Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno

WTF

Epidemiologist Behind Highly-Cited Coronavirus Model Drastically Downgrades Projection

Epidemiologist Neil Ferguson, who created the highly-cited Imperial College London coronavirus model, which has been cited by organizations like The New York Times and has been instrumental in governmental policy decision-making, offered a massively downgraded projection of the potential deathtoll on Wednesday...

https://www.dailywire.com/news/epidemiologist-behind-highly-cited-coronavirus-model-admits-he-was-wrong-drastically-revises-model

Objavljeno
pred 8 urami, Snečer pravi:

seveda v teoriji, ker kot ti je znano sha256 še ni možno heknit (btc)... 

po moje so to naredili zato, da lahko podatke kasneje spreminjaš, identifikacija pa je emšo in ko ga vtipkaš ponovno, najde hash v verigi itd. zadeva nam je poznana :)

emšo pa na oko manj pove kot če moraš vpisat ime in priimek... ker dostopa do crp nimajo, da bi videli, čigav je emšo

ni jim bil namen, da preprečijo zlorabe, ampak bolj "anonimna" večkratna prijava, da lahko spreminjaš stanje, česar v običajnih anketah ne moreš, razen če so na ip vezane

a ip danes se tudi spreminja, sploh tistim preko vpn itd. 

Ko skleneš razna zavarovanja,  je eden od zahtevanih podatkov tudi EMŠO. Tako bo zavarovalnica v primeru nakupa teh podatkov s pomočjo odgovorov v anketi prišla še do cele vrste podatkov o zdravstvenem stanju zavarovanca. Zbiranje podatkov pod pretvezo bi moralo biti kaznjivo enako kot prevara za pridobitev premoženjske koristi, uporaba le teh pa bi moral biti obravnavan v družbi kot umor iz koristoljublja...

Objavljeno
pred 6 urami, Codeine pravi:

WTF

Epidemiologist Behind Highly-Cited Coronavirus Model Drastically Downgrades Projection

Morda imajo v Nemčiji najmanjšo umrljivost zato, ker so največ ljudi testirali. Potem bi se tudi v Italiji precej zmanjšala, če bi vedeli, koliko ljudi je dejansko bilo okuženih.

Objavljeno

Amerika zna grdo klecnit v tem času, in zaradi borznega sistema potegne precej sveta sabo kot smo videli leta 2008. 

Virus jih je že zagrabil, še prej jih je zagrabil ko so začeli kitajci ustavljat proizvodnjo, tako da marsikatero podjetje nima več surovin, in zdej ko bi lahko začele prihajat bojo pa imeli v Zda karantene. 

Drugo, nafta je padla več kot 60%, dolar je vezan na vrednost nafte (večino vojn je zadnja leta "amerika" zagnala proti državam ki so želele menjat trgovanje iz dolarjev na kaj drugega)... 

Tako da ekonomija v zda bo padla, dolar bo padel, kar me skrbi je kako ponavadi tisti kekci reagirajo ko so živčni, na žalost ponavadi z orožjem... 

Objavljeno
Ob 25. 3. 2020 ob 21:22, Snečer pravi:

očitno državna zadeva, udbaški sistem

s pogledal kdo so snovalci ankete?  vsi nadebudni računalniški kapitalistki.. tolk o tem s katere strani oz. sistema so..

Ob 25. 3. 2020 ob 21:32, Snečer pravi:

in to počne neka privat firma?

Ob 25. 3. 2020 ob 21:35, Snečer pravi:

to ne pojasnjuje, kje so prišli do baze EMŠO in da v "anonimni" anketi sprašujejo celo o zdravju...

pa to je noro

sigurno, lahko pa debatiramo in prav je, da sem opozoril, A NE?

da..pravilno..

Ob 25. 3. 2020 ob 21:38, Snečer pravi:

Mene to skrbi.

skrb je bila upravičena.

