Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno
pred eno uro, Snečer pravi:

mam kolega, ki je že 3x fasal

samo tale tvoj kolega je pa pol ultrapacek!

Objavljeno
Pravkar, maxxa pravi:

samo tale tvoj kolega je pa pol ultrapacek!

jap, ga nisem videl od začetka korone ... samo preko spleta ...

pa eno gospo poznam, ki je tudi 2x dobila (storitvena dejavnost).

Objavljeno

V naši firmi smo cepljeni vsi - 100% precepljenost.

Pred cepljenjem sva zbolela dva. Po cepljenju pa tudi dva.

Tako da je rezultat izenačen?

Opazujem  pa sosednjo firmo, kje zaradi navadnega prehlada, rahlega glavobola, …. navadnega prdeca izkoristijo delavci 10 do 14 dni bolniške odsotnosti. Čez leto so delovali z 70% kapaciteto zaposlenih, sedaj pa z slabimi 50% zaposlenih. Direkor mi je ravno ta teden razlagal, da bo firmo zaradi bolniških staležev z decembrom zaprl. Ne gre, če ti stroji vredni 50, 100, 200k € stojijo nedelujoči ker nimaš ljudi, ne moreš pravočasno pošiljati na trg artiklov in se zaradimtega tudi izgubljajo naročila.

Tudi tako umirajo tudi dobre firme.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 13 urami, KARMEN1 pravi:

Cepivom zaupam, bolezni pa ne!

Cepljena sem proti vsemu, kar je bilo v programu v mojem otroštvu (proti črnim kozam celo 2x), cepim se proti gripi, pred leti sem se tudi proti bakterijski pljučnici (velja doživljenjsko), zato nisem imela pomislekov, da se ne bi tudi proti covidu.

Resni zapleti po cepljenju so veliko redkejši, kot resni zapleti pri bolezni.

ti boš zdrava umrla :P

pred 13 urami, ftp pravi:

Zanimivo kako ljudje bolj verjamejo Facebooku kot zdravnikom, največji krivec pa je Bil Gates. Mah. :?

se strinjam, verjamejo vsaki neumnosti, žal pa ne verjamejo, da v kolikor smo cepljeni še vedno predstavljamo tveganje. 

In potem se čudimo širjenju okužb.

pred 12 urami, KARMEN1 pravi:

FB_IMG_1635573511138.jpg

ja ma šele leta 2024, a nisi prebrala :P

Objavljeno
pred 11 urami, C eagle pravi:

Verjetno si mislila empatija....

nekaj na patija...sej ni pomembno :P

Objavljeno
pred 4 urami, ftp pravi:

Se zavedate je da teh 3000 (dnevno) minimalno 14 dni odsoten z dela, zraven jih je še skoraj toliko ki so zaradi teh v karanteni, koliko je samo izgubljenih delovnih dni. Je pa panika če gostilno za teden zaprejo :headbang:

Ker se v naši  firmi necepljeni zbirajo kot ovce v avtosugestivni čredi, so bili že večkrat v karanteni, ker je nekdo od njih zbolel. Če pogledamo odsotnost (v naši firmi) so necepljeni več kot 50 krat več odsotni zaradi korone (bolezen, karantena) kot cepljena polovica zaposljenih.

lej, prosim preveri na strani nijz razmerje cepljeni vs necepljeni v bolnišnici in na intenzivni, pa celo pri okužbah se ločijo. Cifre so sicer še zaenkrat v korist cepljenih, razmerje pa je 1:2 nekje. In to so uradni podatki. Če bi meli še večjo precepljenost, bi imeli še več cepljenih v bolnici.

Dokler bodo tudi cepljeni zboleli, ležali v bolnici bili odsotni z dela, predvsem pa lahko tudi širili okužbo, je čisti nonsens deliti se na cepljene in necepljene.

Pa še vedno trdim, da se je smiselno cepiti, če spadaš v 50+ ali tvegano populacijo. Si pa ne zatiskam oči v stilu, sem cepljen in sem vse naredil, da bo konec zajebancije s korono.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
2 minutes ago, DAMI34 said:

lej, prosim preveri na strani nijz razmerje cepljeni vs necepljeni v bolnišnici in na intenzivni, pa celo pri okužbah se ločijo. Cifre so sicer še zaenkrat v korist cepljenih, razmerje pa je 1:2 nekje. In to so uradni podatki. Če bi meli še večjo precepljenost, bi imeli še več cepljenih v bolnici.

lej, prosim preveri kaj sem napisal.

