Skoči na vsebino

Zavarovalnice (vse o zavarovanju, odškodninah, AO+, kasku, AXA asistenci),

Priporočene objave

Objavljeno

Tega odgovora še ne vem, pride na vrsto šele čez eno leto (plačal zavarovanje konec maja).

So pa na radiu povedali tole:

(hipotetični primer):

imaš avto in ga danes obvezno zavaruješ

izpit B imaš že (recimo) 15 let = izkušeni voznik (ni potrebno doplačilo)

otrok bo naredil izpit B čez 4 mesece

otrok bo taisti avto tudi vozil

doplačilo na neizkušenost 20 % lahko plačaš (doplačaš) takrat, ko bo otrok naredil izpit in pričel voziti omenjeni avto

torej: obstaja nekakšna fleksibilnost

Objavljeno

Pa se nekaj mi gre pri tem zelo na k***c => NEJASNO IZRAZANJE ZAVAROVALNICE:

citiram:

"lahko zavarovalnica zahteva povrnitev dela odskodnine z zamudnimi obrestmi in stroski"

Vprasanje, ki se takoj zastavi vsakemu razumnemu smrtniku ob tem je 1.) ali bo zavarovalnica to v vsakem primeru zahtevala? in 2.) koliksen je ta del odskodnine?

Zakaj to jasno ne navedejo in jih mora vsak posebej sprasevati???

Da pa sploh raje na govorim o tistem zadnejm delu citata z zamudnimi obrestmi in stroski

P**** jim m****** #$%&$#%#&

Kaksne zamudne obresti so pa oni men povrnal, ko sem dva meseca cakal na tisti usivi "svoj" denar in pa kaksne stroske so pa oni men povrnal, ko sn moral letat okrog zavarovalnice, cenilca, mehanikov, kleparjev in koneckoncev sem bil pa brez avta, kar je tudi strosek... (mamujimpokvarjeno)

Objavljeno
Vprasanje, ki se takoj zastavi vsakemu razumnemu smrtniku ob tem je 1.) ali bo zavarovalnica to v vsakem primeru zahtevala? in 2.) koliksen je ta del odskodnine?

1. Zavarovalnica ni karitas in bo, če bo imela kaj vzeti, to tudi uveljavljala.

2. Sorazmerni del. Zanima me samo, kakšno matematiko ima zavarovalnica. Ali je pri doplačilu 20 % za njih sorazmerni del 20 % ali 16,67 %? :unsure:

Objavljeno (popravljeno)
doplačilo na neizkušenost 20 % lahko plačaš (doplačaš) takrat, ko bo otrok naredil izpit in pričel voziti omenjeni avto

torej: obstaja nekakšna fleksibilnost

Pred leti je šla sestra v avtom v Avstrijo. Ker ni imela dodatka za tujino, se je odločila, da ga bo doplačala med zavarovalnim letom. Morala ga je plačati za celo leto in ne samo za preostali del.

Popravljeno . Popravil ChildInTime
Objavljeno

Še dobro, da sem zapisal: nekakšna fleksibilnost :D

Objavljeno

za motor +20% ne velja...sem glih imela registracijo..zato vem :)

na AMZS strani je pa postavka vseeno vklopljena ja...najbrž pomota....al pa še sami ne vejo kako to speljat... :blink:

Objavljeno
...

Pred leti je šla sestra v avtom v Avstrijo. Ker ni imela dodatka za tujino, se je odločila, da ga bo doplačala med zavarovalnim letom. Morala ga je plačati za celo leto in ne samo za preostali del.

sej se vsako zavarovanje sklene za 1 leto vnaprej...mar ne?!

• 4 mesecev pozneje...
Objavljeno

Kot vse kaže, se je oblast namenila preurediti zdravstveno zakonodajo tako, da zdravljenja posledic prometnih nesreč ne bo več krila bolniška blagajna, temveč komercialna zavarovanja oziroma, lastni žep.

Zavarovalnice v tem primeru napovedujejo dvig avtomobilskih zavarovanj po novem letu za 30 %.

To tudi pomeni, da brez AO+ ne bo šlo več, ker če se boš zvrnil po lastni krivdi, boš brez AO+ samoplačnik.

Objavljeno
Kot vse kaže, se je oblast namenila preurediti zdravstveno zakonodajo tako, da zdravljenja posledic prometnih nesreč ne bo več krila bolniška blagajna, temveč komercialna zavarovanja oziroma, lastni žep.

