Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno
pred 12 minutami, BIF pravi:

...ukrepi niso brez veze. Ukrepov se ne spoštuje. V mestih laufa vse praktično nespremenjeno...samo malo bolj skrito. Lokali fušajo, frizerke strižejo doma, masažni saloni delajo za zaprtimi vrati, rabiš geodeta, arhitekta...ni problema. Imam iz službe pogled na najbolj prometno ulico Ptuja....sve je isto ko i lani....

..ni kriva bela črta na sredi ceste...kriv je tisti, ki čez njo prehiteva....

Je res ! Sicer pa je treba nekako preživet, na državo ne moreš čakati.

Važno je samo, da bolnišnice ne bodo šle preko skrajnih meja, ostalo je pravilno da laufa...

Objavljeno
pred eno uro, 3nity pravi:

Ker se pogosto omenja zakaj ne omenjajo starosti umrlih - v sosednji Italiji to vedno počno in kljub temu, se ljudje obnašajo popolnoma enako kot pri nas. Če izpostavim en primer - 49 let, brez pridruženih bolezni, v samoizolaciji in pod zdravniškim nadzorom:

https://www.rainews.it/tgr/fvg/video/2020/11/fvg-coronavirus-udine-morto-pierpaolo-gianfreda-quarantanove-anni-e4b9ac54-1101-4abb-8cd0-451a9cd7add6.html

Fantina je bil športnik, redno v hribih, težko verjet...

Po moje se preveč podcenjuje posledice te bolezni (krvni strdki, nevrološke posledice).

Veš tile športniki so po moje celo bolj rizični.

Večina je astmatikov in ima hude težave z dihanjem.

Ravno so enga takega ujeli pri nas v MB, sedaj nam v solzah garantira, da je šlo za pomoto :) 

Objavljeno
pred 14 minutami, BIF pravi:

...ukrepi niso brez veze. Ukrepov se ne spoštuje. V mestih laufa vse praktično nespremenjeno...samo malo bolj skrito. Lokali fušajo, frizerke strižejo doma, masažni saloni delajo za zaprtimi vrati, rabiš geodeta, arhitekta...ni problema. Imam iz službe pogled na najbolj prometno ulico Ptuja....sve je isto ko i lani....

Še vedno je dovoljeno druženje na delovnih mestih, v trgovinah, bolnišnicah, domovih za ostarele, ...veliko je prostorov, kje se ne da ljudi osamiti. Praksa kaže, koliko ukrepi pomagajo...

pred 3 minutami, Snečer pravi:

Veš tile športniki so po moje celo bolj rizični.

pri športnikih je večji hendikep med zdravjem in boleznijo kot pri alkoholikih npr., kjer so stalno na robu med zdravjem in boleznijo :)

Objavljeno
pred 29 minutami, BIF pravi:

veliko časa imaš kot vidim, da opravljaš nadzor. No jaz tega ne vidim, sploh pa me bk za frizerko dokler imaš 30% okuženih v dso.

Ampak ja, najlažje je folku nabijat, da si je sam kriv. Izgleda da je tudi strokovnjak Fafangel, mal kriv, saj trosi čisto napačne informacije po netu/radiu.

Edini strokovnjak je potemtakem, Kacoo, maršal Twito in Beovička :P

pajade

• Všeč mi je 2
  • Ni mi všeč 1
Objavljeno
pred 2 minutami, DAMI34 pravi:

veliko časa imaš kot vidim, da opravljaš nadzor. No jaz tega ne vidim, sploh pa me bk za frizerko dokler imaš 30% okuženih v dso.

Ampak ja, najlažje je folku nabijat, da si je sam kriv.

....oseba z največ časa za opravljanje nadzora si ti na tem forumu. In nehaj nabijat s temi dso-ji, ker so okužbo privleli tja od zunaj...zaposlene(i), ki prihajajo od frizerk, masaž, lokalov...skratka nediscipline in neupoštevanja ukrepov. In ja...folk je kriv sam.

Ti pa itak vidiš tisto kar tebi paše, kar ti ni pogodu pač spregledaš...ali pa pobrišeš...

Tako nekako to gre....tudi pri nas....

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/kako-je-jedna-mala-laz-tipa-iz-pizzerije-cak-sest-milijuna-ljudi-strpala-u-potpunu-izolaciju-15006333

Objavljeno
1 hour ago, Alla said:

Ingverjev čaj....tudi redči kri

? Pa, zakaj ingver... A ni kakšne bolj sadne možnosti... Ingberjev čaj res ni po mojem okusu... 