Objavljeno
pred 37 minutami, Snečer pravi:

jap, ga nisem videl od začetka korone ... samo preko spleta ...

pa eno gospo poznam, ki je tudi 2x dobila (storitvena dejavnost).

ni vsaka gripa že korona :P

Objavljeno
pred 6 minutami, ftp pravi:

lej, prosim preveri kaj sem napisal.

tole si:

Ker se v naši  firmi necepljeni zbirajo kot ovce v avtosugestivni čredi, so bili že večkrat v karanteni, ker je nekdo od njih zbolel. Če pogledamo odsotnost (v naši firmi) so necepljeni več kot 50 krat več odsotni zaradi korone (bolezen, karantena) kot cepljena polovica zaposljenih.

Če prav razumem, cepljene ovce ne morejo v karanteno? Ne more nekdo zbolet?

Rekel sem samo: ne delit...ker ni štos v delitvi na ene in druge, ampak enakem in primernem obnašanju vseh ovčic. 

PCT je recimo pravljica za lahko noč, ker C ne dela T in ne moreš vedeti, kdaj bo C dobil K in Z, ter širil virus naprej. 

Objavljeno
2 minutes ago, DAMI34 said:

Rekel sem samo: ne delit...ker ni štos v delitvi na ene in druge, ampak enakem in primernem obnašanju vseh ovčic. 

Dejstvo pa je, da se ne vsi obnašamo primerno. Pi nas, se necepljena skupina večkrat dnevno zbira na avtosugestivnih seansah (za razliko s cepljenimi ki delamo svoje delo) in ko ena zboli so vse v karanteni (več krat).

5 minutes ago, DAMI34 said:

Če prav razumem, cepljene ovce ne morejo v karanteno? Ne more nekdo zbolet?

ja, ja.

6 minutes ago, DAMI34 said:

PCT je recimo pravljica za lahko noč, ker C ne dela T in ne moreš vedeti, kdaj bo C dobil K in Z, ter širir virus naprej. 

PCT je taka pravljica kot čelada, varnostni pas,..., precej pomaga, ni pa vsemogoča.

Objavljeno
pred 4 minutami, ftp pravi:

Dejstvo pa je, da se ne vsi obnašamo primerno. Pi nas, se necepljena skupina večkrat dnevno zbira na avtosugestivnih seansah (za razliko s cepljenimi ki delamo svoje delo) in ko ena zboli so vse v karanteni (več krat).

ja, ja.

PCT je taka pravljica kot čelada, varnostni pas,..., precej pomaga, ni pa vsemogoča.

Zanimivo...zgleda da samo pri vas, ker jaz sem opazil, da se nekaterim kljub 2xnemu cepljenju ni inteligenca čisto nič popravila in še vedno počnejo ene in iste neumnosti, no pravzaprav, saj lahko pogledaš politiko. Eni so še slabši odkar so cepljeni :D

pct je kot bi nosil čelado za fure daljše od 50km :P

• Všeč mi je 2
  • Ni mi všeč 1
Objavljeno
3 minutes ago, vandrovec said:

Ne vem če je bilo to meni namenjeno. Govoril sem o naši firmi in v odsotnostih so tudi osebe v karanteni zaradi rizičnega stika. Ker kot sem že omenil se necepleni dosti bolj družijo in "težijo" kot cepljeni, ki o koroni sploh ne govorimo. Iz tega razloga sem že kar nekaj anti oseb dobesedno izgnal iz pisarne, ker mi res ne rabi poslušat nakladanja o korona neumnostih.

Objavljeno
pred 12 urami, C eagle pravi:

Stavek je bil mišljen nekako sarkastično in apatija je bila prava beseda. Je pa zanimivo kako se vedno isti tipi ljudi na forumih spotaknejo ob eno besedo kljub temu, da je poanta bila 100% jasna. No ali pa niso znali brat med vrsticami.

pred 12 urami, C eagle pravi:

Ko pogledam med noge, mi beseda "mislila" nekako ne ustreza

Objavljeno
Pravkar, John2005 pravi:

Stavek je bil mišljen nekako sarkastično in apatija je bila prava beseda. Je pa zanimivo kako se vedno isti tipi ljudi na forumih spotaknejo ob eno besedo kljub temu, da je poanta bila 100% jasna. No ali pa niso znali brat med vrsticami.

