Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno

Za večino, ki jih poznam, jim sedaj virus prinašajo domov otroci.

Tukaj pa se nimaš kaj izogniti.......

• Žalosten 1
Objavljeno
pred 3 urami, John2005 pravi:

Jest bi bil pa zato da se vse zapre za 14dni na način, en del samo cepljene en del samo necepljene. Odprto imajo samo preboleli, pa da vidmo primerjavo. Vem da ni mozno bi bil pa odlicen preizkus kje se zadeva bolj prenaša

Samo bi morali cel svet istočasno...drugače prileti od nekje en okužen pa je spet vse od začetka :)

pred 45 minutami, KARMEN1 pravi:

Za večino, ki jih poznam, jim sedaj virus prinašajo domov otroci.

Tukaj pa se nimaš kaj izogniti.......

Prebolelost...druge ni. Saj to je tako odkar svet stoji, sedaj so se eni pametnjakoviči nekaj drugače zamislili. Samo ne brez vzroka, veselo pripravljajo nove osebne izkaznice z vsemi podatki o posameznikih, da ne bom našteval še drugih neumnosti...večina pa misli, da se bomo vrnili nazaj v normalo. :)

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Strinjam se s tabo, glede prebolevnosti, če bi to večina lahko prebolevala doma, brez večjih zapletov.

Če pa imajo bolnike v umetni komi po dva meseca, nekateri pa že čakajo na presaditev pljuč, pa je to druga zgodba. 

Tako pa je ta bolezen kot neka ruska ruleta. Pojma nimaš, kaj te čaka. In resnično si ne želim biti hendikepirana za cel lajf, zaradi nekega glupega virusa. No, ja, tudi umreti si še ne želim........

• Všeč mi je 3
Objavljeno

https://teleskop.hr/hrvatska/gordan-lauc-slavodobitno-tvrdi-bio-sam-u-pravu-kada-sam-rekao-da-cjepivo-slabo-stiti-od-zaraze/?fbclid=IwAR3Q43y6t8KuJwJbNwSM09HwgTX4iOLJ9ZN3E-nXpoJbzDV8XHt3Xhow62w

Podsjtimo, Jutarnji list je objavio da je u jednom od najuglednijih znanstvenih časopisa na svijetu, The Lancetu, objavljeno je istraživanje u kojem je sudjelovalo 20-ak uglednih britanskih znanstvenika koje je došlo do zaključka kako cijepljeni mogu biti odgovorni za proboje zaraza SARS-CoV-2 virusom jer nose sličan viralni teret kao i zaražene osobe koje se nisu cijepile.

https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(21)00648-4/fulltext

kdor tega ne razume, pa lahko še vedno verjame, da so krivi komunisti, al kolesarji, demonstranti, fajonka, saška Lendero in Werner...aja in Potrč :P in tako bo prišlo leto 2022, ko bo ista pašta in isti krivci, al pa še kak nov :P

Objavljeno
pred 21 minutami, KARMEN1 pravi:

Strinjam se s tabo, glede prebolevnosti, če bi to večina lahko prebolevala doma, brez večjih zapletov.

Večina bo to prebolela doma brez večjih težav.  Glej statistiko, koliko jih potrebuje pomoč in koliko ventilator (procenti, promili) ampak strah ima svojo moč.

Torej večina ne potrebuje nič več kot pa ležanje in pa čajček in vitamine. Če se pa vidiš v tistem promilu je pa jeba.

Objavljeno

V tem promilu vidim osebe, ki sem jih poznala in so umrle, in osebe, ki so v umetni komi. Osebe, ki so bile na bolniški več, kot dva meseca, in osebe, ki imajo trajne poškodbe pljuč.

Osebe mojih let, in mlajše od mene. Glede na moj aktiven način življenja, si ga ne morem zamišljati s trajnimi posledicami, ker bi s tem izgubila vse, kar sedaj lahko počnem. Dejansko bi imela kar velik hendikep.

Zato sem se odločila, da naredim vse, kar je v moji moči, da se mi to ne zgodi. 

To ni strah pred boleznijo, ampak želja, da ostanem zdrava in tako fizično aktivna, kot do sedaj.

