioresonanco, metodo diagnosticiranja in zdravljenja, za katero v resni znanosti ne obstaja niti en članek, ki bi potrdil njene učinke. Gospa sluzi tako, da iz ljudi v stiski vleče denar. Večina njenih primerov so ali ljudje z namišljenimi boleznimi ali pa ljudje katerim medicina ne more vec pomagat. Prvi odidejo zadovoljni, ker nekdo posluša namišljene probleme, zgodbe drugih pa kmalu poniknejo v grob.

Namesto, da verjames enim laznim prerokom in pljuvas cez druge, zakaj preprosto ne zavzameš kritične distance do vseh: vsak po malem laze ali prireja, zato da lazje uresničuje svojo agendo, le redki pa se gredo globalno zaroto, iz preprostega razloga, le te je tezko prikriti.

No, tole z bioresonanco si pa mal v temo brcnil.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Jooj... kak ste zategnjeni. Posnetek sem dal gor, da ga slišite, to še ne pomeni, da mu jaz ali vi morate 100% slediti. Je pa dobro ostati odprtomiselni, kot pa slepo slediti samo eni teoriji.

Glede alternativnih metod zdravljenja, pa jih je dosti, ki so boljše od ostalih metod. ;)

Objavljeno

Kot je gotovil že BIF, je tale korona kriza odlicna priloznost za tiste, ki iščejo svojih pet minut, oziroma eventuelno tržišče za svoje izdelke, ali pa ideje. Govorim na lokalnem (kura) nivoju.

Jaz osebno sem na ksihtbuku že blokiral dva dolgoletna znanca, ker mi dnevno pošiljata linke vseh mogočih "strokovnjakov", dodano z njunimi komentarji...... Pa gre za izobrazena ( o inteligenci pa kdaj drugič) osebka. Res ne kapiram....da bolj verjame babnici, ki celo loči šalotko od radiča, kot pa recimo uradnim podatkom na internetu. Seveda tudi zadnji niso nekaj, kar vzameš " zdravo za gotovo", ampak ze to,da o zdravstvene problemu razglablja zdravnik, ne pa diplomirani upravni organizator, ti mora dat mislit.

Objavljeno (popravljeno)
19 minutes ago, Alla said:

No, tole z bioresonanco si pa mal v temo brcnil.

Znanstvene raziskave so pokazale, da se učinek bioresonančne terapije ne razlikuje od učinka placeba.  Ce posedujes dokaze o zanesljivosti bioresonance te bo ogromno ljudi izredno veselih.

16 minutes ago, Andrejcer said:

Jooj... kak ste zategnjeni. Posnetek sem dal gor, da ga slišite, to še ne pomeni, da mu jaz ali vi morate 100% slediti. Je pa dobro ostati odprtomiselni, kot pa slepo slediti samo eni teoriji.

Glede alternativnih metod zdravljenja, pa jih je dosti, ki so boljše od ostalih metod. ;)

Torej, objavljate 1.000 in eno bedarijo, sirite paniko, sirite lazi , odgovor pa je: jaz samo posredujem kar pišejo drugi. Odgovornosti se ne znebiš kar tako. Internet je taka greznica ravno zaradi takega obnasanja. Ce mislis, da ena stran laze, poisces podatke, ki to laz razkrinkajo. Gospa govori da euro momo ne kaze povecanja smrtnosti in ti si vzames cas, da lepis njene bedarije, namesto da bi z enim klikom na https://www.euromomo.eu/  videl da gospa laze.

moram to dodati: niti najmanj ne verjamem, da smo 100% pravilno obvesceni o vsem.

Popravljeno . Popravil nejc74
Objavljeno
pred 35 minutami, nejc74 pravi:

objavljate 1.000 in eno bedarijo, sirite paniko, sirite lazi , 

Gospa ne širi panike, ravno obratno, opozarja pa tudi na ključne nepravilnosti. Sicer pa vidim, da nima smisla nič debatirat tukaj na MS, eni ste izgleda 100% za vse o vsem.... ehh, ne bom izgubljal besed. 

Objavljeno
pred 6 minutami, Andrejcer pravi:

Gospa ne širi panike, ravno obratno, opozarja pa tudi na ključne nepravilnosti. Sicer pa vidim, da nima smisla nič debatirat tukaj na MS, eni ste izgleda 100% za vse o vsem.... ehh, ne bom izgubljal besed. 

Točno tako...lih ta ni širila panike, povedala je, da jo drugi mal preveč širjo.....

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 uro, nejc74 pravi:

gospa se ukvarja z bioresonanco, metodo diagnosticiranja in zdravljenja, za katero v resni znanosti ne obstaja niti en članek, ki bi potrdil njene učinke. Gospa sluzi tako, da iz ljudi v stiski vleče denar. Večina njenih primerov so ali ljudje z namišljenimi boleznimi ali pa ljudje katerim medicina ne more vec pomagat. Prvi odidejo zadovoljni, ker nekdo posluša namišljene probleme, zgodbe drugih pa kmalu poniknejo v grob.

Glede bioresonance.

Imam otroka, ki je imel grozne težave s kožo v mladosti. Poskusili vse v uradni medicini - nimajo odgovora (maža in bodi v hiši) to je vse kar imajo na razplolago.

V začetku sem bil tudi jaz zelo skeptičen glede bioresonance. Prva pozitivna informacija, je bil sosedov otrok. Pa poskusimo. Njihova diagnoza je bila pravilna. Potek zdravljenja zelo uspešen, če se ga držiš. Zadevo rešili 100% . Ker je odrasla oseba je prilagodila hrano, po nasvetu gospe iz bioresonance in nima več težav. 

