Skoči na vsebino

BMW R1200 GS a do 2013

Priporočene objave

Objavljeno
pred eno uro, dulinr pravi:

Saj pravim, če ga kupim od znanca bo nakup sigurno dober, je letnik 2007 ima prevoženih 29000km, ima nove gume, bočna kufra, menjan izpun(znamke še nevem), mora en dan do njega da dorečeva še glede cene in da si ga malo bolje ogledam in naredim testno vožnjo. On bo pa kupil novega GS Adventure-ja; to je edini razlog za prodajo. Zato pa sprašujem, da dobim še vaša mnenja glede letnika 07, ali so kakšne znane težave z njimi, itd... 

LP

2007 letnik je imel kolega, v 93 kkm mu je crknil senzor goriva in gretje ročk na obeh ročkah ... sedaj se njegov foter vozi naprej, tako da, če je bil v redu vzdrževan se nimaš česa bati ... 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 55 minutami, boych pravi:

2007 letnik je imel kolega, v 93 kkm mu je crknil senzor goriva in gretje ročk na obeh ročkah ... sedaj se njegov foter vozi naprej, tako da, če je bil v redu vzdrževan se nimaš česa bati ... 

Vzdrževan je bil tako kot mora bit, zato me tudi vleče da bi tega vzel, ker poznam vso zgodovino. Drugače bi vzel kako leto mlajšega, bi pa rezkiral kaj bi dobil. Bom šel kar tega preizkusit pa bomo vidli kako bo. Hvala za odgovore. Poročam naprej.

LP Andrej

Objavljeno
2 hours ago, dulinr said:

Saj pravim, če ga kupim od znanca bo nakup sigurno dober, je letnik 2007 ima prevoženih 29000km, ima nove gume, bočna kufra, menjan izpun(znamke še nevem), mora en dan do njega da dorečeva še glede cene in da si ga malo bolje ogledam in naredim testno vožnjo. On bo pa kupil novega GS Adventure-ja; to je edini razlog za prodajo. Zato pa sprašujem, da dobim še vaša mnenja glede letnika 07, ali so kakšne znane težave z njimi, itd... 

LP

19 minutes ago, dulinr said:

Vzdrževan je bil tako kot mora bit, zato me tudi vleče da bi tega vzel, ker poznam vso zgodovino. Drugače bi vzel kako leto mlajšega, bi pa rezkiral kaj bi dobil. Bom šel kar tega preizkusit pa bomo vidli kako bo. Hvala za odgovore. Poročam naprej.

LP Andrej

saj je nima. deset let več al manj čepi v garaži :D IMO je to odličen nakup. 

Včasih nastane mal problem, ker taki lastniki mislijo, da je njihov brez km vreden dva tista z normalnimi km za to starost. (po moje, tak motor 10 let=100 000)

Objavljeno

Kilometri so vprašljivi na tem 2007 letnik BMW-ju. Jaz takim prodajalcem ne verjamem, četudi je sosed, kolega, mogoče so že njega nategnili :)

Objavljeno
pred 5 minutami, Kawl pravi:

Kilometri so vprašljivi na tem 2007 letnik BMW-ju. Jaz takim prodajalcem ne verjamem, četudi je sosed, kolega, mogoče so že njega nategnili :)

Ga ima od novega. Tako da kilometri so realni...... Bomo vidli kakšna bo cena ko grem na ogled in test. Javim.

Lp

• Všeč mi je 3
Objavljeno
Pravkar, dulinr pravi:

Ga ima od novega. Tako da kilometri so realni...... Bomo vidli kakšna bo cena ko grem na ogled in test. Javim.

Lp

Aha to pa je druga. Ampak bo verjetno cena pretirana :)

Objavljeno
3 hours ago, Kawl said:

Ma to je večna debata. Pač ne moremo vseh soditi po sebi. Jaz osebno poznam človeka, ki na leto naredi morda 200 km z motorjem, ker pač nima časa (očitno pa tudi prevelike volje ne). Pa ga vseeno ne prodaja... In če ga bo prodajal, mu absolutno nihče ne bo verjel, da ima njegova 10 let stara Honda samo 2 jurja km. Pa jih ima res.

17 hours ago, fish1968 said:

Triumph je bila opcija oz. neznanka....... (čeprav vzmetenje ni ravno bogvekaj),...... ...upam da zdrži vsaj 140000km. 