Objavljeno
Objavljeno (popravljeno)
53 minutes ago, KARMEN1 said:

Osebe mojih let, in mlajše od mene. Glede na moj aktiven način življenja, si ga ne morem zamišljati s trajnimi posledicami, ker bi s tem izgubila vse, kar sedaj lahko počnem. Dejansko bi imela kar velik hendikep.

Zato sem se odločila, da naredim vse, kar je v moji moči, da se mi to ne zgodi. 

To ni strah pred boleznijo, ampak želja, da ostanem zdrava in tako fizično aktivna, kot do sedaj.

In si se cepila... spet tvegala resen zaplet.  

Ti jaz povem mojo zgodbo. Okrog novega leta sem bil najmanj 3 dni v stiku s tremi okuženimi osebami (2 PCR potrjena, tretji nato z očitnimi simptomi)... Se nisem okužil, bil večkrat testiran z hitrimi testi. Konec maja (vsaj 2 uri) sedel v majhnem prostoru z okuženo osebo, ki je že imela očitne simptome, 4 dni za tem pa je bila potrejo pozitivna. Nisem zbolel.

V začetku junija se cepil z Janssen-cepivom (nisem imel možnosti izbire :( ). Nobene reakcije po cepljenju, ampak res nič, kot da se ne bi cepil. V začetku septembra pa šok... (na srečo) majhen infarkt. Do takrat popolnoma zdrav, brez dejavnikov tveganja, če odštejem stres. Trije zdravniki utihnili, ko sem omenil cepljenje, četrti  (kardiolog) mi je naložil..., da je zeloooo verjetno od cepljenja, peti (kardiolog) pravi, da je dolgo od cepljenja ampak ga ne morejo 100% izključiti. Dokazati se pa ne da... 

Pljuča so ostala cela, srce pa trpi.... ker je v garaži neregistriran motor, katerega ne smem voziti zaradi bolniške (najmanj do decembra). Aja, pri starosti pa je še trojka na prvem mestu, nisem še starček. Loterija je vse skupaj...  

Popravljeno . Popravil XTR
  • Zmeden 1
  • Žalosten 2
Objavljeno
pred 7 minutami, XTR pravi:

Ti jaz povem mojo zgodbo. Okrog novega leta sem bil najmanj 3 dni v stiku s tremi okuženimi osebami (2 PCR potrjena, tretji nato z očitnimi simptomi)... Se nisem okužil, bil večkrat testiran z hitrimi testi. Konec maja (vsaj 2 uri) sedel v majhnem prostoru z okuženo osebo, ki je že imela očitne simptome, 4 dni za tem pa je bila potrejo pozitivna. Nisem zbolel.

V začetku junija se cepil z Janssen-cepivom (nisem imel možnosti izbire :( ). Nobene reakcije po cepljenju, ampak res nič, kot da se ne bi cepil. V začetku septembra pa šok... (na srečo) majhen infarkt. Do takrat popolnoma zdrav, brez dejavnikov tveganja, če odštejem stres. Trije zdravniki utihnili, ko sem omenil cepljenje, četrti  (kardiolog) mi je naložil..., da je zeloooo verjetno od cepljenja, peti (kardiolog) pravi, da je dolgo od cepljenja ampak ga ne morejo 100% izključiti. Dokazati se pa ne da... 

Pljuča so ostala cela, srce pa trpi.... ker je v garaži neregistriran motor, katerega ne smem voziti zaradi bolniške (najmanj do decembra). Aja, pri starosti pa je še trojka na prvem mestu, nisem še starček. Loterija je vse skupaj...  

za večino ni nobene loterije ...

tak gori en pravi kontra, pač jih par pobere, ostali pa gremo dalje kot da ni bilo nič. čajček z rumom pa dodatki v žep ...

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)
pred 57 minutami, XTR pravi:

Cepivom zaupam, bolezni pa ne!

Cepljena sem proti vsemu, kar je bilo v programu v mojem otroštvu (proti črnim kozam celo 2x), cepim se proti gripi, pred leti sem se tudi proti bakterijski pljučnici (velja doživljenjsko), zato nisem imela pomislekov, da se ne bi tudi proti covidu.

