luxsa Objavljeno November 19, 2017 Opozori Objavljeno November 19, 2017 A si ostanke gume gor pustil?.
Nearrain Objavljeno November 19, 2017 Opozori Objavljeno November 19, 2017 Brez kompresorja je ziva jeba 50 minutes ago, ufo plast said: Zamenjal ročke. To pa je bila muka. S težavo sem odstranil original gumo iz rocic in jo nadomestil z novo identično. MiNa 1
ufo plast Objavljeno November 19, 2017 Opozori Objavljeno November 19, 2017 (popravljeno) 1 hour ago, luxsa said: A si ostanke gume gor pustil?. Gumo sem obrezal maksimalno. Malo več sem je pustil na tistem mestu kjer je grelna žica pritrjena na ročko tako da se ne bi odpela. Ja ostalo pa dol tudi plastiko. Težje kot sem gledal na youtube. Ja tudi kompresor je pomagal. Popravljeno November 19, 2017. Popravil ufo plast Wakasaki 1
tomash Objavljeno November 22, 2017 Opozori Objavljeno November 22, 2017 Pripeljal domov BMW R1200GS Rallye letnik 2012 z Wilbersovim vzmetenjem in spuščen za cca 3 cm. Prej se je motor super peljal, sedaj pa prav tako. ALEŠ M, dejcpob, ftp in 3 others 5 1
Wakasaki Objavljeno November 23, 2017 Opozori Objavljeno November 23, 2017 pred 20 urami, tomash pravi: Pripeljal domov BMW R1200GS Rallye letnik 2012 z Wilbersovim vzmetenjem in spuščen za cca 3 cm. Prej se je motor super peljal, sedaj pa prav tako. In kok je navrglo v eur
tomash Objavljeno November 24, 2017 Opozori Objavljeno November 24, 2017 pred 15 urami, Wakasaki pravi: In kok je navrglo v eur Računaj dva amortizerja in premontaža. 1k Wakasaki in Kawl 1 1
vandrovec Objavljeno November 24, 2017 Opozori Objavljeno November 24, 2017 Zakaj nisi pa več znižal, če si že nižal...menda je mogoče do skoraj 7cm?
tomash Objavljeno November 24, 2017 Opozori Objavljeno November 24, 2017 pred 54 minutami, vandrovec pravi: Zakaj nisi pa več znižal, če si že nižal...menda je mogoče do skoraj 7cm? Ker mi točno toliko odgovarja. Opcije pri Wilbers vzmetenju so 0, 3 ali 6 cm. vandrovec 1
tomash Objavljeno November 24, 2017 Opozori Objavljeno November 24, 2017 In tu je moja zgodba z vzmetenjem zaključena. Mogoče bom Dedku Mrazu naročil še meglenke (daljinke). Ima kdo kakšno enostavno rešitev? Potrebno je poleg nosilcev in luči, montirati tudi stikalo? Le tega se zveže na kaj? Pa da ne bo spet hude ure. Letos pač v delavnici ni nobenega novega projekta, pa bom GSa
Wakasaki Objavljeno November 25, 2017 Opozori Objavljeno November 25, 2017 pred 23 urami, tomash pravi: In tu je moja zgodba z vzmetenjem zaključena. Mogoče bom Dedku Mrazu naročil še meglenke (daljinke). Ima kdo kakšno enostavno rešitev? Potrebno je poleg nosilcev in luči, montirati tudi stikalo? Le tega se zveže na kaj? Pa da ne bo spet hude ure. Letos pač v delavnici ni nobenega novega projekta, pa bom GSa jaz jih bom verjetno direkt na aku....še čakam poštarja
MiNa Objavljeno November 25, 2017 Opozori Objavljeno November 25, 2017 pred 3 minutami, Wakasaki pravi: jaz jih bom verjetno direkt na aku....še čakam poštarja Krmiljenje pa preko AUX konektorja, da ti jih kdo me prižge, ko kje parkiraš.... Joker 1
tomash Objavljeno November 26, 2017 Opozori Objavljeno November 26, 2017 Jaz bi to naredil tako, da lahko prižgem luči le ob kontaktu. Je AUX konektor za to, in kaj to sploh je? Wakasaki 1
MiNa Objavljeno November 26, 2017 Opozori Objavljeno November 26, 2017 AUX okrajšava od "auxilary", pomožni (uhod, izhod). Pomožni izhod, na katerega lahko priklopiš dodatno opremo ali jo krmiliš. Konektor za priklop na AUX izhod, v Celju cca 16€. Na mojem motorju je tok na tem izhodu omejen na 5A zato ga uporabljam za krmiljenje. Razno rezanje žic in priklopi na pozicijske luči ter povijanje z izolirtrakom mi deluje preveč "šalabajzersko". Se pa konektor na F-seriji nahaja nad akumulatorjem, kje je na R-seriji pa ne vem. Wakasaki 1
Quest Objavljeno November 26, 2017 Opozori Objavljeno November 26, 2017 pred 16 minutami, MiNa pravi: zato ga uporabljam za krmiljenje Pravilno. Vmes mora biti rele(pa varovalke tudi), da ne pustiš pomotoma luči ali kaj drugega prižgano in ti spije akumulator. Kontakt off rele off. Možno je tudi za krmiljenje releja uporabiti dovod "+" od ene luči. Recimo zadnje pozicijske(rele porabi zelo malo toka). Pogoj je da motor nima canbus napeljave. Wakasaki 1