verjetno ti nisi znal med vrsticami prebrat, pa raje uporabljal slovenske izraze, so bolj razumljivi, manj možnosti za napako

sedaj imamo najjaći val, kot rezultat norenja antiwaxerjev in zanikovalcev ter tudi pikecof, ki mislijo, da se po dozi okoli njih naredi neprebojni ščit

zabave v polnem teku, namesto da si bi to zaprli, bomo še počakali 14 dni, pa potem zapiranje, naj se sedaj še zblejane ovce pozabavajo na ameriški praznik

naslednji teden pa v solzah in kihanju

večina pa itak razmišlja: "glavno da meni ni nič, naj starce pobere, še poerbamo..."

moramo si želet asteroida, ni drugega

• Všeč mi je 3
Objavljeno
Pravkar, Snečer pravi:

verjetno ti nisi znal med vrsticami prebrat, pa raje uporabljal slovenske izraze, so bolj razumljivi, manj možnosti za napako

sedaj imamo najjaći val, kot rezultat norenja antiwaxerjev in zanikovalcev ter tudi pikecof, ki mislijo, da se po dozi okoli njih naredi neprebojni ščit

zabave v polnem teku, namesto da si bi to zaprli, bomo še počakali 14 dni, pa potem zapiranje, naj se sedaj še zblejane ovce pozabavajo na ameriški praznik

naslednji teden pa v solzah in kihanju

večina pa itak razmišlja: "glavno da meni ni nič, naj starce pobere, še poerbamo..."

moramo si želet asteroida, ni drugega

V določenem delu ti pri tvoji kapaciteti ne morem pomagat.

Je pa zanimivo kako tale val pripisuješ antiwaxxerjem, glede na to da je cela EU precepkjena v veliki meri, prejšnje lepo pa ni bla. Kako potem razlagaš hujše številke v državah ki imajo 80% in več precepljenost? Skratka ni ti potegnilo in ti ne bo da špikanje ni rešitev, tudi neko 100x po 14dnevno zapiranje. Glede na vse podatke, ki obstajajo je prebolevnost edina prava tableta.

Je pa lepo, da si starce omenu, ker Pucer jih je že zdavnaj pozabu. Mogoče sem se zmotu kako sem te malo višje ocenu? No razen če spadaš med starce pa ti je samo za tvojo skupino mar.

Ne razumem pa točno od kje ta tvoja "jeza" do necepljenih? Sam si cepljen torej si zaščiten, ni tako? Ali te dejansko tako skrbi za druge? Ali ti samo ne ustreza ker nekdo drugače razmišlja kot ti?

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)
1 hour ago, ftp said:

Ne vem če je bilo to meni namenjeno. Govoril sem o naši firmi in v odsotnostih so tudi osebe v karanteni zaradi rizičnega stika. Ker kot sem že omenil se necepleni dosti bolj družijo in "težijo" kot cepljeni, ki o koroni sploh ne govorimo. Iz tega razloga sem že kar nekaj anti oseb dobesedno izgnal iz pisarne, ker mi res ne rabi poslušat nakladanja o korona neumnostih.

V naši firmi se vsi necepljeni obnašajo kot retardirani  oziroma so retardirani in komaj čakajo da kdo zboli da gredo na čakanje in država jih še podpira ker jim plača 75% karantene. zdaj ji je polovica v karanteni že 14 dni.Polovica mislim necepljeni toliko jih je.

Popravljeno . Popravil Spasku
Objavljeno (popravljeno)
pred 10 minutami, Spasku pravi:

V naši firmi se vsi necepljeni obnašajo kot retardirani  oziroma so retardirani in komaj čakajo da kdo zboli da gredo na čakanje in država jih še podpira ker jim plača 75% karantene. zdaj ji je polovica v karanteni že 14 dni.Polovica mislim necepljeni toliko jih je.

Tole bi rekel da je bolj povezano z lenobo. Pač nekateri take zadeve radi izkoriščajo.

Popravljeno . Popravil John2005
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
1 hour ago, John2005 said:

Tole bi rekel da je bolj povezano z lenobo. Pač nekateri take zadeve radi izkoriščajo.