Resni zapleti po cepljenju so veliko redkejši, kot resni zapleti pri bolezni.

Popravljeno . Popravil KARMEN1
Objavljeno

Zanimivo kako ljudje bolj verjamejo Facebooku kot zdravnikom, največji krivec pa je Bil Gates. Mah. :?

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 45 minutami, ftp pravi:

Zanimivo kako ljudje bolj verjamejo Facebooku kot zdravnikom, največji krivec pa je Bil Gates. Mah. :?

Spet natolcuješ

pred 1 uro, Snečer pravi:

tak gori en pravi kontra, pač jih par pobere, ostali pa gremo dalje kot da ni bilo nič. čajček z rumom pa dodatki v žep ...

Čas bo pokazal svoje, na eni in na drugi strani. 

Objavljeno
pred 2 urami, Snečer pravi:

Moram pa še to dodat, glede na njegovo zgodbo vidim, da ti je apatija precej tuja zadeva.

Objavljeno
pred 29 minutami, John2005 pravi:

Moram pa še to dodat, glede na njegovo zgodbo vidim, da ti je apatija precej tuja zadeva.

Verjetno si mislila empatija....

• Haha 3
Objavljeno
1 hour ago, John2005 said:

Spet natolcuješ

Čas bo pokazal svoje, na eni in na drugi strani. 

Če ti do sedaj ni jasno, ti tudi čas ne bo pomagal.

51 minutes ago, C eagle said:

Verjetno si mislila empatija....

Janez ne misli !!!!

Objavljeno
pred 10 urami, John2005 pravi:

saj nisi razumel

vsak dan packarija 3000+ zaradi neodgovornih in malomarnih, ki jim je vseeno za prehladek, ki kokne par starih...

brezveze to zdravit in obremenjevat zdravstvo oz ga imejmo samo za zdrave..

mam kolega, ki je že 3x fasal...

pa sedaj je cepljeni kolega fasal v familiji, a je pfizer deloval, en dan malo povišana temperatura in je kot nov... isto v familiji ostali, razen starejša oseba manjši prehodni kašelj

zabave so na polno v teku, nakupovalni nabiti...

ajmo pustit, da se vse najmanj 3x prekuži, šibke bo lepo pobralo, ne jih zdravit... še na dodatkih se bo prihranilo

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Se zavedate je da teh 3000 (dnevno) minimalno 14 dni odsoten z dela, zraven jih je še skoraj toliko ki so zaradi teh v karanteni, koliko je samo izgubljenih delovnih dni. Je pa panika če gostilno za teden zaprejo :headbang:

Ker se v naši  firmi necepljeni zbirajo kot ovce v avtosugestivni čredi, so bili že večkrat v karanteni, ker je nekdo od njih zbolel. Če pogledamo odsotnost (v naši firmi) so necepljeni več kot 50 krat več odsotni zaradi korone (bolezen, karantena) kot cepljena polovica zaposljenih.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 12 urami, ftp pravi:

Nekateri razmišljamo tudi s svojo glave, ne kar verjamemo v prvo.

pred 36 minutami, Snečer pravi:

pa sedaj je cepljeni kolega fasal v familiji, a je pfizer deloval, en dan malo povišana temperatura in je kot nov... isto v familiji ostali, razen starejša oseba manjši prehodni kašelj

Tudi sam poznam necepljene, ki so okužbo preboleli kot lažji prehlad

pred 21 minutami, ftp pravi:

koliko je samo izgubljenih delovnih dni.

Če pogledamo odsotnost (v naši firmi) so necepljeni več kot 50 krat več odsotni zaradi korone (bolezen, karantena) kot cepljena polovica zaposljenih.

