Skoči na vsebino

BMW R1200 GS a do 2013

Priporočene objave

Objavljeno
pred 2 urami, Wakasaki pravi:

45000km

hvala za nasvet, v mojem primeru je napaka na testerju "povedala", da motor absa ni napajan, kar pa je bil vzrok v omenjeni zataknjeni krtački

Na pomaranči je tudi svetil MTC eror,ki nima nič skupnega z loputo na kolektorju.

Namreč davnega leta sem imel GSA in podobno težavo,zato sem ti omenil senzor.

Objavljeno

@Wakasaki Kataloška na ABS modulu je kr taprava :blush: A je moped bil narejen pred 08/2007 ?

Upam samo, da si rešu, ker po mojih izkušnjah smo tud enkrat tkole popravljal za ene 500 km pol je blo pa spet isto, dokler niso tapravi majstri zamenjal krtače pol je bil pa mir. Kilometri so pa tam tam, mogoče bi še ene 10 kkm zdržal.

Sem pa opazil, da se to ponavadi pojavi pr bl švoh akumulatorju.

Objavljeno
pred 11 urami, mtko pravi:

@Wakasaki Kataloška na ABS modulu je kr taprava :blush: A je moped bil narejen pred 08/2007 ?

Upam samo, da si rešu, ker po mojih izkušnjah smo tud enkrat tkole popravljal za ene 500 km pol je blo pa spet isto, dokler niso tapravi majstri zamenjal krtače pol je bil pa mir. Kilometri so pa tam tam, mogoče bi še ene 10 kkm zdržal.

Sem pa opazil, da se to ponavadi pojavi pr bl švoh akumulatorju.

ja je pred 08/2007?A so potem kaj spremenili?

Okoli krtačk nisem sam nič počel,

zadevo sem prepustil prijatelju/strokovnjaku, ki s krtačkami in rotorji ,popravili elektro motorjev in alternatorjev......služi kruh in je vešč svojega dela.

Vse je ščistil , zamenjal krtačke,uredil rotor......skratka brez dvoma 100%.

Sem pa predrgnil splet po doglem in širokem in ja videl, da nas je ogromno s to težavo, bi si upal reči, da je zrelo za vpoklic glede na "bmw"

Objavljeno
pred 45 minutami, Wakasaki pravi:

ja je pred 08/2007?A so potem kaj spremenili?

Na mojem je enako pa je mlajši...2008 l, je pa res, da ima 5X toliko km, če so tvoji realni.

Lani sem se celo leto vozil brez ABSa, sedaj bom dal popravit, koliko te je prišel ta hec koštat. Sem mislil, da bom sam razdrl pa verjetno ne bom.

Objavljeno

ja po počitnicah 2007 so začel vgrajevat drug modulator, ki pa nima problemov.

Upam, da ti bo delal in ne bo treba še enkrat podirat.

Objavljeno
pred 1 uro, vandrovec pravi:

Na mojem je enako pa je mlajši...2008 l, je pa res, da ima 5X toliko km, če so tvoji realni.

Lani sem se celo leto vozil brez ABSa, sedaj bom dal popravit, koliko te je prišel ta hec koštat. Sem mislil, da bom sam razdrl pa verjetno ne bom.

Zamenjava modula oz. samo modul je 1700 evrov . Dal sem popravit preko Avtovala k enemu stričku za 500evrov ,samo zdaj nimam garancije na to popravilo.

Za 1700 mi lahko še 2x crkne,pa še bom profitiral.

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 33 minutami, Kmet2 pravi:

Dal sem popravit preko Avtovala k enemu stričku za 500evrov ,samo zdaj nimam garancije na to popravilo.

Ja, okrog 500 pride popravilo. Na mojega se novega ne splača dajat. Če je popravljen, kot mora biti, potem bi nekaj časa moral delat? 