Objavljeno
Pravkar, BIF pravi:

....oseba z največ časa za opravljanje nadzora si ti na tem forumu. In nehaj nabijat s temi dso-ji, ker so okužbo privleli tja od zunaj...zaposlene(i), ki prihajajo od frizerk, masaž, lokalov...skratka nediscipline in neupoštevanja ukrepov. In ja...folk je kriv sam.

Ti pa itak vidiš tisto kar tebi paše, kar ti ni pogodu pač spregledaš...ali pa pobrišeš...

Tako nekako to gre....tudi pri nas....

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/kako-je-jedna-mala-laz-tipa-iz-pizzerije-cak-sest-milijuna-ljudi-strpala-u-potpunu-izolaciju-15006333

a pol ni martinovo krivo? A nisi nič opazil?

Kaco je tako rekel. Majkemi, drugič spuci dalnogled, da lahko označiš nepridneže.

Corone ne morem pobrisat, lahko pa žaljenje. Vprašal sem te za konkretne podatke, jih nimaš. Sem te vprašal, kaj meniš o izjavah dr. Fafangla, nisi nič odgovoril, si pa povedal da brišem...a naj ti sedaj solzico obrišem, al bova začela normalno debatirati?

In še 1x, ker si kot invertni potrčko, Fafangel pa je povedal tudi o ukrepih, vsaj kar si je upal

Ali res nismo pridni, ker sodeč po tiskovkah, nismo poslušali mamico Bojano in očka Jelka?

Ne nismo krivi mi, kdo pa sploh je uspešen? A to pomeni, da cela Evropa ni pridna? Ali pa so po celi Evropi Slovenci (smeh). Bolj ko si odrasel, bolj imaš tak občutek, da se malce upiraš.

Več pa na spodnjem linku

https://www.radio1.si/79818/najbolj-sproscen-pogovor-o-epidemiji-do-zdaj-dr-mario-fafangel-je-avdicu-razkri

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 2 urami, DAMI34 pravi:

edini strokovnjak je potemtakem, Kacoo, maršal Twito in Beovička :P

desetar...kaplar .. kolkrat moram še rečt ?

Objavljeno
pred 12 minutami, thumper pravi:

desetar...kaplar .. kolkrat moram še rečt ?

ma obični čato ,zarad mene :P

Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

ma obični čato ,zarad mene :P

Čato je hvalevredna funkcija ne je žalit :naughty:

Objavljeno
pred 48 minutami, thumper pravi:

Čato je hvalevredna funkcija ne je žalit :naughty:

Če nisem dobil vsake tolk čiste oficirske srajce ni dobiu dovolilnice za izhod od mene :ras:

drugače pa .. še 14 dni .. pa v mesto rajajt na kuhančka do nouga leta, pol pa spe lock do maja :P

Objavljeno

JJ in nabijanje o krivcih

https://www.dnevnik.si/1042943717/slovenija/sviz-odgovarja-jansi-vzgojitelji-in-ucitelji-so-upostevali-vse-predpise-

»Sviz ostro zavrača premierjeve manipulacije, ki niso le nekorektne, temveč tudi grobo žalijo vzgojiteljice in vzgojitelje, učiteljice in učitelje ter vse druge zaposlene v vrtcih in šolah,« so zapisali. Po njihovih besedah preprosto ne drži, da vzgojitelji in učitelji niso nosili mask ali so jih, kot je rekel predsednik vlade, »demonstrativno dajali dol«. »Nosili so jih odgovorno, upoštevali vse predpise, higienske standarde in vladne odloke, četudi so bili nekateri nejasni, pogosto komunicirani podcenjujoče in vedno sporočeni (pre)pozno,« so navedli.

pa še iskušnja G.Trebušaka

ni bil priden a ne...kateri glupi komentarji folka..

http://novice.najdi.si/predogled/novica/8d6e8a52b8b79d3d9c34053864784d51/Zanimivosti-Bum-Novice/Zanimivosti/Znani-slovenski-voditelj-zbolel-in-se-soočil-z-negativnimi-komentarji

Objavljeno

še ena bolana, kako si vsak po svoje razlaga zakone/ukrepe in kok so zdravi (dajalci ukrepov) in sami ukrepi

»Konzumiranje hrane in pijače na javnih površinah ni dovoljeno.«

Nekaj dni pozneje je v javnosti zakrožila zgodba (pospremljena s fotografijami policijskega postopka) o tem, da so policisti kaznovali dostavljavca hrane, kolesarja, ki si je med razvozom hrane vzel nekaj minut počitka, se usedel na stopnišče ljubljanske frančiškanske cerkve in poskušal pomalicati. Ni šlo, sledila je kazen. Temu je sledilo ogorčenje javnosti. Vsemu temu pa je sledil že dobro znani kaos, ki spremlja vladne dekrete, s katerimi se omejujejo pravice.