Wakasaki Objavljeno November 26, 2017 Opozori Objavljeno November 26, 2017 pred 46 minutami, MiNa pravi: AUX okrajšava od "auxilary", pomožni (uhod, izhod). Pomožni izhod, na katerega lahko priklopiš dodatno opremo ali jo krmiliš. Konektor za priklop na AUX izhod, v Celju cca 16€. Na mojem motorju je tok na tem izhodu omejen na 5A zato ga uporabljam za krmiljenje. Razno rezanje žic in priklopi na pozicijske luči ter povijanje z izolirtrakom mi deluje preveč "šalabajzersko". Se pa konektor na F-seriji nahaja nad akumulatorjem, kje je na R-seriji pa ne vem. pri R je pa pri balanci blizu ključavnice MiNa 1
tomash Objavljeno November 26, 2017 Opozori Objavljeno November 26, 2017 (popravljeno) Ob 25. 11. 2017 ob 9:19, MiNa pravi: Krmiljenje pa preko AUX konektorja, da ti jih kdo me prižge, ko kje parkiraš.... Torej ima AUX tok le ob kontaktu ali veš čas? Je potem še potreben rele? Popravljeno November 26, 2017. Popravil tomash
MiNa Objavljeno November 26, 2017 Opozori Objavljeno November 26, 2017 (popravljeno) cca 30s po izklopu kontakta se izhod ugasne. Rele pa je dobro vgradit v vsakem primeru. Seveda se kupijo tudi namenske zadeve, na katere priključiš razne dodatke. Drugače pa + akumulatorja, varovalka, rele (krmiljen preko AUX), stikalo in porabnik, ki ga krmili rele. ps, da mora biti varovalka pri akumulatorju menda ni potrebno poudarjat?! Popravljeno November 26, 2017. Popravil MiNa Quest, bosa, Wakasaki in 1 other 4
Wakasaki Objavljeno November 26, 2017 Opozori Objavljeno November 26, 2017 pred 2 urami, MiNa pravi: cca 30s po izklopu kontakta se izhod ugasne. Rele pa je dobro vgradit v vsakem primeru. Seveda se kupijo tudi namenske zadeve, na katere priključiš razne dodatke. Drugače pa + akumulatorja, varovalka, rele (krmiljen preko AUX), stikalo in porabnik, ki ga krmili rele. ps, da mora biti varovalka pri akumulatorju menda ni potrebno poudarjat?! tako se dela ja .... je fino videt varovalko namontirano 1 meter od aku....haha in izgovor je potem, sej vem sam ni blo placa.... bosa 1
tomash Objavljeno November 27, 2017 Opozori Objavljeno November 27, 2017 Bi bila to prava vezava. Je v tem primeru AUX potrebno priklopit in kam? ZdravkoK 1
Quest Objavljeno November 27, 2017 Opozori Objavljeno November 27, 2017 Če ti kratka luč gori vedno, tudi ob dolgi je to OK. Drugače pa "napajanje s kratke luči" zamenjaj z AUX. Imel boš vedno ob prižganem kontaktu možnost vklopa luči. Ob izklopu kontakta pa siguren izklop luči. Če pa hočeš zadržati AUX prost pa priklopi na pozicijsko luč, ali zadnjo luč.(če nima tvoj motor canbus-a bo to OK)
Snečer Objavljeno November 27, 2017 Opozori Objavljeno November 27, 2017 Ponavadi je AUX že tovarniško za stikalom in varovalko (5A), ker je to za dodatno opremo, npr. gretje ročk, 12v vtičnica itd... Vsaj pri meni je tako.
RSM Objavljeno November 27, 2017 Opozori Objavljeno November 27, 2017 pred 2 urami, tomash pravi: Bi bila to prava vezava. Je v tem primeru AUX potrebno priklopit in kam? Jaz imam tako vezano, samo, da imam stikalo ON/OFF, na napajalni veji, med varovalko in relejem. Deluje že na drugem GS-u in ne moti canbusa. pred 2 minutami, Snecer pravi: Ponavadi je AUX že tovarniško za stikalom in varovalko (5A), ker je to za dodatno opremo, npr. gretje ročk, 12v vtičnica itd... Vsaj pri meni je tako. BMW, žal nima varovalk. Quest 1
MiNa Objavljeno November 27, 2017 Opozori Objavljeno November 27, 2017 pred 30 minutami, RSa pravi: BMW, žal nima varovalk. Ker imajo vsi BMW motorji od K serije Canbus. pred 2 urami, tomash pravi: Bi bila to prava vezava. Je v tem primeru AUX potrebno priklopit in kam? Kot ti je že @Quest napisal v tvojem primeru samo zamenjaš priklop iz luči na AUX. Izogneš se "šarjenju" po originalni instalaciji in s tem povezanimi težavami. Ne samo pri Canbus-u... pred 22 urami, MiNa pravi: Razno rezanje žic in priklopi na pozicijske luči ter povijanje z izolirtrakom mi deluje preveč "šalabajzersko". tomash, Quest in Joker 3
RSM Objavljeno November 27, 2017 Opozori Objavljeno November 27, 2017 pred eno uro, MiNa pravi: Razno rezanje žic in priklopi na pozicijske luči ter povijanje z izolirtrakom mi deluje preveč " Malce manj "šalabajzersko" kabl spojka,
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se