Ob 25. 3. 2020 ob 21:55, motozajebant pravi:

Če si prav razlagam napisano na linku, oni dejansko bazo EMŠA imajo....ampak anonimizirano...  po moji kmečki logiki, dobili so vse emše v drugačnih zapisih. Ko ti vpišeš svoj emšo, ga isti program spremeni v ta "drugačni" zapis... pomoje, nevem, tko mi je najbolj enostavno si to razlagat...

Sicer pa, tolk podatlov ko majo o nas... naj imajo še emšo, nič takega :)

če stric google ve točno v katerem nadstropju si v hiši... me to ne skrbi. 

kot zgleda niso imeli baze ...so jo pa hoteli pridobiti

Ob 25. 3. 2020 ob 21:55, thumper pravi:

od kje jim baza podatkov?? to je bizarno..

Ob 25. 3. 2020 ob 22:08, Codeine pravi:

Bedarija.

Obstaja preprost algoritem za preverjanje pravilnosti vnešene EMŠO številke. Podobno kot pri referenčni številki na SEPA plačilnem nalogu.

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina?urlid=19998&stevilka=345

Tisti, ki mislijo, da je emšo številka krneki, pač ne vedo o čem govorijo. :D

pred 11 urami, Codeine pravi:

Naivni slovenski idioti :D

130 tisoč Slovencev podatke zaupalo neznancem

Na spletu se je pojavila anketa, ki ljudi spodbuja k deljenju svojega počutja v zvezi s COVID-19, od njih pa zahteva tudi posredovanje EMŠO. Trenutno stran ni več dostopna, vprašanje, kaj se bo zgodilo s posredovanimi EMŠO, se postavlja samo.

https://www.zurnal24.si/slovenija/kljub-zagotovilom-anketa-ni-anonimna-344258

cenim , ko človek prizna svoje zmotno mišljenje .. 

najbolj to itak cenim pri sebi , ker mi tako redko uspe.. :naughty:

Objavljeno

Ali mislite, da je okuženost s korono takšen podatek, ki bi lahko služil za kasnejše obravnave? Ne rečem za AIDS ali psihične težave, ampak korona, ki jo bodo preživeli (sicer ne bodo več zanimivi za anketarje). Tudi, če bi pridobili naše ime iz EMŠO (pa dvomim, da je to namen), kakšno škodo nam bodo s tem lahko povzročili?

Objavljeno
pred 6 minutami, Darko3g pravi:

Ali mislite, da je okuženost s korono takšen podatek, ki bi lahko služil za kasnejše obravnave? Ne rečem za AIDS ali psihične težave, ampak korona, ki jo bodo preživeli (sicer ne bodo več zanimivi za anketarje). Tudi, če bi pridobili naše ime iz EMŠO (pa dvomim, da je to namen), kakšno škodo nam bodo s tem lahko povzročili?

Ne sama okuženost ni, bodo pa iz podatkov o počutju verjetno izluščili kakšna tveganja za druge bolezni...

Objavljeno
pred 13 urami, Snečer pravi:

No, na MSju smo pravočasno opozorili :) ampak ne, tu je vse narobe... :) 

že zdavnaj sem se navadil, (pa priporočam tudi drugim) da v kolikor nekdo hoče moje podatke, gre običajno za prevaro ali najmanj zbiranje le teh.

Razni predsedniki paypala, ebaya, gmaila itd tudi radi pišejo in sprašujejo po podatkih. Da ne govorim o bančnih računih, številki kartic.

Čas v krizi je pa sploh primeren za podobne malverzacije.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 58 minutami, Darko3g pravi:

ja.. tudi kazenske obtožbe se lahko naredijo iz teh podatkov.. 

škodo? to se lahko uporabi za politične čistke , šikaniranje obolelih v javnosti pa še vse ostalo kar mi ne pride na misel.. 

Objavljeno

Če ti tako praviš. Zakaj pa kazenska ovadba, če napišem, da imam vročino in kašljam? (nisem bral ankete in ne vem kaj vse so zbirali)

Objavljeno
pred 2 urami, smasher pravi:

Tako da ekonomija v zda bo padla, dolar bo padel, kar me skrbi je kako ponavadi tisti kekci reagirajo ko so živčni, na žalost ponavadi z orožjem... 