Na ministrstvu za gospodarstvo so pojasnili, da si je treba kategorično prepoved iz vladnega odloka razlagati manj strogo, kot je zapisana. In sicer, da sploh ne gre za splošno prepoved uživanja hrane na prostem: »Prepoved konzumiranja se veže na prevzeto hrano in pijačo na prevzemnih mestih, kar pomeni, da se hrana in pijača, prevzeta na prevzemnih mestih, ne sme zaužiti na območju prevzemnega mesta (npr. ob McDonaldsu, ob kioskih s hitro prehrano, bifejih – coffe to go, prevzem malic v gostiščih, idr.). Prepoved torej ne velja generalno kot prepoved konzumiranja hrane in pijače na javnih površinah.«

Premier Janez Janša pa je sporočil, da je policija ravnala pravilno, ko je kaznovala omenjenega dostavljavca hrane, četudi je bil daleč od prevzemnega mesta. In sicer zato, ker v trenutku, ko je jedel, na obrazu ni imel zaščitne maske. Čeprav je velikodušna razlaga ministrstva za gospodarstvo manj stroga in pravi, da tisto, kar je v vladnem odloku določeno kot kaznivo, v resnici večinoma ni kaznivo, je vsakršno uživanje hrane na javni površini, na prostem torej, de facto kaznivo. Ker mora človek v tistem trenutku sneti zaščitno masko, tega pa ne sme.

Kaj na vse to porečejo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), v strokovnem organu, poklicanem za pripravo najustreznejših ukrepov za omejevanje širjenja virusa? »Žal teh odgovorov ne moremo podati z NIJZ, saj se nanašajo na ukrepe, ki jih je sprejela vlada. Za tolmačenje vladnih ukrepov se prosim obrnite na resorno ministrstvo oz. na strokovno skupino pod vodstvom prof. Beovič.« Točno tako.

Vsa ta stalna in vseprisotna zmeda glede prepovedanega in dovoljenega ravnanja na javnih površinah, ki spremlja tako rekoč vsak vladni ukrep, bi bila izjemno smešna, če ne bi bila nadležna. In če ne bi z njo vlada sejala strahu med ljudi, najbolj človeški vzgib teh pa je, da raje ostajajo zaprti za štirimi stenami, kot da bi šli na svež zrak, saj tako tvegajo kazen vsaj 400 evrov za neki bizarni neobstoječe-obstoječi prekršek.

https://www.mladina.si/202946/prepovedano-je-vse-kar-ni-izrecno-dovoljeno/?fbclid=IwAR1Ed-Fdb7J0HGLjywbn8V80oMZMwIfpRwUIxzm-bQI78rCeHEQBn3Y-jX8

trije različni odgovori, en ali drugi vali krivdo na drugega, ali pa se izmika, bolano!!

Objavljeno

https://www.mladina.si/202894/vzdusje-dokaj-sprosceno/?fbclid=IwAR1rVkYdv7oxenlZyxHYZvb5Bv5mX9_x3_FDPWHCURQZJhZQ8-F344rRZgI

V Sloveniji strokovnjaki molčijo, ker se ne upajo nastopati javno. Molčijo tudi zdravniki. Molči večina epidemiologov. Molčijo uslužbenci po ministrstvih. Molčijo profesorji na fakultetah. Strah pred diskreditacijo, ki bi sledila morebitni kritiki, je premočan.

Objavljeno

Pol slovenije je na pragu revščine, osnovne plače so pogojno dovolj velike zgolj za preživetje, večini ljudi sestavljajo polovico plače dodatki, katerih v bolniški ne prejemaš, potem pa se pametnjakoviči čudijo, da ko so ljudje bolani vseeno gredo v službo... ja valda kdo pa si lahko privošči odhod v bolniško... normalno, jaz z 3 jurji osnove pa ene 3x toliko dodatkov tudi nebi razumel zakaj bi nekdo bolan silil v službo... gamad :mad:

Objavljeno

Italija podatki ministrstva za zdravje danes

Po podatkih ministrstva za zdravje je danes 37.242 novih okužb, 699 smrtnih primerov, 21.035 ozdravljenih s 238.077 brisi. Včeraj je bilo 36.176 novih primerov, 653 mrtvih in 17.020 okrevanih. Izvedenih brisov je bilo 250.186. Danes je v Italiji hospitaliziranih 33.957 bolnikov s simptomi, kar je 347 več kot včeraj, 3.748 pa je hospitaliziranih na intenzivni negi, +36. V domači izolaciji 739.471, kar je 15.122 več kot včeraj. Trenutno je pozitivnih 777.176, kar je 15.505 več kot včeraj. Odpuščenih in predelanih je 520.022 ljudi, kar je 21.035 enot več. Število smrtnih žrtev je 699 v zadnjih 24 urah, skupaj 48.569. Skupno primerov je 1.345.767 (+37.242). Brisev v zadnjih 24 urah je bilo 238.077, skupaj 19.962.604.