Zavarovalnice v tem primeru napovedujejo dvig avtomobilskih zavarovanj po novem letu za 30 %.

To tudi pomeni, da brez AO+ ne bo šlo več, ker če se boš zvrnil po lastni krivdi, boš brez AO+ samoplačnik.

A bodo potem zdravstveno zavarovanje pocenili, ce ne bodo vec placevali za zdravljenje poskodb dobljenih v prometnih nesrecah?

Verjetno da ne!

BANDA POFUKANA!

Tadej

Objavljeno

:devil: SMRYU v temi ,,Požrešna slovenija,,

...Kar se davkov tiče - komur je preveč velik odtegljaj davkov in za zdravstvo od plače lahko mnogi samo čestitajo, saj ta človek vsaj ima službo!...

:lol1:

Objavljeno

Kaj pa kej mislite o individualnih zavarovanjih? Mislim tako če je nekdo tak ,,previden voznik,, ki se še nikoli ni zaletel oz. v svoji vozniški karieri ni zavarovalnico nikoli obremenil a ne bi bilo lepo od njegove zavarovalnice, da mu zaračuna tako simbolično premijo pa ne govorim o 50% bonifikacije?

Glede na to,da sem glede zavarovalništva in zav. zakonov neved a mi lohk kdo pove kako je s tem pri nas pa drugje ....zakaj imajo vse zavarovalnice iste cene avtomobilskega zavarovanja---a ni konkurenčnosti?

Objavljeno
tako če je nekdo tak ,,previden voznik,, ki se še nikoli ni zaletel oz. v svoji vozniški karieri ni zavarovalnico nikoli obremenil a ne bi bilo lepo od njegove zavarovalnice, da mu zaračuna tako simbolično premijo pa ne govorim o 50% bonifikacije?

Zakaj - če pa ravno taki plačujejo premije, da lahko potem razbijačem avtomobilov in motorjev kasko popravila financirajo ...

Lepo bi pa bilo, ja ... Samo - niso ti zavarovalnice neke poetične ustanove, da bi iskale simboliko. They want hard ca$h.

Objavljeno

Konkurenčnost obveznega zavarovanja je ubila država - vlada s sklepom o višini zavarovalnih premij. Enako je ubila cene bencina, trg vrednostnih papirjev, pa še kaj bi se našlo. Imamo monopolno zdravstveno blagajno, ki se ji je prej reklo Zavod za zdravstveno zavarovanje. Imamo monopolno pokojninsko blagajno, ki se ji še dodatnega imena ni ljubilo dati. Imeli smo kvazi polastninjeno zavarovalnico Triglav, ki je na novo podržavljena.

V kvazi tržnem gospodarstvu imamo prikrito vse spet v državni lasti (prej v družbeni) in še bolj vse pod nadzorom. Vse ostalo je več ali manj maškarada z več ali manj veliko okusnostjo za publiko (davko in prispevko plačevalcev).

Objavljeno
.... smryu...no to naj bi bil SYMRU.

Anagrami pa to

:lol1: :lol1: :lol1:

popolnadefinicijapress

:lol1: :lol1: :lol1:

boste vidl te kuirbinskezavarovalnice

&

kaj bodo rekl zagovorniki raznih tez "plačite davke, pa konc" zdej ko zavarovalnice grozijo s 30% povečanjem zavarovalnih premij za VSA vozila

TO BODO GOTOVO IZPELJALI

mi bomo lohka pa sam po forumu mjaukal pa :cry:

&

skor nove motorje po polovični ceni prodajal

to prijatelji moji je naša SLO demokracija (ANARHIJA)

vsaka kurba lahko ropa državljane kolikor hoče

a zakaj imajo zavarovalnice skoraj iste cene?

zato ker so pogruntale, da lahko cene navijajo do neba

samo če se ODPOVEJO KONKURENČNEMU NASTOPU NA TRGU

IN ČE NASTOPIJO MONOPOLISTIČNO

potem je dost dnarja za vse zavarovalnice&druge jebatorje

v konkurenčnem boju, pa vsi vedno manj zaslužijo, večina na koncu pocrka,

tisti, ki preživijo, pa životarijo na minimumu

to je spet eden od načinov (zdrava konkurenca) metanja peska v oči ljudem

da jih pizde lahko ropajo v imenu "demokracije"

volitve=zgubacajtapress

:angry:

Objavljeno

Ja to razumem in taki redni koristniki zavarovalniških ,,uslug,, bi plačali toliko več.( Konc koncev je prišlo tako daleč,da ti motorja kasko sploh nočejo zavarovat)

Sej mi je jasno, da je tako kot je bolje za zavarovalnico ugibam samo tako ali je to sploh dovoljeno če si katera zavarovalnica lahko to omisli tako iz konkurenčnih namenov.