Objavljeno
pred 17 minutami, vandrovec pravi:

Ja, okrog 500 pride popravilo. Na mojega se novega ne splača dajat. Če je popravljen, kot mora biti, potem bi nekaj časa moral delat? 

Na mojemu LT letnik 2006 tud ne. 10kkm sem naredil po popravilu in dela,ker pa ga veliko mučim po soli ,sem moral prednje čeljusti,batke,tesnila menjat ,poleg pa moram zdaj zamenjat tudi senzor cca 300evrov z delom vred. 

Smo hotli sami pa grejo tiste žice v samo gnezdo elektronike in bi moral pol motorja razkopat .

Na mojemu je že toliko popravil,da se mi ga ne splača prodajat....novi ležaji v menjalniku,nova sklopka itd....

Popravila do zdaj za več kot 3k evrov ,motor vreden dobrih 5k  in 130 kkm prevoženih.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Sam se ga kupil pri 135 kkm, predvideval sem, da bo kmalu potrebno menjat sklopko in amortizerje. To in se en koncnik spredaj je bilo 1500 do sedaj, ce racunam se ABS bo 2 k eu. Bomo videli koliko casa bo se kardan delal...Ker mi odgovarja motor ga ne bom prodajal, niti ne vem, če bi kdo kupil motor z 200 kkm...bo šel do konca. :P

Objavljeno
On 28. 2. 2018 at 7:13 AM, Wakasaki said:

pa je prišel čas , da se lotimo zadeve.No ja poračam zdele lotil sem se že prej.

Napaka v testerju "motor abs ni napajanja"...ok , rezervoar dol abs ven in na mizo

20180122_193032.thumb.jpg.bea10c928809edc9843f2b6638faf6a4.jpg

vogale aluminija, ki držijo motor odmaknit in nimam ga kej gledat motor na pol

20180127_164831.thumb.jpg.64067a46a7d097394e0212de0d192f25.jpg

in ja kot smo debatirali ena od krtačk nepomična.

20180127_164851.thumb.jpg.e89e3fcf5596f358b2dc42a3bbe06af9.jpg

Najprej sem mislil sam pedenat, pa se spomnim da ma kolega fetiš na motorčke/kartačke....

model mi zamena krtačke, vse temeljito ščisti in stestira, ko novo.

Zadevo sestavim.Motor dodatno pritrdim z 

20180128_112730.thumb.jpg.4274210b87996859760a07df2714eb63.jpg

.abs nazaj v motor, zavorno napolnim odzračim.Priklopim aku in ni napake...veselje nepopisno.....

kmalu pa probe fare!!!!:bike:   upam

lp

Ti imaš drug modul kot jaz na 2005 letniku. Jaz ko stisnem bremzo zaslišim ta motor ABS-a. Ali je pri tebi isto, ali tebi morda stalno vrti motor ABS? (kar bi bilo malo čudno)

Objavljeno
pred 23 urami, KyoKon pravi:

Ti imaš drug modul kot jaz na 2005 letniku. Jaz ko stisnem bremzo zaslišim ta motor ABS-a. Ali je pri tebi isto, ali tebi morda stalno vrti motor ABS? (kar bi bilo malo čudno)

ja gre za abs 2 generacije, pa glih tko ga odbije haha

Ti maš totega

gen1.JPG.12f0029fe7f636855676a2e471f6e17d.JPG

tvoj ima še vlogo ojačanja  zavorne sile "ti pomaga zavirat", kot pri avtu vakum pa boben, le da tu to izvaja elektro motor.To je to kar ti slišiš ko že na mestu pritisneš zavoro.

Ko pa se voziš in si trpast pa spraviš motor da abs-a, pol se pa še druge stvari odpirajo zapirajo,vrtijo.