Za nekatere je to zarota sprašujem se koliko starih staršev je umro na racun vseh tistih ki trdijo da je to zarota in primirjajo kovid z gripo.BTW v italji zmankujejo kapacitete za umrle naročili so hladilne kontejnerje oziroma jih že imajo.

kako se je končala pandemija za tiste ki obvladajo It

https://it.euronews.com/2020/06/03/come-fini-la-pandemia-di-influenza-spagnola-e-quali-lezioni-1918-coronavirus-covid19

Objavljeno
On 11/16/2020 at 5:12 PM, DAMI34 said:

še ena globoka JJa..baje ma ful pametnega sina :P

https://www.vecerkoroska.com/vk/aktualno/jansa-pokomentiral-globo-ki-sta-jo-dostavljavcu-hrane-izrekla-policista-moj-najmlajsi-sin-hodi-v-drugi-razred-in-to-razume-10227307

mene pa res potem zanima, zakaj niso colnali bande ki se je mastila na žurki OKja...

je čist možno, da je tudi tam sin JJa razumel situacijo :P

Ta luka Mesec je en navaden bedak  kdo voli njega in Komika ,Barbiku ,Rjavca ,Siviljo Itd za ne verjet:wallbash:

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)
pred 10 urami, Spasku pravi:

Po podatkih ministrstva za zdravje je danes 37.242 novih okužb, 699 smrtnih primerov, 21.035 ozdravljenih s 238.077 brisi. Včeraj je bilo 36.176 novih primerov, 653 mrtvih in 17.020 okrevanih. Izvedenih brisov je bilo 250.186. Danes je v Italiji hospitaliziranih 33.957 bolnikov s simptomi, kar je 347 več kot včeraj, 3.748 pa je hospitaliziranih na intenzivni negi, +36. V domači izolaciji 739.471, kar je 15.122 več kot včeraj. Trenutno je pozitivnih 777.176, kar je 15.505 več kot včeraj. Odpuščenih in predelanih je 520.022 ljudi, kar je 21.035 enot več. Število smrtnih žrtev je 699 v zadnjih 24 urah, skupaj 48.569. Skupno primerov je 1.345.767 (+37.242). Brisev v zadnjih 24 urah je bilo 238.077, skupaj 19.962.604.

Za nekatere je to zarota sprašujem se koliko starih staršev je umro na racun vseh tistih ki trdijo da je to zarota in primirjajo kovid z gripo.BTW v italji zmankujejo kapacitete za umrle naročili so hladilne kontejnerje oziroma jih že imajo.

https://it.euronews.com/2020/06/03/come-fini-la-pandemia-di-influenza-spagnola-e-quali-lezioni-1918-coronavirus-covid19

Se ne mislim prepirat. Kako veš, da so številke  samo za korono? Kaj pa ostale bolezni-virusi, jih ni več? 

Itak korona obstaja. In je nevarna za določen del prebivalstva. Ampak ukrepi, ki jih daje vlada niso pravi-zelo škodljivi. Naj se pazijo skupine ki so ogrožene.  Naj se denar nameni za zdravstvo, ne za mahinacije v vrhu institucij. Vlade so z korono ugrabile prebivalstvo in gospodarstvo. Obeta se nam precej manj svoboščin in razprodaja skupnega imetja. Naravnih virov. Ali veš, da za korono umira starejši del populacije, za rakom pa tudi otroci. Pa se v teh nekaj desetljetjih ni spremenilo nič na področju zdravljenja raka. Kje so novinarji, ki dnevno poročajo o koroni?

Poleg tega, se najde cepivo v 8 mesecih po nastanku korone. Proizvede ga pa ven eno najbolj sumljivih podjetji v svetu farmacije.

Če bi bilo zdravstvo plačljivo, bi bilo precej manj številk. Marsikdo bi bil doma in ne hodil, k zdravniku, tko ko je pa "zastonj" pa za vsak kašelj letijo po bolniško.

Še nekaj številk iz Italije: 20% procentov ljudi je starejših od 65 let!!!! Kaj se pričakuje od take strukture prebivalstva?- nastop na olimpiskih igrah zagotovo ne.