To je ena plat lenoba druga plat pa je magneti ,zarote....itd in to vsi zato sem tudi napisal retardirani

Objavljeno
pred 10 minutami, Spasku pravi:

To je ena plat lenoba druga plat pa je magneti ,zarote....itd in to vsi zato sem tudi napisal retardirani

Ja jaz moram priznat, da je med istomislečimi, ki jih poznam samo en tak k verjame tud v ravno zemljo, pa se mu ostali smejimo, pa ga ne premakneš..... da ne omenim, da je študiral fiziko :)) ... Tko, da ne vem od kje jih mate vi tok. Je pa res, da ima zadnje čase beseda "zarota" zeeeeeellloooo širok pomen, celo do te mere, da če rečeš, karkoli proti smeri v katero trenutno veter piha je to zarota. Dokler se ne izkaže da je neki res, pol pa ponavad sledi, ...nism vedu, nism hotu, nism mislu, jah tko so rekl, kaj čmo, če je blo pa na TV,  ......

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 1 uro, John2005 pravi:

V določenem delu ti pri tvoji kapaciteti ne morem pomagat.

Je pa zanimivo kako tale val pripisuješ antiwaxxerjem, glede na to da je cela EU precepkjena v veliki meri, prejšnje lepo pa ni bla. Kako potem razlagaš hujše številke v državah ki imajo 80% in več precepljenost? Skratka ni ti potegnilo in ti ne bo da špikanje ni rešitev, tudi neko 100x po 14dnevno zapiranje. Glede na vse podatke, ki obstajajo je prebolevnost edina prava tableta.

Je pa lepo, da si starce omenu, ker Pucer jih je že zdavnaj pozabu. Mogoče sem se zmotu kako sem te malo višje ocenu? No razen če spadaš med starce pa ti je samo za tvojo skupino mar.

Ne razumem pa točno od kje ta tvoja "jeza" do necepljenih? Sam si cepljen torej si zaščiten, ni tako? Ali te dejansko tako skrbi za druge? Ali ti samo ne ustreza ker nekdo drugače razmišlja kot ti?

Širijo takšni, ki fašejo, jaz nisem, ti si, preprosto.

Imaš takšne, ki se večkrat okužijo.

Poglej ven, napovednike zabav itd. Folk se obnaša kot da korone ni več, pa naj bo prešpikan ali prebolel.

Vsakega, ki faše, z bičem 30 komadov zadaj in denarna kazen. V trenutku bi izvodenelo.

Jeza gre na neodgovorne in malomarne, ki zadevo širijo, da se moramo še kar ubadati s to neumnostjo. Nenazadnje živim v neki družbi in ne na samotnem otoku.

Malomarno in neodgvorono ravnanje ni razmišljanje in pomanjkanje pameti. Seveda me skrbi za druge, za svoje bližnje itd., ki so izpostavljeni s takšnimi debili. Lahko kar začnem opisovati primere norosti na drugi strani...

Ajmo širit packarijo.

https://www.napovednik.com/prireditve

Kdor faše sedaj, ko so zadeve povsem poznane, mora dobiti neko kazen, razen če se ne uspe razbremeniti.

Vsak antiwaxer in zanikovalec bi moral fasat težji potek, potem bi mogoče gori začelo delovat.

Starce sem omenil, ker antiwaxerji in zanikovalci omenjajo, da je to le prehladek in da itak samo starce pobira ... tu pa tam še kakšnega mlajšega.

Za starci nihče ne bo žaloval a ne? al zakaj jih potem zdravimo?

Pa smo tam...

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 2 urami, Snečer pravi:

ekola, bistvo zadeto. 

Da antivaxerji živijo v svojem svetu je jasno, predstavljajo mogoče nek% tja do 10%

zanikovalci itak spadajo v isto grupo

potem so pa (neglede  cepljen ali necepljen) ljudje, ki živijo svoj lajf. Še 40%

in lažno varni. torej piknjeni, ki jih politika in NIJZ prepričuje da so malce več od ostalih. Od "varni" do "nedotakljivi".

In pol mamo šmoren, kot ga imamo.

In ta šmoren še dodatno povećajo nezanesljivi HAGT testi, za silo PCR testi, te skupina ljudi, ki zlahka preživi korona okužbo. 99,9% takih poznam. Nekateri ki so to preživeli, bi cepili cel svet, ker samo to rešuje ta problem ostali, pa se jim gladko jebe.

pred 2 urami, Spasku pravi:

cepljeni ste pa samo obličje boga videli :P

Tebi še ni jasno in ti ne bo (ker je politika tako rekla) da srečam, vidim, in živim z mnogimi necepljenimi, ki se bolje in bolj zaščitniško obnašajo od vaxiranih kretenov, ki nosijo masko v avtu ko so sami, potem pa gredo v bar na kavo s človekom, ki ga dobrih par mesecev niso videli. 