Nejc, tak da ne bluzi, ker to deluje. Verjetno ne na vseh področjih enako učinkovito, na tistih, kjer pa se posameznik ne drži navodil pa sigurno ne.

Objavljeno
pred 1 minuto, Scarabeo 500 pravi:

Glede bioresonance.

Imam otroka, ki je imel grozne težave s kožo v mladosti. Poskusili vse v uradni medicini - nimajo odgovora (maža in bodi v hiši) to je vse kar imajo na razplolago.

V začetku sem bil tudi jaz zelo skeptičen glede bioresonance. Prva pozitivna informacija, je bil sosedov otrok. Pa poskusimo. Njihova diagnoza je bila pravilna. Potek zdravljenja zelo uspešen, če se ga držiš. Zadevo rešili 100% . Ker je odrasla oseba je prilagodila hrano, po nasvetu gospe iz bioresonance in nima več težav. 

Nejc, tak da ne bluzi, ker to deluje. Verjetno ne na vseh področjih enako učinkovito, na tistih, kjer pa se posameznik ne drži navodil pa sigurno ne.

zakaj pa ne bi mogli tudi reči, da je šlo z placebo efekt?

Objavljeno
pred 23 minutami, Snečer pravi:

Tocno to. Zanimivo je, ko zdravnik uradne medicine da navodila , da je treba spremenit prehrano, ljudje niso zadovoljni in se v vecini primerov ne drzijo navodil. Ko pa jim lokalni vrač reče to je pa sveta resnica. 

Pa, da ne bo pomote jaz zagovarjam sodelovanje uradne in alternativne medicine. 

Predvsem ljudem manjka zdrave pameti, tu pa ne pomaga nič. 

Objavljeno
pred 2 urami, BIF pravi:

Osnovni in edini namen ukrepov je, da se upočasni eksponentna rast okužbe in s tem prepreči kolaps zdravstvenega sistema, ki pač ni dimenzioniran, da "prebavi" nenadnega enormnega povečanja težkih respiratornih stanj....to je vsa umetnost. Virusa pa ni moč kar ustaviti...ne na državni meji in ne na občinski. Sproščanje ukrepov je samo metoda, kjer se poskuša kolikor toliko nadzorovano vodit okuženost prebivalstva v okvirju obstoječih kapacitet zdravstva. 

nisi napisal nič novega..in s tem upočasnjevanjem se jaz strinjam in to čisto razumem.

Torej : za upocasnitev virusa je potrebno prepreciti sveže vnose v državo.

Za vsakega ki želi vstopit8 v slovenijo obvezna 14 dnevna karantena na njegove stroske.in plačljivo testiranje ob zaključku karantene.. a je to tako težko in neizvedljivo????  tudi več drugih držav ima tako urejeno..

Objavljeno

Včeraj so končno prišli v javnost podatki o starostni strukturi umrlih zaradi koronavirusa in število le teh, ki so bili v domovih za starejše po Sloveniji. 42 od 56 umrlih je iz domov za starejše, kar pomeni, da nekdo ni ukrepal pravilno in ni zaščitil starejših. Pač jim je bila bolj pomembna prepoved gibanja izven meja svoje občine kot pa zaščita najšibkejših.

https://www.had.si/blog/2020/04/15/42-od-56-umrlih-je-iz-domov-za-starejse-in-mi-imamo-prepoved-gibanja-izven-meja-svoje-obcine/?fbclid=IwAR1lGEq7vuW0uI1FjtZ4AWjKZmXJbtiQRyVHQOlayS4szYK6nytJynI42AM

To tudi jaz že dolgo trdim!

• Všeč mi je 2
  • Žalosten 1
Objavljeno
pred eno uro, Snečer pravi:

Poskusi s placebo efektom, ko si bo tvoj otrok poškodoval ob padcu večjo površino kože do krvi. Potem pa poročaj, če je delovalo.

Objavljeno
pred 20 minutami, Scarabeo 500 pravi:

Poskusi s placebo efektom, ko si bo tvoj otrok poškodoval ob padcu večjo površino kože do krvi. Potem pa poročaj, če je delovalo.

.... no tut lokalni vrac nima te sposobnosti....

Je pa vedeti, da se tezke poskodbe zdravijo precej casa. 

Objavljeno
pred 22 minutami, Scarabeo 500 pravi:

Hm, res ne razumem. Če ni potrebna npr. presaditev kože, potem telo problem reši samo, torej obnovi kožo,

Zakaj pa ne bi takemu otroku, ki je potolčen dal čudežno tableto in rekel, da se bo vse lepo zacelilo, da ne bo dobil okužbe itd.

In potem se vse lepo zaceli in atijeve tablete so pomagale.

Isto bioresonanca, napleteš zgodbo, da bo po terapiji vse ok in telo dobi placebo efekt ter se samo ozdravi.

Sploh ni slabo, glavno da deluje, da obstaja torej neka "placebo" način, ki vzpodbudi, da se telo ozdravi.

Za mehanske poškodbe, kakšni zlomi, presaditve organov pa verjetno to le ni.

Objavljeno
pred 50 minutami, Scarabeo 500 pravi:

sej ga uporabljamo, popihaš :P in deluje, pol pa flajšter čez.

Objavljeno
pred eno uro, Scarabeo 500 pravi:

dj nehi .. zdj bo sneći metu otroka iz prvega štuka in opazoval, kaj je najbolje za otroka :huh:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!