Če ne bodo prej digitalizirali dolar (predlog je bojda že dan FED-U)...bo vsaj za kurjavo poskrbljeno...

unnamed5.jpg

Objavljeno
pred 2 urami, BIF pravi:

pred 2 urami, smasher pravi:

Amerika zna grdo klecnit v tem času, in zaradi borznega sistema potegne precej sveta sabo kot smo videli leta 2008. 

Virus jih je že zagrabil, še prej jih je zagrabil ko so začeli kitajci ustavljat proizvodnjo, tako da marsikatero podjetje nima več surovin, in zdej ko bi lahko začele prihajat bojo pa imeli v Zda karantene. 

Drugo, nafta je padla več kot 60%, dolar je vezan na vrednost nafte (večino vojn je zadnja leta "amerika" zagnala proti državam ki so želele menjat trgovanje iz dolarjev na kaj drugega)... 

ZDA so sprejele za 2 triljona spodbud in niso rekle zadnje. Še več, prvič prihaja "helicopter money" ljudjem. Borze so to pozdravile. Če katera regija ali centralna banka, potem bodo američani storili absolutno vse. 

je pa tole na borzah day2day volatilnost, vsaka informacija je potencirana.... globalno sranje torej... 

Seveda pa to ne izključuje možnosti scenarijev opisanih zgoraj. 

Objavljeno
pred 1 uro, Darko3g pravi:

Če ti tako praviš. Zakaj pa kazenska ovadba, če napišem, da imam vročino in kašljam? (nisem bral ankete in ne vem kaj vse so zbirali)

ne tako ozko gledat...

tisti , ki bo prebolel korono bo imel protitelesa... dokazljivo s testom kajne.. če te bodo vmes popisali policisti (sploh če se bo še bolj omejilo gibanje in dovolilnice) pa cestne kamere pa gibanje mobitela (enga tovornjaka niso mogli locirat po telefonu , kasneje smo vsi dobili sms od "vlade")  pa plačilo s kartico - tebi pa bodo lahko dokazali , da si se bolan /kužen gibal navkljub zakonu o nalezljivih boleznih po katerem bi se moral samoizolirati/biti v karanteni doma

zakon in zagrožene kazni si najdi in preberi - je bilo tudi tu linkano..

Objavljeno

Meni se zdi ideja, ki jo je ekipa COVID-19 Samoporočanje pričela izvajat, popolnoma vredu. Paranoja o zbiranju Emšo podatkov je pač še ena od paranoj.

Bom podal primer: Krvodajalci darujemo kri iz popolnoma nesebičnih namenov. In tako je bilo tudi pri enem od odvzemov. Pred menoj je v vrsti stala gospa, ki je prvič darovala kri. Sestra v sprejemnici jo je spraševala o podatkih, nakar je ta gospa, šla u luft. Kaj jo sprašuje, da vsi potem slišimo njene podatke, bla bla bla. Mene ni zanimalo, kaj je gospa govorila, kot tudi ostalih ne. Prišli smo na preprosto darovanje krvi. Ampak hudič babji je videl strahove.

Veliko ljudi, danes vidi strahove in se boji za svoje podatke, kot da so to pomembne stvari. Osebni podatek ni nič drugega, kot še ena od nalepk. Želim le opozoriti na to, da se človečnost  izgublja s poudarjanjem nepomembnosti.

Fantje želijo s to akcijo narediti DOBRO. Ali je tako težko biti enkrat "ne proti". To so možakarji na mestu. 

Nekako se mi zdi kaj bo.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
19 minutes ago, motozajebant said:

ZDA so sprejele za 2 triljona spodbud in niso rekle zadnje. Še več, prvič prihaja "helicopter money" ljudjem. Borze so to pozdravile. Če katera regija ali centralna banka, potem bodo američani storili absolutno vse. 

je pa tole na borzah day2day volatilnost, vsaka informacija je potencirana.... globalno sranje torej... 