In da, to ti je napisal cepljeni. Z astra zeneco da ne bo dvoma, pred đonsonom, najbolj nevarnim cepivom.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 9 minutami, Snečer pravi:

Poglej ven, napovednike zabav itd. Folk se obnaša kot da korone ni več, pa naj bo prešpikan ali prebolel.

Vsakega, ki faše, z bičem 30 komadov zadaj in denarna kazen. V trenutku bi izvodenelo.

Jeza gre na neodgovorne in malomarne, ki zadevo širijo, da se moramo še kar ubadati s to neumnostjo. Nenazadnje živim v neki družbi in ne na samotnem otoku.

Malomarno in neodgvorono ravnanje ni razmišljanje in pomanjkanje pameti. Seveda me skrbi za druge, za svoje bližnje itd., ki so izpostavljeni s takšnimi debili. Lahko kar začnem opisovati primere norosti na drugi strani...

Ajmo širit packarijo.

Kdor faše sedaj, ko so zadeve povsem poznane, mora dobiti neko kazen, razen če se ne uspe razbremeniti.

Vsak antiwaxer in zanikovalec bi moral fasat težji potek, potem bi mogoče gori začelo delovat.

Starce sem omenil, ker antiwaxerji in zanikovalci omenjajo, da je to le prehladek in da itak samo starce pobira ... tu pa tam še kakšnega mlajšega.

Pa smo tam...

V določenem delu se definitivno strinjam s tabo. Vendar pa. Zakaj bi bičal samo tiste, ki zbolijo, nekdo jim je ta virus tudi dal. Dajmo potegnit neko srednjo tčnost pa reči, a so testi vsaj v neki meri zanesljivi, konec koncev na podlagi njih tudi delno sprejemajo ukrepe tako vlafa kot stroka. Kaj pa tisti, ki virus da naprej? Če je 1,1 mio ljudi precepljenih, sigurno 600k bilo bolnih bolj ali manj, torej govoriva še o kakih 500k. Od tega je koliko otrok, ki bodo v 99,99% brez težav. Starčki vsi precepljeni. O kom torej govoriva? Kdo je tisti, ki hodi okoli netestiran in je prepričan da ne širi? Se prebiča tudi polno cepljenega, ki zboli? Se prebiča tudi njegovo cepljeno ali necepljeno družino ki pravtako zboli? Ali se samo njega dvojno, ki jim je virus dal? Kako bi ta tvoja logika delovala? Gripe nismo izkoreninili v 50letih, kako bomo korono? Tukaj je in tukaj bo. Naravna imunost je edina realna opcija. Če pa je odgovor, da boš moral v svojih naslednjih 20 letih prejet še 60 boosterjev pa moraš priznat, da meji na norost in dokazuje totalno neučinkovistost recepta.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 23 minutami, Snečer pravi:

Ajmo širit packarijo.

Pa smo tam...

in kje je problem?

V PCT, ko ti razlagajo, da je to varno....ja je, moj kurac :P

Objavljeno
pred 6 minutami, John2005 pravi:

V določenem delu se definitivno strinjam s tabo. Vendar pa. Zakaj bi bičal samo tiste, ki zbolijo, nekdo jim je ta virus tudi dal. Dajmo potegnit neko srednjo tčnost pa reči, a so testi vsaj v neki meri zanesljivi, konec koncev na podlagi njih tudi delno sprejemajo ukrepe tako vlafa kot stroka. Kaj pa tisti, ki virus da naprej? Če je 1,1 mio ljudi precepljenih, sigurno 600k bilo bolnih bolj ali manj, torej govoriva še o kakih 500k. Od tega je koliko otrok, ki bodo v 99,99% brez težav. Starčki vsi precepljeni. O kom torej govoriva? Kdo je tisti, ki hodi okoli netestiran in je prepričan da ne širi? Se prebiča tudi polno cepljenega, ki zboli? Se prebiča tudi njegovo cepljeno ali necepljeno družino ki pravtako zboli? Ali se samo njega dvojno, ki jim je virus dal? Kako bi ta tvoja logika delovala? Gripe nismo izkoreninili v 50letih, kako bomo korono? Tukaj je in tukaj bo. Naravna imunost je edina realna opcija. Če pa je odgovor, da boš moral v svojih naslednjih 20 letih prejet še 60 boosterjev pa moraš priznat, da meji na norost in dokazuje totalno neučinkovistost recepta.

bičanje izkorenini in denarna kazen...

samo to deluje v kapitalizmu

oboje dela čudeže

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!