To pa ne verjamem...pri nas na oko ni posebne razlike...50 krat več je pa smešno

Objavljeno
Pravkar, vandrovec pravi:

Tudi sam poznam necepljene, ki so okužbo preboleli kot lažji prehlad

To pa ne verjamem...pri nas na oko ni posebne razlike...50 krat več je pa smešno

to je to, pustit da se širi, bo gsarje pobralo

Objavljeno

Sedaj pač dajejo v javnost vse smrti in težje oblike poteka okužb. Ampak podobno je bilo tudi prej vsako leto, pred leti sta šle dve sosedi zaradi težje oblike nalezljive pljučnice, tudi sam sem jo takrat prebolel. Sem vprašal zdravnika, kaj je to...pa ni imel odgovora. Tako pač je, covid ni veliko hujši od gripe, lahko pa tudi gripa pripomore k smrti. Taka panika sedaj, ko bi že moralo biti vse jasno, je pa nenormalna

• Všeč mi je 2
Objavljeno
11 hours ago, KARMEN1 said:

Cepivom zaupam, bolezni pa ne!

Cepljena sem proti vsemu, kar je bilo v programu v mojem otroštvu (proti črnim kozam celo 2x), cepim se proti gripi, pred leti sem se tudi proti bakterijski pljučnici (velja doživljenjsko), zato nisem imela pomislekov, da se ne bi tudi proti covidu.

Resni zapleti po cepljenju so veliko redkejši, kot resni zapleti pri bolezni.

Cepivom sem zaupal, v nasprotnem primeru ne bi nastavil rame, le možnosti izbire cepiva takrat nisem imel. Lahko bi zavrnil pa bi dobil ponovno enako, taka je bila takrat praksa. Za Janssen je stroka vedela, da ni za mlade. Kljub temu so nato, po nalogu vlade, cepili vse po vrsti, ker se bližajo volitve in bi bilo dobro sprostiti vse ukrepe... Verjetno si 50+ pa se ne počutiš na suho nategnjeno s šamponom,.. niti nimaš razloga, ker ni prišlo do zapleta. Teh je precej, jih pa dobro skrivajo. Več o tem ne bom, ker bo spet kdo začel lepiti statistiko in prepričevati... Škoda tipkovnice za te neumnosti. Vsak naj se odloči sam.. Moje mnenje pa ostaja enako, tudi cepljenje je ena velika loterija.

Objavljeno
pred 4 minutami, XTR pravi:

Cepivom sem zaupal, v nasprotnem primeru ne bi nastavil rame, le možnosti izbire cepiva takrat nisem imel. Lahko bi zavrnil pa bi dobil ponovno enako, taka je bila takrat praksa. Za Janssen je stroka vedela, da ni za mlade. Kljub temu so nato, po nalogu vlade, cepili vse po vrsti, ker se bližajo volitve in bi bilo dobro sprostiti vse ukrepe... Verjetno si 50+ pa se ne počutiš na suho nategnjeno s šamponom,.. niti nimaš razloga, ker ni prišlo do zapleta. Teh je precej, jih pa dobro skrivajo. Več o tem ne bom, ker bo spet kdo začel lepiti statistiko in prepričevati... Škoda tipkovnice za te neumnosti. Vsak naj se odloči sam.. Moje mnenje pa ostaja enako, tudi cepljenje je ena velika loterija.

ja, na loteriji težko zadenes glavni dobitek

• Všeč mi je 2
Objavljeno
1 minute ago, Snečer said:

a, na loteriji težko zadenes glavni dobitek

Lahko dobiš samo tolažilno nagrado... zdravljenje posledic cepljenja. 

• Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)
44 minutes ago, vandrovec said:

Pravijo, da se pametni učijo na napakah drugih....  Kar ti razmišljaj naprej.

44 minutes ago, vandrovec said:

Ni smešno je žalostno.

33 minutes ago, XTR said:

Za Janssen je stroka vedela, da ni za mlade. Kljub temu so nato, po nalogu vlade, cepili vse po vrsti,

A nismo hoteli da si sami izbiramo, pa razmišljamo s svojo glavo, pa drugačen pogled, .. na koncu so pa drugi krivi, ker se ljudje "napačno" cepijo. Če bi pa od začetka samo Pfizerja cepili, bi pa spet pametovali kako ni možnosti izbire, pa korupcija, pa lobiji..... Nikoli konca izgovorom.

Kar se tiče prekuževanja... a se zavedate da prekuženost "pomaga" samo za slabo leto (nekoliko več kot cepljenje), potem pa loterija z boleznnijo ponovno od začetka.

Popravljeno . Popravil ftp

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!