Seveda pa to ne izključuje možnosti scenarijev opisanih zgoraj. 

Ja dobro bi bilo da ne pride do krize, kerima tudivečuna eu držav zaloge v dolarjih... da o raznih skladih nit ne govorimo kaj se zgodi če NY borza pade prenizko. 

Ta kriza z virusom je pa lep pokazatelj tistega kar smo govorili, kitajska kihne, zda dobi vročino, eu pa.. pmjučnico ali se bomo zmazali samo s "finančnim lekadolom"? 

Ta kriza ima velike "volatilne" sposobmosti, lahko pade nizko in se hitro pobere, ker če gre po 1 mesecu upočasnitve vse nazaj po starem.. Ok, če se pa potem pkbira prepočasi. Je vse odvisno kolko imajo posamezniki in podjetja zalog. Koliko določeno skuoino ljudi prizadane izguba ene plače? 

Jaz sem tak ziheraš da imam zmeraj krznega fonda za 2 meseca in nobenih dolgov... upam da bo to dovolj. 

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 3 minutami, smasher pravi:

Ja dobro bi bilo da ne pride do krize, kerima tudivečuna eu držav zaloge v dolarjih... da o raznih skladih nit ne govorimo kaj se zgodi če NY borza pade prenizko. 

Ta kriza z virusom je pa lep pokazatelj tistega kar smo govorili, kitajska kihne, zda dobi vročino, eu pa.. pmjučnico ali se bomo zmazali samo s "finančnim lekadolom"? 

Ta kriza ima velike "volatilne" sposobmosti, lahko pade nizko in se hitro pobere, ker če gre po 1 mesecu upočasnitve vse nazaj po starem.. Ok, če se pa potem pkbira prepočasi. Je vse odvisno kolko imajo posamezniki in podjetja zalog. Koliko določeno skuoino ljudi prizadane izguba ene plače? 

Jaz sem tak ziheraš da imam zmeraj krznega fonda za 2 meseca in nobenih dolgov... upam da bo to dovolj. 

Do krize bo ziher prišlo, oz je že prišlo! In vsaka država jo po svoje rešuje. Azija že deloma odrpta, temu primerni tudi borzni indexi... ZDA borze rešujejo zgolj in le informacije in trenutno sorejeti ukrepi. Ko se to konča, bo po mojem mnenju padec vseh BI. 

Je pa neznanka, kakšna kriza bo, oz kako dolga bo. Jaz imam občutek, da bo huda a kratkotrajne narave. Že to, da FED posoja denar mimo bank, veliko pove...

Seveda so to samo predvidevanja in se lahko marsikaj spremeni. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 24 minutami, thumper pravi:

ne tako ozko gledat...

tisti , ki bo prebolel korono bo imel protitelesa... dokazljivo s testom kajne.. če te bodo vmes popisali policisti (sploh če se bo še bolj omejilo gibanje in dovolilnice) pa cestne kamere pa gibanje mobitela (enga tovornjaka niso mogli locirat po telefonu , kasneje smo vsi dobili sms od "vlade")  pa plačilo s kartico - tebi pa bodo lahko dokazali , da si se bolan /kužen gibal navkljub zakonu o nalezljivih boleznih po katerem bi se moral samoizolirati/biti v karanteni doma

zakon in zagrožene kazni si najdi in preberi - je bilo tudi tu linkano..

Če grobo poenostavim in ekstrapoliram: Ti bi se rad okužen gibal okoli in te je strah kazni. (ne me resno jemat, ampak jaz tukaj ne vidim strahov)

Objavljeno
pred 37 minutami, motozajebant pravi:

ZDA so sprejele za 2 triljona spodbud in niso rekle zadnje.

Stare novice...6 trilijonov je bilo že pred dnevi. najbolj "sveža" pa je no limit printing money...torej neomejeno...kolikor bo potrebno... Vrednost zna bit okrog rolice wc papirja...samo bodo tako hitro printali, da se barva na riti ne bo sušila...