Z ukrepi, ki so jih dali, bomo "preživeli" fejst nazadovali. In to mene jezi. Denar naj se nameni za ljudi, ki potrebujejo pomoč, naj se usposobi dodaten kader, če je potreben, dokupi respiratorje...ostali pa delamo naprej. Čist preprosto. 

Italija:

Cca 60 mill prebivalcev.

STAROSTNA STRUKTURA
- 0-14 let: 13,5 %
- 15-64 let: 66,3 %
- 65+ let: 20,2 %

POVPREČNA STAROST
- skupno: 43,3 let
- moški: 41,8 let
- ženske: 44,8 let

LETNA RAST PREBIVALSTVA
- - 0,047 %
- glede na rast prebivalstva je Italija na 207 mestu na svetu

RODNOST
- 8,18 rojstev/1000 prebivalcev
- po tem podatku je Italija 221 država na svetu

SMRTNOST
- 10,72 smrti/1000 prebivalcev
- po tem podatku je Italija na 50 mestu na svetu

PRIČAKOVANA ŽIVLJENJSKA DOBA
- skupno: 80,2 let
- moški: 77,26 let
- ženske: 83,33 let

Popravljeno . Popravil skalar36
Objavljeno
pred 12 urami, Spasku pravi:

zarota al ne zarota. Cela EU ali svet ne obvladuje epidemije, torej je govoriti da so Slovenci neubogljivi malo smešno, mar ne.

Ne pomagajo lockdawni, policijske ure, maske itd...Se pravi niso v stanju nikjer zajeziti epidemijo.

Torej, če ne gre zajezitev vsepovprek, se bi morali malo bolj resno skoncentrirati, na najbolj ogrožena mesta in prebivalce. Tam izboljšati nadzor oziroma nepropustnost.

Zarota pa zato:

ker se laže prebivalstvu

ker se ga po nepotrebnem zapira, omejuje

ker se ga obsoja, da je sam kriv

ker crkuje gospodarstvo

ker bodo posledice veliko bolj dolgoročne, kot pa samo mrtvi (mrtvi države itak ne bolijo, v bistvu so dobiček)

ker kot zaroto lahko štejemo tudi mnoge, ki so vojni/epidemija dobičkarji in to zelo veliki

in še in še in še..

pred 3 urami, Spasku pravi:

Ta luka Mesec je en navaden bedak  kdo voli njega in Komika ,Barbiku ,Rjavca ,Siviljo Itd za ne verjet:wallbash:

a Luka je sin JJa? :P

• Všeč mi je 2
  • Ni mi všeč 1
Objavljeno

M.Fafangel bo tut kmalu odpuščen. Očitno ma poln kufer vsega, pa se je odločil spregovoriti.

https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/mario-fafangel-brez-dlake-na-jeziku-o-vladnih-ukrepih-372267?fbclid=IwAR0SShsWXjUchbcY2i0OKfp1_2rcGzT0KgxRq-0lEwcl-l8DQd6Em1M77m8

»Epidemiološke razmere v Sloveniji niso take, da bi upravičevale omejevanje gibanja po državi, saj so okužbe enakomerno razporejene in nimamo manj prizadetih predelov, ki bi jih bilo treba zaščititi pred vnosom okužb.«

Na vprašanje, kateri trenutno zapovedani ukrep v tem trenutku najmanj pripomore k zamejevanju epidemije, je Fafangel dejal: »Nošenje maske na Slavniku.« Pojasnil je, da trenutno ni nobenih raziskav, ki bi pokazale, da bi bile države, ki so zapovedale splošno nošenje mask na prostem, uspešnejše v spopadanju z epidemijo. Ukrep splošnega nošenja mask na prostem razume predvsem v smislu odprave potrebe po natančnejši regulaciji njihove uporabe in poenostavitvi nadzora.

Fafangel je glede dostavljavca hrane, ki je dobil kazen zaradi malice pred frančiškansko cerkvijo, dejal: »To se mi res zdi neproduktivno. Tak represivni pristop je morda lahko učinkovit v razmerah, ki trajajo največ mesec ali dva, a sproža predvsem odpor do spoštovanja ukrepov.« Omejevanje gibanja na občine v trenutnih razmerah po njegovem nima prav velikega smisla

Objavljeno

Beovička je pa zlo skromna, ona uporabi masko na obeh straneh :P , upam da ne ravna enako tudi z WC papirjem..

125952519_10220561464920049_6695704688119787170_o.thumb.jpg.4be3267a7d3066f0c5e571f1d137b33b.jpg

Objavljeno
pred 1 uro, DAMI34 pravi:

a Luka je sin JJa? :P

Skrite želje obeh. :lol1:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!