Prva stvar, ki se jo na Tigru menja je zadnji amortizer, sploh če imaš starejši letnik. Druga stvar pa ventile vilic. Razlika je nenormalna.

Za mašino ob rednem vzdrževanju mislim, da 140 jurjev ne bo problema.

Če te še kaj zanima, vprašaj na ZS, da ne bom tukaj smetil.

Objavljeno

Lani pred zimo sem tudi jaz postal lastnik gs-a 1200 letnik 2011. Ker se z motorjem nisem vozil praktično nič še ga malo opazujem v garaži zato sem opazil da je mašina na 2 mestih malo od olja. Na levi strani med cilindrom in blokom ter zadaj nad karterjem v bližini zaganjača na slikah je mogoče bolj slabo vidno. Ali je to razlog za skrb? Je že kdo imel podobno situacijo?

image.jpeg

image.jpeg

Objavljeno
pred 2 urami, ufo plast pravi:

Lani pred zimo sem tudi jaz postal lastnik gs-a 1200 letnik 2011. Ker se z motorjem nisem vozil praktično nič še ga malo opazujem v garaži zato sem opazil da je mašina na 2 mestih malo od olja. Na levi strani med cilindrom in blokom ter zadaj nad karterjem v bližini zaganjača na slikah je mogoče bolj slabo vidno. Ali je to razlog za skrb? Je že kdo imel podobno situacijo?

image.jpeg

image.jpeg

predlagam, da ščistiš in pomladi po testni vožnji znova preveriš.

Kolikor se vidi ni sile

Objavljeno
Ob 3. 1. 2017 at 13:22, Kawl pravi:

Aha to pa je druga. Ampak bo verjetno cena pretirana :)

No danes je bil čas in sem šel motor pogledat. Motor je zelo ohranjen, cena dobra, tako da sva se kar dogovorila, ko se vreme malo popravi menja lastnika :scut:.

Ima pa celo 26000km, kufri so od givi-ja 3x. 

Kaj več, in kakšna fotka, ko prde domov.

Lp Andrej

Objavljeno (popravljeno)

Sej zgleda hud motor, sam tisti cilindri so pa za odrezat. Pa mogar sz cekularjem. :smoke:

Popravljeno . Popravil Janezs
Objavljeno
pred 6 urami, Janezs pravi:

Sej zgleda hud motor, sam tisti cilindri so pa za odrezat. Pa mogar sz cekularjem. :smoke:

Boxer je pravzaprav glavna značilnost tega motorja, pa telelever sprednje vilice in kardan.

Mi pa ni jasno, kaj bi to pripomoglo pri offroad vožnji, po moje je to prej ovira.

Ne vidim smisla v tako opremljenem GS-u?

Objavljeno (popravljeno)

Osnova za oba prototipa je R1200R (kardan od r1200GS) tako da ni telelever ampak "klasika"USD. Vse pa je podrejeno nižanju teže (zato tudi oznaka K199).

Gewichtsreduktion_rambler.jpg

Popravljeno . Popravil MiNa
Objavljeno (popravljeno)
pred 14 urami, dulinr pravi:

A ima kdo manual service za gs1200 2007 v PDF-ju?

LP

KLIK

Ali ima kdo navodila v SLO za alarmno napravo (ADV, 2012 l.) v elektronski, PDF obliki?

Popravljeno . Popravil RSa
Objavljeno
pred 17 urami, dulinr pravi:

A ima kdo manual service za gs1200 2007 v PDF-ju?

LP

SM v PDF vprašanje, če sploh obstaja. Poišči Reprom.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 21 urami, MiNa pravi:

Osnova za oba prototipa je R1200R (kardan od r1200GS) tako da ni telelever ampak "klasika"USD. Vse pa je podrejeno nižanju teže (zato tudi oznaka K199).

Gewichtsreduktion_rambler.jpg

...in kolk kil ma to? 199?

Objavljeno
pred 10 urami, MiNa pravi:

SM v PDF vprašanje, če sploh obstaja. Poišči Reprom.

Tako je kolikor je meni znano nini pdf

Reprom je zakon vse in se več....

Objavljeno

Hvala za opombo...pozabil da se ga ze da dobit. Sem si ga kar narocil.

• Všeč mi je 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!