• Všeč mi je 2
  • Šokiran 1
Objavljeno
pred 2 minutami, Darko3g pravi:

Če grobo poenostavim in ekstrapoliram: Ti bi se rad okužen gibal okoli in te je strah kazni. (ne me resno jemat, ampak jaz tukaj ne vidim strahov)

Narobe.. čisto narobe si predstavljaš.

ne vem nič. Okužbe ne morem potrditi in še manj zanikati.. "doma" sem od 12.03.....  ampak je bilo treba v trgovino.. 2x.  zadnjic en teden nazaj...

Lahko da ni pri nas noben okužen... lahko smo vsi..lahko pa samo en ali dva.. trudim se zmanjsati tveganje za kakrsenkoli prenos virusa v katerokoli stran.. več kot to ne morem narediti..

Objavljeno
pred 19 minutami, BIF pravi:

Stare novice...6 trilijonov je bilo že pred dnevi. najbolj "sveža" pa je no limit printing money...torej neomejeno...kolikor bo potrebno... Vrednost zna bit okrog rolice wc papirja...samo bodo tako hitro printali, da se barva na riti ne bo sušila...

No, niso čisto stare... je treba to še po hitrem postopku sprejeti... potem pa spet vprašanje, kolk časa bo do državljanov romal ta denar :)

ampak, v globalu se strinjam s tabo. 

Objavljeno
pred 27 minutami, BIF pravi:

BIF, 6 triljonov nisem nikjer zasledil... maš kak link?? hvala 

Objavljeno
pred 38 minutami, tomash pravi:

Meni se zdi ideja, ki jo je ekipa COVID-19 Samoporočanje pričela izvajat, popolnoma vredu. Paranoja o zbiranju Emšo podatkov je pač še ena od paranoj.

Bom podal primer: Krvodajalci darujemo kri iz popolnoma nesebičnih namenov. In tako je bilo tudi pri enem od odvzemov. Pred menoj je v vrsti stala gospa, ki je prvič darovala kri. Sestra v sprejemnici jo je spraševala o podatkih, nakar je ta gospa, šla u luft. Kaj jo sprašuje, da vsi potem slišimo njene podatke, bla bla bla. Mene ni zanimalo, kaj je gospa govorila, kot tudi ostalih ne. Prišli smo na preprosto darovanje krvi. Ampak hudič babji je videl strahove.

Veliko ljudi, danes vidi strahove in se boji za svoje podatke, kot da so to pomembne stvari. Osebni podatek ni nič drugega, kot še ena od nalepk. Želim le opozoriti na to, da se človečnost  izgublja s poudarjanjem nepomembnosti.

Fantje želijo s to akcijo narediti DOBRO. Ali je tako težko biti enkrat "ne proti". To so možakarji na mestu. 

Nekako se mi zdi kaj bo.

Podatki postajajo tržno blago in to zelo iskano in dobro placano. V ne tako oddaljeni prihodnosti bo imel moč tisti, ki bo imel dostop do podatkov. Priporočam branje knjige , Harari: 21 nasvetov za 21.stoletje. 

Prihodnost je lahko precej bolj srhljiva kot se zdi na prvi pogled. 

Korona bo mačji kašelj proti temu. 

Objavljeno
pred 8 minutami, dr.looney pravi:

Podatki postajajo tržno blago in to zelo iskano in dobro placano. V ne tako oddaljeni prihodnosti bo imel moč tisti, ki bo imel dostop do podatkov. Priporočam branje knjige , Harari: 21 nasvetov za 21.stoletje. 

Prihodnost je lahko precej bolj srhljiva kot se zdi na prvi pogled. 

Korona bo mačji kašelj proti temu. 

ne da postajajo, so že dolgo nazaj postali! Osebni podatki so eden izmed donosnejših biznisov današnjega časa.. .lepo se prodajajo :) 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!