Jaz pa totega

5a9ba956761ad_gen2.JPG.b2acc095c1511653364a4aea6e52be59.JPG

ta nima funkcije ojačanja zavorne sile.Če odpove ne deluje "CBS" pa abs itak.Ta elektro motor pa se zavrti na kratko po vsakem zagonu motorja in sicer v prvih metrih"samotest" oz. ko si trapast za balanco pa spraviš moped do abs-a in ventilira s tlakom, da.....

pri 2:11 se vklopi ta motorček

klik 

Objavljeno
pred 13 urami, skalaprava pravi:

Wakasaki, to ni čisto res da ABS 2. generacije nima nobenega servo ojačanja zavorne sila.

No hvala razlago, priznam nisem vedel.

Edino nevem glede abs1 popolno integriran,vsaj za GS-nevem če je tako,lahko pa se motim.

Tole z zadnjo zavoro moram probat:smoke:

Objavljeno
pred 13 urami, skalaprava pravi:

Wakasaki, to ni čisto res da ABS 2. generacije nima nobenega servo ojačanja zavorne sila.

No hvala razlago, priznam nisem vedel.

Edino nevem glede abs1 popolno integriran,vsaj za GS-nevem če je tako,lahko pa se motim.

Tole z zadnjo zavoro moram probat:smoke:

https://de.m.wikipedia.org/wiki/Integral-ABS

Objavljeno
Ob 6. 2. 2018 ob 21:33, Wakasaki pravi:

Bemtiš mam že naročene oem,

ampak vseeno preverim,ko dobim.

Hvala vsem,ampak kadar koli sem za avtomobile rabil kakšen ekstra vijak je bila cela drama in nikjer za dobit,tako da me res ferbec matra.....

Se pišemo

Verjetn ne rabiš več. Ampak imam. jbg nisem prej vidu. Lp

Objavljeno
pred 12 urami, ZdravkoK pravi:

Verjetn ne rabiš več. Ampak imam. jbg nisem prej vidu. Lp

Ja edina opcija je bila original...sj ni dragi sm kr vse zamenjal.

Hvala vseeno,če pa se srecamo:scut:kava v dobrem

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Opcije za montirat Alu kufre namesto Vario so različne.

Givi, Touratech ......? Obstaja še kaj cenejšega. Givi je cca 800€. 

Objavljeno (popravljeno)
pred 2 urami, tomash pravi:

Opcije za montirat Alu kufre namesto Vario so različne.

Givi, Touratech ......? Obstaja še kaj cenejšega. Givi je cca 800€. 

trax

so neke pocen opcije ,ampak so grozni,no meni so...jst mam givi in so odlični

lej to 

https://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=12928463&show=1

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=10981400

Popravljeno . Popravil Wakasaki
Objavljeno

Imaš levo in desno 37L? In top case?

Ponucaj tiste iz 1100tke - tisti so ja touratech hudi  ;)

Objavljeno
pred 5 minutami, Kawl pravi:

Ponucaj tiste iz 1100tke - tisti so ja touratech hudi  ;)

Drži. Sam nosilce nardit, bo problem. 

Objavljeno

Drži. Sam nosilce nardit, bo problem. 

Kupiš touratechove original pa vržeš kufre gor :)

Objavljeno
pred 10 minutami, Kawl pravi:

Kupiš touratechove original pa vržeš kufre gor :)

Najdu v katalogu Pannier rack 051-0134 ali 051-5560. Veš mogoče kje bi to dobil (razen ebay preko 300€)?

Dela pri nas kdo to, oziroma kdo zastopa Touratech?

Objavljeno (popravljeno)
pred 14 minutami, tomash pravi:

Najdu v katalogu Pannier rack 051-0134 ali 051-5560. Veš mogoče kje bi to dobil (razen ebay preko 300€)?

Dela pri nas kdo to, oziroma kdo zastopa Touratech?

Tale možakar bi ti znal to nardit. Tudi cena ne bo 300€ ampak prej kakšnih 100€.

Marko Fužir

040/501-830

Ločica ob Savinji 44

Ali pa tukaj

http://www.heavyduties.ro/bmw

Popravljeno . Popravil Kawl

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!