Objavljeno (popravljeno)

se opravičuje vidm,da ste medtem ko sem jaz tipkala že odgovorili.

A je to zakonito ,kako je pa s tem drugje v Evropi---baje da gremo tja :wacko:

Popravljeno . Popravil lina
Objavljeno

Iz principa, bom takoj, ko bo možno avto in motor zavaroval pri tuji zavarovalnici, ker mam pun-k***c, da me vedno bolj nategujejo.

Sigurno bo keri pameten, da bojo imele tuje zavarovalnice sigurno enake cene, kot naše, pa se mi za to j**e, ker če že plačam dvojno ceno povprečnega evropskega zavarovanja motorja, jo bom pač tistim, ki me niso z državno pomočjo nategovali zadnjih 10 let.

Sramota je, da se že 10let vozim brez karambola, pa za to nisem dobil drugačne nagrade, kot to, da za avto+motor plačam zavarovanje, kot da imam tri povprečne avtomobile.

Pozabil sem omeniti, da sem v zadnjih 10-ih letih samo s službenim avtomobilom prevozil okoli 1Mio km.

:BUA: :BUA: :BUA: :angry: :angry:

Objavljeno

A bodo potem zdravstveno zavarovanje pocenili, ce ne bodo vec placevali za zdravljenje poskodb dobljenih v prometnih nesrecah?

Verjetno da ne!

BANDA POFUKANA!

Tadej

Če to naredijo in ne znižajo zavarovanja pri plačah (ali pa vsaj nehajo stokat o izgubi pri zdravstvu) se bom pa res precej angažiral da jih... :angry:

Objavljeno

oberem in potem za njihove $ kupim njihove delnice ki bodo prinašale dodatne $ in lepe % :rolleyes:

Objavljeno

Pa se to: v veliko drzav EU, lahko ne eno zavrovanje vozis tri avtomobile ali pa tri motorje.

Pac placas zavarovanje in registracijo za najmocnejsi avtomobil oz. motor, potem pa tablico menjas iz avta na avto oz. iz motoja na motor.

Primer: imam Yamaho XJR 1300, pa XT 600 in TZR 250. Enkrat na leto placam registracijo za XJR 1300, ker je pac najmocnejsa, potem se pa lahko celo leto vozim z vsemi tremi motorji. Ne seveda z vsem aenkrat, ker imam itak samo eno tablico.

Pri nas pa banda samo ropa.

A je tako Ice (Ice zivi v Avstriji, pa moj bratranec tudi)

Tadej

Objavljeno
Pa se to: v veliko drzav EU, lahko ne eno zavrovanje vozis tri avtomobile ali pa tri motorje.

Pa zakaj se ne da tega tudi pri nas uvest :cry: A se ne sprejema sedaj nov zakon? Ali je to kdo predlagal (Maksi recimo)?

Objavljeno

Joj,

ne preveč računat na EU in odpiranje, pa tujce. Poglejte kako so se vse tuje banke takoj navadile na "slovenian way of banking". In mimogrede, imajo pri Uradu za varovanje konkurence vse banke odobren monopolni sporazum o aktivnih in pasivnih obrestnih merah!

Pa še nekaj, konkurenca ni to, da imajo ponudniki blaga in storitev različne cene. Zaradi konkurence morajo iti cene dol. Najdražji nimajo posla, najcenejši morajo pa pazit na stroške. V Sloveniji smo to bypassirali. Cene ponovno administrativno predpisuje država ali pa je celo monopolni lastnik segmenta trga.

Objavljeno

In jaz pravim, da so monopoli lahko tudi koristni oziroma tudi "konkurenca" ni vedno zdrava zadeva. Seveda ne zagovarjam čudnih računic in nategovanja ljudi, po drugi plati pa ne zagovarjam niti dumpinških cen in podobnih prijemov, ki so vse prepogosti v današnji turbo ekonomiji.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!